758 7

Президентът: Липсва ни непримиримост към ниското качество

Румен Радев се срещна с представители на българската общност в Женева

Президентът: Липсва ни непримиримост към ниското качество

Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Имаме нужда от друго качество в политическия процес, от други критерии за оценка на работата на политици, на управление, друго качество на избирателния процес, друго качество на инфраструктура, образование, здравеопазване. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Женева.

В България трябва да преминем от количествени към качествени измерители на нашия живот, посочи президентът и даде пример с изграждането на инфраструктура в България, където е най-видимо как вложените пари не отговарят на крайния резултат. „Това означава няколко неща – лошо качество на провеждане на обществените поръчки, неспособност и липса на административен капацитет или корупция, или всичко това заедно. Тези неща трябва да дразнят все повече и трябва да бъдем непримирим“, заяви Румен Радев.

По думите му, българите зад граница могат да помогнат за процесите в България, като, връщайки се в родината, привнесат у нас професионалните и обществените отношения, както и успешните модели от опита си в чужбина. Това ще даде тласък за нашите бъдещи успехи, заяви Румен Радев.

Президентът: Липсва ни непримиримост към ниското качество

Държавният глава подчерта, че българите в Швейцария са изключително добре интегрирани, с доказани успехи в областите, в които осъществяват дейността си – банковото дело, науката и образованието, информационните технологии, медицината, културата и изкуството. „Гордея се с вас и с начина по който представлявате България ,защото доброто име на България и готовността за инвестиране в страната ни се дължи до голяма степен на вас“, обърна се той към българите.

Президентът заяви още, че ангажиментите на държавата към българските граждани в чужбина не изисква единствено средства, а и точни нормативни решения и ясна визия. „Имаме Национална стратегия за българските граждани и историческите български общности по света, която не е лош документ, но се нуждае от сериозна актуализация“, посочи Румен Радев. Той заяви, че президентската институция предвижда да организира форум с участие на българи зад граница и съответните компетентни институции, на който да се обсъдят въпросите за сънародниците ни в чужбина.

Президентът Румен Радев е в Женева във връзка с 41-aта сесия на Съвета на ООН по правата на човека. Днес той ще посети Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН, където ще разговаря с българи, които работят в организацията.

Швейцария
Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Borislav Popov
  Отговор
  1 10:36  25.06.19
  Това е едно от наследствата ни от руското робство.
 • Ниско качество...
  Отговор
  2 10:47  25.06.19
  Аз съм съгласен ,нискокачествени са в така наречения Български Парламент,обаче и ние(хората останали тук) се разбираме с тях и затова всичко е наред.
 • 1234
  Отговор
  3 11:25  25.06.19
  От некачествен матриал който вече 10 г прощава на шайката какво очаквате освен също ниско качество. Лош матриал изначало как да произведе нещо качествено? Технически е невъзможно. Когато матриала се промени, узрее и обеси 10 съдии и прокурори и депутати, качеството ще скочи рязко от самосебе си

 • искам
  Отговор
  4 11:39  25.06.19
  Президентска република начело с президента Радев. Шайката да бъде осъдена за поредната национална катастрофа, която ни докара, а Борисов да остане в историята като най-големия национален предател от престъпния преход!
 • Гост
  Отговор
  5 11:49  25.06.19
  На нас ни липсват милиони години еволюция това е истината.
 • jorj
  Отговор
  6 12:34  25.06.19
  По-ниско качествен президент не сме и дано да нямаме!!!!!!! Плюс това брани абсолютно всички интереси на Путьо, по матросовски!!!!!! Оттавна настоявам за ИМПИЙЧМЪНТ на този предател и руски ибрикчия, но българското общество не е дорасло за това!!!!!
 • Този бригадир беше баща ми
  Отговор
  7 14:44  25.06.19
  Ниското качество се лекува , с качествено заплащане , на тази база може да се правят конкурси , и селекция на качествени кадри,тоест можеш да избираш на пазара на труда , можеш и да изгониш шрота . Тези качествени кадри от своя страна преподават качествени умения на тези които тепърва имат да се учат , системата се обновява , и възпроизвежда. Как действа злощастната българска корумпирана система . Поръчката се дава на правилният човек , който се е доказал само в далавери , машинации , корупционни практики , и близост с крадливата политическа клика. Той събира отсевките (шрота) , за да не даде лев повече , поръчката и без това му е сигурна , и там някъде връзката се къса . Кадрите се пръскат по света , заживяват свой живот , и стават полезни със своите опит и умения ,единствено за себеси. Работата на добрият началник е да прецени и да се обгради с колкото може повече качество и опит , и най -вече с хора които могат да носят отговорност. Когато съм започвал работа 86-та, понеделник сутринта началника ( бригадира) събира всички на плаца 83-ма човека посочва отделни хора и казва - Ти от днес не си на работа , ти отиваш да разтоварваш материали , ти от теб има още какво да се желае , и така някак си подреждаше хората според техните възможности ,след което отиваше да се кара с по-големите началници , защото гонил хора от обекта , а те и без това се намирали трудно.

Напиши коментар:


Публикувай