Last news in Fakti

14 Юни, 2019 12:32 1 529 22

Транспортният министър: 160 км/ч с влака до Бургас, но през 2023 г... евентуално

  • росен желязков-
  • влак-
  • железници-
  • бдж-
  • транспорт

Железниците са европейски приоритет, припомни Росен Желязков

Транспортният министър: 160 км/ч с влака до Бургас, но през 2023 г... евентуално - 1
Снимка: БГНЕС

Отмина времето, когато формата на собственост и ангажиментите към подобни железопътни съоръжения можеше да оневини една или друга администрация. Това каза в сутрешния блок на bTV министърът на транспорта Росен Желязков по повод инцидента на жп надлеза при село Мокрище, при който бяха ранени три деца.

"В случая става дума за публична инфраструктура, а дали е общинска, дали е държавна, това не означава, че няма ангажимент и държавата, и общините да поддържат и надзирават подобни съоръжения. В последните години се прави доста за ремонта и по-добрата поддръжка на жп инфраструктурата", допълни министърът.

"Железниците са европейски приоритет и с всички целенасочени мултимилиардни инвестиции в цялата Европа, това е бъдещето", коментира още Росен Желязков.

Той обясни, че се работи и за подобряване на сигурността във влаковете, особено с борбата с гратисчийството. По думите му не са чести сцените на насилие и скандали във влаковете, а по-скоро тези с отказ да се заплати за превоза. Той добави, че понякога това става със сговор с кондукторите.

"Ще бъде анонсирана до края на месеца и новата билетоиздаваща система, при която ще се купуват билети онлайн с нови пос терминали отделно в гаровите комплекси и станции. И система, която ще позволи издаване на билетите във влаковете. Контролът ще бъде значително подобрен", обясни Желязков.

По думите му голяма част от трасето София - Бургас е готова. Остава участъкът Елин Пелин - Костенец.

„До 2023 г. от София до Бургас ще се пътува с проектните скорости от 160 км в час. Голяма инвестиция ще се направи и в пътния възел в Пловдив, за да се реновира цялата инфраструктура, която да позволи безпроблемното пресичане на града също със съоръжение”, каза още Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 4 Отговор
    Като Путин с обратен знак!
  • 2 хондаджия с голф

    8 7 Отговор
    Е аз с колата пътувам с повече. Предложете нещо 250, 280.
  • 3 ЪРП

    16 1 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ И СМЕШКАТА, КОЯТО ГОРАНОВ ИЗЦЕПИ НА БОЙЧЕТО И ТАКОВА ЛИИИИЗАНЕ И БЛИЗАНЕ МУ ДРЪПНА ,ЧЕ ОЩЕ МУ ДЪРЖИ СИГУРНО ВЛАГА В ГАЩИТЕ....
    ЛИЗАЧО-ФИНАНСИСТЧЕТО ПРОСТО ИЗБИ РИБАТА!!
  • 4 хаха

    11 1 Отговор
    Тоя цар плъх само на трамвай не се е качвал да кара, ама първо Евгени Минчев трябва да го научи да държи лоста.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    15 1 Отговор
    Хората карат влакове с 360 км. по света а нашия се надява да могат до 160 на прави участъци да дигат.

    Коментиран от #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БДЖ

    7 2 Отговор
    А ТОЛ такса за влаковете, кога ?
  • 9 1234

    6 2 Отговор
    А до варна! Просто питаме щото хемус за 10 г герб 16 км мръдна. Ако си мислите че С България ще ви чака до 2050 много се лъжете. Минаваме към Румъния, мостовете пп дунав ще станат вътрешни, ще заприличат на румънските пътища, които отдавна нямат нищо общо с нашите
  • 10 onq s konq

    2 9 Отговор
    Има тука един Сегмент от "хора",които НЕ РАЗБИРАТ И НЕ ХАРЕСВАТ шегите на Борисов,ненавиждат Правителството и всичко което се прави и строи в БГ,ПРЕЗИРАТ Българското Черноморие и т.н.И възниква логичният Въпрос:КЪФ ГО ДЪРЖИТЕ ИЗОБЩО В БГ?Вместо обаче да се ПРЪЖДОСАТЕ от тук,вие ВЪПРЕКИ ЧЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО,напъвате да промените Геополитическата ориентация на Страната.И тъй като не успявате да го направите само с викове "Долу"твърдите че Изборите са с КУПЕНИ ГЛАСОВЕ.Ами купувайте и Вие бе?Ама въпросът е ЗА КОГО да купувате,след като сте БЕЗПАРТИЙНИ,Т.Е. НЯМАТЕ ПАРТИЯ!По-точно имате,но ТЯ Е В РУСИЯ и според вашата си Логика след като Тя не може да влезе в България,следва пък България да се "премести" в Русия...при "верната Партия":)Каквито и да сте обаче,ТРЯБВА ДА ВИ ИМА защото...така повелява Законът за разнообразието на Природата.

    Коментиран от #15

  • 11 БДЖ

    7 0 Отговор
    Циркаджилъците на Боко се оказаха напразни.
  • 12 ха се га де

    7 0 Отговор
    абе роско, защо чак 2023 г. че толкова ли трябва да чакаме Борисов да вземе книжка за машинист. ти май намекваш нещо, а. риташ си трудовата книжка. я да строите даскалите от ПЖИ в кабинета му и да му пишат тутакси дипломата. искаме още тази година със 160 да ни вози.
  • 13 Този

    9 1 Отговор
    Хората вече със 400-600 км/ч пътуват вече в другите страни ние 160 не можем да стигнем..
  • 14 Голям Слон

    7 0 Отговор
    "Революцията победила?! Ами, така кажете. Ние тук още влакове взриваме"... Та, и нашите кратуни така. Тия 160 километра в час ги слушаме от поне 10 години. Сега "евентуално" 2023 година, но се уточнява за кое хилядолетие става дума. Имам предчувствие, че някой иска да фалира БДЖ-то и да си го купи за 1 евро. И по тази банална причина му бутат заем след заем.. Но защо се чудя. Всичко тук е така устроено. Апетитните хапки се продадоха на цената на среден клас лимузина. Други още по-апетитни за по 1 евро, долар и лев. Само народът крета ли крета. Вече толкова е изгубил надежда, че ГЛАСЪТ му може да бъде чут и от него нещо да се промени в блатото.
  • 15 среднощен

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Не им се ядосвайте, колега, те толкова си могат..!? Не бива да слизате на тяхното ниво... Хора, на които им плащат за да плюят, припознават голямото"слюнкоотделяне" като професионализъм...! Пък то си е "безусловен рефлекс при хранене"..!? Повярвайте, винаги ми е радостно да чета коментарите Ви...!! Цитирам казашка поговорка за уменията Ви: ".. не е добър казак този, който язди добре върху коня, а този който язди добре под коня.."!!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Яж асфалт

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    Какув.колега ти е онзи с коня? Колега ГРОБаджийски трол? Почерпете се малко асфалтжна дупки и счупени тротоарни плочки двамцата.
  • 18 Между Дъбово и Трявна влака

    3 0 Отговор
    Се движи с 60км.ч. Между Трявна и Горна Оряховица също. Ехпреса София Варна закъснява с по 2 часа и кенефите смурдят на кочина. Боко пишал ли е прав във влака?
  • 19 И то след 5 годин евентуално😂😂

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    То и правите участъци ше са кат магистралите и тировете бегат у левата лента що там се не трае у десната😂😂😂😂я викам що сите камион карат у лево и кат отидох у десната и разбрах😂😂😂😂нато бомби е меткало там

    Коментиран от #20

  • 20 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "И то след 5 годин евентуално😂😂":

    Откровено казано, с автомобил в дясната лента между Чирпан и Стара Загора е в пъти по-добре отколкото пак там, но с тежкотоварен автомобил. Особено седлови влекач и полуремарке :-) С хенгер и соло не се усеща толкова. Заради междуосното разстояние, разбира се. Затова бях признателен на колеги, които като ме видят в ляво, не ми присветкват, като първите олигофрени, а ме изпреварват отдясно:-) Уви, такива "спазващи" закона бяха малко. Същите тези принципиали масово погазваха ограничението от 90 км/ч в този участък. Както и да е. Каквито железниците, такива и магистралите.
  • 21 Машинист

    1 0 Отговор
    Локомотивите гонят 50години и са счупени и в окаяно състояние, няма локомотив който да дигне 160км,трябват нови локомотиви но така е по добре за да се изписват части и да се краде
  • 22 bbb

    1 0 Отговор
    преди 30г вървяха с 140км...голям прогрес
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове