Last news in Fakti

15 Юни, 2019 16:39 2 506 35

Младен Маринов: Опитаха да настроят хората срещу полицията и прокуратурата

  • младен маринов-
  • мвр-
  • полиция-
  • прокуратура-
  • авторско право-
  • кабелни оператори-
  • телевизия-
  • интернет

Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето, отбеляза вътрешният министър

Младен Маринов: Опитаха да настроят хората срещу полицията и прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС, архив

За съжаление има опити за настройване на обществеността срещу действията на полицията и прокуратурата по време на акцията срещу кабелните оператори. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти във Варна, предаде агенция "Фокус".

Според него е имало обвинения, че едва ли не вследствие на акцията е спряна доставката на интернет.

"Нашите действия са насочени само към апаратурата и техниката, която позволява излъчване на телевизионни програми, без да има необходимия лиценз. По отношение на доставката на интернет това си и решение на самите оператори и гражданите трябва да потърсят тях. Ние, българите, не сме свикнали да ценим авторските права, но това е бъдещето и мисля, че гражданите, когато купуват дадена услуга, трябва да мислят и за това дали тя е законно предоставена. Защото много малко се замисляме за това нещо", коментира министърът на вътрешните работи.

Той добави, че целта на акцията не е била да изненада фирмите, а превенция по отношение на всички тези, които не се насочват към спазване на закона и затова тя ще продължи. Според Младен Маринов пиратството нарушава много сериозно имиджа на страната в световен мащаб и води до сериозни щети на бюджета.

"Заради операторите, които не плащат данъци и лицензии, няма постъпления в бюджета, а услугата гражданите си я плащат", уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннннннн

    55 3 Отговор
    Гузен,негонен бяга
  • 2 pepi777

    55 3 Отговор
    Говори с имена...
    "Опитаха да настроят хората" е то ти ако не знаеш аз ли да знам? :)
  • 3 Цвъки мисли ли за артекса кат го плащаше

    45 3 Отговор
    На 600 евро а?тва не е ли пак интелектуална собственост що цвъки и останалите свински черва не казаха аз ощетявам артекс а 😂😂😂😂
  • 4 В бюжета и трилиони да фленат пак нема

    43 2 Отговор
    Да има за народа а тиквун първи ше има още острове а пуделите му ше се фукат с нови ферарита
  • 5 Погледнете го тоа с квадратната глава

    44 4 Отговор
    Пъпешката много милее за народа😂😂😂обаче наказва всеки който предостави нещо безплатно на изтормозения народ видиш ли олигарсите били ощетени😁😂😂😂😂
  • 6 Опа

    43 2 Отговор
    Тъпото шофьорче да мълчи! Малоумни приказки не ни се слушат.
  • 7 ДАА

    42 3 Отговор
    полицията и прокуратурата РАБОТЯТ САМО ПО ПОРЪЧКА ! ИНТЕРЕСНО НЕ ИМ ЛИ ПИСНА НАРОДА ДА ГИ ПСУВА ОТ МНОООГО ГОДИНИ ? И НЕ МОЖЕ ЦЕНИ КАТО В ЕВРОПА И ЗАПЛАТИ КАТО В АФРИКА !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 поплавък

    37 2 Отговор
    тоя отдавна е бита карта, слагайте го в траша заедно с цецо- закусчика, плювню и пасито. моля не го показвайте повече. бият бабички за 2 лева, бият лекари, бият полицаи, бият военни, те самолети ще ми купуват да бранят Македония. Топ малоумници узурпираха властта.
  • 10 Цацаратурата,

    33 2 Отговор
    че е поръчкова - поръчкова е, лошо е, че и полицията вместо да се бори с битовата и циганска престъпност също е изпратена да изпълнява политически и корпоративни поръчки. А този корумпиран боклук няма да го коментирам.
  • 11 Nik

    11 15 Отговор
    Министър Младенов:
    "Заради операторите, които не плащат данъци и лицензии, няма постъпления в бюджета, а услугата гражданите си я плащат".
    Много точно казано!Само няколко кабелни оператори,са ощетили държавата с 10.5милиона лева!В държавата трябва да има ред.На всички "тарикати",контрабандисти и мошеници-"солени"глоби и съд!Колкото повече приходи в бюджета,толкова повече пари ще има за пенсии,образование,инфраструктура и т.н.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 Зайко Байко многознайко

    15 3 Отговор
    Прав си ! И тези, като онези. Помисли тези от къде произлизат? Тиквоций Едно клонинг на БКП, заслужил член! Цвъко КаунЬя отроче, не особено надарено на което началният старт е училището за бавноразвиващи се във Вършец. Този министър на кого е зет и за кого е работил преди, да ти напомня беше в извън работно време по съвместителство шофьор и пазвантин на Мето   Илиенски, който така и не можа да опази. Пред дилемата да избереме по-малкото или по-голямо зло , величината, която определя се оказва времето! Тъй, като човешкият мозък има едно добро и в същото време вредно качество, наречено ЗАБРАВЯНЕ! За индивида е добре спасява го от стрес и негативни емоции, но за обществото и " демокрацията" е изключително вредно. Сега и Маринов, ще ни връзва шарени пиленца, докато забравим и простим. Уважавам факта, че си всеотдаен към ГЕРБ, както комунист, но това идва в разрез морала ! Имаш потенциял и сигурно ще разбереш, какво искам да ти кажа😰😓😨

    Коментиран от #20

  • 13 Стамат

    28 2 Отговор
    Тази акция няма нищо, ама нищо общо с авторските права. Що не праснахте и СКАТ, или при тях всичко е изрядно😡
  • 14 Давид

    30 1 Отговор
    Няма нужда някой да ни настройва . Факта , че работите за Цацаров , Мето Илиенски , Доган , Пеевски, бойко и евреите ни е достатъчно да ви ненавиждаме .

    Коментиран от #16

  • 15 Иванов

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Nik":

    Суджук ще има и сканиране без пари
  • 16 Браво

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Давид":

    Много точно казано!
  • 17 goni

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "Nik":

    Е, защо гражданите трябва да ги интересува дали е законно, или не е законно?! Сума ти служби ядат бадева парите на народа за да следят, кое е законно и кое не! И какво правеха тия служби за да предотвратят това, което е незаконно?! Разбира се народа може да вземе нещата в свой ръце, ама това вече е изпробвано...! Най-яркият пример е закона на Линч, пред който даже ЧК бледнее!

    Коментиран от #24

  • 18 112

    14 0 Отговор
    хората са настроени срещу престъпниците в полицията и прокуратурата.
  • 19 Сарматиан

    11 1 Отговор
    Не можеш да настроиш хората срещу прокуратурата и полицията защото те предварително са наясно що за идиоти и кретени работят там. Нормален човек там трудно би се задържал повече от година защото всеки ден се сблъсква с корупция, липса на морал и липса на каквото и да било правосъдие.
  • 20 Nik

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Зайко Байко многознайко":

    Виж,дай да уважаваме хората.които ни управляват в момента,които изпълняват законите и програмата на управляващите!!Какъв е бил Маринов,не ме интересува.Дали е бил "мутра"или си е изкарвал "хляба",като шофьор и бодигард на еди-кой си,днес няма никакво значение!!Важното е да си изпълнчва задачите,да "хваща"тарикати,контрабандисти и мошеници и да ги предава на правосъдието,без значение кой е"обикновен човек" или високо в ерархията "богата мутра'!Да и днешният министър-председател на България-Бойко Борисов се е познавал с "мутри" и престъпници.Дали е бил престъпник или не,има си хора,които отговарят за това и които трябваше с факти и документи да го докажат!В днешно време,независимо,че прави и грешки,Борисов е единственият политик,който може да осигури мира,икономическата стабилност и развитието на страната,така и добрите отношения на България както със Европейския съюз,така и с Русия.

    Коментиран от #21, #23, #26

  • 21 goni

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Nik":

    Не със всичко, но до голяма степен съм съгласен. За съжаление! Просто наистина няма по-добро предложение! Ами, да:) Иде ми да тегля една щото съм българин, но няма да го направя!:)
  • 22 Един от всички

    6 0 Отговор
    Този е прибрал едни пари за акцията. Това е ясно на всички. Защо обаче трабва да го търпим?
  • 23 Смехории

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Nik":

    Думичката:тарикат, изцяло важи за тебе.Отиди и се преди доброволно.
  • 24 Nik

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "goni":

    Няма да коментирам службите и хората,които не са си свършили работата досега.Те да си отговарят,където трябва.Важното е ,че сега полицията все по-добре си върши работата,съвместно с Интерпол!Ти и тези,които са ти сложили плюсчетата,не сте народът!Народът се е доверил на когото трябва.Ако си смел мъж,а не бабаит и простак,излез пред Министерския съвет и им кажи,че ще ги линчуваш!
  • 25 Пешо от панелката

    4 0 Отговор
    Службите правят достатъчно за да ги “обичат” хората, не е необходимо друг да ни настройва допълнително
  • 26 Пешо от панелката

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Nik":

    Точно същите дивотии говорехте и за бай Тошо, само той, единствен, няма друг като него. Простоватият но съобразителен Суджук копира бай Тошо 1:1.
  • 27 Слави Славов

    4 0 Отговор
    Младенов,ти най-напред въведи ред с циганите,дето на всяка крачка ви бият и ви правят смешни,пък тогава се хващай законите в територията или по-точно за беззаконията!Ти защитаваш интересите на олигарсите и се опитваш нас народа да ни правиш на малоумници,ама не си мисли,че сме толкова прости!
  • 28 Баце

    0 0 Отговор
    Е тебе к'во ти дреме, нали си от ВИС ?
  • 29 лъвът се превърна в пудел

    1 0 Отговор
    Когато нъстъпиш змията по опашката се включва тежката артилерия на държавата." Държавата започва да работи".
    Ако и така се пазеха и границите на държавата щяхме да сме песен, но за сега си е само лакардия от всички страни.
    Имиджът на държавата се гради с нормално управление, работеща икономика, добро здравно обслужване, нормален и спокоен начин на живот.
    Трябва човек да е много късопаметен и промит, за да забрави държавата от преди 30 години. Кой с кого, защо и как?
    За 30 години държавата се превърна в контролирана плутократична територия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хайдутин

    2 0 Отговор
    а крадците на държавни пари, и незаконните милионери кога ще ги хванете
  • 32 Ловеца на боклуци.

    1 0 Отговор
    Продавам пастърма от Язовци тел.112
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЯ НА КОЙ БЕШЕ ШАФИОР , ЧЕ ЗАБРАИХ ?

    0 0 Отговор
    ................................................
  • 35 НАСТРОИХА ХОРАТА СРЕЩУ

    0 0 Отговор
    ЕКСКОРТЬОРИТЕ НА ДРОГИРАНИ УБИЙЦИ ЗА ЕДНИ 200 ЛЕВА СЪС 196 КМ/Ч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове