24 Юни, 2019 20:41 32 054 42

Баба, дядо и внучета в зверската катастрофа край Монтана

  • жертва-
  • катастрофа-
  • монтанско
Баба, дядо и внучета в зверската катастрофа край Монтана - 1
Снимки: БТВ

Баба и дядо с внучетата от София били на екскурзия до Белоградчишките скали и се връщали, когато станала катастрофата с лекия автомобил "Опел Астра" със софийска регистрация, който се вряза в турския товарен бус "Мерцедес" в района на монтанското село Долна Вереница.

От МВР уточниха, че в колата са пътували 62-годишният мъж, възрастна жена и 3 деца на 9, 15 и 18 години. Дядото, който е управлявал автомобила, е починал на място след мощния удар към 17,09 часа. Възрастната жена и две от трите деца от София са откарани своевременно в хирургията в монтанската болница „Д-р Стамен Илиев“ с тежки травми и опасност за живота, съобщи trafficnews.bg.

По думите на началника на отделението по хируругия д-р Красимир Каменов децата са с черепно-мозъчни травми, едното дете е с разкъсан далак, коремна и белодробна травма. Цяла нощ за живота им са се борили два хирургични и два реанимационни екипа, съвместно с травматолози.

2 от децата – на 9 г. и 18 г., са с опасност за живота, с черепно-мозъчни фрактури и извадени далаци. Третото дете – на 15 г., и баба им на 67 г. са без опасност за живота, с комоцио. Катастрофиралият лек автомобил е транспортиран от екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” в двора на Пътна полиция. Екип на РСПБЗН Монтана е измил пътното платно на мястото на катастрофата.

Предстоят консултации със специалисти от „Пирогов“ , има вероятност две от децата да бъдат изпратени в София, каза още д-р Каменов, цитиран от 24 часа. Заради жестоката катастрофа пътят бе затворен. Спасители са извадили пострадалите от леката кола.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОКО

    34 60 Отговор
    Боко Джигита се обръща към Факти.бг: Докога ще се внасят автомобили които не отговарят на никакви изисквания за безопасност!

    Коментиран от #5, #9, #15

  • 2 Хъш

    68 26 Отговор
    Факти, спрете се с тия "зверски" катастрофи мелета и прочее. Ставате банални и че ева зверски всичките! Меже, жени и джендъри кой където сваря, ей!

    Коментиран от #13

  • 3 Агент 007

    34 89 Отговор
    Мисля ,че е крайно време да се отнемат книжките на всички възрастни хора,или да минат отново на изпит,онзи ден и в тунела на Витиня старец причини катастрофа като навлезе в насрещното платно

    Коментиран от #21, #31, #32, #38

  • 4 журналя

    153 17 Отговор
    Къв дядо на 62г. бе,охльви ,човека със сигурност му е ставал повече отколкото на вас

    Коментиран от #22

  • 5 А,де ...

    59 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО":

    На калпавият космонавт, космоса му пречи.

    Коментиран от #6

  • 6 Боко Джигита

    31 47 Отговор

    До коментар #5 от "А,де ...":

    Шанса да оцелееш в кола 2019година е над 300% отколкото в тази кошница Опел Астра над 15 годишна раждавейка!

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 7 1234

    58 18 Отговор
    Тук има няколко рискови фактора. Три пишлемета с дядо си и баба си са ги направили на луди старите. Докато ги слуша изтърва пътя с дъртия опел. Който може да не е издържал теглото на 5 човека. Натрупване на рискови фактори. Плюс турски шофьор знаем че са боклуци! Племвто ни е проклето защото сме безуховници и бездарници.

    Коментиран от #11

  • 8 Хммммм

    51 10 Отговор

    До коментар #6 от "Боко Джигита":

    Ако ти е писано да се удавиш , няма да се обесиш !
  • 9 майстора

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО":

    Тази кола си отговаря на изискванията за безопасност ...само че през 91-та година и при закопчани колани и скорост от 30mph ....тука сумарната скорост на леката кола и спринтера изглежда да е поне 110км/ч ...
  • 10 майстора

    34 7 Отговор

    До коментар #6 от "Боко Джигита":

    Я разгледай снимките и кажи къде виждаш ръжда ? Конкретно тази изглежда доста добре в това отношение ...ако това ще те успокои ако беше жигула нямаше да има оцеляли вътре ...ако беше w222 мъртвия щеше да е зад волана на буса ...така че ...сещай се сам
  • 11 Какво общо има турският шофьор?

    3 20 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Колкото и да е в пъти по-добър от българските дори и той не може да предвиди какво ще направи някой който е в началото на дългият път от шебека до човека и се е метнал на автомобил.. .

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Еволюцията невъзможна

    4 16 Отговор
    Явно някои не могат или не искат да разберат, че еволюционни етапи не могат да се прескачат. Не може до вчера на клона, а днес да скочиш в колата....не става
  • 15 Докога

    30 6 Отговор

    До коментар #1 от "БОКО":

    турски тирове ще убиват хора по пътищата?

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Емил

    32 7 Отговор

    До коментар #11 от "Какво общо има турският шофьор?":

    Турски шофьор значи: пиян пуяк с IQ 25-30.

    Коментиран от #18

  • 17 Ами явно докато

    3 16 Отговор

    До коментар #15 от "Докога":

    Хората скачат от клона направо в колата :)
  • 18 По твоята логика и

    19 13 Отговор

    До коментар #16 от "Емил":

    В Турция трябва да има милиони загинали по пътищата, а то не е така. С над 10 пъти повече население загиналите за година са по-малко от загиналите в България.
  • 19 Виновен е турският тир

    9 43 Отговор
    Българинът като е видял турска регистрация се е задействал робският комплекс и се е наср...паникьосал се е де, забъркал е гипса...
  • 20 чоко

    57 2 Отговор

    До коментар #15 от "Докога":

    алооооооооооо,всяка кола е добра,като сте богати купувайте си коли 2018,ама само ще изглеждате красиви трупове,колата е стара ама като гледам е подържана,и недейте да коментирате без да знаете какво се е случило.
  • 21 Некой

    53 2 Отговор

    До коментар #3 от "Агент 007":

    Няма значение годините, важно е какво имаш в главата.
    Вчера на магистралата от Варна- задръстване по цялата ремонтирана отсечка и то не заради пенсионер, а заради 20-30 годишен.
  • 22 Фармацефт

    6 22 Отговор

    До коментар #4 от "журналя":

    Абе журналя откъде знаеш колко му е ставал значи си го пробвал но не си пробвал нашите че да си даваш скапаното мнение хайде в канала.

    Коментиран от #24, #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 журналя

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "Фармацефт":

    Пробвал съм,и теб и сестра ти ти и не ставате.
  • 25 Гост

    31 3 Отговор
    И как да обичам това малоумно правителство,направиха "Дунав мост"-2 и се не съобразиха,че трафика ще се вдигне Nпъти! Пътувам през ден за Видин ,тръгвам от София в 5 сутринта във Видин съм в 10:30,а на връщане съм към 18:00часа в София,от Видин до Новачене трафикът е ужасен,всеки път като тръгна се кръстя и моля да се прибера жив и да не ме отнесе некой турски дрогиран джигит.До като не направят нормален път жертви ще има поне веднъж месечно,а катастрофите са ежедневие. Така е,магистрала Хемус,Люлин,Тракия,а простаците в северозапада кучета ги яли,сега ще платиме пак на общинските избори както направихме на евро изборите,ще си затваряме очите на безчинствата които правят ромите защото те са наш уставен електорат И ТЕ ТАКА.....

    Коментиран от #26

  • 26 Прав сте !

    17 2 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Движението надхвърля капацитета на пътя, а Боко преди избори винаги "строй" скоростен път Видин-Ботевград !
  • 27 До фармацеФта

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Фармацефт":

    Къв фармацевт си ти бе, бунак, като не можеш дори ник-нейма да си напишеш правилно, пък и тръгнал да философства?! Я да те видим теб на 62 години дали ще можеш да си обуеш поне обувките?! 😀
  • 28 Тони

    30 3 Отговор
    Абе хора, не дрънкай те за човека. Бил стар. Та той още и пенсионер може да нее. Както са ни подкарали може да ни докарат 80годишни младежи да бъдем. Работоспособни. Здрави, яки пичове. Човека нищо му няма на възрастта. Пътища нямаме, пътища.

    Коментиран от #29

  • 29 пръч

    2 17 Отговор

    До коментар #28 от "Тони":

    факт е че доста дъртаци лелки и 18 годишни немогат да карат а най слаби са у френски дизел кенефи дърти опели и мерцедеси и имат диоптър
  • 30 Стършел

    10 1 Отговор
    Какво е общото между звяр и катастрофа, ами НИЩО. Но когато ти плащат не за поднесената информация, а за купчината написани думи ще бъде така. Нали помните онова кръстовище във Варна за което Боко каза че е ,, кръгъл овал''. Затова и четем в заглавието,, зверска катастрофа ''. Сигурно ако катастрофираш и не се потрошиш или умреш ще благодариш на Бога за,, чудесната катастрофа '' в която си попаднал. Така ли е?
  • 31 Милен

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Агент 007":

    Защо да им се отнемат? На 62г човек не е стар. Не може всички да бъдем по на 18г! И ти , ще застарееш и тогава да видим!
  • 32 Гери

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Агент 007":

    В Англия карат и над осемдесет годишни и то ретро коли, демек на възрастта на шофьора. Та възрастта не е порок. Още повече, че не е ясно кой е виновен.
  • 33 злобар

    1 13 Отговор
    Бабата ще е виновната ако е почнала да обарва дядото по време на шофиране.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Джули

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Теодор слепия от Плевен":

    Ама много си неграмотен,научи се да пишеш
  • 37 Racoon city

    7 0 Отговор
    Пътища лоши. Криви и тесни на много места.
    Много тирове много бусове много нещо по тия пътища.
  • 38 Vlado

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Агент 007":

    А на младите които, се убиват всеки ден, по пътищата със самолетни скорости, няма защо да се взимат,. Горе не трябват книжки. На 52 години съм с над 3 000 000 без птп дали твоята книжка е по добра от моята. Едва ли
  • 39 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    След като имаме два моста над река Дунав, редно е от Видин до връзка с АМ "Хемус" край Ябланица и от Русе до връзка с АМ " Хемус" около В.Търново/ която не се знае кога ще стане готова/ да има АВТОМАГИСТРАЛИ !! Грешни пари се влагат в разширения и ремонти на старите пътища. Връзките Русе -Шумен и Варна-Бургас също трябва да са АВТОМАГИСТРАЛИ !!!
  • 40 1122

    2 0 Отговор
    ЩОМ ПО ЗАКОН МЪЖЕТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 65 Г, МОГАТ ДА КАРАТ ДОРИ И САМОЛЕТ. А тия младоци дето още не са си залесили устната под носа си да не се правят на големи шофьори,защото гробищата е пълна с такива като тях дето не знаят какво да правят по шосетата и карат като че са сами на пътя.За един месец не се става шофьор.Шофьор за да стане човек трябва добре да познава правилника,да спазва всички знаци и наредби,да не създава рискови ситуации по пътищата,и другите срещу тях да се чудят как да избягнат удар с такива недисциплинирани водачи .Ако всеки спазва правилата НЯМА ДА ИМА КАТАСТРОФИ. Аз съм за забрана на водачи под 25 години за карат МПС над 60 кс.,защото като се качат на мощна кола забравят,че идва момента когато не могат да се справят с тая мощност и става непоправимото.
  • 41 чичо кчо

    1 0 Отговор
    до а де /на калпавия ху... космите му криви/
  • 42 Нечий мнение

    0 0 Отговор
    БАБА и ДЯДО са велика ценност !
    За някои хора е така, а за други май не е така.
    Внуци, които са оценили всичко, което е направено за тях през годините, значи има причина за това !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове