Last news in Fakti

7 Юни, 2019 11:22 1 751 14

ГЕРБ и БСП в спор за предложението за субсидия от 1 лев

  • герб-
  • бсп-
  • субсидии

Божанков  заяви, че не изключва вариант ГЕРБ да прави услуга на нов играч в политиката

''Да се обвини ГЕРБ в популизъм заради партийните субсидии е абсолютно несериозно.'' Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на Нова ТВ.

„Колегите от БСП наричат предложението на Министерски съвет, внесено в Народното събрание, кризисен пиар - ГЕРБ няма нужда от подобно нещо. ГЕРБ е първа политическа сила. На проведените преди седмица избори показахме добри резултати. Освен това ГЕРБ е и последователна. /…/ Още през 2016 г. аз и колеги от ГЕРБ сме внесли проект за решение, след проведения референдум за намаляването на партийните субсидии. Да се обвини ГЕРБ в популизъм в този момент е абсолютно несериозно”, заяви тя.

„Чух, че това се използва и за да не се говори за доклада на Европейската комисия. Това е също несериозно, защото в този доклад има само 4 препоръки”, добави тя.

Депутатът от БСП Явор Божанков заяви, че резултатът от изборите е, че гражданите нямат доверие в политическата система, а дебатът за партийните субсидии определи като тема за отклоняване на вниманието.

„В момента трябва да потърсим дълбоката причина за това и да дадем отговор. Вместо това ние говорим за партийната субсидия. В момента за мен големите теми са увеличаването на цената на тока, падането на цената на петрола, но цената на горивата не помръдва, а цената на самолетите се увеличи с 1 млрд. В крайна сметка Европа ни каза:

„Няма да ви приемем в Шенген”. Всичко това е класически пример за отклоняване на общественото внимание, защото 1 лев субсидия няма да реши нито един от тези въпроси. От БСП сме съгласни, че субсидията трябва да бъде намалена и не може да остава като печалба”, посочи той.

Божанков заяви, че не изключва вариант ГЕРБ да прави услуга на нов играч в политиката, а именно Слави Трифонов, който, според него, може да се яви на местните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудетина

    12 14 Отговор
    Не издържах и смених канала, тая проскубаната немога да я гледам
  • 2 химлер

    12 16 Отговор
    тази атанасова е уникално противен и долен съсел, като я видя ми идва да и извадя гръцмуна с голи ръце и да се удави в собствената си смрадлива кръв

    Коментиран от #12

  • 3 курнелчо

    12 7 Отговор
    химлер да и ядеш катеричката на женицата тая българска простития нема край

    Коментиран от #5

  • 4 7777

    10 9 Отговор
    Явно Деса доста свирки е извъртяла за да стигне до тук. Чудя се как не и пречат очилата. Но за намаляването на субсидиите най-голям принос има Слави. Останалите каквито и заслуги да си преписват изглеждат смешни в очите на хората.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гробар

    9 7 Отговор
    Тая мишка Атанасова нали беше по едно време министър на здравеопазването, и на касата по едно време!
    Е да си спомняте нещо добро да е направила?

    А истината е точно тази че се прикриват много по-сериозни проблеми!

    ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА ИНФЛАЦИЯТА?

    А ЗА ПОКАЧВАНЕТО НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ?

    ПРИЧИНАТА Е ЧЕ ГРОБАРИТЕ ТАКА ДОБРЕ УПРАВЛЯВАТ ЕНЕРГЕТИКАТА В БГ-ТО ЧЕ НЕК ИМА ДЪЛГОВЕ ЗА НАД 600 МИЛИОНА ЕВРА КЪМ ТЕЦОВЕТЕ!
  • 7 какъв Пиночет бе

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "химлер":

    Втори слуга на САЩ не ни трябва имаме си Бойко!
  • 8 месара

    10 1 Отговор
    комсомолеца божанов не можа едно смислено изречение да сглоби. бързаше да каже квото му е наредено, щото ше го забрави. това ли е младежкото бсп, с костюмче и вратовръзчица - гордостта на мама и дедо!
  • 9 месара

    9 1 Отговор
    извинявам се - божанков.
  • 10 Реалист

    6 2 Отговор
    Ще ти се наложи да си спреш телевизора защото ще сме първа сила в политиката поне още 10 години. С тея измислени комсомолчета издънки на партийни лидери и измираща от старост избирателна маса ще сте в миманса ЗАВИНАГИ.АМИН!!!
  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Не мога повече,червения Славчо,подкрепен от ГЕРБ,тези от Позитано толкова ли за глупави ни мислят?
  • 12 Гьобелс

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "химлер":

    Ввв,взе ми думите ут устъта.
  • 13 Реалист

    4 3 Отговор
    Тая верно е много противна скумрия. Като беше министър на здравеопазването нали вкараха машинки за пръстови отпечатаци които струват милиони лева. Какво стана с тези машинки защо не и ги дадат да си ги носи в къщи и да плати от джоба си тази овца? Прикриват и далаверите но и нейното време ще дойде както на всички Крадци от гроб.

    Коментиран от #14

  • 14 ВЕК

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Тия машинки бяха точно заради такива като теб!!!....Свикнали всичко да им е безплатно и ореваха и оплюха системата, защото не можело да се краде вече!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове