1 400 14

Премиерът провери ремонта на АМ „Тракия“ (ВИДЕО)

Строително-ремонтните дейности на връхните конструкции на трите виадукта са идентични

Мария Атанасова

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала „Тракия“, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км, съобщават от правителствената пресслужба.

"Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направихме инспекция на ремонтните дейности на мостовете по АМ „Тракия“ на път за Пловдив. Увериха ме, че пътният участък ще бъде пуснат на 1 юли", написа във „Фейсбук“ премиерът.

В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„На практика се правят нови мостове“, заяви премиерът Борисов, след като строителните екипи му разказаха за хода на дейностите. Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения.

Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

„Каква строителна армия“, отбеляза премиерът Борисов при инспекцията, а работниците заявиха, че такива ремонти по виадуктите не са правени.

Строително-ремонтните дейности на връхните конструкции на трите виадукта са идентични.

Демонтажните дейности на трите виадукта включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, демонтаж на дилатационни фуги, демонтаж на оградни съоръжения и др.

При монтажните дейности се извършва направа на изравнителна армирана стоманобетонова плоча над съществуващата бетоновата плоча, монтаж на нови дилатационни фуги, направа на нови гардбаластови стени, преходни плочи и насип, направа на отводнителна система, полагане на хидроизолация, осигуряване на нова асфалтобетонова настилка, монтаж на нови оградни съоръжения и маркировка.

Планирани за ремонт са връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ те ще бъдат извършени през есента или идната пролет. За виадуктите на 13-и и 15-и км са разработени и съгласувани с Института за пътища и мостове проекти за ремонт на долното строене на съоръженията. Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г. На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му. По този начин ремонта на съоръженията няма да бъде прекъсван, а ще се извършва последователно през цялата година.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хаххахаха
  Отговор
  1 15:14  26.06.19
  разбирача от всичко и най-вече как да се харчата народните пари за лични цели! И как си проверил бе душа мушнал си пръстечето или езичето в асфалта ли? Тоя тъп народ си те заслужава!
 • Сатаната
  Отговор
  2 15:22  26.06.19
  Сега се успокоих. Олекна ми и спокойно ще го преместя. Ааа, колко ще ни струва?
 • Циганин
  Отговор
  3 15:23  26.06.19
  Лелееее! Това е достойно за сериал. Само че да викнат малко по добри актьори. Много зле, честно. Тези хора се опитват да манипулират народа, защото сигурно са изследвали колко е средното IQ на гласоподавателите. Избрахте си го, ползвайте си го.

 • Jeep
  Отговор
  4 15:31  26.06.19
  Не разбирате. Човекът е проверил дали не може да се открадне още малко. Така де...да няма пропуски
 • Жхх ъх
  Отговор
  5 15:37  26.06.19
  То и моста на Черковна беше напълно ремонтиран,ама сега пак го чоплят
 • Кой беше тоя
  Отговор
  6 15:38  26.06.19
  На Борисов му дай да обикаля ремонтите и да гледа как са направини фугите, шпакловките, кава машина кво масло й сипват и т.н. ... Един "ръководител" на Държава трябва да знае няколко езика, да договаря изгодни седелки за страната си, да не спи по конференции, да развива добрите и традиционни отраслите на страната си, да работи на високо и държавническо ниво и да отстоява националните интереси с Достойнство пред света. Тоя става само да кара джип и да надзирава бригада от цигани до 8-ми клас !
 • ремонти
  Отговор
  7 15:40  26.06.19
  Прави са, такива калпави ремонти са прецеденти в историята. Перки ще има ли?
 • айдее
  Отговор
  8 15:43  26.06.19
  ``Айляк чиляк`` е тая хаймана....
 • надзора
  Отговор
  9 16:08  26.06.19
  Новият асфалт от последния ремонт на АМ Тракия вече се кърпи... Седайте и обедвайте!

 • Балканец
  Отговор
  10 16:19  26.06.19
  А провери ли тунела и моста, дето ги правиха миналот лято, а вече се рушат? Или там вече е "проверил", каквото е имал да "проверява"?
 • Истината
  Отговор
  11 17:36  26.06.19
  a бе, не можа ли да се намери някой с една кирка да му я забие в дебелата и празна тиква ...... пък после нека го отвеждат...ммаа...ка
 • кеф
  Отговор
  12 18:10  26.06.19
  Ей ся всичкото тъпо гербераст като тръгнат за морето по-тиквената магистрала между Чирпан и Нова загора ще има да си хапят герберските джуки с 90км на лунен пейзаж
 • 1944
  Отговор
  13 19:05  26.06.19
  другари, някой да дочете на селяндура винету.
 • 14 20:05  26.06.19
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай