1 098 5

Овладян е пожар в бързия влак Варна - София

150 човека са изведени своевременно

Овладян е пожар в бързия влак Варна - София
Снимка: БГНЕС
Мария Атанасова

Поради възпламеняване в санитарното помещение на третия вагон, бързият влак № 2612 от Варна за София престоя в гара Своге, съобщиха от БДЖ. Във влака пътуват около 150 човека, които своевременно са изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал. Възникналото запалване е локализирано единствено в санитарното помещение на третия вагон и не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.

Превозният персонал веднага е предприел необходимите действия за потушаване на запалването, като са използвани три пожарогасителя. Третият и четвъртият вагон са отделени от композицията и в момента екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” извършват оглед за установяване на причините за създадената ситуация. На този етап не се изключва версията възпламеняването да е причинено от незагасена цигара след нарушаване на забраната за пушене във влака. Създадена е организация за превоз на пътниците, и в 18:25 ч. влакът е продължил пътуването си до София.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аз помня
  Отговор
  1 21:34  25.06.19
  На колкото и компетентни да се правят от БДЖ няма да върнат загиналите по тяхна вина пътници от влака София-Кардам на техните близки,така че по добре да си мълчат.Да спасяват пътници от горящ влак е техен дълг,а не геройство.
 • Биде
  Отговор
  2 21:45  25.06.19
  Поредния пожар, поредната авария, само ни остава да се молим да няма жертви! Защо упорито управляващите ни разсипаха БДЖ и продължават и кой ще понесе някаква отговорност???!!!
 • Пешо
  Отговор
  3 21:52  25.06.19
  Хм, пушил някой и станал пожар? При бай Тошо във всички влакове се пушеше и нямаше пожари. Поредното тъпо внушение от журналята.
 • КОКО
  Отговор
  4 08:22  26.06.19
  ВАЛЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ САБОТАЖИ И УНДОРМИ ИЗ ВЕДРО !
 • Вагона...
  Отговор
  5 09:27  26.06.19
  Стига простотии бе БДЖ.

Напиши коментар:


Публикувай