Last news in Fakti

2 Юни, 2019 12:41 1 627 17

Премиерът давал пари за образование, без да се замисля

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • образование

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици

Премиерът давал пари за образование, без да се замисля - 1

Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма "Региони в растеж". Отпуснатите средства за целта са в размер на 1,3 млн. лева.

Министър-председателят подчерта, че програмата ще продължи да се изпълнява, както и ангажиментът за увеличение на учителските заплати.

Гимназията е спечелила по проект и средства от Министерството на образованието за WiFi мрежа и интерактивна дъска.

Премиерът бе категоричен, че всяко училище трябва да разполага с тези придобивки.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

Общо 11 деца са върнати за постоянно в класните стаи благодарение на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

От своя страна министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП "Региони в растеж".

По негови думи през този програмен период са приоритизирани професионалните училища, като в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    26 6 Отговор
    Този неук крадец създаден от службите трябва да бъде или убит или изгонен от страната а ДС разформирована . Трябва да се възобнови военно разузнаване и контраразузнаване .
  • 2 El chochone

    20 0 Отговор
    образованието има нужда от реформи - защо има недостиг на работна ръка, а!
  • 3 Давал

    20 3 Отговор
    и за апартаменти на Цецо и Цецка без много да му мисли...
  • 4 факт

    25 3 Отговор
    Да дава лични пари без да се замисляш а не народните пари,в училищата е бардак и цари неграмотност а той пари дава!?

    Коментиран от #9

  • 5 Западните Балкани

    16 1 Отговор
    Всичко щеше да е хубаво, ако тези увеличения на заплатите на учителите бяха направени през 2009, когато беше крайно наложително. Сега са закъснели и трябва да са много по-високи. Кога ще видим подобрение на науката. Там заплатите са мизерни.
  • 6 Усмивката

    8 0 Отговор
    То че никой не мисли в министерствата това стана ясно врче и на слабоумствено развитите в тая държава.Затова и оставките ще са „приоритетни” и при правителството „Бат Бойко 4”
  • 7 За да спечели следващия Вот

    7 3 Отговор
    Борисов трябва да направи следното: повишаване на МРЗ на 1500лв. 40% процента данък върху нея. Този данък инвестира в здравеопазване, хранително вкусова промишленост и контрол, контрол и пак контрол! На всеки бизнесмен с ефективен бизнес висок данък печалба да наложи! С парите контрол над бизнеса и пак контрол! Относно европейските средства инвестиции в образование и държавни предприятия(заводи и фабрики) и пак контрол и контрол! Човешкия фактор, трябва да бъде приоритет, безработен не трябва да има! Ромите трябва да се интегрират, този който не иска да работи ще го накарат да работи! Лихвите по кредити трябва да се намалят! Така трябва да се направи системата, че хората колкото повече работят, толкова повече да печелят! Да има стимул за тях! С работа до 12 на обяд, а следобеда клюки и кафенца за никъде не сме ЗА никъде!!!

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Политика

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "За да спечели следващия Вот":

    На Давам ти, Взимам ти ще практикуваш Борисов! Ще завъртиш парите! А не да дадеш малко инда Взимаш много! Това е антихуманно и си чиста проба Диктатура! За шосета пътища ще мислиш, последно. Първо хората, Второ качеството на живот, Трето Бизнеса, Инфраструктура...а ако смяташ, че можеш да правиш всичко наведнъж си припомни прилазката с многото дини под мишницата. В момента системата ти е абсолюъен хаОс, обслужва богатите, а тези които на средно инпод средно ниво са Роби! От Ердоган ли го научи това?
  • 9 ЗАЩОТО

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "факт":

    Толкова е на българския гражданин умствения потенциал !
  • 10 като гостите

    11 1 Отговор
    Бойката дава пари за магистрали , дава пари за образование ... така го извъртат медиите каточили от неговия си джоб ги вади и ги раздава тея пари бе де**а ...
  • 11 Умишлени грешки

    9 0 Отговор
    Първата е, че се дават пари без да се изисква какво постигат работещите в системата: целта е учителите да гласуват за тях и да им се затвори устата. Втората е че ще дава пари за балатум, самостоятелни чинове, звукоизолация, параванни стени и т.н. - пак строителство, от където може да се краде. Но и ЕС е така с тиквоча: краде надписва и няма кой да каже шя да видим какви са резултатите от всичкото трошене на пари”, няма кой да му спре финансирането, щото за тях е по-важно тая колония да има послушен губернатор.
  • 12 123

    3 0 Отговор
    Ма той и не може да мисли
  • 13 Загрижен

    7 0 Отговор
    Той дава,но тия покрай него много и вземат.
    В образованието е батак и там много се краде,от гориво,от ремонти,от обзавеждане ,и т.н.В системата има много излишни звена и некадърни експерти,директори,заместник. директори,послушни даскали пред пенсия,които се надяват да работят и след това,защото няма кадри,а тия които не работят не са удобни на всички останали.
    Проверете РУО гр.Русе,уникални назначения,корумпирани,със присъди,неморални,но идеални да изпълняват куп поръчки,за пари или за много пари.
    Тази система ще се скапе и колкото и пари да се наливат там,качество няма да има,и след 5 години ще опустеят много български училища.
    Системата е в будна кома,дават се пари за да диша,едва,едва и докога?
  • 14 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Той по принцип си не мисли, единствено гледа част да отива по предназначение.
  • 15 Бойко цървула

    4 0 Отговор
    Кой си ти да даваш да не си ги даваш от твоя джоб тез пари Това са държавни пари на целия български народ.. такива като тебе Бойко и цялата хунта като тебе Трябва да завърши до стената като чеушеско
  • 16 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "За да спечели следващия Вот":

    Трябва
  • 17 гнида

    0 0 Отговор
    Баце , парите от твоя джоб ли ги вадиш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове