1 679 11

6 часа на опашка в КАТ за подмяна на шофьорската книжка

6 часа на опашка в КАТ за подмяна на шофьорската книжка
Снимката е илюстративна

Подмяната на шофьорската книжка в столичния КАТ отнема 6 часа. Това е показала проверка на „тайни клиенти”, посочват от БГНЕС. Инспектирани са общо 15 услуги в 13 общини, областни и общински администрации.

„Това, което ние сме наблюдавали по метода „таен клиент” е доколко се спазват нормативни изисквания, доколко процесът на организация на работа по предоставянето на услугата е ефективен и качествен, доколкото съществува обмен между администрациите, доколко гражданите се товарят с предоставяне на документи, които не би следвало да предоставят”, обясни екпертът Здравко Сечков в Министерски съвет.

Проверката е установила, че на много места в страната все още не са изпълнени законови задължения на администрацията – не са променени процедурите и образците на документите и не са приложени приетите облекчения за гражданите и бизнеса. Вчера вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че администрацията има един месец да отстрани тези нарушения.

Проверката е показала още, че има местни администрации, където от гражданите се изисква да предоставят документи, които се придвижват по служебен път между администрациите. Такъв документ например е свидетелство за съдимост.

Сечков коментира и любезността на администраторите към заявителите на услугата. „Можем да попаднем на служител, който този ден не е в добро настроение, но това не означава, че администрацията е нелюбезна, но имаме такива констатации”, уточни той.

От Министерски съвет заявиха, че предстоят нови проверки.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • PANCH5
  Отговор
  1 16:35  20.06.19
  държавата се казва БРУТАЛНА БЪЛГАРИЯ БЕЗ РАЗВИТИЕ НИКЪДЕ
 • mom4eto
  Отговор
  2 16:36  20.06.19
  И аз ходих голяма тъпотия!!! Ходене насам-натам личен лекар банка кат пишеш снимаш чакаш УЖАС и после чакаш 30дена :(
 • Тони
  Отговор
  3 16:53  20.06.19
  Най-големи заплатаджий са в държавната администрация. Нищо не вършат, само мрънкат на хората, че са им малки заплатите, крайно нелюбезни и не искат да обясняват нищо на хората.

 • КОРУПЦИЯ
  Отговор
  4 16:53  20.06.19
  Бълва навсяктде и в кат и в нап и даи и в апи в ЦЯЛАТА ДЪРЖАФНА МАФИЯ!!!!
 • Роско
  Отговор
  5 17:49  20.06.19
  А за колко дни са тия 6 часа? Минимума от 2 ходения ти прави 2 дни наполовина загубени. А медицинското колко време отнема? Още един половин ден!
 • гост шофер
  Отговор
  6 17:57  20.06.19
  Спрела е държавата!!!!
 • един от чакащите
  Отговор
  7 18:21  20.06.19
  Да отидат в кадастъра да видят как се прави гавра с хора! Да направят сделка да отидат в службата по вписване и да видят кога ще си получат нотариалните актове! Третото беше КАТ, но там вече са и били. Навремето по турско е имало едно диванче пред турската служба и гяурите са седели там с дни, докато получат кетап. Така турците са създавали уважение към държавата. Оттогава е израза "диванчепраз". Сега се практикува същото и когато получиш кетап си готов да прегърнеш краката на служителката от благодарност. Това е стара техника.
 • 112
  Отговор
  8 18:42  20.06.19
  документи за смяна на книжка се приемат и в районните управления.

  Коментиран от #9

 • 9 21:23  20.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЕвроДженд
  Отговор
  10 08:07  21.06.19
  Пфуууу не ги ли е срам тези КАТ,на мен за 6 часа ми смениха пола а те някаква книжка не могат да сменят.Възмутен,пардон възмутена съм.
 • дявола
  Отговор
  11 21:59  22.06.19
  На всякъде е така не само в КАТ чакането и висенето по опашки е убийствено но никой не взима мерки това е само тук.В Австрия хората документите си ги получават по куриери сигурно защото са по-глупави от нас

Напиши коментар:


Публикувай