19 Юни, 2019 21:59 46 098 124

Хотелите и кръчмите ни пробутват страшни гнусотии!

  • сирене-
  • палмово масло

Заливат ни с евтини ментета, блъскани с палмово масло

Хотелите и кръчмите ни пробутват страшни гнусотии! - 1

Пазарът ни се залива с имитиращи продукти, произвеждани с използването на хидрогенирани растителни мазнини, получили популярното наименование палма. Това пише в. „Монитор“.

По данни на статистиката на земеделското министерство количеството за първите 4 месеца на годината на декларираните продукти е 3757 т, или с близо 200 т нагоре, като за май прогнозното количество се увеличава с още поне 1000 т.

Една от причините е нарастващото търсене на евтините продукти у нас, а друга поевтиняването на суровината за производството на въпросните заместители. В последните 2 месеца цената на палмовото масло на световния пазар е паднало под 500 долара за тон и това определено ще стимулира нарастването на производството на имитиращи млечни продукти.

За първите 3 месеца у нас са внесени над 2715 т хидрогенирани растителни мазнини за над 3,2 млн. долара, сочат данни на НСИ. През миналата година импортът на химически променената растителна мазнина е бил 11 025 т за над 14,62 млн. долара. През новия век рекорден внос от 22 168 т е отчетен през 2006 г. Най-скъпо - почти 25,8 млн. долара, са стрували доставките през 2008-а.

Зам.-председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Симеон Присадашки смята, че е трудно да се изчисли какъв е делът на имитиращите продукти на пазара. "От началото на годината има спад в преработката на мляко у нас", казва той и допълни: "Причината са големите количества нереализирана продукция по складовете на мандрите и търговците, въпреки че консумацията не се променя много".

Според него делът на чуждите млечни продукти у нас е най-голям в скъпите сегменти. Същото важи и при сухите млека, които много малко са за пряка консумация, а най-често се влагат масово в производството на имитиращите продукти с растителни хидрогенирани мазнини.

Според Васил Стойчев, докторант в Института по аграрна икономика, проблемът в България е, че няма достатъчно сурово мляко, което да се използва за производството на млечни продукти. „Мандрите дори да доставят от чужбина сухо мляко, кондензат или друга суровина, за да може да се произведе сирене или някакъв друг млечен продукт, е необходима мазнина. Млечните мазнини обаче (масло и сметана) са скъпи и преобладава вносът“, обяснява той. По думите му това е една от причините за нарастване на производството на имитиращи продукти. За първите 4 месеца произведеното мляко у нас е общо 213 939 т, или с почти 4500 т по-малко от същия период на миналата година.

Иван Грънчаров, бивш собственик на мандра, смята, че постепенното заливане на пазара с имитиращи продукти ще доведе до закриване на фирми, работещи само с мляко.

Той смята, че в момента 80% от пазара се владее от най-евтините сирена, които са с растителни добавки, като най-голям оборот с такива продукти се върти по хотелите и заведенията за обществено хранене. Пускат декларации, че продуктът е натурално сирене. „Проблемът не е в липсата на суровина за производство или заради неплатежоспособния пазар, а просто по този начин законно се реализира бързо свръхпечалба“, смята той.

На въпрос има ли начин да се познае на вкус имитацията на млечен продукт, Грънчаров обясни, че обикновено тези храни имат вкус на гранясало и се лепят по небцето.

Проф. Гроздан Караджов от Университета по хранителни технологии в Пловдив обяснява, че хидрогенираните растителни мазнини играят ролята и на консервант и не позволяват на определена гама от микроорганизми да се развиват. Според експерта при всички продукти, декларирани като имитация, мазнината е на 100% от този тип.

От млечния бранш споделят още, че е трудно да се изчисли колко е и нелегалното производство на имитиращи продукти, които обикновено се продават като истински. Натиск върху нашите производители оказва и вносът от ЕС на готови млечни продукти. От Германия за първите 4 месеца на годината са доставени почти 1000 т масло, а за същия период производството му в България е паднало до 357 т, или с 14% по-малко на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    106 8 Отговор
    Bonne appétit!

    Коментиран от #17, #111

  • 2 Комуниста

    340 72 Отговор
    Честита ви демокрация. Обаче има банани целогодишно!

    Коментиран от #5, #19, #56, #79, #85, #94, #97, #98

  • 3 А,де ...

    129 5 Отговор
    Сефте, по новото БДС. :-)
  • 4 Бесен Язовец

    237 4 Отговор
    Най забавно е на телешкия салам пише че има птиче месо и соя обаче за говеждо месо нищо не се споменава.

    Коментиран от #18

  • 5 жжжж

    67 186 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Освен банани има и 10г. по-дълга продължителност на живота!

    Коментиран от #63, #68

  • 6 Рошко

    140 43 Отговор
    Имаш крава.пиеш мляко ,да ви е сладко ,,благодарим ти Боко

    Коментиран от #74

  • 7 Реалист

    208 10 Отговор
    Ако цените собственото си здраве и това на близките си НИКОГА НИКОГА не се записвайте ол инклузив. Без значение в България, Турция Гърция... За да е на печалба хотелиера ви наблъсква с най-евтините продукти които може да намери. Пообиколете, намерете малка местна кръчма с МЕСТНИ ХОРА (НАЙ-ДОБРЕ ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ) и седнете смело там. Хем местна кухня, хем чисто и евтино (БАБИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО:):):))… Аз съм кулинарен турист и местните са ми показвали невероятни местенца които НЯМА ДА НАМЕРИТЕ В ГИДОВЕТЕ. САМО НЕ ОЛ ИКЛУЗИВ... Ще сте в ролята на бройлер или теле за угояване.

    Коментиран от #13, #93

  • 8 Паси

    112 44 Отговор
    Да живее Демокрацията и Евроатлантическите ценности !

    Коментиран от #103, #110

  • 9 козичка

    96 15 Отговор
    си има дядо, пасе си я и си я дои. гражданите да доят фандупкова. хахаха

    Коментиран от #40

  • 10 смотаняци

    124 15 Отговор
    Ей боклуци управленски, стага коментирахте знаем ти тея неща, от 10 години само това повтаряте, педераси ебани! Мръднете си ебаните задници и променете нещо, ако ли не затваряйте си устите, че миришат на уй!

    Коментиран от #84

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    63 59 Отговор
    Като искат да продават скъпо българските продукти и бизнесмени от село да забогатяват бързо, тогава не трябва да се сърдят, че хирата пазаруват вносни стоки. Не всичко вносно е "изкуствено", както се опитват да ни убедят с цел да купуване прескъпата българска продукция. Да си я задържат за себе си.

    Коментиран от #16, #72

  • 13 Бесен Язовец

    14 34 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Отново разтягаш митове и легенди!

    Коментиран от #51

  • 14 ГостО

    110 2 Отговор
    При положение,че има една камара търтеи на дъжавана заплата ,защо не се раздвижат малко по складове ,магазини...?Може би,това което им дват търговците като ПОДКУПИ е достатъчно за да си затворят очите!Дано им приседне и на тях,и тези които изхранват с тези пари!!!
  • 15 Няма да се правите

    95 17 Отговор
    Като Ви гледам в магазина, какви мизерии Сами си слагате в количките...цигари, майонеза, кренвирши, захар, сладки,маргарин..... Все отрови бухате. Мизерници сте.
    .
  • 16 Кофти племе сме

    116 9 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Ти кво искаш, хубаво естествено и без пари да е а? А парите да си ги пилееш на Фики и на Галена и да си вееш пърдялника а? Гледал ли си крава, ринал ли си кравешки говна а? Като пробваш, тогава ще коментираш лапенце недорасло.
  • 17 .........

    35 7 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Всичко е вредно,добре какво да ядем тогава?

    Коментиран от #21, #57

  • 18 само факти

    80 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    И въпреки това, простото Българско племе го купува, значи всичко е наред.....иначе нямаше да го продават, ако не се харчи. Важно е да изтъркаме днеска 2 билетяяяя , па дали ядем говна, дали има с кво да си бършем задницата, това е без значение.

    Коментиран от #64, #120

  • 19 Все

    29 42 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    В Русия палмово масло се ползва в огромни количества.

    Коментиран от #65

  • 20 жжжж

    74 21 Отговор
    Лично Сорос насила ви тъпче в устите палмовото масло ша знаеш. Купувате си сирене по 5лв./кг. и после раци и инсулти. Ама не си правите сметка, че за под 12лв./кг. сирене може, ама само ако са издоили и биковете.

    Коментиран от #24, #28, #109

  • 21 хохохохо

    19 8 Отговор

    До коментар #17 от ".........":

    Кожени салами, как какво! :)
  • 22 ПОЗНАВАЧ

    25 27 Отговор
    Марооооу, палмовото масло е естествен продукт и няма нищо общо с хидрогенираните мазнини, които не са естествени!!
  • 23 Бандитско правителство!

    107 8 Отговор
    Защо в 90% от млечнитв продукти не пише, че има палма, а всички са представени в етикетите като чисти? Къде е правителството? Пари ли взимат, за да прикриват ментетата, или е правителствен план за избиване на населението? Как така почти всички БГ производство вафли, чипсове, пасти, млечни продукти и прочие, са представени като натурални продукти без ГМО и палма? Всеки знае, че в БГ се доставят в невъобразими количества палма и ГМО, а се оказва, че по етикети 90% производството на БГ храни е чисто. Защо медиите мълчат и не правят разследвания с внедрени работници?

    Коментиран от #29, #32

  • 24 пичагата

    9 13 Отговор

    До коментар #20 от "жжжж":

    Голям разбирач си бате, предполагам най-малко си професор
  • 25 Бесен Язовец

    86 11 Отговор
    Баба хитруша отиде на борсата вземе три вида боб, черен, кафяв и бял омеша го по торбичките и го продава за домашен на пазара с надценка с яйцата същата работа вземе две кори от борсата нацепи ги по 10 бр. и ги продава за домашни
    сладко вземе на кофа по 1 кг. и го премести по бурканите с хартийка отгоре а балъците разправят от една Баба домашно!

    Коментиран от #31, #86

  • 26 Тереза

    59 33 Отговор
    Ще си консумираме качествените стоки от Лидл и Била, внесени от Германия и други цивилизовани държави, вкусни и по-достъпни от българските и ще престанем въобще да купуваме българско. Това е решението. Щом има само две крайности- боклук или космически цени, това е логично решение.

    Коментиран от #34

  • 27 Натровен от системата

    77 3 Отговор
    Ясно е че тия пичове ни тровят но с мед да ги намажем в сравнение с негодниците о парламента и правителството. За тия гьон сурати няма нищо свято. Техният символ е хипопотама_ затънал до шия в изпражнения, но отворил уста като бездна. Нямат мозък да пазят равновесие, но имат инстинкт за самосъхранение на бавноходки - единствените твари дето могат да оцелеят в космоса. Възприемат факта, че не сме ги изтрили от лицето на земята като доказателство, че сме тъпи. Очевидно са прави, след като позволяваме да ни насъскват един срещу друг, вместо да им потърсихме сметка.

    Коментиран от #35

  • 28 Комуниста

    70 10 Отговор

    До коментар #20 от "жжжж":

    Кой ти е казал бееее? 1 кг. сирене се прави от 7 литра мляко! Купуват го мандрите на 30 ст =2,10 лв. материал и 50ст. технологията!!! Една крава зимата дава 15 литра мляко лятото до 25 - 30 кг.

    Коментиран от #38, #70

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    41 17 Отговор
    БОКО ИСКА ДА НИ ЗАТРИЕ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    67 8 Отговор

    До коментар #23 от "Бандитско правителство!":

    Да ти кажа ли, защо братко. Казвал ми го е технолог, защото баровеца му казва, че изкарва 200 бона тоя месец и не му е никакъв проблем да даде 50 за рушвет, дори 100 за рушвет и на опаковката ще пише, че ако го ядеш ще живееш 300 години. Те затва....
  • 33 Антон 1

    71 5 Отговор
    Аз съм ходил на ол имлузив в Бг . Голяма грешка . Всеки обед и вечеря св хранихме е един италиянски ресторант / малко по - добре беше /! И на всяко ходене св обаждах на управитвля на хотела ,че св изнасям защото сервират опасни за здравето “храни “! Оня въобще не ме разбра ,дивия варненски селянин . Става сума за Златни пясъци ! Леш ! Само чужбина ! Поздрави на глупака Рагин !! И тая посещаемост им е много ! Нещастни свляндури!
  • 34 чудо на чудесата

    47 11 Отговор

    До коментар #26 от "Тереза":

    И още едно решение има, да ядеш на швабите кажените салами. Нямам идея как може да има толкова прости хора като тебе, ей затова сме на тоя хал. Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, първо на Лидл и Кауфланд и Била, не малка част от техните си марки се правят в БГ на ишлеме, и второ ако все пак не е правено тука....то е правено за ТУКА, ама понеже хората не са прости като тебе, знаят какви туземни маймуни живеят тука, и точно за тях го правят да е най-качествено хахахахаха, а за такива късметлийки като тебе, има и кожена тояга бонус, пу....
  • 35 Отрова за системата

    22 3 Отговор

    До коментар #27 от "Натровен от системата":

    Къде е рекламата на хранителната добавка срещу високия холестерол? Логично е да следва, след такава писаница.

    Коментиран от #37

  • 36 Ясен

    12 22 Отговор
    Нищо българско не купувам тъй, че и с боклуци не се храня.
  • 37 Соффарма

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Отрова за системата":

    Аспирин
  • 38 Стефчо

    57 9 Отговор

    До коментар #28 от "Комуниста":

    Не та знам къв си но си в грешка. Млякото в момента се изкупува по 65ст. Като сложиш и транспорта отива на 90ст. 0.9х7 =6.3лв+1лв производствени разходи + 20% печалба = 8.5лв. Магазинера като си сложи 2 лева = 10-11лв. Това е цената на истинското сирене! По надолу всичко л...на

    Коментиран от #39, #43, #76

  • 39 млекаря

    64 1 Отговор

    До коментар #38 от "Стефчо":

    Сметката ти е правилна, но тази цена за съжаление пак не е гаранция, че ядеш истинско сирине, ако беше така щеше да е супер....просто на тази цена, купуваш и се надяваш и се кръстиш да е хубаво наистина, а за това дето е 6 лева, за него просто си убеден, че не става, това е целия филм.
  • 40 Козар

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "козичка":

    Ама тя осребрява на 100 процента доенето, път гражданите лапат мурите.
  • 41 Гост

    11 5 Отговор
    Някой знае ли, кое сирене е хубаво и от истинско мляко
  • 42 гост

    37 6 Отговор
    Един съвет , ако имате възможност идете по малките села,там хората продават все още ИСТИНСКО мляко,сирене, кашкавал,сладка,..още една дузина качествени неща...аз пробвах и съм много доволен.

    Коментиран от #59

  • 43 Комуниста

    32 6 Отговор

    До коментар #38 от "Стефчо":

    Какъв е този превоз със самолет ли го транспортират? Една Цистерна е 10 000 литра по 25ст.На литър превоз????
  • 44 Мария

    34 2 Отговор
    Да продават Българското на достъпни цени без да мамят, а не да реват че не им се купуват стоките и да се опитват да манипулират с мантрата за палмовата мазнина. Промиват ни мозъците от години с тези уж еко, био сирена от "фермери".
  • 45 Бай Тошо

    29 0 Отговор
    Едвали е тайна за някой, всеки знае че храните на съвремието са 99% синтетика
  • 46 Салмонели

    13 47 Отговор
    Харчете пари и хапвайте Салмонелки от баба на село, където няма никакъв санитарен контрол.

    Коментиран от #88

  • 47 Хензел

    27 15 Отговор
    За всички, кисели и недоклатени тарикати, вземети си по една КозЪ на терасата в панелката да си я гледате ....ще имате чок келепир, 1. ще си я онождате от време на време, 2. ще пиете хубаво естествено мляко, и 3. ще имате хубав естествен тор за китките :) ааа и 4, няма да пишете тъпи коментари тук

    Коментиран от #95

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хоръра

    25 19 Отговор
    Що жените живеят по-дълго от мъжете?
    Щото се хранят с мъжко мляко.
  • 50 Лъки

    23 0 Отговор
    Напоследък от всичко можеш да получиш рак, даже и от евтините храни. По-просто казано, живеенето ти дава рак.
  • 51 Реалист

    20 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Съвета е най-скъпото и най-евтиното нещо. Не ме слушай, ходи паси палмово масло и не се чуди що не ти работи машинката на раменете... Със здраве!
  • 52 Боко мандраджията

    19 11 Отговор
    Яжте ми сиренето !
  • 53 New

    35 3 Отговор
    Ходете на ali nklusive по нашето Черноморие,
    Гадна храна - отровна, лошо обслужване, неприятни собственици.
    Трагично но факт
  • 54 Анонимния

    52 3 Отговор
    Няма държава, няма закони, няма контрол, остава да се гръмнем или да ги гръмнем.
  • 55 Софийска баница

    24 2 Отговор
    Вече няма "традиционна" баница с извара. Само залежали готови кори с консерванти и палмов "продукт".
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ще ядем

    7 11 Отговор

    До коментар #17 от ".........":

    Кожа от сюнет Ходжа специалитет
  • 58 месара

    46 1 Отговор
    нищо ново в тая статия! питам : къде са тия от БАБХ, съобщават за некое и друго тонче, колкото да отчитат дейност но, някой да е прочел име на фирма производител, име на хипермаркет където се продават тия отрови? щото аз не съм!
  • 59 Пешо

    50 8 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Няма вече животни по селата - ДВСК ги избиха на бабите животинките, а и такива изисквания измислиха, че обикновен селянин не може да ги изпълни. Всичко това е умишлено и започна още с унищожаването на бившите ТКЗС - та. Честито!
  • 60 Познавач-разбирач

    36 1 Отговор
    Като човек от тази сфера ще ви кажа 1-ол инклузив е за бедният турист. С тази практика хотелиерите само си запълват свободните места и не им дреме какво ви предлагат за тези пари. От др. страна - хем евтино, хем качествено, няма.
  • 61 Иван Гешев

    13 12 Отговор

    До коментар #56 от "Банано":

    Прав си, много манго, много циганин има сега, а при бай Тошо не се виждаше, соросоиде. Яж му на манго онова.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гъссст

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "жжжж":

    Ту ша дай от бананите
  • 64 КОРУПЦИЯ

    37 11 Отговор

    До коментар #18 от "само факти":

    БОРИСОВ И ГЕРБ НИ Е..... МАМАТА
    И НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ПРАВЯТ

    Коментиран от #90

  • 65 Ако баба ти беше мъжка

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "Все":

    В америка ползват само палмово масло.
  • 66 Звяра

    26 0 Отговор
    Не на скъпите бг продукти ! Бг търговец трябва да бъде научен да продава на нормални цени ! Лошото е дето в България цените на храни се вдигат , а дали има причини за това не е ясно !
  • 67 Васил Левски

    35 10 Отговор
    И храната.ГЕРБ е създадена от Турция ,за да продължи игото.Унищожаването на българите е факт.Още едно поколение и айде
  • 68 Точи и Меси

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "жжжж":

    Ама на първо място сме по инфаркти и инсулти !
  • 69 Григор Колев

    27 2 Отговор
    Някой спомена колко са качествени продуктите внос от Германия.
    Та да ви кажа случка от Кауфланд
    Искам килограм месо, а жената на щанда ми забива въпрос:
    - И децата ли ще ядът от месото
    -Да, няма да ги държим гладни
    - По добре не си го взимайте.
    От тогава в Кауфланд не стъпвам по никакъв повод

    Коментиран от #107

  • 70 К.К.

    20 9 Отговор

    До коментар #28 от "Комуниста":

    4 литрa мляко ca нужни зa 1 кг cирене,a не 7!

    Коментиран от #89, #119

  • 71 АНОНИМЕН

    36 6 Отговор
    Престъпнициииии изтровиха народа,няма ли контрол в тази държава? Кой го е грижа за народа,а може ли един пенсионер да купи сирене за 15 лева? Пенсии не преизчислени от години,а цените хвърчат е затова умните избягаха в чужбина.Жалко за хубавата ни България.
  • 72 Хаджи хаджи Българин

    41 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Когато прекупвачите спрат да притискат производителите от село! Изкупуват 1 л краве мляко за 55ст , а го продават на млекозаводите на 1,20 лв! Млекозаводите изтеглят маслото и пускат на пазара мляко, което е смесено и със сухо мляко! А някой от Борсовите 240 разбойници, внася тези " палмови масла" Я затворете вносителите и дайте на производителите на чисто малко 80-90 ст за литър и работата ще си дойде на място! Иначе се унищожава умишлено българското производство!

    Коментиран от #73

  • 73 Разбира се, че е умишлено.

    17 1 Отговор

    До коментар #72 от "Хаджи хаджи Българин":

    Умишлено се опростачването народа, подтиска се, а е толкова прост вече, че не забелязва. И нашата в чуждите ръце се знае кой е.
  • 74 Тити

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Да е жив и здрав много години, да изпълни поставените задачи и да е щастлив като мен

    Коментиран от #117

  • 75 Усмивката

    21 3 Отговор
    Добре дошли в Бокостан.

    Коментиран от #112

  • 76 До 38

    25 0 Отговор

    До коментар #38 от "Стефчо":

    Лошото е, че не можеш да си сигурен и в скъпото
    Ти можеш ли? Ако да, много си промит.
    Купувал съм боклук з 17 лв. Платих да го изследват. Сирене за детето. Познай струваше ли си парите.
  • 77 Статистик

    18 1 Отговор
    Точно българските производители (например един от Асеновград) ме накараха да спра да ям българско краве масло!
    Дано разберат, че така ще е за всичко ,което съсипват в името на богатството.
  • 78 Бравос

    13 2 Отговор
    "Тук парица е царица". Хората не са важни.
  • 79 просто човек

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Е, не само банани - и тоблерони, и дрога, и трева, и порнография, и проституция, и трафик на хора, търговия с органи, гмо-, ментета, чалга... чужди военни бази... безработица, клошари... Множество демократични придобивки, които през соца ги нямаше. Джендарлък, например...
  • 80 Глава

    15 0 Отговор
    Яжте филии с мас и ще сте яки и с дебело вратле.
  • 81 гробари

    15 0 Отговор
    Другарят Борисуф чувал ли е за БДС. ?? А знае ли ,че на повечето митници в света -в цивилизовзните страни хранителните продукти се внасят по строг държавен СТАНДАРТ?
  • 82 Рангел

    10 1 Отговор
    Затова като видя немско масло ама пакетирано в булгаристан от милкиуей например, просто не го купувам. Пълен боклук, въпреки пълната имитация на оригиналната опаковка

    Коментиран от #87

  • 83 Народ

    18 0 Отговор
    "Една от причините е нарастващото търсене на евтините продукти у нас". За съжаление цената в България не е критерий за качество. Купувал съм и МНОГО скъпи колбаси-пълна скръб. Бухани са с всевъзможни боклуци и то само които производителите са благоволили да напишат. За това повече чисто месце и на пъстърма. Млякото от село и си го квася. Яйцата, плодовете и зеленчуците и те от там. Сам си ги гледам.Екологично чист район в балкана. Чиста работа
  • 84 Нико

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "смотаняци":

    Не си ли и ти потребител? Да не пазаруваш от космоса ?! Ти какво направи по въпроса,че коментираш....,а за това на какво ти е замирисало си е лично твой проблем-яж си го сам !!!!!! ДОБЪР АПЕТИТ-да ти е сладко !

    Коментиран от #102

  • 85 Ей богу

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Много си прост.
  • 86 D.IVANOVA

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    И това го има за съжаление ...
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 D.IVANOVA

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Салмонели":

    По-чисто е,има и съвестни хора и може да им се има доверие!
  • 89 Точи и Меси

    9 0 Отговор

    До коментар #70 от "К.К.":

    Зависи от какво е млякото ! От крава , овца или коза ! Само от овче мляко можеш да изкараш един килограм сирене от 4,5 литра мляко . От краве или козе - 7 литра.
  • 90 Запознат

    9 2 Отговор

    До коментар #64 от "КОРУПЦИЯ":

    Б.Б загроби и ограби българите ! Разпиляха се по света децата ни....майката на Б.Б и да му се връща "благословията"народна и на внуците....
  • 91 инженер технолог по хранене

    13 0 Отговор
    В меките месни колбаси ,като кренвирши и разни луканкоподобни дори няма месо. Мазнини,подобрители,емулгатори,стабилизатори,овкусители,соеви продукти и др. се слагат в производствена среда в тези смеси. С тестените изделия е същата изкуственост.

    Коментиран от #92

  • 92 Точи и Меси

    11 2 Отговор

    До коментар #91 от "инженер технолог по хранене":

    Пропуснал си да добавиш тоалетната хартия ! Или вече тия времена отминаха ? Май не. Скоро писаха за кутия пастет от известна марка в която след отварянето отгоре стърчеше тоалетна хартия.Просто пилешки кожи и целулоза за пълнеж!
  • 93 JEEP

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Миналата седмица бях на ол инклузив в Турция. В 5* хотел. Хигиена, храна, качество - нищо общо с БГ. Тук в 5* комплекс всичко е заместващи продукти, а а алкохола е в бутилки от Савой, но те се допълват от туби с неизвестен произход. Да ти кажа там всичко си беше истинско. Там хората правят туризъм от сума ти години, а тук още има хотелиери дето въздишат по "Балкантурист". Иначе принципно си прав за ол инклузива, но това важи основно за БГ. Не е като да нямам база за сравнение.
  • 94 Куръ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    И кока кола
  • 95 Гугу

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хензел":

    И от време на време може и да си я еб.те тая коза
  • 96 КОНСТАНТИНОВ

    14 3 Отговор
    Борисов за какво си ни нужен ти и твоята престъпна партия щом позволяваш в България да се внисат тези палмови масла и престъпните производители да тровят населението.Смъртни присъди за вас българоубийци.
    .
  • 97 хахаха

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Каскет червеняшки, не Демокрацията е виновна за дереджето, а вечната алчност и наклонност към кражби и далавери, култивирани у българина именно по времето на любимият ти комунизъм!!! ЗАЩО няма палмово масло в продуктите от ЕС, а?!? Тъпунгери бяхте, тъпунгери ще си и останете!

    Коментиран от #99

  • 98 Що незнаете

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Престъпници наглеци са тия от герб. Трябва да ги изметем наесен

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Мани, мани

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Искат да ни изтребят":

    И им се получава.Те не ядат от тези продукти.
  • 101 майко,майко

    10 1 Отговор

    До коментар #98 от "Що незнаете":

    С писане в нет-а не става.
    На площада,но всички.
  • 102 потребителя

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "Нико":

    Да потребител съм, такива като теб ги потребявам често , после немога да се отърва от тях, искат още и още да ги потребявам хахахаха
  • 103 стоян

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Паси":

    До 8 ком =Какво общо с демокрацията има това че се храниш със сирене от 2лв и 80 стотинки за килограм бе комунисче =то явно само такива като теб го ядат това сирене и после ревете =1988 гд сирене краве струваше 4лв20ст при 9 лв надница А сега 8лв при 40 лв надница
  • 104 vasik atanasova

    11 1 Отговор
    то не е от сега
    нормални работи още от 90 те
    затова сме на 1 място по инсулти и инфаркти
    свинската мас не е вредена
    вредно е палмовото масло то ни запушва тръбичките
    а най трагичното е че нямаме медицина в България

    Коментиран от #108

  • 105 Гост

    3 0 Отговор
    Българска работа, после чакай туристи
  • 106 mitko prostashki

    6 1 Отговор
    Не знам какво да си мисля, аз ли съм тъп или тази статия не е написана като хората.Веднъж стоката залежава по складове и мандри, а после преработвателите казват, че нямaло суровини.
  • 107 Ами това е

    14 3 Отговор

    До коментар #69 от "Григор Колев":

    щото КАУФЛАНД не е никакъв КАУФЛАНД, ами си е живо ЦК на ДКМС. KFM е др. причкапов. Вие какво очаквате - то бандит до 1944, бандит до 1989, бандит и днес, останалото са митове и легенди за идиоти. Айде цъкайте минусите!
  • 108 Ванев

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "vasik atanasova":

    Абсолютно точни са направените констатации.
  • 109 Цъфти

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "жжжж":

    Ти пък да не вярваш че скъпото е истинско-наивник!!!!
  • 110 Да живее

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Паси":

    ама демокрация, без лустрация, декомунизация и конфискация на окраденото 70 години от 09.09.1944 насам просто НЯМА, тролченце!
  • 111 Предник

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Bon appétit!

    appétit е от мъжки род.

    На мама френчето!
  • 112 Матю

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Усмивката":

    Един от ГЕРБ пред журналисти казва ,.сега вече магазините са пълни с шарена стока ,супер е .Да му е... тиквата тьпа. Бьлгарите са прости, крадливи, мрьсни ,
  • 113 Ад хвв

    5 0 Отговор
    дъра-дъра и накрая нищо посочете конкретни имена на стоката и производител

    Коментиран от #115

  • 114 Българско

    10 5 Отговор
    Здравейте аз съм технолог и собственик на млекопреработвателно предприятие от 16 години.И собственик на кравеферма с 400 животни и обработваема земя 5000.Първо беше само мандра обаче след като България стана член на ЕС 2007...разбрахме ,че българското животновъдство ще бъде затрито.В следствие от това се наложи огромна инвестиция в ферма със затворен цикал земя>собствен фураж>собствена суровина>собствени продукти.След 2010 разбрахме че инвестицията в фермата е неразумна.Навлезе масово "млечни продукти" с наличието на палмова мазнина.Започна сриването на българския млекопреработвателен бизнес.Да не назовавам и търговски фирми внасящи кашкавал менте с наличие на палма и се препакетира с български етикет . Няма закусвалня,ресторант,ол инклузив който да работи с истински кашкавал и сирене ....Това е следствие от управлението последните 10 години.
  • 115 Българско

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Ад хвв":

    отваш във офиса на милкибио груп искаш документи за всичката внесена палма .......и съответно на кога са продадени........
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Тити":

    Къде в чужбина ли😂😂😂😂?
  • 118 Иве

    2 6 Отговор
    То затова и продължителността на живота пада защото ядеме боклуци.
  • 119 Стефчо

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "К.К.":

    Ти кога направиш от 4 литра кило сирене мандраджиите ще те позлатят
  • 120 Брадвата

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "само факти":

    Да, купуваме и измираме на по 55-60 от рак на каквото се сетиш. Храним се от магазините, немаме пари, умираме. Това е. Перфектно за някои.

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ИЗМИРАТЕ

    4 0 Отговор

    До коментар #120 от "Брадвата":

    от Чернобил, умнико, щото БКП те изкара на манифестация в най-голямата радиация, и 3 месеца криха реалните данни за замърсяването. Получил си 1986 над 150 пъти повече радиация, без никакви превантивни и защитни мерки. Отровните храни и ментаците само помагат. Какво очакваш? Аре бегай да вееш рАЗИЯтския байрак! Тури и "колорадката" на реверчето!
  • 123 Сив

    0 0 Отговор
    Само си чешете езиците!На думи всеки може да ръси простотии!
    Направете нещо!
  • 124 Шамара

    0 0 Отговор
    Збранете му вноса и да ги видя какво ще слагат!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове