Last news in Fakti

17 Юни, 2019 09:43 2 525 58

Корнелия Нинова: Оттеглих оставката! Спасих партията

  • бсп-
  • корнелия нинова

Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията

Корнелия Нинова: Оттеглих оставката! Спасих партията - 1

Когато подадох оставка пред пленума на БСП не подозирах риска от разделение и разсипване на партията. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изненадващия отказ вчера да подаде оставка и пред Конгреса на партията, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост.

„Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни. Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити”, коментира Нинова.

Имало натиск включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

По думите ѝ за първи път в политиката казва едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата. „Трябваше да си преглътна егото. Не беше лесно решение. Трябваше обаче да минимизирам щетите от тази криза, в която изпаднахме”, уточни Нинова. Тя подчерта, че си дава сметка за това, което ще се излее върху нея.

Тя попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Относно предложението на ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена от 11 лв. на 1 лев на глас тя каза:„Партийната субсидия трябва да се намали, но не бива да е 1 лев, защото това означава край на многопартийната система в България и диктатура на една партия”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 орбит

    49 12 Отговор
    Кури вярва ли си на глупостите които плещи?

    Коментиран от #7

  • 2 Стар куманист

    18 13 Отговор
    Искаме Дъбов, Корнелия вън!

    Коментиран от #6

  • 3 реалиста

    29 9 Отговор
    Значи все още не се е наяла
  • 4 Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР

    27 13 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #31

  • 5 Кака Кури се хвърли пред амбразурата....

    29 7 Отговор
    Като си върна оставката.......... Ха-ха-ха........Какъв геройчен жест , каква смелост. Вече съм спокоен че партията в сигурни ръце.
  • 6 бахура

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Стар куманист":

    не го ли искаш, келеш гърбаФ
  • 7 Не толкова умно комунде, даже хич

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "орбит":

    Тя не си вярва, ама кармазъ последователите да, ама лошото че все повече пенсионери измират и избирателите и намаляват а тъмнокожите гласове си ги разделят с дпс ама не са и достатъчни
  • 8 гост

    24 3 Отговор
    Няма такава лъжкиня и гьон сурат...но той Господ бави,но не забравя.Тя е най удобната за управляващите.Не зная дали е спасила партията,но ГЕРБ със сигурност го спаси,вече няколко пъти.
  • 9 bri

    21 2 Отговор
    От къде това самочувствие.Само се погледни в огледалото и си направи равносметка за болните ти амбиции за наглостта ти за за това как ще работиш в среда враждебна.Какво се учудвам,като това е мисленето на всички промити мозъци около теб.Здраво мислещите хора в БСП не успяха да се преборят със стадото. Написах всичко с обръщение"ти",защото изпитвам ненавист и отвращение и ми се разваля целия ден щом видя физиономията сутрин по медиите.
  • 10 бббббб

    3 29 Отговор
    Защо да подава оставка заради едни избори като тия преди нея съсипаха партията.доверие трудно се възстановява. Борисов за три мандата с толкова издънки в корупция,престъпления ,суджуци и провали в различни сфери на управление не подава оставка и се прави на батман . Така че когато ББ подаде оставка и тя може да направи същото.

    Коментиран от #58

  • 11 Тъп Ватник

    27 4 Отговор
    Хич не ме интересува тая пачавра, още по-малко предателската и партия. Трябва да се отбележи обаче едно, гарантират си загубата на следващите избори, което е добре. Какво ще правим обаче с онова чучело шофьор на самолет, гледам Деса простакеса доста добре го е яхнала а той горкия нищо друго освен коремни не може да прави.
  • 12 ремс

    29 3 Отговор
    Структури от страната и членове на софийска организация започнали да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията щото Курни шяла да си дава оставката...ха..ха.А някой отчаян комуняга не пожела ли да скочи от покрива на Позитано 20 ?

    Коментиран от #41

  • 13 гост

    24 4 Отговор
    Госпожа Лъжа!
  • 14 Centurion

    0 18 Отговор
    Ти трябва да ги нариташ тези Бойково продажни боклуци. Не ,че ако се разцепите някой ще ги последва. Ще споделят съдбата на политическият труп Първанов.
  • 15 гражданин

    6 6 Отговор
    Кризи има във всички партии и те винаги са се отразявали неблагоприятно на хората, независимо чии симпатизанти са. Най-общо можем да си представим картинката така - едните управляват, другите опонират. В чистия си вид това е направо прекрасно. Но какво правим без опозиция? Ами управляващите са безконтролни. А какво правим без управляващи? Няма такъв сценарий никога. Това място винаги е заето. Последиците от еднопартийната система сме ги виждали и живяли на свой гръб. Така, че хора, да не убиваме опозицията, както и възможностите за раждане на нови опозиционери.
    Също така е вярно, че с един лев на избирател при нашето "многомилионно" население не е равносилно на едно евро на избирател в Германия.
  • 16 СссереМ

    23 4 Отговор
    Тая в момента се простреля и в двете колена,а такъв пирон наби в ковчега на БСП-то,че сега десет години ще го вадят.
  • 17 Другар

    18 5 Отговор
    Ако БСП не се отърве от крушовишката другарка,просто могат да се закрият като партия за да не продължава тази популистка агония.няма смисъл тази да отлага закриването и да лъже хората,които имат някакви надежди.Съжалявам последователите на тази партия,те от наивници се превърнаха в глупаци,а Кури си опича работата на техен гръб.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дебела

    11 8 Отговор
    Лельо кури моля дай път на Слави Трифонов да те замести,време му е.
  • 20 спутник

    13 5 Отговор
    Абе хируша се е техноимпексова,спор няма.
  • 21 спутник

    12 3 Отговор
    хитруша-исках да напиша
  • 22 Дедо

    15 4 Отговор
    На следващите избори БСП с Курнелия ще имат гласове колкото Атака!...Тиквата пак ще удари джакпота!
  • 23 Коко

    18 2 Отговор
    Даже се разплаках от умиление. То биваше героизъм, но чак толкова. ..
  • 24 мрете червени гниди

    19 3 Отговор
    Кво си градила 3 години ма? То освен кражба и измами, друго при бсп-ту няма.
    Червени феодали, кредитни милионери, "спечелили" проекти, финансиране до насиране, само лапане и сране, мръсни комунистически гниди, не ви стигна, че от 1944 г. само кардете, ами и още искате, не си напълнихте гадните гаги.
    Няма по нагло, нахално и крадливо същество от комуниста!
  • 25 Тегавар

    5 7 Отговор
    Сложете Гергов на нейно място та съвсем да се затриете...едно хубаво нещо започнахте и не го довършихте...
  • 26 не син

    15 3 Отговор
    Спасила партията!!! Жалка работа! Имам чувството, че БСП правят и невъзможното за да НЕ спечелят избори. Дори да затрият собствената си партия!
  • 27 чичо

    17 3 Отговор
    И като си помисля,че хора като Нинова и Йончева се явяват на избори и искат да ни управляват!Ако направим тази грешка и Господ няма да ни спаси.Мислете хора-идват и други избори.
  • 28 гост

    13 2 Отговор
    Комунягата кръв повръща - власт не връща !
  • 29 Олийонфи

    10 1 Отговор
    Пълна олигофрения
  • 30 Хи хи хи

    9 0 Отговор
    ТИ СИ ТАЗИ КОЯТО ЩЕ СПАСИ ОТ АГОНИЯ СТОЛЕТНИЦАТА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ. !
  • 31 Ххххх

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    По-гаден капитализъм от българския няма на земята днес. Няма държава с по-тъпи управляващи и по-прост народ. Парадоксално на факта, че до 1990 год бяхме нашия образованите и най-будните в света !!!!!!!!!

    Коментиран от #32

  • 32 Ххххх

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ххххх":

    Най-образованите!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 33 777

    5 2 Отговор
    Колко ли трябва да му е ума на човек,за да й се връзва,на сладките лакърдии.ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ,ЛАСТИЦИ...
  • 34 Оня

    3 2 Отговор
    Ами така и така тази "огромна маса народ" иска да си върне партийните (а може да върне и жълтите)си книжки ,тя да вземе и да си ги закачи на пиронЯ на външната си тоалетна в Крушовица.Те са си за там,а и тя клечейки ще чете и ще оценява партийната им подкрепа в трудния момент.🙂😀
  • 35 Баба Пена

    7 2 Отговор
    Туй мичи така ме просълзи с нейния героизъм, че току що купеното теленце , го кръстих кУрни , дано боже не стане само , като нея луда биволица !
  • 36 Корнелия

    3 2 Отговор
    Оставаме под управлението на Кремъл! И финансиране!
  • 37 Готин ама не съвсем

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ххххх":

    Да едни от най-образованите. И на времето Тачър, като техен министър е идвала в България и се е възхищавала на нашето образование, докато сега имаме образУвание! От поток 170 човека, без да прекъснем завършихме 27 човека! Защото имаше изисквания, имаше четене и практика. А сега се записват 16 студента а завършват 60!
  • 38 Nostradamus

    3 7 Отговор
    Престъпниците в БСП, купени от Борисоф, Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков, Янкоф, Жябляноф и СерГея НЕ можаха да спрат процеса на обновяване на БСП. Те нямат вече място в БСП, но и Борисоф няма да ги вземе, защото не изпълниха пъклените му планове, за които бяха купени. Нинова се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП и даде легитимност и енергия, и заедно с младите, енергични и некорумпирани хора ще възродят и прочистят партията си от купените хора на борисоф!
  • 39 Божкейййййааа6767

    6 1 Отговор
    Само така другарке Нинова....Но как ще спасят БСП от вас?????
  • 40 Бай Бай

    5 1 Отговор
    Оттеглих оставката, ще продължа да цоцам, ще продължа да се боря срещу Европа и да насаждам омраза в обществото. А, щях да забравя - И да живее Русия!
  • 41 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "ремс":

    Нямало да скачат от покрива - щели да легнат на плочките отпред във формата на петолъчка и да се запалят/заспят исках да кажа...
  • 42 месара

    5 2 Отговор
    другарката импексова, "загрижената" , "истината", снимащата се с козички, "спасителката"!
  • 43 абе

    4 1 Отговор
    на това се казва соможертва! да и се направи паметник в родното село, а площад цар освободител да се преименува на курни спасителката!
  • 44 Блядчо

    4 1 Отговор
    Да си жива и здрава дрОгарко!На теб разчитам да унищожиш тази антибългарска организация.
  • 45 Лошо другарко курвелио много лошо

    2 1 Отговор
    Как да вярваш как да гласуваш такова животно не може да е човек
  • 46 Ники

    4 1 Отговор
    Как я спаси ти направо в затри
  • 47 КОРНИ:

    3 0 Отговор
    "Оттеглих оставката! Спасих партията" А ЗАЩО ПОДАДЕ ОСТАВКА - ЗА ДА СЪСИПЕШ ПАРТИЯТА ЛИ??
  • 48 ИСТИНАТА

    3 1 Отговор
    МНОГО СТАНАХТЕ СПАСИТЕЛИТЕ НА АГОНИЗИРАЩАТА СТАРИЦА - ти Станишев , Овчаров , Гергов ...... БСП се превърна в патерица на вашите ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ УНИЩОЖИЛИ ДЪРЖАВАТА. Борисов и неговия ЦАРСКИ ГЕРБ е другият терминатор унищожаващ всичко което пърха на тази територия. ИДВА И КРАЯТ ВИ !!! Нищо не е вечно !! Вие също!! Горете в АДА!!
  • 49 Мнение

    4 0 Отговор
    Кури спаси себе си но ще видим до кога. Не вярвам старите вълци да се дадат толкова лесно.
  • 50 скъпи ДПУГАРИ

    5 0 Отговор
    ЗАБРАВИХТЕ ЛИ СКАНДАЛИТЕ ОТ 2007 ГОДИНА И КАКВА БЕШЕ РОЛЯТА НА ТОВА ЖЕНИЩЕ??? Според тогаващния шеф на Националното следствие Ангел Александров "дългият инкасатор Румен Овчаров и неговият продукт Корнелия Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев /ФРОНТИЕРА/ който години наред "консултираше всички златни енергийни проекти. Органите на реда са засекли над десет разговора между Нинова и Краси ФРОНТИЕРА в което тя го съветва какво да говори при разпитите му от следовотелката ШАРЛАНДЖИЕВА. "Твоята приятелка е фантастична" - казва за следователката на Нинова ФРОНТИЕРА. НИНОВА Е ТАЗИ КОЯТО УРЕЖДА СПАСЯВАНЕТО НА ОЛИГАРХА ОТ ПРАВОСЪДИЕ ПОЛЗВАЙКИ ПРИЯТЕЛСКИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ С ШАРЛАНДЖИЕВА , КОЯТО ВПОСЛЕДСТВИЕ Е УВОЛНЕНА И СРЕЩУ НЕЯ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ. С други думи Нинова е била посредник мещжу раследвания бизнесмен и раследващата го следователка Шарланджиева. Раследващите тази вразка са приложили като обвинение срещу Шарланджиева 1000 страници записани разговори между Нинова и шарланджиева при които Корни пледира да бъде спасен ФРОНТИЕРА . Назначената от Овчаров като представител на държавата в Булгартабак и Международен панаир Пловдив палавница блесва с прехвърлянето на собствеността на панаира на СВИНАРЯ с ДЕСЕТОКРАТНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА АПОРТНАТА ВНОСКА НА АКТИВИТЕ НА ГЕРГОВ, която измама минава с любезното съдействие на тогавашния шеф на Окръжен съд -Пловдив ЦАЦАРОВ !!! В Българтабак Корни е дует с ДЕБЕЛЯН ПЕЕВСКИ като подготвя раздържав

    Коментиран от #51

  • 51 ПРАВ СИ

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "скъпи ДПУГАРИ":

    Няма съмнение, че покровителя на Корнелия е Р.Овч. кой назначи Р. Овч за представител на държавата управляващ златната й акция в Нефтохим Бургас ?? Оказва се , че Бойко Борисов. Да ама в същия този Нефтохим се гъши и съпруга на Корнелия, и то не при кого да е а при приятеля на Борисов съселянина му ВАЛЬО ЗЛАТЕВ. НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО И НИЩО КОЕТО ДА ПОКАЗВА НЕЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ ЕДНА ПРЕСТЪПНА СХЕМА В КОЯТО БОРИСОВ И НИНОВА СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО - организирана престъпна група!
  • 52 Тапата

    4 0 Отговор
    Много усилия положи, зада съсипе партията и много лесно я спаси, или можеби, да спаси себеси.
  • 53 563

    5 0 Отговор
    И тази ни има за идиоти.
  • 54 Emigrant

    0 1 Отговор
    Спаси герберастите, не БСП, сигурно Бойко ти е платил яко за да останеш и никой да не гласува за БСП на следващите избори.
  • 55 Шишо

    1 0 Отговор
    Ще се видят резултатите на есен . Отново няма да са положителни за тях . Не може една партия ,която има претенции да бъде управляваща, да бъде толкова разединена. Нали сте другари по душа , за какво се карате постоянно ?
  • 56 Nik

    1 0 Отговор
    Тази се мисли за "велика",че не е подала оставка!Колко смешно!Мисли се за незаменима и безгрешна!Дори подтиснала "егото" си в това,да не се разруши партията!Три години глупости и лъжи!Тия хора в БСП,действително не са нормални!
  • 57 Рибата

    0 0 Отговор
    След утринно интервю по BTV, мои проблясъци:
    „К.Н. е троянски кон, агент под прикритие на Б.Б. в БСП”
    Разкрих те Б.Б.!
  • 58 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бббббб":

    Корнелия е сдс какво и пука за бсп един лидер отсоциалистите не може да изберете един човек социалист за президент един ваш партииц за евр съюс нямате Каква партия сте
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове