1 264 5

Съкращават щата в Агенцията по вписванията

Инспекторатът на правосъдното министерство се увеличава

Министерският съвет одобри вътрешнокомпенсирана промяна на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на Министерство на правосъдието за 2019 г. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Промяната се налага във връзка с финансово обезпечаване на вече направени изменения в устройствените правилници на Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията.

С тях се е увеличила числеността на персонала в Инспектората по чл. 46 от Закона за администрацията към Министерството на правосъдието с 3-ма служители за сметка на намаления състав в Агенцията по вписванията със същия брой служители.

Целта е да се осигури административен капацитет за изпълнение на функционалните компетентности на Инспектората и да се изпълняват изискванията на Наредбата за структурата и минималната численост на инспекторатите, реда и начина за осъществяване на дейността им и взаимодействието със специализираните контролни органи.

Необходимите средства за увеличаването на разходите за персонал в програма "Администрация" се осигуряват за сметка на намаление на разходите за персонал, предвидени по "Политика в областта на правосъдието", бюджетна програма "Регистри" и са в размер на 36 000 лв.

България
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гледач
  Отговор
  1 14:43  26.06.19
  Е ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ от агенцията какво ще правят?
 • олигофрена
  Отговор
  2 14:44  26.06.19
  От единия крачол - в другия, но...с по-големи разходи!!! Хитро..според тъпия министър.
 • брей
  Отговор
  3 14:44  26.06.19
  Танто на кукуригу - барни ръбъла превърта файловете...
 • Балканец
  Отговор
  4 15:00  26.06.19
  Цяла статия за +/- трима служители на хранилка. А след нея има две нови, за цял нов център за следене безопасността по пътищата, че и за цяло ново министерство, за българите в чужбина. Кой ша ги рани тия, новите? На членски внос ли ша чакат?
 • Грую
  Отговор
  5 15:26  26.06.19
  По добре я закрийте. Публикациите с 20 лева такса на годишните отчети вече не са гледани от 3 години и чакат обработка, защото съдиите по вписванията гледат с предимство формуляри А4 (Нали правителството се хвалеше, че в България се откривала фирма с 2 лева капитал за 3 дни). С тези си действия забатачиха Търговския регистър и дадоха възможност на всякакви мошеници да си правят каквото си искат, а истинските инвеститори отиват в Турция. Мошеници ни управляват и мошеници идват като инвеститори за 2 лева!

Напиши коментар:


Публикувай