2 093 19

Учителка от Пирдоп хвърли кош за боклук по ученик

Според директора на гимназията вината е споделена, тъй като възпитателката е била провокирана

Учителка от Пирдоп хвърли кош за боклук по ученик
Стопкадър: NOVA
Мария Атанасова

Учителка от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Димов" в град Пирдоп замеря ученици с кошчето за боклук по време на час. Това показва клип, изпратен в рубриката "Моята новина" на "Нова телевизия".

"Разбира се, това е абсолютно еднократен случай. Няма подобен друг инцидент в училището, случва се за първи път. След проверка установихме една неадекватна реакция на педагога да се справи със създадена ситуация в класната стая. След проучване стана ясно, че е резултат от ученическа провокация, което не е видно от клипчето поради неговата краткост и това малко изкривява обективната ситуация", коментира директорът на училището Павлина Ценова.

"Предприети са мерки. Учиелката има право на личен избор да напусне, но това ще бъде един доброволен акт и нейно лично решение", каза още тя.

"Колежката няма никакво право да проявява подобни форми на неадекватност. Не приемаме, че само учителката има вина, тя е била обект на провокация", коментира Ценова.

България
Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Циганин
  Отговор
  1 12:28  12.06.19
  По мое време имахме силно уважение към учителите и подобни инциденти не се случваха.
 • Бачо Киро
  Отговор
  2 12:30  12.06.19
  Най-вероятно е трябвало да хвърли не пластмасово кошче, ми цялото бюро върху идиотчето. Не съм присъствал, но залагам 20 лева, че хлапето е някое келеме, на еди си кой уродчето и отдавна ѝ трови нервите. Трябвало е отдавна да счупи няколко показалки в задника му.

  Коментиран от #6

 • плевен
  Отговор
  3 12:35  12.06.19
  Поредната провокация за да си заснемат клипчето. Ще изгонят учителката, защото ако изгонят виновните, класа ще се разпадне. "Гимназия по хранителни технологии"! Там учат тези които не искат да учат и да не изпуснат детските добавки.

 • име
  Отговор
  4 12:38  12.06.19
  Кога ще им вземат телефоните, за да не снимат и преписват в клас?
 • те ви евролиберални ценности
  Отговор
  5 12:41  12.06.19
  дете идиотче, за жалост системата насърчава и възпитава точно такива деградета
 • Киро Бачов
  Отговор
  6 12:49  12.06.19

  До коментар #2 от "Бачо Киро":

  В такива "професионални гимназии" келеметата са събрани от кол и въже. Те не могат да четат, да пишат и да смятат, но ще получат дипломи, защото иначе ще закрият училището.Всички го знаят, но политиката е такава. Издаваме дипломи ненужни всякакви!
 • Защо
  Отговор
  7 12:58  12.06.19
  Кошче, а не нещо по-тежко?
 • Батман Боко
  Отговор
  8 13:12  12.06.19
  Системата е скапана,в училище отдавна не се учи,прави се всичко друго ,но не и да се учи. Добре ще изгонят учителката,която работи и плаща данъци,а този ученик може никога да не работи,защото ще е некомпетентен,а ако работи едва ли ще е в България. Учителката е учила и работила в тази държава и какво получава,висока заплата,да,но с бонус обиди,подигравки и накрая вината е нейна,защото е решила да се защити по някакъв начин. Затова тази държава е на този хал,пълно безхаберие,всеки си прави,каквото си иска,а накрая си виновен,че не търпиш достатъчно дълго,простотията,идиотите,кретените,които един ден може дори и да управляват тази държава и тогава трябва да ги търпиш,с години,еее Нема такава държава,Да,ама Не,има и тя ни убива всеки ден!НАРОДЕ????
 • Радо
  Отговор
  9 13:25  12.06.19
  Навремето един стар колега ми разказа как го е бил директора на училището за няква просотия....теглил му един бой и му казал - "А сега върви при баща си и му кажи да дойде при мен, да му обясня защо съм те набил"...моя човек се прибрал в къщи, казал на баща си, че дитекторът го вика....и баща му и той му теглил и той един бой, и тръгнал към училището...и моят човек за един час се оказва с два боя напред, пък да си мисли за другия път, като прави глупости в училище.
 • Дедо
  Отговор
  10 13:55  12.06.19
  Огромния процент от днешните "ученици" са точно като това което е в коша,когато е пълен!
 • Dedal
  Отговор
  11 14:17  12.06.19
  По мое време даскала по математика като ме шибнеше зад вратът и ми наместваше всичките математически формули в главата. И на родителска среща си казваше човекът. Ще ги бия много да знаете. И биеше къде те завари. Ама си и личеше, целия курс беше освободен от матура за висок успех
 • Колю
  Отговор
  12 16:44  12.06.19
  Ма не бива така с дечицата, те носят парички. А учителят носи разходи. Кой ни е по-ценен? Не отговаряйте, то в ясно
 • гост
  Отговор
  13 17:57  12.06.19
  Извод от случката - в днешно време всяко дете има телефон с камера и интернет...
 • невидимо доволен
  Отговор
  14 19:18  12.06.19
  трябваше кошчето да е чугунено за да счупи тъпата глава на идиотчето!

 • Любопитко
  Отговор
  15 21:58  12.06.19
  Директорката (според писаното в статията) : " Колежката няма никакво право да проявява подобни форми на неадекватност.". Директорко, защо В ПРАВ ТЕКСТ не кажеш КАКВО ПРАВО имат учениците да проявяват форми на "адекватност" като тяхната??? А не после да въртиш и сучеш, че "била провокирана"??? Днес, за да си учител, не е задължително да си мазохист, но помага :-(...
 • Анонимен
  Отговор
  16 23:35  12.06.19
  Аз ако съм на нейно място нищо няма да хвърлям, просто му пиша отсъствие и го гоня от час.

  Коментиран от #17

 • Любопитко
  Отговор
  17 00:35  13.06.19

  До коментар #16 от "Анонимен":

  Пише му отсъствие и гони? Кога си завършил средно образование?
 • Анонимен
  Отговор
  18 15:35  13.06.19
  Уча в тази гимназия, ситуацията не е такава, каквато си мислите и не ученикът е виновен, а учителят, който има някакви психически отклонения!

  Коментиран от #19

 • ...
  Отговор
  19 16:24  13.06.19

  До коментар #18 от "Анонимен":

  А ние си нямаме хабер какво е положението в българските училища, ядем доматите с колците и - НАЙ-ВАЖНОТО - вЕрваме ти;-)!

Напиши коментар:


Публикувай