Last news in Fakti

2 Юни, 2019 15:11 2 749 46

Нинова: Само БСП печели гласове

  • бсп-
  • корнелия нинова

Българите ни наказаха всички, еднакво и заедно с негласуване, не с отрицателен вот, не с революционна ситуация, а с отказ да гласуват, смята лидерът на опозицията

Нинова: Само БСП печели гласове - 1

БСП е единствената партия, която повишихме подкрепата в гласове с 50 127 гласа, едиствените, които имаме един мандат повече, другите партии или запазват, или пада броя на депутатите им и имаме пробив в четири областни града", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че това са обективните факти, но също така обективно е, че БСП загубиха тези избори и трябва да коригират това, което са сгрешили.

"Българите ни наказаха всички, еднакво и заедно с негласуване, не с отрицателен вот, не с революционна ситуация, а с отказ да гласуват. Това е много силен знак към нас, към цялото статукво. Те ни казват: "Не ви харесваме еднакво".

Не успяхме да покажем, че сме различни, бе прочитът на Нинова за това, че социалистите не спечелиха изборите за Европейски парламент.

Причината за загубата трябва да се търси по-дълбоко в БСП, смята тя. Разбира се, има значение листата, кампанията, посланията, но за Нинова това са само елементи от общата картина. От партията не са успели за последните две години да покажат, че са по-различни от другите.

БСП даде сигнали, че са различни с отказа да влязат в правителство, с отказа да се договарят задкулисно, с битката им срещу олигархията. Но все пак не успяха да внушат на хората, че партията се е променила.

Според нея в България започва дълбока промяна в резултат на тези избори. В БСП тази промяна е започнала преди три години, при другите партии започва сега, е нейният прочит. Според Нинова оставката на Цветан Цветанов е част от това.

Нинова подчерта, че в резултат на изборите в ГЕРБ са осъзнали, че има корупция. Когато ние говорехме за това, ни казваха, че сипем жлъч и омраза, подчерта тя.

Осъзнаването при премиера, че има проблем корупция е огромна крачка, каза Нинова.

"Откривам връзка, но тя не е просто в оставките. Смятам, че тези избори имат един голям минус и един голям плюс. Големият минус е ниската избирателна активност, народът ни шамароса всички еднакво. Големият плюс, който отчитам от няколко дни е, че в България и в парламента започва голяма промяна в резултат на тези избори", подчерта тя.

Промяната за БСП започва преди 3 години и Нинова е на мнение, че сега започва промяната и в другите партии. Оставките - нейната и на Цветанов, са в резултат от това. Най-рязка промяна и завой тя вижда в ДПС.

Нинова подчерта още, че има промяна и в ДПС. И израз на това е предложението да се намали ДДС на хляба. Нинова припомни, че когато са гласувани бюджетните закони, ДПС не са подкрепили такова предложение на БСП.

Нинова коментира своята оставка и заседанието на конгреса на 16 юни. Тя подчерта своето желание да има пряк избор на председател на партията от всички нейни членове. Защити визията си против Истанбулската конвенция и против пакта за мигрантите.

Имам програма за развитието на БСП, тези, които не са съгласни с мен - да напишат своя и да излъчат някой, който я изразява. И който спечели!, подчерта Нинова.

Измъчихме хората, нека народът избере. Не можем 11 пъти да губим и никой да не поема отговорност, винаги да сме морални победители, каза още Корнелия Нинова.

По повод подкрепата, която получи от Георги Марков, Нинова се усмихна, че това е парадокс - да получиш поздрави от опонента, но критики у дома.

С връщането на БСП в пленарната зала ще се рестартира парламентарния живот по същество, каза още Корнелия Нинова. Не сме обсъждали вот на недоверие до края на парламентарната сесия, добави тя.

БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си в гласове, има един мандат повече и пробив в 4 области и 65 общини, каза тя, обобщавайки резултатите от вота.

Това е обективният прочит, но също така обективен прочит, е че ние загубихме тези избори, добави Нинова.

Революционна обстановка нямаше. Но на въпрос искате ли да бъде сменено правителството много висок процент българи отговаряха с да, но на въпрос искате ли предсрочни избори - с не, каза още тя.

Българите наказаха политиците с негласуване. Казаха ни - не ви харесваме, посочи Нинова.

Не успяхме да покажем, че сме различни, каза за резултата на БСП тя.

По повод критиките срещу нея, тя посочи, че БСП е в топ три на партиите в ПЕС по изборни резултати.

Социалистическата партия беше в центъра на общественото внимание с оставката на Нинова. Другата голяма оставка от изминалата седмица е тази на Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярно е

    11 26 Отговор
    Па Боко се мисли за победител
  • 2 3333

    35 8 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 filo

    36 13 Отговор
    Корнелия, досега ядохте много бой от Баце, а нямаш идея още колко има да ви мачка Бойко. Един човек гази партията 10 години, страхотно.
  • 5 мосбург

    33 7 Отговор
    Айде ,чамаданите и цялата бсп/глутница в сибир.
  • 6 Голем смях

    39 7 Отговор
    Представете си ,че е спорт и един отбор бие другия с 4-1 .На другата година резултата е 4-2 ,а загубилия вика ,че са победители.Защото паднали с един гол по-малко.Просто на Курнелия и е влязъл с няколко см. по-малко.Иначе пак си е нае ...е..бана ,но не е както да ти го нахакат целия .

    Коментиран от #28, #33

  • 7 Да си възвърнеш

    9 3 Отговор
    Много малка част, от твърдите подръжници, е ли реална печалба ? А в първите избори, след 10.11.1989 година в колко пъти бяха повече гласовете за БСП? Защо?
  • 8 месара

    25 3 Отговор
    дрън дрън, празни приказки! опитва да се хареса на хората! липсва ми фотоелена, някак монотонно минава времето без неиното медийно присъствие......
  • 9 Чакам с нетърпение

    15 5 Отговор
    Новата Социална програма на БСП! И за да бъде гсрантирано, че програмата(защото тя ще бъде перфектна) ще се изпълни Призовавам за национализация на изборния кодекс! С други думи обещаваш, гласуваме за Вас не изпълниш ли в Затвора! Тогава вече празните приказки отпадат и всеки ще си върши работата, съвестно!
  • 10 Иска, Нинова,

    18 4 Отговор
    Повече Държава, в икономиката?! Е, колко още повече?! Изплаши ме! Намирисва на национализация и да ни иЗкупи активите. А тя има опит, а сега и пари!
  • 11 Така мисля

    29 7 Отговор
    Тези изнервени комунисти могат ли да направят нещо по добро от Борисов ? Едва ли ! Жадни са за власт и ново комунистическо крадене !

    Коментиран от #13

  • 12 Тази

    4 9 Отговор
    Е пъти, ама много пъти под нивото на Т.ж, с неговият стремеж, да се повиши благосъстоянието на българите и неговите сив, син и червен механиЗми! От де да го знае, Нинова това, като е била в детската градина, тогава..
  • 13 Прав си

    9 26 Отговор

    До коментар #11 от "Така мисля":

    Никой не може да направи по голямо крадене от герберите, там са ненадминати
  • 14 Факт

    8 24 Отговор
    БСП спечели едно място/мандат в повече от миналите избори. Факт! Герберастите да не пръскат вредна онформация, че са спечелили изборите. Те спечелиха 0 мандата повече.
  • 15 Червената шайка терористи

    26 5 Отговор
    ще бъдат побеждавани всеки път. Редовният им номер е, че наричат загубата си, победа. БСП-партията на милиардерите-капиталисти.

    Коментиран от #16

  • 16 Centurion

    3 19 Отговор

    До коментар #15 от "Червената шайка терористи":

    Не знам в БСП да има милиардери,но за ГЕРБ съм чувал.Когато успеят да изхвърлят Герговци и Станишевци ,най общо казано приятелите на
    комуниста Бойко,тогава хората може и да гласуват за БСП.

    Коментиран от #20, #21

  • 17 onq s konq

    22 2 Отговор
    Др. Нинова изтъква,че БСП повишила "Подкрепата си в гласове" и имала в сравнение с предходни избори...1 мандат повече.Е"стествено разбираемо е да се гордее с това в рамките на Партията си.Въпросът обаче е :ЗАЩО БСП И НИНОВА ИЗЛЪГАХА за пореден път електората си,че ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПОБЕДА,т.е. да имат ПОВЕЧЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ,А НЕ ЗА ЖАЛКОТО "повишаване на подкрепата" по места?!А защо Нинова НЕ ОТЧЕТЕ ВЕРОЯТНОСТТА,че при НИСКА ИЗБ. АКТИВНОСТ БСП търпи и ниски загуби,а при ВИСОКА ИЗБ. АКТИВНОСТ и загубите й ще са ПО-ГОЛЕМИ според елементарната логика?!
  • 18 Никога червен

    22 4 Отговор
    Ба... Ти и гадните комуняги! Никога, ама никога няма да си признаят нещо и на бялото ще казват черно. Ето защо следва продължение : още 10 - Ина червени спонсори в кауша!

    Коментиран от #22

  • 19 ОТВРАТЕН

    24 4 Отговор
    Брей ,много нагла тая ,,приватизаторка ,, ! Как е синчето ? Харчи ли милионите в Америка ?
  • 20 Истината

    5 10 Отговор

    До коментар #16 от "Centurion":

    Ина БСП и на ГЕРБ вождовете са милионери ! Те за пари са в тая политика ! Не са за полза роду !
  • 21 Лъжат ни ката ден

    23 2 Отговор

    До коментар #16 от "Centurion":

    Колко милиона захлеби Нинова от грабежа на Техноимпекс ? Найс,а ?

    Коментиран от #25

  • 22 ОТВРАТЕН

    18 2 Отговор

    До коментар #18 от "Никога червен":

    ЛЪЖАТ като КОМУНИСТИ !!!!
  • 23 БОДИЛ

    19 1 Отговор
    Напротив г-жо Нинова, показахте ни, че сте различни .....Миньо Стайков, Арабаджиеви, Баневи, Бенчо, Митьо Очите, МилиЙончева и още други ваши БСП касички ни го доказаха !!! Хората се отвратиха от вашите кражби , олигарси и злоба , смирете се и когато станете истинска социална партия /след 100 г/ може да спечелите избори !
  • 24 Алексей Сергеев

    22 1 Отговор
    Умните, интелигентните помнят празните магазини на Лукановата зима, Жан Виденовите фалити на банки, опашките за хляб и бензин, раздаването на заводи, фабрики, банки за смешни суми... Само глупак, прост, неук и корумпиран , свързан с червените в големия им бизнес ще гласува за червената вещица
  • 25 Centurion

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "Лъжат ни ката ден":

    Питай Иван Костов.Млада и неопитна,и най вероятно употребена.Дори и да е сгънала,то е пренебрежимо малко спрямо сегашните крадци които с охота ги преизбират.
    По повод Техноимпекс,прокуратурата се е произнесла.Ако имаше нещо щяха да я разчекнат.
  • 26 БСП ДПС Евророма

    14 1 Отговор
    Печели патки (патици бе, вие какво си помислихте :-)
  • 27 ФАКТ

    20 2 Отговор
    Нинова,хората не ги интересува вашите разправии помежду си !!!! Загубихте ДОВЕРИЕТО отдавна !!!! С лъжи и кражби -НЕ СЕ УПРАВЛЯВА !!!! Вие досега НЕ РАБОТЕХТЕ за НАРОДА,а единствено за вас си !!!! Резултатите са НАЛИЦЕ !!!! Милиони българи зад граница !!! Дължите им,обаче ОБЕЗЩЕТЕНИЕ и НОСИТЕ МОРАЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!!! ЧАКАМЕ !!!!!

    Коментиран от #34

  • 28 Хахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    Супер ме развесели братле,И си изключително
    прав.
  • 29 Не се печели така

    15 1 Отговор
    Доверие. Излизате всички от партията пред
    Народа,извинявате се за всички кражби,лъжи
    и геноцид над Българския народ,искате прошка,И тогава може и да се позамисли.
  • 30 Росен

    4 18 Отговор
    На вас герберите няма как да ви се обясни че в България се живее много трудно в момента. В България за десет години са откраднати 100 милиарда евро. Това са факти и всички вие сте виновни за това гласувайте си на воля и мизерствате после плюйте по форумите. ЖАЛКА КАРТИНА.

    Коментиран от #38, #44

  • 31 Gost

    9 2 Отговор
    Taq razporetina e za ludnicata vervaite mi
  • 32 Дииба

    9 1 Отговор
    Курнелке де така бързам щурчо избори да крада
  • 33 Ми не

    2 11 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    Това е като да си мислиш че резултата е 6:5 а всъщност е 5:5 понеже и гроб и бсп имат по 5 евродепутата, 6тия за гроб е от сдс без които нямаше да имат толкова гласове
  • 34 Това го

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТ":

    Кажи на Боко, няма такова изселение на българи осеен през неговите мандати
  • 35 бавноразвиващи

    11 1 Отговор
    Вечните губещи сте но нали електората ви е от дебили може да ги лъжеш както си искаш
  • 36 До-34

    14 2 Отговор
    Не е вярно !!! Най-много българи,избягаха през 90-години !!! Затова Комунистите от БКП -БСП, носят моралната ОТГОВОРНОСТ за това !!! Хората бягаха без един лев в джоба !!!!
  • 37 ФАКТ

    13 0 Отговор
    Нинова,окрадохте НАРОДА още през 90-години !!!! Но с крадените ПАРИ,само едно нещо НЕ можете да си купите- РАЯТ !!!!!!
  • 38 Боже

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Росен":

    Трудно е за мързеливите...
  • 39 ами

    10 1 Отговор
    Корнело, толкова си тъпа, че не ми се и коментират вече твойте глупости и на оня Свиленски. България се променя, света също, само Вие си стойте някъде към 1960 г и дрънкате ли дрънкате.
  • 40 Generalissimo FRANCO

    5 0 Отговор
    Добре е, когато загубиш "обещаната промяна след евровота", да осъзнаеш, че едноличното управление на БСП не се приема, както от вътрешната "опозиция - Миков, Станишев, Мерджанов, Найденов, Гергов, Божилов......) , така и от симпатизантите! Остава твърдото (болшевишкото) ядро....но то се топи с годините! И всъщност, за три години, промяна има, и тя е "пълзяща болшевизация" под Вашето ръководство! Мястото Ви не е нито в ИБ, нито в НС, нито в БСП !
  • 41 Другия с коня

    6 0 Отговор
    А в нашто село ,сутрин,като изтрезнеем,не ни се иска чак толкова много да ви видим в Затвора ВСИЧКИТЕ от БСП.....Може би само Червените Приватизатори,които съсипаха България и прогониха 3 милиона на терминал2....А мезихме блажно снощи...
  • 42 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    На № 24 " Алексей Сергеев" А защо е нужно да съм "умен и интелигентен" , за да помня, че с 3 /три/ долара месечна заплата, ставах в 2 часа и 30 минути и се нареждах пред фурната за хляб, заедно с живите хора на почти цялото село ? Извинете, но аз съм тъп шаран от блатото наречено Република България и просто всичко съм понесъл на собствения си гръб !!!!. А интелигентността ми стигна до там, да упътя децата си, да бягат по-далеч от това блато и да не се обръщат назад !!....... Колкото и да ми е мъчно.... Че тия алчни и арогантни типове, ако бяха съсипали само моя и на близките ми живот........ о-хо," с мед да ги нахраня"......
  • 43 Българин

    2 0 Отговор
    В кръчмата в нашто село много анализирахме и стигнахме до извода,че проблема на БСП като Партия е ЕКЗИСТЕНЦИАЛЕН. Какъв е смисъла от съществуването и с други думи.Имали смисъл от Нея.Чии интереси защитава.Защо никой не я иска а те драпат със зъби,нокти,компромати,фейкове,злоба,Надменност и др. Да Управляват Народа.....ИСКАТ ....Никой не ГИ Иска от години....Но Те Искат.....Там е Проблема Елзистенциално.....Смисъла е,че Искат.....
  • 44 Рибаря

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Росен":

    Жалка картина е да гледаш, как един червен шаран е налапал кукичката на комунистическата пропаганда. Ако си здрав и прав - трябва да си много некадърен, за да ти е труден живота. Каде по - малко, каде повече, няма лесен живот - особено за шараните. Моля, за извинение от хората с непреодолими здравословни проблеми - казаното не се отнася за тях.
  • 45 Иво

    1 0 Отговор
    А така, курнелче ! Така ги печелете избирателите още десетилетия! И да сте МОРАЛНИТЕ победители, макар, че никой от партийката ви сигурно не знае - що е това - МОРАЛ !
  • 46 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    Лелко-о-о-о ,кво си спечелила ма . Ша кажа на Бат Бойко да ти намаже една филия с мас ,ако не ние ще ти намажем ските и ще те пуснем по нанадолнището да видиш кво е бобслей. Българите наказали политиците. Не-е-е , българите наказаха вас ,щото станахте много нагли и арогантни. Ще повикам Цветанов , той много добре наказва " Наглите"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове