1 109 3

Психично болен чупи и вади оръжие в Плевен

Лицето е освидетелствано и се води на отчет

Психично болен чупи и вади оръжие в Плевен

46-годишен с. Муселиево с психично разстройство е задържан след прояви на агресия, съобщиха от ОД на МВР - Плевен.

На 11 юни в РУ - Никопол е постъпил сигнал, че 46-годишен от село Муселиево от дни е с психично разстройство. Мъжът повреждал домашно имущество и заплашвал с огнестрелно оръжие. Лицето е освидетелствано и се води на отчет.

При пристигане на адреса служители на РУ - Никопол, заварват болният заключил се в стая на едноетажна къща. 46-годишният не е допуснал полицаите. Започнал е да хвърля предмети и да отправя закани с хладно оръжие.

При проведени беседи с психолози и служители на ОД на МВР - Плевен е напуснал къщата и е задържан в двора на имота. Прегледан е от екип на ФСМП - Никопол. По разпореждане на прокурор от РП - Никопол е транспортиран и настанен в психодиспансер в гр. Плевен.

При последващо претърсване в дома, обитаван от 46-годишния, са намерени въздушна пушка, неустановена марка, модел и калибър и газ - сигнален пистолет марка "Еkol- volga", с един брой пълнител и един патрон 9 мм. в пълнителя. Оръжието е иззето с протокол.

Няма пострадали граждани и полицейски служители на ОДМВР - Плевен. Образувана е преписка.

България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Никой не е застрахован
  Отговор
  1 12:29  12.06.19
  За огромно съжаление имаме прекрасни специалисти, но не и добра материална база! Въпреки многократните призиви на лекарите,проблема се неглижира, а всредата, в която живеем все повече ще са нуждаещите се от психиатрична помощ!
 • 2 18:18  12.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 18:57  13.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай