Last news in Fakti

11 Юни, 2019 20:24 10 731 50

Президентството: Заради кабинета ще плащаме повече за Ф-16

  • ф-16-
  • президентство

Неясни са и важните за българската икономика условия за индустриално сътрудничество и офсет. Към този много важен проект не трябва да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи, казват от офиса на държавния глава

Президентството: Заради кабинета ще плащаме повече за Ф-16 - 1
Снимка: БГНЕС

Президентската институция не участва по никакъв начин в разговорите, провеждани от българската правителствена делегация в САЩ. Правителството "задраска" прозрачната процедура за придобиване на Ф-16, затова българите ще плащат повече и при неясни условия.

Това заявиха от пресцентъра на държавния глава във връзка с изявлението на премиера Борисов пред граждани на гара Белозем, че в последните дни правителството има пълната подкрепа на президента Румен Радев за закупуването на самолетите Ф-16.

В отговор на въпрос дали стигат парите, след като ще се купуват и нови изтребители за армията, министър-председателят отговори:

"Има изискване - ако искаш да членуваш в НАТО, 2% от БВП трябва да отиват за въоръжение. Като искаш да членуваш в НАТО, трябва да имаш надеждна система за сигурност. Тези, които имат морета - и кораби. И авиация, сухопътни сили. Така че - купуваме и пазариме за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация...Видяхте в последните дни - пълна подкрепа на президента! Това, което правим, той го промотира - съответно в Словения и в Санкт Петербург (б.р. - премиерът има предвид участието на държавния глава във форума "Три морета" в Словения и в икономическия форум в Русия).

"Единствената подкрепа, заявена от държавния глава, беше за провеждането на прозрачна състезателна процедура за придобиване на нови изтребители като гарант за постигане на най-добрите условия за България. Тази процедура беше „задраскана“ от правителството, което прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече", заявиха пред Епицентър.бг от офиса на държавния глава.

Ето цялото изявление на пресслужбата на президента Радев:

"Регионалните инициативи за транспортна и енергийна свързаност, в които България участва, нямат отношение към проекта за нов изтребител за българските ВВС.

Президентската институция не участва по никакъв начин в разговорите, провеждани от българската правителствена делегация в САЩ.

Единствената подкрепа, заявена от държавния глава, беше за провеждането на прозрачна състезателната процедура за придобиване на нови изтребители като гарант за постигане на най-добрите условия за България.

Тази процедура беше „задраскана“ от правителството, което прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече. Неясни са и важните за българската икономика условия за индустриално сътрудничество и офсет. Към този много важен проект не трябва да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи.

Президентът очаква от българското правителство да не посяга на заложените условия и на способностите на новите изтребители, в стремежа си да намали цената, защото това ще обезсмисли целия проект."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    94 39 Отговор
    МН. ЯСНО НЕ МОЖЕ КАДЦИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА НЕ ВЗЕМАТ ПОРЕДНИТЕ ОГРОМНИ КОМИСИОННИ ОТ ГЪРБА НА БЕДНИЯ НАРОД!

    Коментиран от #3

  • 2 Реалист

    65 121 Отговор
    Грипена с потника защо се изхожда неподготвен - няма инфо как и какво договаря правителството и не е негова работа. Явно иска инфо за да снесе на решетката, хахахаха иначе гундяев ще го навиква пак...

    Коментиран от #5, #8, #41, #42

  • 3 Реалист

    38 95 Отговор

    До коментар #1 от "СоцБоц":

    Отиди и вземи ти от Америка и ще ни кажеш как точно става... тролики путина и его поваре...

    Коментиран от #6

  • 4 ДАААА

    58 108 Отговор
    И ПАК ЗАРАДИ КАБИНЕТА НЕ МОЖАХТЕ ДА СЕ НАГУШИТЕ ОТ ГРИПЕН, БЪРЗАХТЕ С ВРЕМЕННОТО КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО, НО УВИ ОБЪРКАХА ВИ КРАДЛИВИТЕ СМЕТКИ !
    ОЩЕ ЗЛОБЕЕТЕ !
  • 5 СоцБоц

    114 52 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    СОРОСОИДНОТО ПРОСТОЛЮДИЕ ВЕДНАГА ЗАПОЧВА ДА ПЛЮЕ, КАТО НИЩОТО ПЛЮВНАЛИЕВ.ГОСПОДА ЗАТВОРЕТЕ СИ ЧОВКИТЕ И СЕ ПОКЛОНЕТЕ НА НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА НОВОТО ВРЕМЕ!

    Коментиран от #14

  • 6 СоцБоц

    87 26 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    ТИ ОДИ У КИТАЙ ДА ВИДИШ КАК ГОВЕДАРИТЕ ЦЕЛУВАТ ЖЪЛТИ ЗАДНИЦИ И ИМ СЕ МОЛЯТ ЗА БИЗНЕС ,НА КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Язе предлагам...........

    36 13 Отговор
    Да вземем китайските J-20.....
  • 8 Николай

    45 46 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Путин попита президента Радев "Вие как ще гласувате в Съвета на Европа за отмяна на санкциите срещу Русия? Отговора беше ами аз нямам право на глас там". Ами той и у нас освен да наложи вето което парламента ще отхвърли няма какво друго да направи. Може само да агитира и манипулира чрез говорене по медиите.
  • 9 Църррр

    32 59 Отговор
    Пари за колко eFa изяжда президетството, че се е напълнило с преяли плъхоци, няма ли ХЕИ ве?
  • 10 бсп

    40 61 Отговор
    А пък заради презиЛдента ни се смее цяла Европа и шефа му от Москва чак!

    Коментиран от #13

  • 11 Тръмп

    37 57 Отговор
    Парите са в Правителството-Законно избрано и То плаща,а не Президентството което има пари за разходки,екскурзии и мушмули!!!:):):)

    Коментиран от #25

  • 12 Хи хи хи

    15 29 Отговор

    До коментар #6 от "СоцБоц":

    Ти сега от там ли се връщаш ?

    Коментиран от #16

  • 13 Да ти отговоря нещо

    64 29 Отговор

    До коментар #10 от "бсп":

    А заради Тиквата ни се смее вселената,че всички са му началници и не може да сложи запетая в изречението.Ееее хе хе прост че му лесно

    Коментиран от #39

  • 14 filo

    37 48 Отговор

    До коментар #5 от "СоцБоц":

    По-тъпо парче от комунягата, какъвто несъмнено си ти няма. Затова колкото и да словоблудстваш, полза за теб и подобни отрепки няма да има.

    Коментиран от #17

  • 15 Тръмп

    34 48 Отговор
    Президентството от Представителна служба се превърна в Подигравателна и Селска подлога на Путин-КГБ!!!:):):)
  • 16 СоцБоц

    36 18 Отговор

    До коментар #12 от "Хи хи хи":

    ДА И МИ СЕ МОЛЯТ НЯКОЛКО СОРОСОИДНИ ДЖЕНДЪРЧЕТА ДА ПРАВИМ БИЗНЕС ХА ХА, АМА С ГЕРБАДЖИЙСКИ КРАДЦИ НЕ СТАВА
  • 17 СоцБоц

    46 24 Отговор

    До коментар #14 от "filo":

    ПО ЕЛЕМЕНТАРНИ ЙЕСМЕНИ ОТ КРАДЦИТЕ НА ГРОБ, НЯМА

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 СоцБоц

    36 16 Отговор

    До коментар #18 от "filo":

    И ТВОЙТО, А ТИ БЕГАЙ ДА ОБЛИЖЕШ НА ТИКВАТА ТОПКИТЕ :)))

    Коментиран от #21, #23

  • 20 мафия

    54 16 Отговор
    Няма друга държава в света, която да е купила Ф-16 за 200 милиона долара единия! Този тип самолети струват под 100 милиона - около 70-80. На такива цени ги купуват другите страни. Да видим нашите "комисионери" какво ще договорят?
  • 21 filo

    15 33 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Тебе кой те управлява 10 години тъпако. За твое успокоение още толкова те чакат. Пък си плюй, боли ме шлифера за тебе. Важното е такива като тебе да са от страната на булката.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кико

    21 25 Отговор

    До коментар #19 от "СоцБоц":

    Ти бе тапънарино, защо се кръстили соцбоец. В твоита тиква освен комунизъм и борба няма нищо друго! Извинявай забравих че гена трудно се променя!!!

    Коментиран от #24

  • 24 СоцБоц

    24 17 Отговор

    До коментар #23 от "Кико":

    ТИ СЯ КИКО ЛИ СИ, ФИЛО ЛИ СИ? ЩЕ ТИ ВИКАМ ГЬОНСУРАТ ЧЕ ПО ЛЕСНО СЕ ПОМНИ, ДОЛНО И ПЛАТЕНО СОРОСОИДНО ГЮБРЕ!

    Коментиран от #38

  • 25 Васил

    39 11 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Не плаща правителството, плащаме всички ние...ориентирай се малко... Правителството можеш да кажеш,че плаща, ако си ги вадят парите от джоба...Ние плащаме...от моите и твоите данъци...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Простакистанецът е доволен

    0 14 Отговор
    Само като го изтупали хубавичко като брашнен чувал.
  • 29 Лъжеца боко

    24 16 Отговор
    Ako Борисоф спре да лъже, народа ще престане да му вЕрва !
  • 30 БББ

    21 24 Отговор
    Фърчилото си остава фърчило,рубладжия от сякаде.
  • 31 шляпалника

    28 14 Отговор
    Заради кабинета плащаме ЦЯЛАТА мозерия....не само самолетите!
  • 32 onq s konq

    22 27 Отговор
    Първо Президентският Пресцентър дълбокомислено заявява,че Президентската институция не участва по никакъв начин в преговорите за Ф-16-това е ясно на всички,защото ПО ПРЕЗУМПЦИЯ на Радев НЕ МУ Е РАБОТА да се бърка в неща които не са за неговата тиква и възможности.След това обаче същият тоя Президентски Пресцентър се възмущава,че "При неясни условия българите ще плащат повече"...Е КАК ПРЕЦЕНИХА тия Президентски слуги че Българите ще плащат "Повече",след като САМИ ТВЪРДЯТ,ЧЕ УСЛОВИЯТА "НЕ СА ИМ ЯСНИ"?!!Случаят е фрапиращо-показателе ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ какви "хора" служат в Президентството и КАКВИ ЗАПЛАТИ получават за "службата" си.И СЕГА Е МОМЕНТА най-после редовият българин да осъзнае ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОД на Борисов при изборите за Президент:УМИШЛЕНО ПРЕДЛОЖИ ЦАЧЕВА която е сравнително по-слаб кандидат,за да може БСП да СПЕЧЕЛИ и да сложи ТЕХЕН ПРЕЗИДЕНТ,та ДА СЕ УВЕРИ НА ПРАКТИКА НАРОДА КАКВИ КАЛПАВИ "УПРАВЛЕНСКИ КАДРИ" е в състояние да предложи "Столетницата" на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #33, #34, #47

  • 33 Бачо Киро

    27 10 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Ти тъй малко да си чел напоследък? А да знаеш, че цената беше увеличена уж като рамка? А да си чел съвсем наскоро как вече се говори за какво ще се взема на новата цена? А бе извадете ги тези глави от задниците вече, не ви ли писна да ги държите заврени... Около шибаните Ф16 всичко е мънкане и увъртане пред нас и гъзене пред САЩ...

    Коментиран от #35

  • 34 Бачо Киро

    24 10 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Всъщност човек, който говори за управленчески кадри относно поста президент в парламентарна република очевадно е абсолютен глупак и няма никаква идея за какво говори.
  • 35 onq s konq

    14 22 Отговор

    До коментар #33 от "Бачо Киро":

    Оставам с убеждение че НЕ ИЗПИТВАШ ПОЛОЖИТЕЛНИ ЧУВСТВА НИТО КЪМ ГЕРБ,НИТО КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО,НИТО ПЪК КЪМ ББ.Затова и те отминавам като ВЛАК УПРАВЛЯВАН ОТ БОРИСОВ със 160км/ч - малка невзрачна гара.
  • 36 Крадливото президенче

    17 16 Отговор
    Сега ще трябва да връщам комисионната
  • 37 Оракула

    28 6 Отговор
    Забравиха много бързо лъжите на Цветан Цветанов , шльокото дето ходеше да гледа закуските с Доналд Тръмп по телевизията чак в Америка...Доналнд Тръп не видя но пък се видя с дъщерята и си и разни таплиери на круизен кораб, излезе му солено всичко , обескостиха ченгето до кокъл...дали няма свободна длъжност в ДАНС за наш Цветан?
    Така завърши ,тя танцува само едно лято...
  • 38 Той ... !

    7 19 Отговор

    До коментар #24 от "СоцБоц":

    Ти, тъпо животно"Соц -Боц" да си вземеш олигофренясалия пингвин Руменчо (шофьорчето на червен балон ! ) и да ходите на училище . И двамата сте за логопед - каквото и да кажете, все не ви се разбира - ТЪПАЦИ !!!
  • 39 бсп

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "Да ти отговоря нещо":

    Тиквата се бори за първото място в Пес, щото др.Милиончева и др.Техноимпексова и биха шута от бкп!
  • 40 Наблюдател

    12 17 Отговор
    Руската подлога Радев ще се бори до края срещу сделката за F-16. Тази руска матрьошки непрекъснато вреди на българските национални интереси.
  • 41 Случайно

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Радев има повече представа от изтребители, отколкото Борисов! НО! ТУК СТАВА ВЪПРОС, СРЕЩУ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ, ДА СЕ ПЛАРИ ЗА НЕЩО, КОЕТО ОЩЕ НЕ Е ПРОИЗВЕДЕНО! ПОРЕДНИЯТ ПЛАДНЕШКИ ОБИР НА ГЕРБ ОТ НАРОДНАТА ПАРА! А С 8 ХВЪРЧИЛА, КАКВА АВИАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ! А С ТЕЗИ ПАРИ, МОЖЕХА ДА СЕ ЗАКУПЯТ 30 РУСКИ ТАКИВА! НО НАЛИ ИНСТРУКЦИТЕ ИДВАТ ОТ КОЗЯК! АКО БОБО НЕ ГИ КУПИ, НАЕСЕН ЩЕ ГО БУТНАТ ОТ СТОЛА, НА КОЙТО СЕДИ! А ТОВА ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 popi

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Вместо да сереш през устата вземи прочети за колко милиона вземат другите страни тези самолети, пък и прочети информацията от вчера че ,,Локхийд" свалят цената на F-35 на 85 милиона $. А нашите прахосмукачки дето ще вземаме са стар модел за много повече пари.
  • 48 Читател

    1 0 Отговор
    СоцПрост!
  • 49 Милен

    0 0 Отговор
    Как не е работа на Президентът тои е върховен главнокомандващ просто си мълчи и говори глупости може да налага вето може да сезира Конституционният съд там в неговата полза се решават нещата даваме пари за самолети не си вземем пво и да си затворим небето но нали трябва да вземат комисионни на гърба на народа Радев, Бойко и сие крадливи псета! 85
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове