Last news in Fakti

14 Юни, 2019 14:48 14 720 107

Живков за аварията в Чернобил: Ще си мълчим

  • чернобил-
  • тодор живков

Нови данни

На 26 април 1986 г. по време на планов експеримент в реактора инженерите допускат грешка, която предизвиква експлозия в четвърти блок на Чернобилската атомна електроцентрала. България се нарежда на осмо място по степен на замърсяване сред страните от засегнатия регион.

Заради информационното затъмнение, спуснато от Политбюро през 1986 г., нашата страна заема първо място по ефективна доза облъчване на населението в Европа. За хората от високите етажи на властта са взети специални мерки срещу радиоактивните замърсявания, но обикновеният българин не е получил предупреждение. Дори напротив.

На манифеста по случай първи май под капките на радиационния дъжд тържествува трудеща се София. А децата, вместо да бъдат прибрани вкъщи, спокойно се разхождат по улиците. В телевизионно интервю бившият шеф на Националната следствена служба Ангел Александров споделя, че в първите дни на месец май в планинските и полските райони най-малките, които пият единствено мляко, за двайсет дни са погълнали количества радиация, надвишаващи нормата за радиоактивна защита тринайсет пъти. Той твърди още, че на четвърти май, когато докладват на Тодор Живков, че положението е много сериозно, той кима с глава и казва: "Ще си мълчим.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФатмакЪ

    144 62 Отговор
    Едно от множеството народоубийствени престъпления на червените про Кремълски кратуни, за които ВСЕ ОЩЕ не са заклеймени...

    Коментиран от #4, #41

  • 2 123

    90 104 Отговор
    Хайде стига с простотиите!
    Аварията в в АЕЦ „Три майл айлънд“, щата Пенсилвания, САЩ е най-голямата в историята на човечеството! Дори пораженията са по-големи и от онези в Япония! Чернобил е цвете пред Фукушима и айлънда!
    Милиони в щатите бяха мобилизирани без предпазни средства да отстраняват аварията и милиони си отидоха!
    Така, както и милиони в Кравария си отидоха от глад по време на Голямата депресия през 1929-1933 г., а други оцеляха с канибализъм!

    Коментиран от #15, #25, #71, #83, #96, #98

  • 3 Емил

    96 97 Отговор
    Плюете Тошо, ама решението се оказа вярно! Последствия от радиацията няма, но колко щяха да измрът от страх и колко инсулти и инфаркти щеше да има на многознайниците! Радиационния фон в България беше по-нисък от 60-те, когато се правеха надземни и въздушни опити с ядрено оръжие в целия свят!

    Коментиран от #12, #13, #37, #63, #90

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Емил

    80 54 Отговор
    И ако бяха казали, какво щяхме да направим?! Да се завием с бели чаршафи?!
  • 6 Булгар

    86 70 Отговор
    Върни се Живков да оправиш страната че хора не останаха
  • 7 Реалист

    91 70 Отговор
    Мръсниците още са живи! Цяло поколение родено тогава сега е с риск за рак. 13 пъти нормата за радиация от малко човече започващо живота си... какъв ИЗРОД ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА КАЖЕШ "ЩЕ МЪЛЧИМ"... А още по-големи изроди са сега тея които ги защитават и искат 2 АЕЦ Белене... Заслужават "разходка" в горещата зона на работещите реактори или до "слонския крак" в Чернобил с преспиване.

    Коментиран от #29, #46

  • 8 Тиквоча за радиоактивния асфалт

    34 39 Отговор
    Ще се правим на учудени! Нашите тролчета да плюят комунизма, с който нямам нищо общо.
  • 9 След като

    60 16 Отговор
    авторът е толкова много информиран защо не напише за простия въпрос, който от повече от 30 год. вълнува хората: кога и къде мина радиоактивният облак над България? Защо БАН и ССА и досега не са изнесли информация по този въпрос?Ние сами ще преценим другите "известни" факти, които до втръсване се повтарят.

    Коментиран от #19

  • 10 PANCH5

    27 35 Отговор
    КАК ЩЕ МЪЧИШ БЕ....?АЛОООООО
  • 11 антрашпиц

    51 28 Отговор
    Е,хубаво беше да информират населението ,да се вземат някакви предпазни мерки все пак.Помня го тоя период щото бях на 10години..
  • 12 Реалист

    50 32 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Ти правиш ли разлика между радиационния фон и активни частици падащи с дъжда??? Много елементарно се опитваш да замазваш истината. А и не съм сигурен (не ми се проверява) дали не лъжеш и за фона... ПРИ ДОПИР ИЛИ ПОГЛЪЩАНЕ НА АКТИВНА МИКРОЧАСТИЦА СИ ОСЪДЕН НА СМЪРТ!!! Никой нище не каза на обикновенните хора за да имат избор как да действат. Йода изчезна от аптеките защото се вземаше профилактично НО ЧАК СЛЕД КАТО СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ РАЗТРЪБИХА ИСТИНАТА.
  • 13 Иванчо

    62 39 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Едно от най-големите престъпления на комунистите срещу собствения си народ!
  • 14 до123и емиЛ

    29 39 Отговор
    Толкова сте прави:това газови камери,Катин,Гулаг,Белене,Берлинска стена,Чернобил са гнусни инсинуации,измислици на болни мозъци.Сигурен съм,че сте много честни и искрени "хора"и спите с чиста съвест.Много по-здрави!!!!!!!!!
  • 15 Реалист

    20 26 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Тъпите и оная с косата ги оставя да се поучат от тях живите... Не бързай да се радваш и декларираш, не знаеш УТРЕ КАКВО ТЕ ЧАКА. Радиациата в по-леките случаи води до намаляване на съпротивителните сили освен другите генетични изменения.

    Коментиран от #21, #24

  • 16 Миро

    45 32 Отговор
    Измишльотини, промиване на мозъци. А дали го е казал наистина ?
  • 17 глупости на търкалета

    38 36 Отговор
    пълни глупости, ама на козяшките чучулиги им дай мат'рял да къдкъдякът само, аз бях на 11 съм бил на манифестациятя и не съм чул някой роднина или съученик да ме е станало даже и лошо камо ли нещо друга, евтина козяшка пропаганда

    Коментиран от #76

  • 18 Българин

    40 44 Отговор
    Вижте плюсове те и минусите и преценете какви същества преобладават във форума на Факти. Едва ли техни близки не са пострадали от радиацията, но те действат на принципа :"Щом радиацията идва от братска Русия значи е лечебна"!

    Коментиран от #36

  • 19 Реалист

    20 30 Отговор

    До коментар #9 от "След като":

    Спомням си че имаше някакви схеми които се показваха доста след това, но най-вероятно са били осакатени. Търси независими, СКАНДИНАВСКИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ, защото те първи официално обявиха и предупредиха населението си. БАН и да е имал нещо, вероятно са изтрити от комундетата или преправени. Все пак беше 1986г - преди демокрацията...

    Коментиран от #34

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Булгар

    18 12 Отговор

    До коментар #20 от "Гого":

    Те не че ни тровят а забогатяват на наш гръб
  • 23 гост

    61 19 Отговор
    А знаете ли колко канцерогенен въздух вдишвате когато изкормения дизел на съседа ви пали сутрин и вие минавате покрай него? Дали не е по-опасно отколкото това моментно радиоактивно замърсяване на въздуха? А знаете ли какво е сложено в хляба ви, дали ядките от магазина не са пълни с инсектициди и отрова? Дали напръсканите череши не съдържат високи нива на пестициди и не ви тровят повече отколкото ви нахранват. Не знаете. Факт е, че раковите отделения са пълни с хора под 30г. имащи форми на рак привични за 50-60г. Ракът част от нашия организъм, но не е нормално млади хора да се разболяват от него. Така че отровите очевадно са много повече след комунизма, отколкото преди него, най-малкото съдейки по това, че преди 89та всичко бе екологично, храни, опаковки, чисти води, спазваха се наредбите за опазване на околната среда, нямаше наелон и пластмаса в такива огромни количества, а колите бяха основно бензинови и то много по-малко, нямаше облъчване от какви ли не лъчения.
  • 24 НАТО ВЕЦ

    36 12 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Идея си нямаш що е то "радиация", но това не те спира да сраштиш простотии.

    Коментиран от #87

  • 25 Антон 1

    23 32 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Какво общо има това с решението на нашите примати !
    Едното не оневинява другото ! Тоя полуграмотен хитрец -селяндур ни такова мамата !
  • 26 Сатаната

    34 16 Отговор
    Цяла седмица ядох печено пиле и маруля, само това и таратора беше с маруля. Сутрин,обед и вечер. Не помня да съм боледувал и грип не съм ловил до ден днешен. Иначе мълчанието е престъпление без всякакъв коментар.

    Коментиран от #32, #101

  • 27 Иван

    25 26 Отговор
    Последствия има и само този който в семейството му не имало човек болен от рак може да говори глупости и да защитава такова действия на власта тогава.

    Коментиран от #33

  • 28 Да живее Холокоста!!!

    20 38 Отговор
    Тодор Живков-национален предател, ниско интелектуален,престъпник от БКП и слуга на Москва.ДА ЖИВЕЕ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 jambazina

    17 28 Отговор
    Добре че направиха филм, та матрияла, да разбере за тая авария.
  • 31 Бичето

    24 27 Отговор
    Следствие на аварията са се изродили деца с проблеми с развитието
    Даже някой пишат тука и днес като русофичета

    Коментиран от #35

  • 32 Антон 1

    20 23 Отговор

    До коментар #26 от "Сатаната":

    Хората имат право да знаят ! А кой какво ще яде си е негова работа !

    Коментиран от #56, #58

  • 33 Дидо

    36 19 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Чернобилската радиация докарва рак само на соросоидите май!?
  • 34 123

    27 11 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Те откъде са знаели??!! ...."скандинавските източници"????
  • 35 електрон волт

    25 11 Отговор

    До коментар #31 от "Бичето":

    Гледам, че теб те е хванала. Сигурно си комунист или русофил?!
  • 36 жоро уудстока

    27 35 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Имам приятелско семейство с родило се детенце с уродства,впоследствие евтаназирано.Благодарение на упоритостта и познати се добраха до информация,че причина е Чернобил.Икакво от това-бяха безсилни...Повечето пишещи тук са руснаци,закупили имоти тук и българи без съвест.Не се отказвам да пиша,защото има млади хора,които трябва да знаят истината за миналото.Лошото е,че много от тях не могат да повярват за забраните за коси,къси поли музика,дефицита на храни,коли и какво ли не ."Ще си мълчим"-това бе"грижата за човека"на т.живков.А към поддръжниците му:съвсем ли нямате съвест,бе хора?!Защо лъжете така безсрамно....

    Коментиран от #40, #95

  • 37 Факт

    26 35 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Плюеме го щото е бил прост селяндур да. Познавам 2 майки които родиха деца 86-а година със сериозни умствени увреждания. Кой знае още колко такива има. Мръсния комунист трябваше да увисне на въжето а не сега да му принасят цветлета...
  • 38 Били

    49 8 Отговор
    Както си мълчим за ГМО храните, с които си храним децата. Сирената и кашкавали с палмово масло, зеленчуци и плодове с пестициди.
    Мръсния въздух, който дишаме, от ауспусите на колите, които богатите са изхвърлили. Мълчание.

    Коментиран от #42

  • 39 заз на газ

    27 28 Отговор
    За сведение на руските подлоги и тем подоби червени чугуни:След катастрофата в чернобил,процента на раковите заболявания в БГ е скочил в пъти!Защо след като радиацията е полезна(особенно руската),всички партийни величия се бяха изпокрили и се хранеха с проверена храна?
  • 40 123

    35 22 Отговор

    До коментар #36 от "жоро уудстока":

    И аз има приятелско семейство на което им се родиха прекрасни здрави близнаци и то живи и до днес!
    Явно сороспиите имате увреден ген и затова не ви се получава дори наследството!

    Коментиран от #44

  • 41 куку руку ку

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "ФатмакЪ":

    Всъщност това е голямата лъжа. Според IRSN институт за радио и ядрена защита, радиацията минала през България е по-ниска от общия радиационен фон. Стойността на облака е 0.01 бекерела на м3, при положение, че плодовете, които ядем имат по 130 бекерела на килограм. На практика чернобилският облак над България е 13000 пъти по-малко от нормата.

    Коментиран от #52, #104

  • 42 Антон 1

    5 20 Отговор

    До коментар #38 от "Били":

    Никой не си мълчи !! Двете неща са несъпоставими !
  • 43 Дрън-Дрън

    35 18 Отговор
    ДЕМОНкратични простотии! Нищо не им се случи на българите, ама те си мислят, че на голям риск са били подложени, защото западните медии това искат да им внушат. Нали трябва да рекламират спаканата си ДЕМОНкрация. Защо днес не казват как тровят с химикали в храните и защо не взимат мерки срещу това? Точно ДНЕС СТАТУКВОТО СЕ ХРАНИ С БИО ХРАНИ, а народа яде най-големите боклуци, които са забранени за животните в зоопаркове и резервати! Товс е двоен стандарт бетер комунистическия! Една порция от днешната храна е по-опасна за здравето на българина от два Чернобила! Това беше авария засягаща Украйна и част от Русия и Беларус. За БГ ефекта беше толкова нищожен, че дори щеше да е просташко да се взимат някакви спешни мерки
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ръшимъши

    21 33 Отговор
    Брей,голяма пропаганда тряскат руските подлоги.Според писанията им чернобил има едва ли не здравословен ефект (подмладява и удължава живота)! Тя руската радиация не била вредна,само американската и японската са вредни! Кога ДАНС ще спре азиатскатите тролове?
  • 46 Терор76

    25 17 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Педал американски,тогава такива инакомислещи ги бъхтеха на свинете в Белене,ми защо оцеляхте и има още от вас американофил.Цървул.Смърт деторазграбихте държавата

    Коментиран от #69

  • 47 цру

    9 18 Отговор

    До коментар #44 от "Антон 1":

    Орките патологични лъжци.Дано скоро ги разкарат от БГ
  • 48 Голям Слон

    24 8 Отговор
    Авторът на статията изглежда вчера е гледал "Стани богат"... И е научил нещо ново, което споделя 2 месеца след трагедията в Чернобил. 2 месеца след годишнината искам да кажа. Сега остава и за Фукушима да драсне някой ред за лъжливите японци. Тъй де. Трябва някакъв баланс да се поддържа, защото иначе добрите намерения се превръщат в обикновени плюнки. Целенасочени, разбира се.
  • 49 Radioaktiwen

    8 25 Отговор
    Ето защо трябва веднага да се спре строежа на всякакви АЕЦ-и.
  • 50 ким

    16 24 Отговор
    Всички червени боклуци и тем падобная сволач,да стяга чамаданите и право в Чернобил.Да си направят една профилактика за здраве и подмладяване.
  • 51 Българин

    13 26 Отговор
    Само заради това Тошо трябваше да бъде разстрелян!

    Коментиран от #54

  • 52 Hahhahha

    11 17 Отговор

    До коментар #41 от "куку руку ку":

    Ако е така няма да му викат радиоактивен облак бе катун.

    Коментиран от #55, #64

  • 53 гошо

    14 22 Отговор
    Ей такива са червените другари. Това трябва да се учи в учебниците по история, а не да се замита под килима червена измет!!!
  • 54 Дидо

    28 10 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Никой не разстрелва националните си герои!
    Е! Соросоидите наричате дори Ботев и Левски терористи, но пък вие не сте България, а центаджии!
  • 55 електрон волт

    23 14 Отговор

    До коментар #52 от "Hahhahha":

    А ти "видя" ли "радиоактивният облак" бе каунь?! Или щото "свободните" медии така "пеят" и ти като кауните по тях. От Чернобил са се облъчили сама хората имали контакт с парчетата графит от реакторите, без защитни средства. Даже тези дето са седели в района на централата, но далече от графитните късове нищо им няма. Нищо не знаете за Чернобил, но дръстите врели, не кипели. Мълчете обаче като з*дници за разпрашеният от "партньорските" бомбардировки "обеднен уран", както и за факта, че същите тези "партньори" в това време са свалили два невъоръжени български военни самолета, убивайки двама пилоти. Само от едни лъжи живеете и ги повтаряте по гьобелсовски, белким станат "истина".

    Коментиран от #72

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ооо

    8 14 Отговор
    Толкова сте прости повечето тук, че ми става страшно....голяма простотия...
  • 58 Дид

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "Антон 1":

    Не е негова работа, защото на теб, ако мама ти праща продукция от село без отрови, на много хубави няма кой и купуваме буклук, защото не можем да си позволим био. Така че, добре би било на сегашните управници да им пука с какво се храни народа им.
  • 59 правда

    9 13 Отговор

    До коментар #56 от "Антон 1":

    Тука съскат много натурални ватници .Това са деградирали типове.
  • 60 читател

    3 12 Отговор
    Начетох се на простотии.Стига с тая лъжа и техноимпекс.10 год окрадиха милярди ,.бе не бе жилища ,докога ще ви търпим мислите ли.Едни ще щивеят като чокои на гърба на народа .Май скоро ще се излезе всичко на яве.Който е бил във власта той може да краде,или да се съюзят.
  • 61 гост

    15 18 Отговор
    По-големи престъпници от комунистите и руските подлоги няма !
  • 62 хах

    9 15 Отговор
    Колхозниците от20год. живеят по черноморието и още не могат да се научат да пишат и говорят нормално!Жалка работа!
  • 63 Димитрова

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Напротив има и то големи! Увеличи се броят на заболелите от левкемия, ракът ка то заболяване повиши честотата
    си спрямо заболелите преди аварията в Чернобил! Голяма глупост п
    Ишеш Емиле!
  • 64 куку руку ку

    20 5 Отговор

    До коментар #52 от "Hahhahha":

    Ще ти пусна линка към видеото на разпространение на облака по часове и дни, но тук не обичат линкове към други сайтове и ще го забършат. Само ще ти кажа, че първо се насочва на северозапад, после завърта на североизток и чак тогава се спуска на югоизток към България. При нас стига на 02.05. вече доста разреден.
  • 65 гост

    11 13 Отговор
    На простия русофил като от Мацква му пикаят в лицето той се радва и си вярва че дъжд вали ...
  • 66 лози

    15 12 Отговор
    "Другарки и другари,Руската радиация,най-полезната радиация." Да живей труда!
  • 67 Георги Владимиров

    15 10 Отговор
    Ама ние със смъртна присъда ли сме? Аз съм 81ви набор и сигурно от радиацията не ми върви. Заплата малка а сметките голями. Дали е заради мълчанието и затова, че сме сме облъчени. Моля Ви дайте ми отговор.........

    Коментиран от #68

  • 68 до Георги Владимиров

    16 13 Отговор

    До коментар #67 от "Георги Владимиров":

    Не ! При теб определено е от коефициента на интелигентност ! Ако той не беше толкова нисък заплатата ти щеше да е голяма...
  • 69 жоро уудстока

    11 14 Отговор

    До коментар #46 от "Терор76":

    Отричаш за случилото се в Чернобил ли?Или обичаш да мразиш инакомислещите?Я кажи къде да прочетем правилните ти мисли,за да не станем храна на прасетата в Белене-сигурно си голям учен от БАН.....Защо постоянно ти,123 и др.подобни живеете с омраза?Пробвайте и с любов,а ако вече не можете,сипете си едно питие-ПОЧТИсъщото е. НЕ СЕ ГАВРЕТЕ С НЕЩАСТИЕТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ...моля.
  • 70 Хахах

    13 13 Отговор
    Комунистите са НЕСПОСОБНОЦИ! Те НЕ МОГАТ да решат проблем - те или го прикриват или го отричат!!!!
  • 71 Хахах

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Хахахахахахах аааа хахахахах хахахаха хахахаха да си продажен е лошо, ама и да си евтин е русороб си хаххаха
  • 72 ФатмакЪ

    10 16 Отговор

    До коментар #55 от "електрон волт":

    Само американските снаряди разнасят радиация... ЦъвеЦките радиационни облаци - най-чистите в света... Урааа!! Значи който е пипал графитените пръти в Чернобилската АЕЦ, само той маааалко се е облъчил, пък Ваня, който си е свивал цигара до него не е? Нямате никакви проблеми, Кремълските чебурашки, да чупите тъпомера в сряда и в петък.
  • 73 ДВОЕН СТАНДАРТ

    24 9 Отговор
    А Хамериканцие като пуснаха 2 атомни в Япония, що там живеят хора и са по-дълголетни от българите? Щом ядрената авария е комунистическа, тогава е свръх опасна, дори да се е случила на 2000км от БГ. Щот радиацията е ДЕМОНкратипна тогава е безопасна и дори надърчават хората да живеят там : Фукушима, Хирошима, Нагазаки, Френска Полинезия, Мариански острови и прочие
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 368

    6 6 Отговор
    На всички баламурняци,който казват,че нищо не е имало,и че това няма последствия,препоръчвам да гледат интервюто с ядреният експерт проф. Георги Касчиев.Тогава с изненада,ще разберат,че са баламурняци на квадрат.

    Коментиран от #78

  • 78 Коко

    6 7 Отговор

    До коментар #77 от "368":

    Касчиев не е лекар бе деби!
    Как може толкова прости хора да взимат на работа европедалите и краварите! Няма по-прости хора от вас!

    Коментиран от #80, #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 БАРО

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Коко":

    Ти си много прост бе кой ти каза че е лекар Не виждаш ли че пише ядрен физик тъпанар селски
  • 81 697

    1 3 Отговор

    До коментар #78 от "Коко":

    А какво разбира един лекар от радиация?
  • 82 Вики

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    От писането Ви личи как Ви е задействала маршировката през далечния и злополучен 1.05.1986г.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 пп76

    5 4 Отговор
    Абсолютни глупости и откровени лъжи. За аварията беше съобщено още в неделя вечер в По света и у нас и беше препоръчано зеленчуците да се измиват обилно. От понеделник 28 април започна профилактиката с йод в училища и детски градини. Радиационни замервания се правеха във всяко военно поделение и на още стотици места и резултатите не бяха тайна. Радиационен облак достига България на 3 май. На следващия ден бяха открити първите горещи частици в планински райони. По тази причина няма как да е валял радиационен дъжд на 1 май още повече на трибуната в София беше цялото политбюро на БКП, генерали, чужди посланици и дипломати. И те ли не са знаели за "радиационния дъжд"?

    Коментиран от #86, #105

  • 85 Нафърфорий

    6 2 Отговор
    А за обеднения уран, с който НАТО "хуманно" бомбардира бивша Югославия и за последствията от него, нещо ще кажете ли, или той, американският уран е полезен, даже лечебен?

    Коментиран от #92

  • 86 698

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "пп76":

    "За аварията в чернобилската АЕЦ Министерски съвет не е получил официално съобщение от съветска страна, нито от съветското ръководство, както и от ЦК на БКП и лично от Тодор Живков. Първото кратко неофициално съобщение за аварията ние получихме на 29 април 1986 г.", свидетелства Стоичков(Григор).За какъв 28 май ми говориш.Вземи малко попрочети нещо.Понаучи нещо.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ник3900евро

    3 3 Отговор
    Няма по долна зган от комунистите.
  • 89 Гоуст

    5 2 Отговор
    А бе промити мозъци, тук статията е за Чернобил и за прикриването от страна на Живков. Не за Япония, не за бомбите над Хирошима, не за мръсния дизел или за войната в Косово. Моля модераторите да се намесят и да изтрият коментарите, които не са по темата (почти всички)
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 бай Даньо

    2 2 Отговор
    Да бе нямаше радиация ама никаква!? Само два споме а от мноето детство. 86 година плантона в Черно море беше чъфнал както никога , морето беше станало червено като кръв . После като студент чух истинска истороя от моя хазяйка, мъжа и отишал на 1 май да бяга в парка и след 2 дена починал без да има сериозни медицински проблеми. Комунистите не говорете глупости , имаше процес след 89-та и доказаха и осъдиха няколко червени катила точно за "премълчаването" и "снишаването" на чернобилските събития. Изроди, недни !
  • 94 Ученик

    5 1 Отговор
    За това "Да си мълчим" сега има бум на "ХАШИМОТО" .Всеки ден този свят го напускат болни от рак. Да си мълчим е изключително пагубно!!!!!!
  • 95 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "жоро уудстока":

    Ха,и как така се доказа,нещо,което е недоказуемо,или са открили графитена отливка в дробовете му.... сигурно си някой неграмотен мутант роден 10 години след аварията662

    Коментиран от #100

  • 96 1944

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    през 1951 по време на учения в урал с 50 хилядна армия съветските изроди детонират в района атомна бомба. за да изучат ефекта от радиацията. върху собствените си войници. животът не струва и копейка в блатото на руските свине.

    Коментиран от #107

  • 97 Нафърфорий

    2 3 Отговор
    Както беше казал тук един форумник- гьобелсовата пропагандна машина ряпа да яде! Меко казано съм отвратен! Направили американците един филм, за да анатемосват Русия, без те да виждат собствените си кирливи ризи. Малко са американските режисьори и автори, които си позволяват да покажат кирливите ризи на САЩ - Раковите заболявания във Виетнам и на Балканите на какво се дължат? За един приятел питам. И сега всичкото меедии,тролове гледа да намаже от този сериал, хем пара да вземе, хем рейтинга на тая боза да вдигне. Нали виждам, изказвам си мнението аргументирано и по три торола ми скачат да бълват слуз!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Промити мозъци

    2 1 Отговор
    Като чета някой коментари стигам до извода, че никога няма да се оправим. При положение, че целият свят признава грешката на руснаците относно аварията и за мълчанието, самите руснаци го признаха, тука все още има тъпири които вярват в светлото комунистическо бъдеще. Обръщам се само към тъпирите в западна европа построиха комунизма отдавна, вече говорят за безусловен базов минимум от 2500евро на човек, нещо като пожизнена пенсия, Бай ви Тошо дори не е сънувал такова нещо.
  • 100 жоро уудстока

    2 1 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    Момиченце мънинко-ако имаше мисълчица в кратунчицата ти,можеше да вдянеш,че трагедията на приятелите ми се случи съвсем скоро след Чернобил.И ако можеше да смяташ/за теб явно е трудно/и да мислиш,щеше да се сетиш,че нормално 10год.не раждат.Може би искаш да ти приложат медицинските изследвания на детенцето и снимките му без ръце!?Що за изроди има по нашите земи?!.....Колега/визирам"промити мозъци"/ ,няма оправяне.......

    Коментиран от #102

  • 101 Злобко

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Сатаната":

    Значи си правен в Чернобил и затова имаш имунитет по рождение.
  • 102 Мирослав-тогава на 11

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "жоро уудстока":

    Съжалявам,не ми беше целта да се гавря с трагедията на близките ви,а още по-малко с паметта на детенцето.Извинявам се за поста си давам си сметка,че е неуместен,не оправдавам безхаберието и немарливоста на отговорните,нито ужасното престъпление на системата,но не съм и съгласен с това,всеки да говори каквото му падне информиран или не достатъчно

    Коментиран от #103

  • 103 жоро уудстока

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Мирослав-тогава на 11":

    Приемам извинението-пожелавам ти да бъдеш реалист и занапред.Пусни си "Пинк Флойд"-ако ще и "Стената"да е и се забавлявай....
  • 104 вуйчо Ваньо

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "куку руку ку":

    Не мога да разбера как може да пишеш нещо на което самият ти не си вярваш. Радиацията била ниска. Няколко дни след аварията съм брал лично плодове и зеленчуци целите бяха посипани с намагнитени, подобни на метални частици. С очите си го видях. Тогава не знаех, че това е радиация, чак след като се даде гласност разбрах какво съм направил. Рязкото увеличение на онкологичните заболявания на какво мислиш че се дължи?
  • 105 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "пп76":

    Пишеш глупости. Как може политбюро да е на манифестация ако е имало радиационно замърсяване? Изгледай филма Чернобил и ще разбереш как може. Самите руснаци се самозаблуждавха една седмица ти питаш как може. Руските комуняги за да покажат колко са преданни на вожда сами се навряха в радиацията.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "1944":

    Същата история я имаме и в САЩ. Когато екип от 4-ма цивилни от киното са били накарани насила да снимат под ядрена експлозия високо в атмосферата. Всъщност доколкото помня май единият от екипа бил силно против, но били го принудили насила. Иначе резултатите от облъчването им са трагични.
    Също от САЩ има снимка как публика гледа взривяването на (малка) атомна бомба. Вярно по-отдавна и тогава не са знаели вредата от радиацията. През 1951 вероятно самите руснаци не са били наясно много с вредата от радиацията - вероятно са я мислили за малка опасност (те войниците като ги пратиш в полярни условия на мисия също им увреждаш здравето, но това им е професията).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове