Last news in Fakti

19 Юни, 2019 20:10 1 701 42

Стойнев: ГЕРБ и ДПС изнасилват демокрацията

  • драгомир стойнев-
  • дпс-
  • герб

Всеки бизнесмен може да си купи политик и да внесе законопроект, смята депутатът

Стойнев: ГЕРБ и ДПС изнасилват демокрацията - 1
Снимка: БГНЕС

"Доста сме притеснени от тази изключително координирана акция между ДПС и ГЕРБ, което не се случва за пръв път - всеки бизнесмен може да си купи политик, и да си внесе законопроект, който да е удобен за него, а не за българските граждани. Проблемно, е че се бърза, че няма диалог, и цялата тази атака е насочена към БСП."

Това каза в стуидото на "Лице в лице" на бТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

"Ние поканихме всички политически сили, искаме диалог, да не се бърза, да обсъдим ситуацята, не може по средата на годината да се сменят правилата. В момента има актуализация на бюджета, това е заплаха за съществуването на партиите, ГЕРБ не предложиха алтернативен начин за финансиране, когато ДПС им подсвирнаха, те веднага отидоха на среща, двете партии де факто ще бъдат основните сили, които ще бъдат в следващите години, другите партии ще изчезнат. ГЕРБ са представители на ЕНП, ние сме членове на ЕС, държим на европейските ценности, ДПС изнасилват крехката ни демокрация", предсказа Стойнев.

"В България въвеждаме метод, който го няма никъде в ЕС, там държавата подпомага политическите сили да имат свободата и да бъдат независими от корупцията, в момента ДПС и ГЕРБ узаконяват корупцията в политиката.

Утре ще бъдат гласувани в бюджета комисия, в петък ще влезе в пленарна зала, така че правилата да влязат точно за местните избори. БСП постига много добър резултат в общините, може би липсата на Цветанов принуждават ГЕРБ да приемат толква силови, мутренски методи срещу опозицията.

Ние ще направим всичко възможно да спрем този устрем на ГЕРБ. Имаме среща с общественици, с организации. Да, може би 11 лева са много, нека да се намали субсидията, но политическите сили, когато трябваше да бъде проведен този дебат, ние отсъствахме, трябваше да обясним на хората докъде води въвеждането на 1 лев партийна субсидия", посочи още Стойнев.

Той припомни, че самият министър-председател е казал, че това е популизъм, но продължава да настоява за това, а то е промяна на политическата система, българските граждани трябва да разберат, че това нещо изключително страшно, подчерта Стойнев.

По повод отказа от оставка на Корнелия Нинова, той заяви, че това, което тя е направила, е било изненада - ако това било факт, партията щяла да бъде разбита от братоубийствени войни. След като това не е станало, ГЕРБ са решили да направят този ход с партийните субсидии.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прецицалото

    19 17 Отговор
    Гроб + ДПС = Крадене, крадене и пак кредене.Съд и затвор!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Реалист

    25 5 Отговор
    Щом в Германия са оправят с 1 евро на глас, вие що ревете бе? Народа каза - 1лв на глас, оправяйте се. А бизнесмена платил под масата за закон го видяхме - Дончева Татяна прокара поправката Ванко1 за да пуснете сутеньора на свобода... Така че вас комундетата само бой и глад ви оправят

    Коментиран от #31

  • 3 И тъй като

    20 7 Отговор
    БСП нямат нищо общо с демокрацията не виждам какъв им е проблема. Техните ду.пенца са в сигурност. Платете им в пълен размер.

    Коментиран от #6

  • 4 Преход

    21 3 Отговор
    Един лев и той ви е много, ама айде от нас да мине.Нали сте идейна партия с висок морал,конгреси,стратегии ,анализи......Какво излезе накрая ,пак за народни пари ревете,а партийната каса била празна...айде бе.Касата не може да опазите,бюджет на цяла държава ще управлявате.Не се притеснявай,че олигаси ще дават пари.Специално за вас едво ли някой ще стане спонсор.Кой луд ще налива в каца без дъно.
  • 5 Соколов

    16 11 Отговор

    До коментар #1 от "Прецицалото":

    Гроб и ДеПаСе командват в БГ !!! Други въпроси ?????
  • 6 ИСТИНА ЗЛА

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "И тъй като":

    Не жалете БСП !!! Цялото им ръководство са милионери ! Просто и те получават хонорара си за участие в маскарада ! Може да сте сигурни !
  • 7 Българина

    10 4 Отговор
    И двете по турски, едните стискат за гърлото другите ръгат отзад, като в Баташкото клане!

    Коментиран от #9

  • 8 Тръмп

    10 4 Отговор
    БСП да се сърди на своя юнак Слави Трифонов и Референдума,той ги изнасили в тъмното с едно Ферари- цвят червен и Голям Чалга Член!!!:):):)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тръмп

    11 5 Отговор
    Гласувайте за БСП-Изнасилени и приели венерическите последствия!!!:):):)
  • 11 jorj

    12 4 Отговор
    Такива специални моменти не се коментират публично бе серпентино червена!!!!
  • 12 jorj

    7 3 Отговор
    До сега не ти стигаше рязан, та сега го искаш и гербериран!!!!
  • 13 Хи хи хи

    12 3 Отговор
    БСП си пазете халките да не изнасилят вас , че в момента се изевявате , като дърти джидии !
  • 14 А бе мъъъничко срам бе

    15 2 Отговор
    Цяло столетие изнасилвахте всичко живо, а сега имаш огромната наглост "Крадеца вика дръжте крадеца" ОГРОМНА. ЛАЙНОХВЪРГАЧКА, с кои очи говориш за демокрация наглецо ????????????????
  • 15 .....

    7 9 Отговор
    Пишете глупости, явно гласоподаватели на герб или последователи на СТ, и да, за вас е перфектно това( знаем защо). “Народът бил казал”, ама питайте тоя народ дали иска членство в ЕС, дали иска да му вдигат всички сметки и стоки, колко да е минималната заплата, дали да го управляват всички управляваши досега партии и още много важни въпроси. Давате за пример Германия, ама питайте го дали иска минимална заплата, стандарт на живот и социална политика като в Германия.
    Да не мислите, че “ спестените” пари от субсидии ще дойдат при вас:) Ше отидат при тези, които ще ги дават и определят” правилта” колко вие да взимате и плащате, имена трябват ли ви?! Явно 45 години НЕ стигат!

    Коментиран от #18

  • 16 242

    3 4 Отговор
    Чакам с нетърпение Слафчо,да се сети за нов референдум.
  • 17 Фuckти,

    5 1 Отговор
    защо сте забранили коментарите за почетния селянин на Небраска,Киро Гела? Не е богоугодно ли? Или стотинките от кликове ще ви дойдат в повече?
  • 18 !!!!!!!!!!!!

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от ".....":

    Доста объркано и неразбираемо слово! Какви 45 годин ? Плачеш за развиНТЕНИя социализъм ! Изживяхме го и НЕ НИ ХАРЕСА, От 1925 г. дерете Българскит народ ДО този момент . Всеки който се опита без вас да създаде нещо и вие не може да го откраднете, започвате да ревете като магарета! Плюете и псувате нещастника: Гошко оплодил една виетнамка по-ония години , а други виетнамци събрали агитка под прозореца и припявали: Гошо ти си лош, лош, лош човек............

    Коментиран от #19

  • 19 .....

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "!!!!!!!!!!!!":

    Е как ще ти разбираемо, като мисълта ти е неразбираема, ама карай, горещо е :)

    Коментиран от #21

  • 20 Възмутен

    4 1 Отговор
    Съига си фъфлил бе другарю. Фани па тропни поне веднъж като мъж по масата . Па кажи и някоя дума по пиперлия че да те разберем ти явно в инкубатор си расъл, че ползваш лексика от политкоректния речник. За наше съжаление живота ни не е политкоректния и не те разбираме. Звучиш като мекотело.

    Коментиран от #22

  • 21 !!!!!!!!!!!!

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от ".....":

    Не се притеснявай "брато" не можете да краднете и не разбирате защо ви пречим, карай, топло е, а и вие така сте възпитани ! Свикнали сте ние да бачкаме а вие да папате! Трудно ще ти е да схванеш, че хранилката се затваря !

    Коментиран от #23

  • 22 !!!!!!!!!!!!

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Възмутен":

    Ако говориш за мен, аз ползвам "лексика" 357 и като тропна по масата се разбира от всеки ! Страх ме е някой от родените със златна лъжичка в устата да не се задави с лайната които разхвъля ! Омръзнало ми е от тъпанари които крещят: Другариии, дайте да дадем ! И мразят всеки и всичко ! Видяхте докъде се стига със злоба, завист, клевети ! Омръзна ми да гледам как изтискват насраните си гащи и пръскат всичко! Ясен ли съм ?
  • 23 .....

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "!!!!!!!!!!!!":

    Сега ще ти кажа, нямам нищо общо с партии, бизнесмени, шоумени, политици и всякакви хрнилки, а ти, ако си мислиш, че си много умен да беше вложил малко аргументи, а не да повтаряш едно и също в стил “ала СТ” и сие. Спи спокойно, вече няма кой да ти взима трошичките от хранилката, нали :)

    Коментиран от #26

  • 24 Човекът е болен,

    6 0 Отговор
    Нелечимо болен! Но защо неговите другари го бутат на предната линия? Защото нямат по-достойни? Защо? Неговото появяване, пред публика, предизвиква стрес, съжаление и объркване! Не е за ролята си! Намерете му друга работа, или само му давайте пари, както на един друг, от вашите!
  • 25 Смешки

    2 0 Отговор
    И децата знаят, че олигарсите са политиците !
  • 26 !!!!!!!!!!!!

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от ".....":

    Малкия, аз съм пълен атеист политически и религозен ! За хранилката която съм си създал, можеш само да мечтаеш ! Искаш факти: Синът ми почина защото нямаше лекарство в страната а когато намерих чрез една стюардеса го конфискуваха. Открит лист до Ахтопол, Банан за нова година, Мандаринки пет с бележка от "човек", Чужбина-другпът, Живееш-където кажат "другарите" учиш също, жениш се след проучване от службите, деликатеси в показния магазин,Раковски-Дондуков, Казваш и виц-Белене/затвор/, Ловец на куково лято, Кремиковци, записваш се за "кола" след 10 г., Гледай някои Български филми, Топло, Майстура, и някой други, КокаКола само при бай Данчо гара Костенец на хълма кръчма"Матрака", Дънки-крадяхме платното на рекламата на кино Цанко Церковски, Битълс-бой и конфискация на свирката, Рок енд рол-забранен, 12 часа опашка за фолма Крилце или кълка, "Тангра" -попитай ги, Заглушители на радио сигнали и слушаш само каквото разрешат, Тел на покрива било антена/затвор/, Цигсри Филип Морис Ротманс по 3 лева заплата 82 лева, "Активнитр борци" вземаха всичко,сега и техните деца и внуци стават началници, директори, управители а сега трябва да бачкат и се давят в злоба, Има хиляди факти но тези горе-долу ще разбереш а и заспивам Лека нощ

    Коментиран от #38

  • 27 месара

    4 0 Отговор
    Всеки бизнесмен може да си купи политик и да внесе законопроект, смята депутатът.......
    ама не и от бсп, нали другарю, вие сте "неподкупни, честни, и предимно загрижени за България"
  • 28 Наблюдател

    2 8 Отговор
    Най-после лъсна новата стара коалиция ГЕРБ -ДПС ! ГЕРБ започна да се навежда все по-ниско пред турската партия , а тази поза явно се харесва и на двете страни .

    Коментиран от #29

  • 29 месара

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    не другарю, бсп го умее навеждането! от годините навеждане задниците им хлопат, и устата не могат да си затворят!

    Коментиран от #30

  • 30 Наблюдател

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "месара":

    Абе другарко , ти не знаеш ли , че ГЕРБ , БСП , ДПС , СДС , ОП са рожби на ДС и БКП ? Четете близката история бе , калинки бойкови !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ivan

    2 2 Отговор
    Българските политици са алчни за пари. Кръгли нули, избрани са от циганите. Държавата е пропаднала тотално.
  • 33 Загрижен

    4 0 Отговор
    А аз се питам дали този човек не е изнасилван като малък и от там да се е появило заекването му и левият му уклон?
  • 34 Избирател

    5 0 Отговор
    На референдума хората им казаха 1лв. на глас, те продължават да упорстват що за нахалство е това. Сега да им върнат заплатите в нормални граници.
  • 35 Червената шайка терористи

    6 0 Отговор
    Жалки и смешни комуняги.
  • 36 Ачо

    4 1 Отговор
    Ти кой си бе, Стойнев? 2,5 милиона казаха, че искат. За БСП гласуват няма и милион. Набий си в кухата кратуна, че командва народът, не Стойнев. Значи народът иска, Стойнев не и няма да стане. Палячо.

    Коментиран от #39

  • 37 fraas

    5 0 Отговор
    СТОЙНЕВ Е ЛЕКЕ
  • 38 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "!!!!!!!!!!!!":

    Хубаво разказваш обаче дали ти вярват. На мен все още по младите ми казват пък и по старите що бе кво му беше на Бай Тошо добре си живеехме. Не не живеехме добре. Той колегата достатъчно подробности разказа.
  • 39 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ачо":

    Да ама Стойнев е закачен на партийната хранилка и сега като му врътнат кранчето остава на сухо.
  • 40 Николай

    1 0 Отговор
    Да ама Стойнев е закачен на партийната хранилка и сега като му врътнат кранчето остава на сухо.
  • 41 Николай

    1 0 Отговор
    Да ама Стойнев е закачен на партийната хранилка и сега като му врътнат кранчето остава на сухо.
  • 42 Западните Балкани

    0 0 Отговор
    Най-лошото е когато една мафия се обедини с друга мафия (ГЕРБ+ДПС), но да забравят третата мафия (БСП) не е добре. за малките босчета от ОП да не говорим. Но Стойнев явно забравя, че именно той (и неговата партия и кумир Станишев) предложиха Пеевски за шеф на ДАНС. Това беше ход за демокрацията ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове