20 Юни, 2019 19:33 1 706 11

Валери Симеонов: Искаме отлагане на гласуването на субсидиите

  • партийни субсидии-
  • валери симеонов

Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски, категоричен е лидерът на НФСБ

"Надяваме се да бъдем чути и въпросът да субсдидиите да не бъде разглеждан утре в парламента. Ако гласуването за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП". За това настоя лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски. Питам ви, кой бизнесмен официално и публично ще даде дарение на опозицията. Това значи край на бизнеса му", допълни още той по темата за партийните субсидии.

"Ние нямаме общо становище на ОП, изправени сме пред много сложен въпрос, поставен спонтанно от министър-председателя с пристигането му в парламента и като заповед към ГЕРБ да бъде намалена субсидията. Това е необмислено и прибързано решение на ГРЕБ и това не е обсъждано на коалиционен съвет от ОП."

Това каза за намаляването на размера на партийните субсидии в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Това, което се случи, премина всякаки граници! Вчера ГЕРБ и ДПС се срещнаха, излиза, че ДПС ще настоява за промяна на ДДС и ще настоява средствата, които бъдат икономисани, да бъдат пренасочени за детски градини. Дотук много зле, защото сме подписали програмни приоритети, предлагали сме намаляване на ДДС, това не бе прието в преговорния процес със сериозни аргументи, в крайна сметка ние се съгласихме да запишем, че ставката за ДДС ще остане непромемена", припомни Симеонов.

"Без каквато и да било консултации сега научаваме, че тази ставка ще се промени с договорка с ДПС. Безплатни детски градини - това е записано в коалиционното споразумение като задача до края на мандата, но сега е внесена от ДПС и приета от ГЕРБ. Вече не е ясно кой управлява България, каква е волята на народа и някой спазва ли я, кой е коалиционен партньор на ГЕРБ, до днес сме ние, от утре не се знае кой ще бъде, явно има преориентация", отсече Симеонов.

Той обяви, че днес те са поискали отлагане на точката за в промяна Закона за бюджета и провеждането на Коалиционен съвет.

"В крайна сметка Борисов не управлява еднолично, а с няколко партии, за да има мнозинство в парламента", подчерта той.

"Надяваме се да бъдем чути и въпросът да субсдидиите да не бъде разглеждан утре. Ако това за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП", коментира той.

Бизнесът ще спонсорира само тази партия, която е на власт, единственото, което искат от политиците, е да им осигурят нормални условия за работа и към момента те плащат", каза лидерът на НФСБ.

"Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски. Питам ви, кой бизнесмен официално и публично ще даде дарение на опозицията. Това значи край на бизнеса му", допълни още той по темата за партийните субсидии.

Валери Сименов захапа и водещата на предаването Цветанка Ризова. На въпрос, защо Симеонов "спира музиката на младите по Черноморието", лидерът на НФСБ отговори с:

"Разбирам вашето купонджийско настроение и разбирам, че искате да отидете на "Спалнята" или "Кубинката", но на морето 300 реват, а 300 000 не могат да спят"


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    11 1 Отговор
    Аз искам народа да гласува ,как да бъдете линчувани ,обесване разстрел газова камера или на дръвника
  • 2 Мдаа

    8 10 Отговор
    Прав е Валери
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    4 3 Отговор
    Дпс пак спечелиха вече вземам да се чудя да не почна да подкрепям ДПС ами то това е най стабилната партия за сега кой каквото и да разправя.
  • 5 Пешо

    9 3 Отговор
    Това отвратително създание да изчезва.
  • 6 onq s konq

    6 7 Отговор
    Евала на Борисов, че УСПЕШНО ПОЛЗВА ДПС в Политиката БЕЗ ДА ГИ ДОПУСКА ВЪВ ВЛАСТТА.Тъжната истина е,че Е ПРИНУДЕН ДА УПРАВЛЯВА с въпросните "патриоти" от които единствено ВМРО "става" до някъде/показателен е и съответно броят на Евродепутатите им/.Да се надяваме,че в СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ще има значително по-читави партньори на ГЕРБ и нещата ще се случват значително по-лесно!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 боко

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Защо има промити мозъци които твърдят,че ДПС не са във власта?Те винаги са там с тяхните обръчи от фирми печелещи обществени поръчки, студен резерв в ТЕЦ Варна /няколко десетки милиона срещу обещание че може и да има ток от теца,ама друг път/охрана от НСО на Ахмед Доган като какъв защо и от кого?
  • 8 1лев на глас

    5 3 Отговор
    Вие го отложете, тогава предсрочните избори в кърпа са ви вързани.
  • 9 Иван Гешев

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Няма вариант ГЕРБ да използва ДПС и последните да не са във властта - ако бяха опозиция Доган нямаше да получи ТЕЦ, пристанище и бонус от ЗО милиона народна пара от управляващите. Приказки от 1001 нощ за глупаци.
  • 10 Прост народ

    1 1 Отговор
    Хем не ви изнася хем мълчите като п***и нали сте патриоти бе, кое е на първо място за вас, народа или кокала на боко
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Валерко ми е що-годе симпатичен, ама ето че, изведнъж, се оказа от страната на булката...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове