995 12

Нов център ще бори катастрофите

Целта е в реално време служителите да получават сигнали и информация от всички компетентни институции и след оперативна обработка на данните да се предприемат общи действия за реакция

Нов център ще бори катастрофите

С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно движение по пътищата като част от мерките за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм до 2020 г.

В структурата на Центъра влизат служители на главните дирекции „Национална полиция“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Центърът ще осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната, уточняват от правителствената пресслужба.

Центърът ще работи непрекъснато - при режим 24/7. Целта е в реално време служителите да получават сигнали и информация от всички компетентни институции и след оперативна обработка на данните да се предприемат общи действия за реакция. Обособяването му ще допринесе за постигане на приетия интегриран подход „Безопасна система“ с визия нула загинали и тежко ранени на пътя, съгласно РМС № 16/17.01.2019 г.

Центърът не е отделно юридическо лице и ще бъде разположен в сграда на Министерството на вътрешните работи. За неговото обезпечаване няма да бъдат разходвани допълнителни бюджетни средства, няма да бъдат разкривани и допълнителни щатни бройки.

България
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Соболан
  Отговор
  1 14:15  26.06.19
  Ще се похарчат още едни кинти и НИЩО....това сега го прави тел.112,а резултатите се виждат, ТРАГИЧНИ СА!
 • Ала бала
  Отговор
  2 14:23  26.06.19
  Глупости
 • Зевса
  Отговор
  3 14:23  26.06.19
  А бе идиоти такива! Нали направихте нова безопасна агенция! Тя трябваше да свърши работата на три министерства, които не си я вършат. Сега нов център, щото безопасната агенция нищо не прави!

 • бял
  Отговор
  4 14:27  26.06.19
  Още пари за герберските чиновници
 • Сатаната
  Отговор
  5 14:34  26.06.19
  Писна ми от калинки. Някой знае ли за ефикасен хербицид, споделете много моля.
 • Ивайло
  Отговор
  6 14:58  26.06.19
  И как ще решат проблема??? Никак!!! Още милиони в нечии джобове!!! Всичко е в чипа на народа, както бе казал царя едно време - докато не се смени чипа, оправия няма да има!!!
 • гост
  Отговор
  7 15:11  26.06.19
  Пак едни празни душици на заплати, експерти по дипломи, а никой не знае какво прави и за какво е там. Милиони за нищо. Искате да се намалят катастрофите ли? Ами първо налейте няколко милиарда и направете инфраструктурата така както я пише в книжките за ЗДП, след това патрулите на МВР да се качат на велосипеди и да правят забележки на шофьорите, а не да ги подминават и да висят само на хранилките и трето, пуснете патрули с камери снимащи нарушителите в движение, при неплащане на глоби следва арест, конфискация на мпс и не излиза докато не си ги плати. Тогава ще има резултат, българите най-много ги боли ако им пипнат колата, глоби не плащат.

 • антрашпиц
  Отговор
  8 15:21  26.06.19
  От сега мога да кажа,че тия нищо няма да свършат,но затова пък ще взимат от 1000 лева нагоре заплата.
 • Синдикат на Ало Измамниците
  Отговор
  9 15:21  26.06.19
  Мерки, мярки, центрове, комисии групи и накрая нищо, защо? Защото няма кой да ги приложи по начина по който трябва. Да харчим държавни пари на поразия можем, да налагаме данъци и такси можем..... а между другото още две пишлемета се утрпаха с бмв в Пловдив,защо ли!?
 • шАфиора
  Отговор
  10 15:36  26.06.19
  НЕ трябва да се чудят какво да правят когато колата се обърне А ТРЯБВА да помислят какво да направят колата ДА НЕ СЕ обръща !!! Калиники прости и поредни........
 • Бедняка...
  Отговор
  11 15:38  26.06.19
  Поредна Ниша за обогатяване на наш гръб,ашколсун Майсторе.
 • Без
  Отговор
  12 16:31  26.06.19
  Оправете пътищата,крадлива пасмино.Това е единственния проблем.Не се правете на луди и не прехвърляйте проблема където не е.Имали една изцяло работеща магистрала в България?Имали един не магистрален път.Много милиарди изхарчиха а нищо.Разни парчотии направиха тук пет там шест км.и тържества за високите успехи.Тръгнете от която искате граница на България и вижте за какво става въпрос.Мен ме е срам А тик тирове се обръщат.Задайте си въпрос защо?И рейсове много често

Напиши коментар:


Публикувай