844 16

Атанасова: ГЕРБ ще върне надвзетите пари

Тя призова президентът да разкрие как финансира кампанията си

Атанасова: ГЕРБ ще върне надвзетите пари
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова припомни пред БНР, че още през 2016-а година от партията са предлагали партийната субсидия да бъде 1 лев след проведения в страната референдум:

„В сегашно време отново смятаме, че това е правилно решение. Неслучайно е и решението на Министерския съвет, зад което стои и парламентарната група на ГЕРБ. Това беше и поводът в петъчния ден, когато получихме писмо от председателя на БСП в оставка - госпожа Нинова - за разговори по отношение на размера на партийната субсидия през следващата седмица, да отговорим категорично, че ние имаме решение на МС, което подкрепяме, и решение на нашата парламентарна група, че ГЕРБ ще гласува предложението, внесено и обсъдено на първо гласуване и в Комисията по бюджет и финанси и в пленарната зала. Разбира се, в момента тече срокът за предложения между първо и второ четене от различните политически партии. В нашата позиция няма промяна“.

„БСП търпи 12-а поредна загуба при всякакви условия - при субсидия от 11 лв., при субсидия от 12 лв., при това, че е била управляваща партия през 2009-а. Ако помните, ГЕРБ се появи без никаква сериозна финансова подкрепа. Да се търси причина между намаляването на партийната субсидия и служебна победа за ГЕРБ – категорично не мога да се съглася. Надявам се президентът да е имал предвид всички партии във властта, без непременно това да означава към настоящия момент ГЕРБ, защото и президентът, и инициативният му комитет все още не са отговорили на някои въпроси по отношение на финансирането на неговата кампания през 2016-а. Имаше журналистически разследвания за това, че социално слаби граждани са правили дарения, за които те не знаят. По-късно имаше одит на Сметната палата и тя беше открила несъответствия. Изглежда има нужда и президентът да се включи в дебата за финансирането на кампании, но е редно да даде отговор и на тези въпроси“.

ГЕРБ ще върне надвзетите пари от субсидиите от май 2016-а година досега, веднага след като законът влезе в сила, каза Атанасова.

България
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баба Къна
  Отговор
  1 22:09  16.06.19
  Тая първо да си подмие футката с пароструйката и да я напълни с хлорна вар, че осмърдя столицата.
 • крадлоооо
  Отговор
  2 22:09  16.06.19
  Я кажи с колко милиарда заробихте България? и къде са тези милиарди ? над 20 млрд дълг натрупахте с лихвите за тези години са над 30 към момента. Заробихте поколения напред да плащат за вашите прищевки.
 • Хам
  Отговор
  3 22:12  16.06.19
  А усвоените от Европа % нанаи . Граждани плащайти данъци.

 • El chochone
  Отговор
  4 22:13  16.06.19
  ВСИЧКИ ЩЕ ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ!!! :(
 • Auschfich
  Отговор
  5 22:15  16.06.19
  Бе бягаи бе
 • Питане
  Отговор
  6 22:30  16.06.19
  А,защо ги взе или ако мине.Много си грозна но и много много Тъпа полога.
 • ОТ ДУЛОТО
  Отговор
  7 22:31  16.06.19
  ...........ЩО ТАКА ЛОШО ...ЗАМИРИСА ???????
 • ТОЧНО ТАЯ ...
  Отговор
  8 22:37  16.06.19
  КУКУМЯВКА, да върне парите, с които си купува пре- скъпи ПАРЦАЛКИ! Обажда се само когато и запуши под токчетата...
 • добруджанец
  Отговор
  9 22:45  16.06.19
  Ярък че си от Добруджа.Не,не си.Ти си от Дулово.Това ти е минуса-сред турци и партийци кво може да ръси. .Не бисери естествено.Само л. А. Й.на.
 • Ало
  Отговор
  10 23:26  16.06.19
  Герб ще върне надвзетите пари, значи си мисли че има опция и да не ги върне.
 • Пешо от панелката
  Отговор
  11 02:29  17.06.19
  Десо, мийте ги тия потки бе!

 • Анонимен
  Отговор
  12 03:53  17.06.19
  Десо, ти си най _грозното нещо там. Борисов трябва да ви измете всичките, мислиш че парите са във въздуха. Те не растът по дърветата. И богатите плачат казва народа. А не е далеч времето когато ще ревеш.. Парите са добри когато ги изкарваш с пот и труд. Ес ще ви спре карането и народа ще го спре.
 • Фтщ
  Отговор
  13 05:12  17.06.19
  Много си грозна и неприятна! Не се показвай, че отвращаваш хората
 • Гост
  Отговор
  14 06:45  17.06.19
  Кой не знае Деса, малката мутреса.
 • Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР
  Отговор
  15 07:04  17.06.19
  До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни....
 • ШАШАВ
  Отговор
  16 11:06  18.06.19
  Ма къде ще ги върнат.. КЪДЕ

Напиши коментар:


Публикувай