Last news in Fakti

10 Юни, 2019 14:04 2 783 18

Фандъкова наложи нова глоба от 280 бона за ремонта на “Графа”

  • йорданка фандъкова-
  • граф игнатиев-
  • ремонт-
  • глоба

Кметът на София се закани, че ще налага още санкции

Фандъкова наложи нова глоба от 280 бона за ремонта на “Графа” - 1

Столичната община ще наложи близо 280 хил. лв. глоба на фирмата ремонтираща централната улица “Граф Игнатиев” заради надигане на релсовия път. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя пусна в движение нови 20 автобуса по линиите 280 и 85.

Фандъкова уточни, че експерти от кметството са установили нередности по релсите през почивните дни. Инженерите се оправдали за кривата настилка с “температурно разширение в зоната на напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите”, цитира кметът.

“Вече не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било, защото на тази обект работят огромни групи от специалисти и накрая продължават да се установяват дефекти”, ядоса се градоначалникът и се закани, че това няма да е последната глоба.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - около ул. “Граф Игнатиев” и около храма “Св. Александър Невски”. Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта. Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Цветан Цветанов

    10 5 Отговор
    Боклуци сте народа ще ви крада смешните българи Още колко апартаменти ще си купя майка ви да еба ще краде мляко с Данчето Фандъкова Фандъкова много е тъжен ануса и преди това си мажа с с бейби си Мъжа к*** да може да и го тура в ануса Мале колко малки пичета само ебало Еби му майката да си плащам аз си пиша с парите колабориране Важното е бизнес да има вечер си пие шампанско скъпо е да си млади пичета ученички cebo плащам си dreme накура ще се удавя Карибите на Малдиви какво ме интересува скапаните другари Важното е да се крадат европарите треви тапицер Никой нищо не може да ми каже Цацаров сме дупе и гащи
  • 3 1 идея

    22 3 Отговор
    Защо Графа не се прекръсти на Графиня Фандъкова ? Така поне това недоразумение ще си носи името в историята

    Коментиран от #4

  • 4 Йорданка Фандъкова

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "1 идея":

    Пич аз аз наистина съм графиня и знаеш ли колко милиона имам Слушай от такива глупаци като тебе съм си купила към десетина мезонет и отделно си плащат на млади мускулести момчета да ми разтриват ануса всяка вечер Пия си хубаво шампанско черен хайвер и ми дреме на дърта тапичка Важно е да върви бизнеса А такива смешници като Иванчева за по 20 години в затвора бизнеса е мой София е моя балъци
  • 5 Пешо

    19 4 Отговор
    Нито лев от тези уж глоби не е платен, нито пък реално ще бъде платен някога. Прах в очите.
  • 6 Цецо

    10 3 Отговор
    Опитват се да нагласят нещата така, както са по другите улици, т.е. да си има постоянни, ежегодни ремонти - там е хляба!!!
  • 7 Bahti

    13 1 Отговор
    Време е за ремонт на Белене. Че много мекерета сте.
  • 8 кочан

    9 3 Отговор
    И кмета Портних чака одобрение от Бойко да глоби Хидрострой. Но Бойко чака дъжда да спре и чистачките да оправят работите на стротелите на герберизма в България. Да живей новия строй, смучете си кукуруза.
  • 9 Обективен

    4 16 Отговор
    По полека с определенията към госпожа Фандъкова много бързо забравихте на какво приличаше София преди тя да стане кмет. Винаги има риск при ремонтите само който не е правил той не знае за какво иде реч. Няма квалифицирани майстори това е истината. Добрите майстори са на запад. Имат клауза за санкции в договора ще я приложат никой няма да е ощетен. Просто не случиха на фирма. Най голяма вина има заместник кмета, който кметицата уволни, защото е утвърдил неестетически пригоден проект, за тази улица. Трябваше малко по-вече цвят да има.
    И накрая не може заради един неуспешен ремонт да се оплюва цялата и работа.

    Коментиран от #11

  • 10 мандалото лопна

    10 2 Отговор
    файдата ражда фандъка...
  • 11 А тия отклонения допустими ли са

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Обективен":

    Не само София, а цяла България все още прилича на кочина и не защото е грозно, а защото е непотдържано. А е непотдържано защото тези, които управляваха и управляват, не ценят, не потдържат, мислят че всичко започва от тях. С такива управляващи дори и да беше качествен ремонта, по-скоро рано от колкото късно пак щеше да стане старата кочина. А това че е не качествено само ускорява процеса, както виждаш. Не може на ремонти за милиард лева да глобиш изпълнителя и надзора 290 хил. - говоря за пресишната глоба, и да кажеш че отклоненията са допустими и няма да се отстраняват.
  • 12 Достъп до обществена информация

    2 1 Отговор
    Всички наложени високи глоби по правило се обжалват съдебно от фирмите-изпълнители. Можете да проверите в регистъра на съда колко дела за оспорване на санкции са заведени от ГП Груп към Столична община.
  • 13 Истината

    11 4 Отговор
    София и Видин са един6твените областни градове в България, които и8глеждат потресающо зле . Да не кажа са си грозни.
    Но докато Видин е най- беден , София е най- богатия град. Причината за това е проста. В София винаги кмета се определя от маститите корупционери- вълка, чорапа, катарците, дебелаците и поне още 2500 на хранилката. Кметът е там за да поддържа хаоса и да пази порциите. В случая с наивния си вид Фъндъкъва е отличен изпълнител на тази роля. По тази причина в София се строи толкова зле - защото порите вече са изядени, а се строи проформа, за отбиване на номера.
  • 14 до автора

    9 0 Отговор
    Г-н Михайлов, много Ви уважавам като журналист, но заглавието с думата "бона" изглежда малко... като от махленски разговор. Много по-добро е от буквално неграмотните статии и заглавия на почти всичките Ви колеги. И все пак гледам на Вас като на един от малкото стожери на българската журналистика, а и на българския език.
  • 15 Гост

    8 1 Отговор
    Ако си ги и платят глобите...браво. Чакаме статия дали са платени или не.
  • 16 Гошо

    1 1 Отговор
    А проектанта, а доклада за съответствие кой го е писал, а инвеститора или те не участват?
  • 17 Nik

    1 0 Отговор
    По цялата верига:проектант,възложител/инвеститор/,изпълнител и надзор има грешки и много не професионални решения!Така наречените ограничителни "перки",е едно от недомислията!За изпълнителя-Джи Пи Груп,нямам думи!По-голямата част от работниците са цигани,които не работят качествено и претупват ремонта!Какво е виновна г-жа Фандъкова?Защо трябва тя да се ангажира лично да глобява изпълнителя,след като има толкова "специалисти"по надзора на "заплата"?Защо се стига обикновени граждани да показват лошото качество на ремонта?Цялата ни работа е такава-"Българска"!
  • 18 ДЪРЖАВАТА НА ГЛОБИТЕ

    1 1 Отговор
    Ма ГОСПОЖО КМЕТ, ВСИЧКИТЕ "ОБЩЕСТВЕНИ" ПОРЪЧКИ СЕ ПРАВЯТ ОТ БЪРЗО СФОРМИРАНИ СД, ФИРМИ И КОЙТО ДАДЕ НАЙ, АМА НАЙ НИСКА ЦЕНА УДАРЯ ДЖАКПОТА.
    ЛОШОТО Е , ЧЕ ПОВЕЧЕТО НЕ ЗНАЯТ И НЕ РАЗБИРАТ, НО ТРЯБВА ДА ЛАПНАТ.
    ВИЖТЕ В ДРУГИТЕ "КРАЛСТВА" ИЗ УЖ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА СЕ КАНЯТ И ФИРМИ , КОИТО ИМАТ ТРАДИЦИИ В ТАКОВА ГРАДСКО СТРОИТЕЛСТВО И ТЕ СТРОЯТ ПЕРФЕКТНО.
    А У НАС СЕ "БРАТОВЧЕДИ" СТРОЯТ ПОДЛЕЗИ И НАДЛЕЗИ И ГРАДИНКИ И МАГИСТРАЛИ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ ОЩЕ.
    АЙ СТИГА С ТИЯ ПРОСТОТИИ!
    В ЕДНА ТУРЦИЯ СЕ ПРАВЯТ УЛИЦИТЕ В КВАРТАЛИТЕ КАТО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕВРОПА - С ДЕКОРАТИВНИ ПЛОЧКИ-ПАВЕТА , А НЕ С АСФАЛТ КОЙТО ПОСЛЕ СЕ КОПАЕ И КОПАЕ НАПОРАЗИЯ ЗА ДА СЕ НАЛИВА НОВ И "ЗАКОПАВАТ" ПАРИ, А Е И ЕкОлОгИчНо.


    ЕВРОПЕЙЦИ НАНАЙ. САМО ПО ПАСПОРТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове