Last news in Fakti

25 Юни, 2019 12:15 2 799 24

"Спаси София": На Фандъкова все друг ѝ е виновен

  • спаси софия-
  • солунска

Недопустимо е "току-що" ремонтираната ул. "Солунска" да се превърне в река

"Спаси София": На Фандъкова все друг ѝ е виновен - 1
Колаж: Спаси София

От неправителствената организация "Спаси София" се гневят от некомпетентността на столичната управа и в частност тази на кмета Йорданка Фандъкова. Без недомлъвки активистите признават това, на което всички жители на София са свидетели, а именно - вместо да решават проблемите, инфраструктурните ремонти ги създават. Как новоремонтирана улица в центъра се наводни, а старите, строени преди десетилетия, се оттичаха по нормален начин?

Въпреки целия хумор, случилото се вчера е пореден повод да се замислим накъде върви София. Не е нормално току-що ремонтираната ул. "Солунска" да бъде превърната в река. Само по нея имаше подобно наводнение, не и по околните, изградени преди десетилетия улици. А трябваше да бъде точно обратното - за "Солунска" бяха дадени огромни пари за изграждане на линейни отводнители в самите бордюри. Да, имаше съществен валеж, но в никакъв случай той не беше необичаен или бедствен.

Йорданка Фандъкова отново излезе с оправдание - отводнителните шахти били запушени от наноси, но след дъжда били почистени. Същите наноси, които са следствие от "фугите" по "Солунска" и "Графа" и за които от месеци призоваваме да бъдат почистени. Наноси от отворите за дървета, на които "забравиха" да им сложат метални решетки. Наноси от ръчното почистване на улиците, при което видимо отпадъците се замитат в канала.

На кмета все някой друг ѝ е виновен - лятото, зимата, дъждът, майсторите, фотошоп, гражданите... Така и не разбра, че щом проблемите са на всеки обект и се повтарят регулярно, явно грешката е в нея лично и ръководството на Общината. С милиардните бюджети за 10 години тя можеше тотално да преобрази София, но вместо да решават, ремонтите ѝ отварят нови проблеми. Време е софиянци да се запитаме харесва ли ни посоката на развитие на града ни и отношението на управляващите към нас и София?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Безпардонни,

    42 0 Отговор
    Некадърни, алчни, ненаситни, безкруполни, герберски боклуци. Както тези преди тях, както и следващите...
  • 4 Лопатата

    33 1 Отговор
    Това са резултатите, когато поддържането на облика на един град е в ръцете на професионално неграмотни и естетично невежи хора. Предпочитат да се занимават само с финансовата страна на проектите, поверявайки качеството в ръцете на опортюнисти и строителни рецидивисти.
    Съветвам Столична Община да наеме екип от строителни консултанти, съставен изцяло от българи, работещи в чужбина.
  • 5 БАЙ ГАН4О

    29 0 Отговор
    Ми крадат си на спокойствие ,като гласувате за тях
  • 6 jambazina

    10 11 Отговор
    Каквото и да става, фандъка пак ще е кмет. Всички селяци като дойдат и вземат софийско, стават греберушки.
  • 7 Дух

    11 8 Отговор
    Аз съм Пловдивчанин, но често (поне веднъж в седмицата) съм в София по работа. Моето впечатление е, че точно инфраструктурно София се развива много добре, за разлика от Пловдив. Тежките задръствания в София вече са значително по-малко вследствие на околовръстно, тангенти, метро, кръстовища на две нива и др.
    Елате да видите какво става в Пловдив - сутрин и вечер градът е едно безкрайно задръстване от край до край вследствие на безумните идеи за организация на движението - колкото повече пари се инвестират(и открадват), толкова повече се задръства градът. Умни светофари с безкрайни стрелки, кръгови кръстовища, велоалеи на платната на булевардите и др. А пък как се краде от нашия кмет - направо световен шампион (би отстъпил само на някои кметове от ДеПеСарските общини)

    Коментиран от #10

  • 8 Голям Слон

    18 0 Отговор
    София, Пловдив...Много са. Краде се безнаказано и без задръжки. Кой и как ще докаже, че отстраняването на грешките е за сметка на Изпълнителя? Кой контролира харчовете на Общината и дари го прави? Или всичко е като при оная агенция по борба с корупцията, която вчера оправда всички политици с новопридобитите имоти.
  • 9 скакалец

    18 0 Отговор
    Тая гербава човка е за затвора, както и цялата им шайка
  • 10 Голям Слон

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дух":

    Къде и колко са велоалеите по булевардите в Пловдив? Смея да твърдя, ме само те, с малки изключения, са направени що годе нормално. Във Варна и Бургас в това отношение е позор.
  • 11 Гост

    10 0 Отговор
    Във надежда точно на входа на северния парк направиха пешеходна пътека.Дотук добре, начертаха я, обозначиха я и оставиха знаците завити в черен наилон хем има хем няма пътека, уникално решение
  • 12 Шумкова

    3 3 Отговор
    Фандъкова е комунистка, родителите ѝ са комунисти, тя е съветски поклоник и не преувеличавам! Тя никога няма да посегне на болшевишки светини като ПСА и Братска могилка.827
  • 13 Божкейййййййй6767

    11 0 Отговор
    Какво си изберете такова ще управлява.......Б.Б бе казал:::Магаре да бях сложил него щяхте да изберете....
  • 14 ДАААА

    1 8 Отговор
    КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИСТРАСТИЯ ЛЪЩЯТ ОТ ВСЯКЪДЕ НА ТИЯ СЕЛЯНИ НАСТАНИЛИ СЕ В СОФИЯ! УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОСИГУРЯВАТ СРЕДСТВА ЗА ИНФРАСТРУКТУРА И ВСИЧКИ УДОБСТВА НА ХОРАТА, НО БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ СА ВСЕ ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА БСП И СА СИ ТЕХНИ , СЪЗДАДЕНИ СЪВМЕСТНО С ДПС! ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ РАБОТЯТ В УЩЪРБ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А И КОМУНИСТИТЕ ПЛАЩАТ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ТОЛКОВА КОЛКОТО ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД , И ЕСТЕСТВЕНО РАБОТНАТА РЪКА Е ОТ НЕКАДЪРНИ ПО НЕКАДЪРНИ, И ЗАТОВА УЛИЦИ И МАГИСТРАЛИ СА НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!

    Коментиран от #21

  • 15 Све

    9 0 Отговор
    Фандъкова ще свърши мноооого зле. Самозабрави се като тъпите мутри от нейната партия. Т. Дончев още се държи на страна….
    Иначе умен човек , но в клоаката всички смърдят

    Коментиран от #18

  • 16 месара

    1 5 Отговор
    в тая организация от спасители, има ли софиянци, или са новософиянци?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Независим

    3 7 Отговор
    Неблагодарници...Това което е направила Фандъкова за софия в другите градове само могат да си мечтаят. Един ден ви е нужен да изброявате какво е построила.
  • 20 Bubbles

    3 0 Отговор
    Аз не разбирам какво се чудят всички и какво всъщност очакват от една нереализирана начална даскалица с връзки?
    Жената е некадърна, обаче има най важното нещо в България - ВРЪЗКИ, иначе ще е да е продавачка на някой пазар.
  • 21 Bubbles

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДАААА":

    Стига с тия комунисти!
    Комунистите правеха до 89-та, всичко което имаш днес в България е правено преди 89-та, а всичко правено след това е 15-то качество максимум и не става за нищо. В този смисъл ако тия ремонти се бяха случили по бай Тошово време Графа а и не само той щеше да лъщи и свети пък ако ще и камъни да падат от небето.
    Ама нали нямаше банани в магазините за маймуните като теб дето все реват че комуниститИ били виновни...
    То бива загубени хора, ама като Ганьо друг нема!
  • 22 антрашпиц

    0 3 Отговор
    Аз да питам,какво е туй спаси София?Нали всичко си е наред .Усвояване на евросредства,ремонти,нови кръстовища,метро,ала бала...кво се спасява....Кат не ви харесва що не смените кмета...ами кат сте купени повечкото от вас...администрацията де..
  • 23 възмутен

    1 0 Отговор
    Не си ли спомняте, че на пълководеца Винету като беше кмет му беше виновен -Станишев, а на даскалицата, някой друг защото не може Тиквуна да е виновен. Всъщност на НЕКАДЪРНИЦИТЕ ВИНАГИ Е ВИНОВЕН ДРУГ. ТОВА Е ПАТЕНТ НА ГРОБАРИТЕ!
  • 24 възмутен

    1 0 Отговор
    КОНТРОЛ НА КОНТРОЛА. Патент на НЕКАДЪРНИЦАТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове