Last news in Fakti

10 Юни, 2019 19:04 2 675 20

Няма българин, който да приеме да се отдава почит на Гоце Делчев на 7 октомври

  • екатерина захариева-
  • северна македония-
  • гоце делчев

Така външният министър Екатерина Захариева отговори на въпрос дали страната ни би приела предложението на историците от Северна Македония за общо честване на тази дата, на която костите на Гоце Делчев са предадени от София на Скопие

Няма българин, който да приеме да се отдава почит на Гоце Делчев на 7 октомври - 1
Снимка: МВнР

"Няма българин, който би приел да се отдава почит на Гоце Делчев на 7 октомври", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя отговори на въпрос дали страната ни би приела предложението на историците от Северна Македония за общо честване на тази дата, на която костите на Гоце Делчев са предадени от София на Скопие.

Министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров допълни, че ако Гоце Делчев беше жив, нямаше да е доволен от разделението, което се случва около името му.

"Ако беше жив, нямаше да е много доволен от разделението, което се случва около името му", заяви той, цитиран от БНР.

"Делото на Гоце Делчев може да бъде мостът, който да свърже историята и съвремието на България и Северна Македония". Това заяви министърът на външните работи на съседната ни държава Никола Димитров, който ръководи правителствена делегация у нас.

Вицепремиерът Екатерина Захариева допълни, че Гоце Делчев е една от личностите, които трябва да ни обединяват, а не да ни разделят. Захариева изрази надежда до края на годината комисията от експерти от двете държави, които работят по историческите въпроси, да приключи работата си успешно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    54 0 Отговор
    Гоце Делчев е БЪЛГАРСКИ герой а северна македония/южна сърбия или както там се казва е БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #6

  • 2 До Никола Димитров

    52 0 Отговор
    Нямаше да е доволен, да се замесва името му, защото той и неговите братя са се писали българи и са се чувствали българи. Завършили са българско училище и са се борили за освобождаването на българите в Македонска област.
  • 3 гого

    40 0 Отговор
    Мизия,Тракия,Македония БЪЛГАРИЯ
  • 4 БББ

    33 4 Отговор
    След 9ти септември 1944г БКП сегашните БСП ,предават тлените останки на Гоце Делчев на Сръбските комунисти,и почват безмилостна македонизация на Пиринския краи.БКП-БСП винаги са предавали България и трябва да бъдат забранени.

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Гоуст

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "БББ":

    Те са забранени. Има официален закон ама никой не предприема действия срещу поддръжниците им
  • 6 Защо не отидеш това

    1 17 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Да го кажеш на площада в Скопие?

    Коментиран от #8, #10

  • 7 нервен

    13 0 Отговор
    Я им врътнете кранчето на тея бе ...са ги видя какво ще направят макетата ....като ги натиснат помаците ше се сетят българи ли са
  • 8 Бай Хой

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Защо не отидеш това":

    И що трябва да го казва на площада в Скопие? фактите са си факти и никой не ги отрича освен единици от червените празни кратуни наричащи себе си БСП и заблудените и изтормозени от сръбската пропаганда жители населяващи земите наречени не знам защо Северна Македония
  • 9 Meganoob BG

    16 0 Отговор
    Защо ни искат разрешение за нещо което вече са откраднали? Учебниците им са пълни с кражби за които не са искали разрешение.
  • 10 Bubbles

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Защо не отидеш това":

    А защо си мислиш че не съм?
    Имам една камара познати от тоя край на България и повечето имат БЪЛГАРСКО самосъзнание и се определят като БЪЛГАРИ, самите те казват че в така наречената по последни данни "Северна Македония" единствено шиптерите са тези които скачат срещу всеки който ги нарече българи. Ако не ти се вярва помисли и Заев какъв е и защо им е на албанците да има такова творение като "Северна македония"!?
  • 11 Втора серия

    8 1 Отговор
    70 години гледахме първата серия на този ужасен филм кои са и какви са макединците. С тази договореност за обща комисия политиците ни вкараха във втората серия на същияфил филм, от която както изглежда няма да излезем най-малко още 70 год. защото започва договаряне на историята в детайли по дати, исторически личности, имена и какво ли още не. За сетен път показахме, че не си осъзнаваме интересите, че сме "меки круши", на които все някой им е виновен. Не става само със заря-проверка и патетично изреждане имената на българските герои на 2 юни. Дела, дела ...ама кой
  • 12 Будьони

    1 6 Отговор
    Захариева, умничка блядка си, тогава у българско се празнува октомврийската революция!

    Коментиран от #19

  • 13 Иванов

    7 0 Отговор
    Много хора се лъжат, че северно македонците понеже имат българска кръв са братя, но тези хора ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖАТ. Самосъзнанието им е сръбско и за тях ние българите сме смъртен враг. Затова нашите тикви и шкембаци да включат на задна скорост, да ги не бесиме после за държавна измяна!!! И темата не ми е безразлична, защото прадядо ми е бил деец на ВМОРО, БЪЛГАРИН.

    Коментиран от #18

  • 14 Готеноя

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "БББ":

    Тези комуняги са предали България,винаги когато са имали възможност.Македония никога не е съществувала като държава,никога и няма да съществува.Да живее България.
  • 15 Иванов

    3 0 Отговор
    Сега ще ви кажа и откъде идва объркването. Четете внимателно, няма да се повтарям. Македонците са траки, не гърци. На тамошните траки се внушава от сръбето, че ние дунавските траки сме църни татаре, а това не е вярно. Всички сме траки и българи, независимо, че това име ни е донесена от Аспарух и неговия народ и това име ние го носим с чест, защото българите бяха и са цивилизаторът на Азия и Европа!
  • 16 дончев

    4 0 Отговор
    гърците си го казаха в прав текст след освобождението ни гърция и сърбия за да отчуждът тези територии ги наричат македонски но са били населени с българи на който с времето им променят самосъзнанието
  • 17 Бг коментср

    5 0 Отговор
    Голяма глупост е да помагаме на Серно македонците,това е измислена държава,те са българи,срам и позор е да подпомагаме и да признаваме фълшивата им страна за влизане в Нато и Ес,това е глупост,какви европейски ценности ще покажат като всички обичай съм им български
  • 18 Pitar Pan

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Както между хората се прави далавера, така и между държавите има.Това направиха управляващите,а на макетата мозъка им е промит от. сърбите,няма оправия,дано поне един път направят,директен до Адриатика!
  • 19 куку руку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Будьони":

    Вярно, че на 7-ми, но бъркаш месеца. На 7 ноември се чества ВОСР.
  • 20 кучето

    0 0 Отговор
    Защо се занимавате с тези цървули ,които не знаят кои са ? Теглете им един шут в задника и ги оставете да мрат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове