Last news in Fakti

21 Юни, 2019 08:11 1 995 25

Нов протест срещу забраната за свободно къмпингуване

  • черноморие-
  • бетономорие-
  • къмпингуване

Недоволните искат президентът да наложи вето върху Закона за Черноморското крайбрежие

Нов протест срещу забраната за свободно къмпингуване - 1
Снимка: БГНЕС

Нов протест под надслов "Бетономорие" готвят днес. Недоволните ще поискат от президента да наложи вето върху гласуваните текстове в Закона за Черноморското крайбрежие.

Промените предвиждат палатки, кемпери и каравани да могат да бъдат разполагани само на изрично определените за частта места. Според протестиращите това е ограничение на свободното къмпингуване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гарга

    19 10 Отговор
    Га гласувахте за ГЕРБ не ревахте сега, като ви бръкна отзад ревете.
  • 2 я па тия

    9 8 Отговор
    Значи свободно къмпингуване може, а свободно лифтуване неможе, само където кажат миризливите катунари, така ли. Пут бой, пути бой!
  • 3 Градина

    10 13 Отговор
    На всякъде освен в третия свят,има норми и регламент за къмпингуването,няма как да допуснем анархията да съществува у нас!

    Коментиран от #6, #19, #21

  • 4 гост

    4 10 Отговор
    Всички фенове на катуните,да се присъединят към тях,а не да ми се тръшкат и протестират.
  • 5 ейтъй

    7 13 Отговор
    Липсват ме о*раните горички, пълни с боклуци и ползвани тоалетни и всякакви други хартийки и спринцовки от свободно къмпингуващите

    Коментиран от #16

  • 6 JEEP

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Градина":

    Така е. В Гърция го забраниха още преди 3 или 4 години. Не чух обаче някой да протестира. Всъщност го направиха заради нашите хубавци, защото след тях остава погром на мястото където са били.
  • 7 Morgoth

    8 7 Отговор
    В една държава или има повече ред или по-малко. Тези зелените хем искат повече ред за останалите, хем по-малко за тях. Ама то всеки така иска, само че не може. Целият им проблем не е бетона по морето, а това, че не остана място, където те самите могат да ходят на аванта. Мислеха, че със защита на дюните ще ударят шестицата от тотото - хем да не може дори бар да се направи, хем самите те да си правят каквото искат там и сега много боли, когато и тях отрязаха. Искате природа - ето ви я! Но за да я има ще трябва и вие да не ходите там, защото и вие и пречите.

    Коментиран от #8

  • 8 Добре

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Логично написано, само дали е достатъчен диапазонът на защитената пририда. Отдавна има навлизане в нея над всякакви допустими мащаби, и от къмпингуващи, и от застрояващи.
  • 9 Мисисага

    7 8 Отговор
    Катунарите да го духат. Защо не отидат в някой средиземноморска страна и не се опитат да опънат палатка по крайбрежието извън къмпингите. Още няма да са забили колчетата и ще са ги одрали живи. Значи човечецът с бащината нива до морето не може дори да си осои тревата защото зелените боклуци го дебнат, а катунарите могат да се преселват на морето , че и да си окопават караваните. Виждал съм и един дявол дето си беше прекарал ток и вода до бараката си на колела, че и раздаваше акъл и не даваше да се преминава край караваната му. Тоалетна - ами. Беше си изкопал яма на 10 метра, като всички около него. Никакво отстъпление. Катунарите в организиран катун - къмпинг.
  • 10 Госあ

    9 1 Отговор
    Най големият проблем на България са туристите. Туристи в болниците, туристи в науката,туристи в производството и туристи в спорта и туристи в управлението. За туриста е важен ол инклузива и колкото и да пътува, където и да пътува нищо не вижда. Защото е ангажиран единствено с ол инклузива. Това което дава туриста е нищожно с това което разрушава, било то и само заради изкривените си и нереални "възгледи" от света. Туриста се присмива на тези които предпочитат устойчив досег с природата и хубава храна, като смята че баналният хотел и растителните мазнини които му предлагат там са номер едно. Кича го кара да се чувства добре. Наш'те туристи в управлението май не са забелязали, че по света забраните са свързани с изхвърляне на отпадъци и палене на огън, а не с опъването на палатка. Разбира се, в защитените територии като резервати, и опъването на палатка е забранено. Така и трябва. Драги, в цивилизацията опъването на палатка е забранено само в защитените територии с определен статут. У нас обаче, както знаем тези статути много лесно се променят и заменят, но не за опъването на палатка, а за наливане на бетон и асфалт.
  • 11 ЪРП

    8 3 Отговор
    ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА ЧУМАТА НА КОЛОНИАЛНО ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИ!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 12 ТтТ

    3 4 Отговор
    Тея искат и безплатен обяд!!!
  • 13 Госあ

    10 1 Отговор
    Ганя по своята същност е най вече турист и предприемач. И най обича ол инклузива и търговийката. Абе имам един въпрос, примерно на Лакатник когато човек отиде да катери за два или повече дни спи на палатка на алпийска поляна или вражите дупки. К'во праиме като забраните да се опъва палатка на територията на България бе господа туристи от герб ? Къщи за гости за милиони ? Ама те не приемат гости бе господа туристи от герб

    Коментиран от #14

  • 14 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Всъщност както и искате и сте тръгнали, що не забраните всички аутдоор спортове. Планината само за лифтове и писти и атв'та и джипове а на морето само яхти и джетове. И хотели разбрира се. Много, много хотели,да дърпат економиката. Нечовеци бате
  • 15 Жоро

    5 6 Отговор
    Първобитните платени диваци протестират насъскани от мърлявия Тома Белев.
  • 16 ЪРП

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "ейтъй":

    АБЕ ОХЛЮВ, ТЕЗИ БУНИЩА ДЕТО ГИ ВИЖДАШ ИЗ ГОРИТЕ СА ПРИЧИНЕНИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ЦИГАНСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ЗАЩОТО ЦИГАНСКИЯТ ИМ ЕЛЕКТОРАТ Е ВПРЕГНАТ ДА ИЗСИЧАТ ДИВАШКИ И ВАРВАРСКИ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ!!!!!!!
    СЛЕД КОЕТО ТЕЗИ МИЛИОНИ ТОНОВЕ ГОРИ /ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЕКОВНИ / СЕ ИЗНАСЯТ ОТ ШАЙКАТА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ ЗА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРО ОТ УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ!!!!!!!!!!!
    ЯСНО ЛИ ТИ Е ????.....ИЛИ СИ ВИЖДАЛ ГОРА САМО НА КАРТИНКА И ПО ТЕЛЕВИЗОРА, А ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НЕ СИ И СЪНУВАЛ КАКВИ ОРДИ ОТ ЦИГАНИ СА АКТИВИЗИРАНИ ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ДА УНИЩОЖАВАТ ГОРИТЕ НИ И ОСИРАТ ВСИЧКО СЛЕД СЕБЕ СИ С ТОНОВЕ БОКЛУЦИ!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 17 ЪРП

    5 2 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ СА ПРЕВЪРНАТИ В ПЪРВОКЛАСНИ БРАКОНИЕРИ , ЧИЯТО ЦЕЛ Е НЕ ДА ЗАЛЕСЯВАТ И ОПАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ ИЛИ ПЪК ДА ИЗВЪРШВАТ САНИТАРНА СЕЧ, А ЕДИНСТВЕНАТА ИМ И ОСНОВНА ЗАДАЧА Е ДА ХОДЯТ С ЦИГАНСКИТЕ ОРДИ И ДА "ОЗАКОНЯВАТ" С МАРКИ ДИВАШКАТА И ВАРВАРСКА СЕЧ В БЪЛГАРИЯ, КОНТРОЛИРАНА ОТ ШАЙКАТА МАФИОТИ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ВСИЧКИ ГОРСИ СЛУЖИТЕЛИ СИ ТРАЯТ , НО ГИ ПРЕВЪРНАХА В ПЪРВОКЛАСНИ БРАКОНИЕРИ !!!!
    АКО ИМА ДОБЛЕСТНИ РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ ДА НАПРАВЯТ РАЗСЛЕДВАНИЯ И ДА ВИДЯТ ЗА КАКВО ИДЕ ЧЕР В КОЛОНИАЛНАТА НИ СТРАНИЧКА!!!!!!!!!!!!
  • 18 Реалист

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "ЪРП":

    Престани да пишеш глупости и да защитаваш палаткарите и наркоманите не ги ли виждаш те половината още сега са се дрогирали и са се натръшкали по земята явно и ти си от тях.
  • 19 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Градина":

    Анархията в България е само в свободното къмпингуване, в НИКОЙ друг отрасъл в тази държава анархия НЯМА и който вижда, анархия, в който и да е отрасъл в тази държава, освен в свободното къмпингуване, е лош човек....
  • 20 Ъърт

    5 3 Отговор
    Ърп, не се прави на умряла лисица, защо не протестирате циганските махали щом като обитаващите ги изсичат горите, аре мъна, че миришеш.

    Коментиран от #22

  • 21 оня

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Градина":

    Много норми и регламенти има по белите държави, но тук се правят такива, само за да опъват юздите на неграмотния народ.
  • 22 оня

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ъърт":

    Я си напиши отново по грамотно изречението.
  • 23 Мда

    5 0 Отговор
    Аз пък да ви кажа, съм бил свидетел, как на Градина едно време, когато нямаше още нито един хотел и хората си спяха на палатки и всичко беше тихо и чисто, събота и неделя се изсипваха местни и след тях винаги оствяха кочина. Няма лошо да има закон, да има читави къмпинги и да има контрол. Но вместо това, край нашето море ще има нещо като софийския Люлин, с каймака на европейските курортисти, дето ще побийват я камериерка я някой друг. Мдааа

    Коментиран от #25

  • 24 В общия кюп: #1 и обмустман..

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЪРП":

    Стига с тези катунарски истории и замърсяване на околната среда ! Циганите не могат да вдигат катун , а ?А софиянци МОГАТ навсякъде ! Даже и върху дюни, и без да се помисли за отходни места. Нали я караме по европейски ?
  • 25 Няма оправия

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Мда":

    Сега е по-зле с хигиената от времето на Соца!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове