Last news in Fakti

14 Юни, 2019 19:15 4 873 31

Протест в Гоце Делчев, искат си телевизията и интернета

  • гоце делчев-
  • акция-
  • преустановяване-
  • телевизия-
  • интернет-
  • протест

Представители на бизнеса твърдят, че вече търпят загуби заради преустановяването на услугите

Протест в Гоце Делчев, искат си телевизията и интернета - 1
Източник: БГНЕС

Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на телевизионния и интернет сигнал след акцията на ГДБОП в няколко града в Югозападна България. Липсата на интернет затрудни и работата на общината в Бобов дол и администрацията на училищата в Кюстендил, съобщава БНТ.

Спирането на "Кабел САТ-Запад" блокира почти напълно работата на общинската администрация в Бобов дол.

''Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме кореспонденция, това заяви Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол.

В Кюстендил освен жителите интернет услугите на кабелния оператор ползват и всички училища. В Природо-математическата гимназия са притеснени, че без интернет може да възникне проблем, защото в сградата се намира оценителският център за областта за предстоящото национално външно оценяване на седмокласниците.

Всички изпитни материали пристигат по интернет. Цялата организация е направена така и има много стъпки, които ние в училище да направим, справяме се със ситуацията, но не е приятно, тъй като има и сериозна кореспонденция между институциите, заяви от своя страна Елена Стоилова - временен и.д. директор на ПМГ-Кюстендил.

Недоволните от спирането на телевизията и интернет, потребители в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за незабавно възстановяване на сигнала. От бизнеса в региона казаха, че спирането на интернета от вчера вече им носи и загуби.

Един от протестиращите заяви: ''Като търговец ползвам техните услуги. Хората не могат да си плащат по никакъв начин'', а друг попита: ''Целият Благоевградски и Кюстендилски окръг са блокирани, къде го има това? Кой ще ни върне парите на нас, които сме ги дали по договор и сме платили. Ще има ли обезщетения''?

Потребителите на единия от кабелните оператори пък признаха, че не получават касови бележки или фактури, когато си плащат сметките, а техническо лице минава по домовете да събира парите.

Асоциацията на кабелните оператори "Клуб 2000", чийто членове са проверяваните телевизии заяви в декларация, че "акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредната

    38 6 Отговор
    милиционерска просто.тия. МВР Пикчърс пусна тъпата си продукция на пазара, ама ако си мислят, че ще се вържат брюкселските хамсии - не са познали. Ще има да плащаме обезщетения в Страсбург докато ни се изяснАт некои положения.

    Коментиран от #8, #22

  • 2 Гого

    43 6 Отговор
    Циганската партия ГЕРБ ще отнесе плувката! :)
  • 3 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    40 6 Отговор
    Ами Домуз Ага чака отчисления,от излъчването на неговите телевизии и платени канали,и Боко Тиквоча е изпратил еничарите да събират данъка.....!!!!....

    Коментиран от #11

  • 4 Синдикат на Ало Измамниците

    44 6 Отговор
    Нямало монопол А? Трите оператора искат да изхвърлят всички дребни играчи!?

    Коментиран от #14

  • 5 БОП, ДАНС, Цацаратурата -

    32 3 Отговор
    Всички поръчкови структури в България, 90 % от персонала им са за уволнение, съд и затвор. И това ще стане скоро, на всяко прасе му идва коледата.

    Коментиран от #15

  • 6 Кико

    21 6 Отговор
    Безплатно то сирене свърши(само в капана за мишки го има).
  • 7 Смешковци

    25 4 Отговор
    Лелеее а по телевизиите само къде не казаха,че вътре в кабеларките има вързани роби и ги бият с камшици.
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Поредната":

    Искат -не искат, таксата за кабелната става 50 лева .Вече всичко е легално и платено.
    Ако нямат , да четат книги и ще станат умни и богати като бившия президент Плевнелиев. А като , ще си хванат и богата жена като неговата .
  • 9 Драйвър

    15 34 Отговор
    Що за наглост е това!Все едно да арестуват нарко пласьор и наркоманите да се съберат пред районното и да искат да го пуснат защото им продава по евтина дрога!Този оператор до сега е печелил на техен гръб,вземал им е пари ,а не е плащал на реалниа собственик на продукцията която е "продавал"!Сигурно е било малко по евтино,но в ЦЯЛ СВЯТ Е ТАКА,да се преместят при ЛИГИТИМЕН доставчик и да си гледат,какво се циганят тези "абонати"!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баш си прав

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ":

    Ама баш, баш....
  • 12 Batushka

    15 3 Отговор
    Десет години Бойко Борисовщина!Вече понятия като закон не значат нищо за популацията....
  • 13 Голям прос

    15 1 Отговор
    Колко малко му трябва на човек да се забатачи яко. 21 век, 4G, 5G, смартфони. Една акция на полицията и.... Остава да им спрат тока и водата
  • 14 аааак

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Къв монопол бе тупан единият оператор дори не предлага фиксирани услуги

    Коментиран от #18

  • 15 Браво

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "БОП, ДАНС, Цацаратурата -":

    Обнадежден съм, има и хора в тая държава
  • 16 напълно вярно

    13 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури. Жалко за хората, които са принудени да робуват на монополите.
  • 17 теленета

    9 1 Отговор
    така се прецаква конкуренцията в бълхария!
    то от сума години се наблюдава изкупуването на малките кабеларки от големи фирми, а и има чужди такива големи фирми, закупили наши малки кабеларки... взеха им инфраструктурата за жълти стинки ... продадоха се за 100 хилки или няколко стотици хил. лв. ... оттам по-лесно се снифят потребителите... по-лесно се продава техният трафик... следи се к'ви тв гледат, а и нета... инфото се продава после...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нервен

    6 1 Отговор
    Както се пееше в една велика песен на едни велики хора : " баба слиза от баираа ни орала ни копалаа може гладна да умира но ще гледа сериалаа" на вас оставям да познаете чия е песничката
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Опа

    5 0 Отговор
    Искате ама, неможе. Домуса не дава.
  • 22 Без предупреждение

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Поредната":

    Акцията е наредена от външни сили и нащите
    изпълняват.
  • 23 Божкеййййй6767

    1 0 Отговор
    Елате във Перник на гости........Ех че ще е весело😉
  • 24 Законнов

    2 7 Отговор
    Тези оператори трябва да се научат че в държавата трябва да има ред и законност и тези айдушки номера вече не минават. А някои коментиращи граждани да не плачат като вдовица за х.., нали все мънкат че много искат да сме правова държава.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Боко

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Законнов":

    За Цв цв и ГЕРП говориш.
  • 26 Полу - защитник

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Законнов":

    От една страна - сме правова държава, от друга - държавата се казва България. Задължително е спазването на закона от малките оператори, те обаче подбиват цената на услугата от големите и им пречат да вдигат прекомерно тарифите. Нарича се - незаконова саморегулация. Не знам, дали съществува такова понятие, но това се получава.
  • 27 Чичо АДИ

    1 2 Отговор
    Имате ли идея какви пари се правят от ТВ+НЕТ ,нямате печалбата е 600% .Ако плащаш 10 лв за нет като абонат реално ти струва към 5 лв останалото е ЛАПАНЕ .Телевизията е малко по малка печалбата .Да обобщим БТК взима по 20 ст на метър наем за каналната мрежа ,цената е приблизителна вече може и по ниска да е в град като Гоце Делчев да имат 20 км оптика по БТК мрежата тоест 4000 лв ако имат 5000 абоната на Нет и ТВ се поддържат с 6 коли или приблизително толкова имат 50 човека персонал със заплати около 700 лв имат преко сили 3 офиса .Авторските права са по малко от 5 лв на абонат а цената на нет +тв е средно 20 лв в цяла България .А сега смятайте печалбата !!!! Тиквата затова се е огледал в Кабеларките ,другото е че за втори и следващ телевизор се плаща по средно 6 лв има и по 10 лв .А ОНЕМЯХТЕ ЛИ Капиталовложенията са примерно 40 ст метър оптика зависи от броя на влакната ,изтеглянето вече е под 40 ст на метър 1 макара е 2000 метра и се тегли от 5 човека за 1 ден .Смятайте бре хора Близу като те щавят по 20 лв на месец средна цена колко лапкат от баламите !! И ги сапунисват имаме 300 програми тъпотии ! И те така Аре хубав ден и си сметнете това дето го написах!!!
  • 28 Чичо АДИ

    1 2 Отговор
    а да не съм голословен ще ви кажа цифри ,работих във фирма за интернет в София имахме 500 абоната взимахме Нета от Близу и им плащах 500 лв на месец 4 човека персонал по 500 лв заплата тарифата беше 20 лв за 20 мб/с имахме и 50 лв за 50 мб/с Подземна мрежа нямахме а сега смятайте отново !!! А аз ще пия 1 бира
  • 29 Чичо АДИ

    2 3 Отговор
    Само не разбирам защо са ми сложили МИНУС на моето писане ,тъпанари аз ви обяснявам като на хора вие се държите като , говеда като толкова разбирате оборете ме .!!! ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ ЛАПАНЕТО НА ОПЕРАТОРИТЕ НА ТВ+ НЕТ Е 500 % ЗАТОВА ГИ ГОНИ ТИКВАТА ТИКВЕНИЦИ ТАКИВА !!!!

    Коментиран от #30

  • 30 Злобко

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Чичо АДИ":

    Защо обиждаш хората тук единственния тъпанар си ти неможеш да си обършеш задника после хората ти виновни че майкати и баща ти не са те научили как става това а може би и те незнаят ако е така сърди се на тях а не на нас.ХА ХА Ха. 😂😂😂😂😂😂😂
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    И във Варна сме отрязани от кабелните оператори,това е положението.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове