Last news in Fakti

16 Юни, 2019 14:44 2 490 16

Жаблянов: БСП не успя да постигне основната си цел

  • валери жаблянов-
  • бсп-
  • конгрес-
  • корнелия нинова

Социалистите изтъкват, че не са успели да мобилизират гласоподавателите извън твърдото си ядро

Жаблянов: БСП не успя да постигне основната си цел - 1

„Не успяхме да превърнем изборите от „европейски“ в „национални” – като своеобразен „вот на недоверие“ срещу правителството на Бойко Борисов. Разположението на политическите сили в национален мащаб се запазва каквото беше след парламентарните избори през 2017 г.” Това пише в изводите на доклада „За резултатите от проведените избори на 26 май 2019 г. за членове на ЕП и задачите на БСП за участие в предстаящите избори за местна власт” на НС на БСП, прочетен от Валери Жаблянов, член на ИБ на БСП, на заседанието на 49 Конгрес на БСП. В документа се казва още, че избирателите не са видели в европейските избори инструмент за въздействие върху вътрешнополитическата обстановка в страната, като това се потвърждава от активността на вота. „В страната не се реализира очакваният от нас „протестен вот“, се изтъква в документа.

В изводите се казва още, че и двете водещи партии в страната намаляват своя резултат приблизително 2 пъти на изминалите избори. „Разликата между нас и ГЕРБ и в процентно отношение практически е същата (5.5% през 2017 г. и 6.8% сега). БСП не успя да постигне основната цел, която си постави на Европейски избори 2019 г. – да ги спечели, така че да се утвърди като първа политическа сила, да се наложи като парламентарна алтернатива на управляващото мнозинство и да предизвика предсрочни парламентарни избори", се казва в доклада. Жаблянов прочете още, че за постигането на тази цел е било необходимо да бъдат спечелени поне 2/3 от гласовете за БСП, подадени на парламентарните избори през 2017 г. В документа се изразява съжаление, че БСП не е могла да мобилизира гласоподаватели извън твърдото си ядро. Констатирано е, че левицата не е съумяла ефективно да противодейства на включилия се в кампанията министър-председател.

„Безспорно трябва да отбележим ръст на подадените за БСП гласове, както и спечелените 5 мандата, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол и на областно ниво в Плевен и Добрич. В разпределението на гласовете за БСП по места може ясно да се открои потенциал за успешно представяне на местните избори в общините при издигане на подходящи кандидатури за кметове, партийно и политическо единство, ясни ангажименти към проблемите на местното самоуправление”, се казва още в доклада, представен от Валери Жаблянов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepi777

    25 3 Отговор
    БСП не успя да постигне основната си цел да свали Тиквата от влас но в БкП-то има повече тикви като ГергоФ и СерГеЙ :)

    Коментиран от #9

  • 2 Кирил

    18 5 Отговор
    Последното управление на червената мафия се помни с Пеевски шеф на ДАНС,фалита на КТБ и батко и братко.все разбойничество
  • 3 мадурко

    18 2 Отговор
    и са ко праим, бе жабурнякОФ. май требе да си одиш!
  • 4 Костов

    17 3 Отговор
    Курни,стой там докато съвсем ги разтуриш
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нео

    12 1 Отговор
    Има голяма вероятност същата тази бездарна пиеса да се повтори и след местните избори!

    Коментиран от #10

  • 7 язък

    9 2 Отговор
    Жабаров за малко да стане главатар на чугуните.Ама уви.....другия път!
  • 8 вуйчо Ваньо

    6 2 Отговор
    Сега Кури трябва да му го набие четвъртит. Да му изкочат очите като на жаба.
  • 9 Боко е голям

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "pepi777":

    Че в БСП няма личност,която да се опре на Боко !
    Там е пълно с хитрушковци и предатели с произход от ченгеджийските среди ! Дребни хитреци !
  • 10 Истината

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Нео":

    На местните избори ще има пълно фиаско за БСП !
  • 11 ама ха

    1 2 Отговор
    Няма страшно Жаблянов.Каквото беше до сега беше.От сега нататък,както беше до сега.
  • 12 НАПРОТИВ

    1 2 Отговор
    БСП успя да постигне основната си цел - антиевропейски риторика и пропутински метани.
  • 13 Гледач

    1 1 Отговор
    Цигани
  • 14 Гледач

    2 0 Отговор
    Циганин
  • 15 Ясновидец

    1 0 Отговор
    Жаблянов ще бъде нокаутиран от Кури през следващите дни за назидание на Герговците.
  • 16 ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

    0 0 Отговор
    Защо г-жа Нинова не си понесе политическата отговорност за загубата на изборите? Къде остана обещаната оставка? И това ми било лидер - лъжец! Излъга хората,че ще спечели изборите сега ги излъга за оставката. Нищо не става от нея.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове