Last news in Fakti

5 Юни, 2019 16:37 24 640 27

Мечета си играят из улиците на село в Родопите

  • мече-
  • мечета-
  • мечка-
  • буйново-
  • родопи-
  • смолян

Първо ги забелязваха хората покрай самото село, а после започнаха да влизат по тъмно и в селото, но вече не ги е страх, любопитни са и през деня ги забелязват по улиците, споделя кметът на Буйново Бойко Хаджиев

Мечета си играят из улиците на село в Родопите - 1
Илюстративна снимка

Мечета са се разходили вчера посред бял ден по улиците в родопското село Буйново. Двама души рано сутринта са подали сигнали, че са забелязали животинките да минават спокойно по главния път край плевните им по светло, разказа кметът на селото Бойко Хаджиев, цитиран от "Марица".

Мечетата се появили в района на боринското село от около 2 седмици. Хората се изредили да снимат първо две мечета, които в продължение на 10 дни си играели на полянка на 200 метра от селото. Видеоклипове с мечетата обикалят социалните мрежи. Други две мечета с различна окраска са забелязани на входа на селото край пътя за Девин. Забелязана е и една голяма мечка на 4-5 км от селото, но е била сама и най-вероятно е мъжка, казва още Хаджиев. Сигналите до кмета са за общо четири-пет мечета в района на селото.

"Първо ги забелязваха хората покрай самото село, а после започнаха да влизат по тъмно и в селото, но вече не ги е страх, любопитни са и през деня ги забелязват по улиците. Мечетата не правят пакости засега, все още не влизат в дворовете, но хората се притесняват, не бива да предразполагат диви животни да свикват да живеят в селото, какво ще стане, когато пораснат? Ще търсим природозащитни органиции, да ги хващат и да ги разселват по-далеч. За първи път се случва тук и не знаем как да реагираме", допълни кметът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макарон

    117 13 Отговор
    Вместо джендъри и псевдополитици, по улиците си играят мечета. Страхотно, прекрасни животинки са.
  • 2 Софиянеца

    35 47 Отговор
    Ще ви изядат компотите и ще почнат да крадът и носят скъсаните ви гащи мечетата

    Коментиран от #16

  • 3 Истината

    93 5 Отговор
    Нека си играят дечицата...
  • 4 Радвайте се!

    76 2 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от дивата ПРИРОДА!!!
  • 5 кака сладкарка

    53 1 Отговор
    Колко са сладки!
  • 6 Plovdiv

    43 2 Отговор
    Koлкото повече, толкова повече!
  • 7 Ira

    40 3 Отговор
    Душички!
  • 8 Жоро

    32 5 Отговор
    Ами като някой убиец ловец е убил майката са се загубили.
  • 9 brendi

    47 7 Отговор
    Мечките са прекрасни същества. Трябва да ги пазим, защото са малко. Мечка- стръвница е само онази, която по ред причини не просто е нападала човек, но и се е хранила с човешко месо. Това се случва изключително рядко. Нормално е мечка да нападне човек за да защити малките си. Кой няма да го направи?! Трябва да им се изнася храна в планината за да не приближават кошери и стада. На живеещите в покрайнините на населените места трябва да се дават спрейове против мечки, а пастирите трябва да знаят как да отпъждат гладните мечки- кучета, ел. пастири и други.
    Убийството на мечка е престъпление....и войнстваща простотия!

    Коментиран от #14, #21

  • 10 ДоБРЕ ЧЕ НЕ СА РУСКИ МЕЧКИ

    6 14 Отговор
    ЧИ ША ИМА РЕВАНЕЕ......
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 7 Отговор
    Всичко с парка за ”танцуващи мечки” край Белица е далавера. Вече над 30 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се ”поевропейчим”. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
    ”ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ” на Бриджит Бардо отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. ”Целта на занятието” е да се извадят мечките от социалната сфера на Българина. Мечката можеше да я срешнеш на улицата, без никаква преграда между нея и теб, придружавана от мечкаря с ГЪДУЛКА и рояк от развеселени хлапета. Поставена вече зад стоманената ограда, мечката вече е ”ДРУГИЯТ”, непознатото, чуждото, дивото. Него вече спокойно можеш да го стреляш и разфасоваш.

    Коментиран от #15

  • 12 Родопчанин

    15 16 Отговор
    От кой град пишете ,че са ви толкова сладки мечетата. Що не си ги вземете при вас и ги пазете
  • 13 алекс

    22 5 Отговор
    мили душици! чак ти идва да ги гушеш!
  • 14 мнение

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "brendi":

    Абсолютно те подкрепям за думите. Дано само бракониери на са убили майка им. И без това животните в БГ са много-малко поради бракониерство.
  • 15 Спасете мечетата

    23 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много нелеп коментар. Мечкште в Белица не са хванати от естествената им среда и прибрани като атракция. Всички приютени мечки са СПАСЕНИ от изродщината на човека. С изстръгнати нокти, извадени очи, деформирани муцуни от железни вериги, те са с нулева способност да оцелеят в природата. Въпросните "мечкари" с гъдулките деформират животните психически и физически още от малки мечета. Дано да има повече природозащитници, които създават места като парка в Белица.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 262

    15 1 Отговор
    Страхували са били селяните че мечките ще влизат по дворовете и ще правят пакости като пораснат! Напротив,ако ги интегрират в селото ще идват много посетители и ще харчат пари.А ако се заселят цигани и започнат масови грабежи и погроми,по-добре ли би било?
  • 18 Сънчо

    11 1 Отговор
    Пазете мечетата, не ги закачайте! Те са част от природата и имат толкова право да са там , колкото и хората.Даже повече!Ако пакостят да се намесят природозащитниците!Но никой друг не трябва да се саморазпорежда с мечетата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Грую

    5 1 Отговор
    То да играят добре, но лошо ще стане ако вземат да закусват с местните жители!
  • 21 Бай Иван с коня

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "brendi":

    Искам да Ти дам спрей и да видя, как ще пръснеш по муцунката 200 кг мечка идеща към теб с около 40 км/ч, което са над 10 м за секунда. Докато решиш да натиснеш бутончето и ръката ти ще липсва.
    Моля, жълтопваетници, невиждали диво животно по-голямо от таралеж, да не дават съвети на хора живещи в близост до мечки!

    Коментиран от #24, #27

  • 22 Българин

    8 1 Отговор
    Много са готини и сладки.Природата е за всиЧки и на всички- хора или животни.
  • 23 надзорник

    3 0 Отговор
    викайте японците да ги снимат!
  • 24 Мечо клечо

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Иван с коня":

    А, че то на жълтите павета няма таралежи, бай Иване!Отде ще са виждали?
  • 25 Урко

    4 0 Отговор
    Бях гледал някакъв клип в тубата,как една рускиня сади картофи с едно село,а едно мече и помага да прави гнездата...
  • 26 GOST 1

    2 1 Отговор
    Ако сега не ги спрете т.е. разселите или унищожите след време ще бъде късно.Когато разкъсат някое домашно животно или не дай боже човек,всички които сега им се радват от клиповете вероятно ще мълчат.Резерват трябва да се обособи и загради.
  • 27 Зависи

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Иван с коня":

    Не си виждал около 350 кг типов хляб с кисело мляко много го обича също и печен лук с македонска наденица
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове