12 Юни, 2019 14:00 2 558 22

БСП: Субсидия от 1 лв. е кризисен пиар и популизъм

  • субсидия-
  • популизъм

Той е на мнение, че демокрацията струва скъпо и развитите демокрации отделят доста средства за развитие на политическата система

БСП: Субсидия от 1 лв. е кризисен пиар и популизъм - 1
Снимка: БГНЕС

''Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм. Не смятам, че политиката трябва да се сведе до магазин „Всичко за 1 лв.''. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Тодор Байчев в студиото на БСТВ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той е на мнение, че демокрацията струва скъпо и развитите демокрации отделят доста средства за развитие на политическата система във всяка една страна.

„Дава ни се пример с Германия, където един глас струва 1 евро, но да не забравяме, че тази страна има около 80 млн. избиратели“, допълни той.

Депутатът припомни и периода 1995-2000 година в България, когато е имало двуполюсен модел. „Сега ще стане същото – на големите партии ще им бъде трудно да функционират, а малките ще изчезнат.

И не само това – села, малки градчета и общини, ще бъдат дадени на местните феодали, престъпни босове, олигарси“, посочи Байчев. Според него политическият живот ще се занули в тези населени места и всички ще зависят от местния феодал, който ще командва и ще решава политическия, икономическия живот и финансовата страна. Народният представител заяви, че въпросът за субсидиите трябва да бъде подложен на публичен дебат и да бъде предложен разумен минимум, при който политическите партии да функционират нормално.

Тодор Байчев добави, че не е сега моментът Корнелия Нинова да подава оставка. „Нинова трябва да преглътне горчивата чаша от загубата и да продължи да ръководи партията“, каза той. Според него БСП трябва да се съсредоточи върху предстоящите местни избори и да работи за тях. „Нищо фатално не се е случило със загубата на изборите. Ние увеличихме гласовете за партията, както и евродепутатите ни“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБИЧАМ КОГАТО

    15 9 Отговор
    БЕСЕПЕРАСТИЯТА ВИЕ НА УМРЯЛО.!!!

    Коментиран от #11

  • 2 Българина

    10 4 Отговор
    С този ход бб прави следното, не случайно стана бързо и без дебат. Спира финансирането на бств, скат и алфа тв. Удря рамо превратаджиите в бсп, защото гергов има пари, а нинова не. Парите на гергов му ги дадв бб чрез 10 токартно надценения терен във варна, 43.2 млн. Гергов може да издържа бсп сам до следващите парламентарни избори. И последно така си осигурява коалиционен партньор на парламентарните с бсп в лицето на станишев. Шайката действа така. А днешния пореден инфаркт на Дюлгеров е сигнал за следващ Мишо, Танов или инциденти с таксита за всеки против тези планове. България е Северната Корея в ЕС!

    Коментиран от #5, #21

  • 3 Сега да ги

    11 5 Отговор
    питам бесеперастите,откъде пари за червн кольовци,кънчо стойчевци и купуване на цигански гласове.
  • 4 бббббб

    9 1 Отговор
    Който членува в партия да плаща членски внос от 10лв.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Другар

    13 6 Отговор
    Ей лакомията ви край няма! А 25-30 лева добре ли ще ви е другари?Като го предлагаше Слави беше ок,а сега е популизъм?За това няма да ви допуснем до властта,хиени изгладнели,комунистически!
  • 7 Цецо

    11 3 Отговор
    Не разбирам защо аз трябва да плащам, дори и един лев, за партиите?!? Който членува в тях, той да плаща...
  • 8 ахо

    7 4 Отговор
    Еми червените хиени ще минат изцяло на рубли,както беше преди 9-ти.Само да не започнат сподривна дейност като взривената църква и обраните мандри и фабрики.
  • 9 кръчмарят

    7 2 Отговор
    Баламурняците,които си правеха сметка,че със спестените пари,от субсидиите,ще си намажат дебело филията с мас,да пият по чаша студена вода.
  • 10 селски тарикат

    8 1 Отговор
    Алооо - забравихте ли че имаше референдум - това е положението! Никакви дебати - хората си казаха мнението отдавна! Зависимости винаги е имало и то навсякъде, поне да не се издокарвате ЗА НАША СМЕТКА... с времето ще се излекувате от вродената си грабливост... Сега и 1 лев ви е прекалено много...
  • 11 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОБИЧАМ КОГАТО":

    Като теб
  • 12 Десен

    3 0 Отговор
    Виж ги ти червените льохмани, пари наготово искат, къде дават така бе другари? Айде сега в трета глуха .
  • 13 Тодоров

    6 0 Отговор
    Както всеки БЪЛГАРИН се оправя с мизерната си заплата и голяма част от народа е на прага на бедността, така и ПАРТИИТЕ да се научат да се оправят със субсидията, която им е отпусната. Нека и те да помизерстват. Защо големите партийни централи не публикуват заплатите на щатните си служители. В БСП може да се окаже, че някои хора отдавна са построили и живеят в "условията на КОМУНИЗМА". Народа го каза - 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ, иначе на есен БСП ще има големи проблеми с вота и броя на поддръжниците.
  • 14 Пешо

    6 0 Отговор
    1 лев субсидия не е популизъм, а гласът народен на референдума. Като не им изнася - марш от политиката. И този лев е от джоба на всички данъкоплатци и никак не е заслужен.
  • 15 jsfk

    3 0 Отговор
    Всяка партия има членски внос, освен това трябва да се намали и броя на депутатите, примерно в Германия депутатите са 600 на 82 800 000 население, което ще рече по 1 депутат на 138100 население, в България имаме по 1 депутат на 30400 население.
  • 16 Йьйдйкдкг

    1 0 Отговор
    Пазят си парата комуните, изобщо не тряжва да им даваме и 1 лев, и без това достатъчно крадът
  • 17 Антисоциалист

    2 1 Отговор
    Господа, думата "партия" означава "част" от народа и е редно партиите да се издържат от тази част и с членски внос, а не от целия народ принудително, т.е с държавни субсидии. Нелепи са приказките, че ако не са на държавна издръжка, партиите ще са на частна и това ще е вредно. Членският внос е частна, а не държавна издръжка на партия и не е вреден. Ако партия не получава достатъчен членски внос, то тя няма достатъчно членове, които да я издържат, няма и достатъчна за предназначението си основа сред народа и му е непотребна. С държавна издръжка така наречената "корупция", т.е. "загниване" не може да бъде предотвратена - ни може, ни са спрени досега ни корумпиращи, ни корумпирани. Корупцията може да бъде ограничена с контрол и наказания, а не с народно финансиране. Няма действителен начин да бъдат възпрени гражданини и организации да финансират партия - с идеални или не намерения. И най- важното... Няма не само как да се докаже, че партиите не използват държавната си издръжка за да корумпират - те това и правят. А сега ми пишете минуси...

    Коментиран от #18, #20, #22

  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антисоциалист":

    Отличен коментар!

    Коментиран от #19

  • 19 Антисоциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Благодаря за подкрепата.
  • 20 Полу - защитник

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антисоциалист":

    Незнам как е, но и така не е. Вместо да откриваме топлата вода е по - добре да използваме някоя, подходяща за нашите условия, вече изпитана схема за финансиране. Емоциите не винаги са добър съветник.
  • 21 Тото кратуно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Ясно е че ЗА субсидия от 1 лев са само нагушени с европари партии
  • 22 Тото кратуно

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антисоциалист":

    Точно така както си го мислиш беше през комунизма. ЧЛЕНСКИ ВНОС КЪМ ПАРТИЯТА МАЙКА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове