Last news in Fakti

25 Юни, 2019 11:34 1 597 31

Война: 57 жертви на пътя за по-малко от месец

  • войната на пътя-
  • жертви-
  • катастрофа-
  • птп-
  • пътна полиция

Черната статистика ще бъде официално обобщена от МВР след края на месеца

Война: 57 жертви на пътя за по-малко от месец - 1

Само за последния месец по пътищата на страната са загинали 57 души, а 369 са били ранени, сочат данните на КАТ. Статистиката на "Пътна полиция" обаче не е окончателна и ще бъде обобщена официално след края на месеца. Засега тя сочи, че от началото на юни досега загиналите са с 13 повече в сравнение със същия период на миналата година.

Само в неделя (23 юни) са станали 16 тежки катастрофи с четирима загинали.

От "Пътна полиция" правят анализ на причините за всеки един от инцидентите през юни. Чакат и изготвянето на експертизи, за да са точни, но смятат, че най-често става дума за шофьорска грешка.

"Една от основните причини са неспазване на предимство, навлизане в лентата за насрещно движение и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е вече изгубване на контрол върху пътното превозно средство", обясни пред "Нова телевизия" гл. инспектор Калоян Драганов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на Ало Измамниците

    23 1 Отговор
    Ганьовщина, а не война.
  • 2 антрашпиц

    6 1 Отговор
    Ще има май преизпълнение на плана...
  • 3 Буко Баламата

    12 0 Отговор
    Бързат по бизнес дела.
  • 4 Гост

    13 2 Отговор
    Аз като ви казвам,че Българина е простак безподобен плюете дай му кола и той сам ще се утрепа сигурно пак рокерите са виновни,прост народ слаба държава .
  • 5 Дългият път на шебека към човека

    7 3 Отговор
    Не могат да се прескачат еволюционни етапи така както е невъзможно пътуването във времето. Не може от клона директно да скочиш в афтонобила...няма как, природата не позволява...
  • 6 гневен

    15 1 Отговор
    Защото много бързат! Нервни, бесни шофьори! Не могат да карат те под 100 на второстепенен път, много бързат! Бързайте, малоумници! Лошото е, че убивате невивинни светстни хора! Колко млади хора и деца загинаха заради вас, молоумници бързащи! Пийте, пушете и бързайте!!! Да ви се не види и немислещите ганьовци! мам-- ви!
  • 7 статистика

    9 3 Отговор
    От както заработи поредната герберастка хранилка на некадърни чиновници, наречена Агенция за пътна безопасност, жертвите нараснаха драстично
  • 8 Добре е фаровете и глобите спасявали

    5 2 Отговор
    Животи😂😂😂 ама маи само пълнят гушата на кат рекетьора...некадърноста на мвр кат и гроб си личат
  • 9 Ужас

    9 6 Отговор
    Много жалко.....искам и да добавя: личи си че помагат запалените посред бял ден фарове най-голямата тъпотия която само е в ущърб и на природа и на разходи..
  • 10 Зъптието

    6 0 Отговор
    Всичката ни е такава на европейците на лайното им не можем да се намажем само дето сме в Евросъюза в Африка трябва да ни изселят.
  • 11 Гай Бенчо и сам да е в автобуса

    5 0 Отговор
    Пак ще се блъска и сам да е на пътя пак ще намери в какво да се изтряска
  • 12 Запознат с фактите

    6 6 Отговор
    От началото на годината до сега броя жертви е 244.Вече сме средата на годината.Традиционно средния брой жертви на ПТП у нас е около 700.Тоест тази година шансовете жертвите да са около 500 са доста високи.Смъртните случаи на пътя намаляват и това е ФАКТ, но журналистите въртят и сучат да представят нещата все едно жертвите се увеличават главоломно.
    За сведение ще ви кажа, че преди 1989г когато не се е споменавало за тези случаи по радио и телевизия годишно на пътя са умирали по около 1500 човека въпреки, че колите са били 4 пъти по-малко.Сега възрастните обаче дрънкат:
    - Аууу, ма какво е това нещо бе?Навремето такива работи нямаше.

    Коментиран от #15, #16, #18

  • 13 mediator37

    6 6 Отговор
    В Турция и в Индия от една влакова катастрофа умират по 140 души и там даже не е новина. А ние? Като се направят у нас качествени пътища без дупки, локви, коловози и с по две ленти за движение, черната статистика ще намалее петорно. И германци да ги пуснеш по нашите пътища ще се изпотрепят повече от нас.
  • 14 filo

    5 7 Отговор
    Последните години жертвите на пътя намаляха значително и с между 600-700 човека годишно. За сравнение през соца /след 1970 година/ винаги са били над 1000 при много по-малко коли и по-ниски скорости, както и липса на магистрали. Рекордът е през 1990 година, над 1500 жертви на пътя.
  • 15 гневен

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Запознат с фактите":

    за ганьо явно е нормално 500 човека да загиват на пътя!

    Коментиран от #19, #23, #26

  • 16 На времето бяхме 9 млн

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Запознат с фактите":

    Сега сме два пъти по-малко
  • 17 съжелявам

    6 0 Отговор
    Така ще бъде докато не се повиши събираемоста на глобите. В европа тя е над 70% докато тук е под 40%. За това българите когато караме в европа сме стриктни водачи, а тук - като си искаме.
  • 18 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Запознат с фактите":

    Абе, умник, а какви бяха тогава автомобилите и как така сравняваш краставици и круши, само защото започват с "к"?! Съвременните автомобили има много повече системи за активна и пасивна безопасност, вложени са технологии и материали, които запазват живота на човека! Ама ти откъде да ги знаеш тези неща!? Като сравняваш, сравнявай коректно!
  • 19 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "гневен":

    За него е "нормално", защото не е "сърбал" от тази "попара"! Ако му се случи, не дай Боже, друга песен ще пее!
  • 20 Българина

    7 2 Отговор
    Колкото повече камери повече убити. Дали проблема не е в шайката която риунира цялата инфраструктура в страната, градска и извънградска? Един площад с отводняване не могат да направят! Какво очаквате след като в страната няма друг траспорт освен кола. Автобуси тесни и вмирисани бавни и опасни, бдж извън всякакви стадарти за време и комфорт. Остава колата но по инфраструктура от 1944
  • 21 Еволюцията невъзможна

    2 3 Отговор
    Интересно за къде бързат? Мислят си, че като скочат в афтонобила от клона по-бързо ще изминат споменатият еволюционен път ли?
  • 22 кака курни

    1 1 Отговор
    пътищата са лоши! гласувайте за мен, имам идеи, а и с новата визия за България ше ви кажа как да оправиТЕ проблема!
  • 23 tttttttt

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "гневен":

    По-добре ли е 1000 загинали от 500?Я, помисли пак?Най-добре е 0, но м/у 1000 и 500 кое избираш?
  • 24 гпххпн

    6 0 Отговор
    нали ни задължиха лятото постоянно да сме с фарове за да се намалят катастрофите ...и намаляха ли?????
  • 25 Божкеййййййй6767

    1 0 Отговор
    А донорството слабо?
  • 26 бай дечо

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "гневен":

    ти не си ли ганьо бе да ти ева ма**ата!
  • 27 Изнервен от Пловдив

    0 1 Отговор
    И чесно казано в града става все по-зле не защото колите се увеличават и шофьорите са все по-некадърни, а заради малоумните чиновници, които взимат решения само утежняващи трафика. На всяко кръстовище се цвъка светофар, повечето са на секции и чакаш 3 пъти повече докато ти дойде реда, но има и такива със светофари за леви завои, които убиват цяла лента. А катастрофите не намаляват. Строят се безумни колела на цената на детелини, асфалта на гроб е само черни камъчета, наплюти от циганите за да слепнат и се ронят за.някоко месеца.... как да не си изнервен като шофираш. И в същото време, когато някой светофар не работи всички си минаваме без проблеми през кръстовището и няма задруствания!
  • 28 Гост

    1 0 Отговор
    От десетки години статистиката е около 1000 човека на година. 57 за месец пак е в тази статистика, дори изглежда по-малко. Не казвам, че е добре толкова хора да умират, но нищо различно не е станало за последните 20 г.

    Коментиран от #29

  • 29 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Ами, то това е проблема! Уж премахнаха голяма част от задълженията на куките, за да осъществяват превенция, създадоха нови структури за контрол, а резултата нулев!
  • 30 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Ама най-важното е да се кара с фарове през деня!!!
  • 31 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Всичко ще се оправи - няма страшно! Увеличете разрешените скорости по всички пътища и намалете контрола ! Дори и през нощта карайте без фарове и всякакви светлини ! Африка ли ? Че там и бушмените са по-дисциплинирани от българчето юначно с купена книжка и завършено четвърто отделение !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове