26 Юни, 2019 19:10 7 318 108

На първо четене: 1000 лева глоба за куче без намордник

  • намордник-
  • куче-
  • кучета-
  • закон за ветеринаромедицинската дейност
На първо четене: 1000 лева глоба за куче без намордник - 1
Снимка: БГНЕС

От 100 на 1000 лева да се увеличи глобата за разхождане на агресивно куче без намордник, гласуваха единодушно на първо четене депутатите от земеделската комисия в парламента. Промените са предложени от ГЕРБ и са залегнали в Закона за ветеринаромедицинската дейност. Те предвиждат още глоба от 300 лева за куче без повод, което е над 5 килограма.

Според Явор Гечев от фондация "Четири лапи" обаче измененията в закона за безсмислени, като изтъква две причини. Първата е, че дублират сходни текстове за увеличаване на санкциите, които са заложени в Закона за защита на животните. Втората причина според Гечев е, че увеличение на глобите няма да помогне, докато не се засили контролът, който към момента е в ръцете на местната власт.

Въпреки мнението на неправителствените организации, законодателите приеха предложените промени с 21 гласа "за" и нито един "против" или "въздържал се" .


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!!!

    65 31 Отговор
    Само така! Също така за сране и пикане на места ползвани от хора! Кучетата трябва да се изхождат в паркове, а не да пикаят по пейки, стълби, стени, тротоари и да омирисвят и пренасят зарази! Това е мн хубав закон!

    Коментиран от #2, #4, #95

  • 2 Иван

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    В по-белите държави е така, макар, че има е други нодоучмици.
  • 3 Другия с коня с юовод

    46 57 Отговор
    Кучето се охлажда в жегите само през устата и устната лигавица.....Намордник в жегите го обричат на Прегряване и смърт.....МАЛОУМНИЦИ......Те нямат Пори по кожата......Те нямат Вина,че са се тодили на тази Територия наречена България,както и Аз.....Къс повод дометър за ВСЯКО куче е достатъчен за Контрол и Безопасност на всички....Осъзнайте се какво правите....

    Коментиран от #8, #9, #11, #12, #53, #73, #97

  • 4 jambazina

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    Културните кучкари си носят ръкавици и пликчета и чистят след любимците си, а някои тупани даже дърпат кучетата и не ги оставят да се заринат сами нечистотиите.

    Коментиран от #10

  • 5 Аз имам куче

    38 14 Отговор
    И съм съгласна с този закон. Три пъти ме е хапало куче от породата дого аржентино(кучето е едно и също).

    Коментиран от #52

  • 6 Добре

    57 0 Отговор
    А за каруца на пътищата без застраховка данък и винетка кога. Бг мангасария.
  • 7 възмутен

    26 9 Отговор
    Русенската малоумница от ГРОБ я слушах по телевизията с аргументите, хей мръсни, гнусни ГРОБАРИ, освен глоби вие друго знаете ли? Категорично - НЕ. Хей ПАРАЗИТИ, не глобите са решението, а вашата малоумщина е проблема. Колко сигнала са подадени от живущите от Владо Тричков? Няколко. Колко санкии и предупреждения са му направени? Николко, отговора на малоумните чиновници - не бил намерен собственика. НЕ ПРОСТО собственика на кучетата си е платил такса "спокойствие", а харантутняците от администрациите си стоят ненаказани, е да ще са ненаказани, та това нали са сигурните гласоподаватели на найъ- простата Тиква и тиквения бостан. ДОКАТО ТИКВЕНИЦИТЕ СА НА ВЛАСТ- ТАКА ЩЕ БЪДЕ!
  • 8 Така ли?!

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Приятел, ти май си нямаш понятие какво е това намордник!
  • 9 Булгар

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Като се охлажда у дома не по улиците малоумник и лайната ли им се охлаждат пред вратите на хората

    Коментиран от #31

  • 10 Бесен Язовец

    26 22 Отговор

    До коментар #4 от "jambazina":

    Селянин, за да се събират фекалиите на кучетата куците общинари трябва да осигурят спец. кошчета за изхвъркянето им! Не ме кефи и мен памперса който вони от кошчето в парка! Не ме кефят и залухавите велосипедисти в парка!

    Коментиран от #13, #99

  • 11 Патето яки

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Добре е да водиш коня с намордник че някои коне хапят. Намордниците за кучета са от метална мрежа, ако е горещо му даваш да пие студена кока кола със сламка. А бълхите по кучето питаш ли ги кво правят в горещината.
  • 12 Бесен Язовец

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Да си връзват кучетата които хапят които не хапят не е нужно на едно куче му трябват 15 км. на ден разходка на повод 15 км. малко трудно! Никакво връзване на кучето да направят алеи и поляни с табели където кучетат могат да ходят свободно. Индивидуални глоби за стопани на агресивни кучета. То беше ясно че заради разни бокл... всички кучкари ще си го отнесем.

    Коментиран от #74

  • 13 Булгар

    20 11 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Като започнете кучкарите да плащате данък псе и данък шум тогава общините ще ви предоставят кошове за кучешки изпражнения

    Коментиран от #16, #42

  • 14 Другия с коня

    22 21 Отговор
    Семейството ми спаси и осинови Питбулка от Четири лапи.Сега е на шест години.Живеем в център на София.Нямаме проблеми с Котрола и Хигиената.А всички Вие имате Проблеми с Мисленето....Наздраве и Мезете блажно,ако можете да си го позволите...

    Коментиран от #33, #56

  • 15 СССА

    18 24 Отговор
    Трябва да се забрани отглеждането на кучета в градовете. Единствено само кучета водачи на слепи и полицейски кучета, всички други извън градовете и по селата.Като не става по друг начин така трябва. А най добре изцяло само извън населени места. Но за тази цел трябва да се приложи един закон от Америка ако хванеш крадец в дома си и да го убиеш да не те съдят.

    Коментиран от #62, #107

  • 16 Бесен Язовец

    26 16 Отговор

    До коментар #13 от "Булгар":

    Кучкарите си плащаме данъци за кучетата ама данък шум невъзпитано пищяшто дете още разни простаци не плащат! Направи ли са Парковрте на WC с тези памперси! Да си го носи във вкъщи да си го хвърля.

    Коментиран от #18

  • 17 Антони Лазаров

    9 26 Отговор
    Моя пит е 10 годишен и е много умен.Ако знае че не може да хване чуждото куче не се държи агресивно,дори се прави че не го вижда.На хора върти опашка,но ако ми посегне някой или му кажа захапва веднага.Кой по дяволите ще установява дали е агресивно.

    Коментиран от #75

  • 18 Булгар

    16 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Все пак парковете са за децата не за псета тъй че не е уместен дебата а за майките с памперсите хвани някоя и натрий един памперс в лицето дая видим пак ли ще прави така

    Коментиран от #22, #108

  • 19 Кажете телефон

    17 3 Отговор
    На кой телефон се съобщава за агресивни кучета? Знам такава глутница в София от улични кучета и хапят, но никой не ги прибира.

    Коментиран от #40

  • 20 месара

    23 5 Отговор
    аз имам голдън ретривърка , къв повод да и слагам, та тя на мравката път прави! за агресивните породи съм съгласен че трябва да има контрол от стопаните им. ама да попитам - на помиярите(улични кучета) кой ше слага намордник, повод, кой ше чисти след тях, тия загрижените дето ги хранят пред всеки вход кой ше ги глобява?
  • 21 Бесен Язовец

    16 3 Отговор
    В случая с ПУМИАРИКС ОТ,, ВЛАСО ТРИЧКОВ " С 5те Кане Кирсо НЕ СА ВИНОВНИ КУЧКАРИТЕ А ОБЩИНАРИТЕ И МВР ИМАЛО Е СИГНАЛИ ОТ ГРАЖДАНИ НЕ СА ВЗЕЛИ МЕРКИ ОБЩИНАРИТЕ И МВР ЗА НАВРЕНЕННО ОТНЕМАНЕ НА КУЧЕТАТА от Дебила. ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧОВЕКА ЗАЩОТО СА СЕ ОСЛУШВАЛИ 3 ГОДИНИ!!!!
  • 22 Бесен Язовец

    15 17 Отговор

    До коментар #18 от "Булгар":

    Кой те излъгал че Парковете са само за майки с деца?
  • 23 Анонимен

    20 25 Отговор
    Алеи за кучета. Хахахахахах.Оше малко ще поискате да могат да имат равни права с нас песовете.Я се стягайте и гледайте деца, не кучета

    Коментиран от #25, #34

  • 24 Антони Лазаров

    9 19 Отговор
    .....предизборен отчаян жест на ГЕРБ .Първо да се справят с уличните кучета и стотиците котки .Плащам му данък в общината 10г..затова няма да му събирам лайната ,освен това не сере на асфалт.Има паспорт с всички имунизации.Няма да му сложа намордник !!

    Коментиран от #76

  • 25 Кучкара

    22 15 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Разбира се, че не може да имаш равни права с кучето ми то е по умно от теб!

    Коментиран от #26, #32

  • 26 Булгар

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Кучкара":

    То от много гледане са пълни градовете с бездомни псета гледат ги ама за малко и после вън на улицата ако е за добрина май е по добре да се помогне на някой болен или възрастен човек май))
  • 27 КУЧЕ

    6 6 Отговор
    АХА А БЕЗДОМНИТЕ МИНДИЛИ И КОЙ БОКЛУК Е ИЗМИСЛИЛ ТАБЕЛАТА РАЗХОЖДАНЕ НА КУЧЕТА САМО С КАИШКА ПОВОД НЯМАЛИ БОКЛУЦИ МЪР;И ДА ВИ Е,,А МАЙКАТА УЛИЧНИТЕ КУЧЕТЕ КОГА ЩЕ УМАРТВИТЕ И КОТКИТЕ
  • 28 Русенец

    16 6 Отговор
    Браво! Евалла за това предложение. Куче без намордник е като пищов без кобур.
  • 29 Другия с коня

    35 1 Отговор
    Онзи ден два мъжки Ритривъра се сбиха за топка....в парка....на поляната....Докато ги разтърват стопаните отнесоха зъби по ръцете а ние се изнесохме в страхопочитание....Ядосан Ритривър било нещо страшно....Къс Повод.....Игра в определените заградени за тях меата и Контрол....и няма проблеми ...Не наказвайте Животните заради Малоумни Собственици....Те са по-умни от Тях...
  • 30 PifFf

    35 2 Отговор
    Циганите убиват грабят и безчинстват , а те кучетата обсъждат . Аз съм за 10000 лева глоба за циганин без намордник , 10000 лева за циганин без каишка

    Коментиран от #43

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Злобко

    12 8 Отговор

    До коментар #25 от "Кучкара":

    Защо обиждаш така човека твоето куче имало повече права от него и сигурно затова си лягаш с него в леглото и се заклещвате по няколко пъти до сутринта слагай презервативи че кучетата предават много зарази по полов път.😂😂😂😂😂

    Коментиран от #38

  • 33 НИКОЙ НЕ ТЕ Е ПИТАЛ КЪДЕ ЖИВЕЕШ

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ВЪВ ВАС (КЪДЕТО И ДА Е ТОВА) СМЪРДИ ОТВРАТИТЕЛНО И ТИ СЪЩО КОМПЛЕКСАРЧЕ..ХАЙДЕ НАЗРАВЕ ДА СА ТИ СЛАДКИ КУЧЕШКИТЕ ИЗПРАЖНЕНИЯ С КОИТО МЕЗИШ.. САМО ТЯХ СЪС СИГУРНОСТ МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ..И НЕ БЕРИ ГРИЖА КАКВО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДРУГИТЕ ХОРА...ГЛЕДАЙ СИ В КОЧИНАТА МЕКОТЕЛО..

    Коментиран от #36

  • 34 Ади

    19 0 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    А който гледа и двете от кои е? Не може да се сравнява. Има безотговорни родители и безотговорни собственици на кучета. Лошия човек не обича никого
  • 35 Чичо Тони

    15 5 Отговор
    Има няколкостотин породи кучета. И разликите между тях са от небето до земята. Да ги поставяш под общ знаменатал си е откровена дивотия. Поредната имитация на дейност на калинките. Агресивните породи трябва да са с разрешително, регистрирани и на отчет (подобно на оръжието). Защо се гледат агресивни породи? Вълци и мечки в градовете няма (то и в гората вече ги няма).

    Коментиран от #57

  • 36 TIFF

    3 9 Отговор

    До коментар #33 от "НИКОЙ НЕ ТЕ Е ПИТАЛ КЪДЕ ЖИВЕЕШ":

    Ти си отвратителен идиот !! Сто процента си злобен и беден и най вероятно за пореден път си изхарчил семейня бюдджет за 1л бира . Утре ще измислиш нещо
  • 37 svishtov bobi dinozavara

    1 6 Отговор
    ako e mujko i sobstevinka nezbavna kastraciq i na dvama
  • 38 Кучкара

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "Злобко":

    Много ги разбираш клещениците сигурно те клещило куче затова устата ти е такава голяма!
  • 39 Пак недомислен закон

    22 4 Отговор
    В Германия ще видите как стопанката на кучето събира изпражненията му, докато тука българката се прави на приятно разсеяна. Кога ще сложите солени глоби и за това, уважаеми депутати? Потънахме в л.айна.
  • 40 Екоравновесие

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Кажете телефон":

    Екоравновесие имат сайт и телефони, където може да се съобщава за агресивни бездомни кучета.
  • 41 Колоездач

    16 3 Отговор
    Всички тези закони са добре, но трябва да се обърне внимание и на овчарските кучета по планините, на свободно пуснатите и скитащите край селата и край кошари и махали в планината. Аз карам по планините, в диви местности, забутани села и най-голямата опасност са кучетата. Нито от вълци, нито от мечки, нито от диви свине ме е страх, но кучетата, особено българските овчарки, които ходят със стадата по планините, направо се хвърлят да разкъсват. На няколко пъти се спасих на косъм и благодарение на колелото, че го използвах като защита докато дойде овчаря.
  • 42 А защо данък шум

    23 9 Отговор

    До коментар #13 от "Булгар":

    Аз плащам на моето куче данъка и той е 25лв. Но нямам кошчета нито заградено място където да го пускам свободно. Вързано е не защото е агресивно, а защото ме е страх да него нападнат други кучета. А относно шума и ти вдигаш шум но не плащаш.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Значи

    18 19 Отговор
    ако питате някой кучкар, веднага ще каже: "Ама как, моето куче не хапе, много е добричко и послушно". Докато някой ден стане белята. Няма куче, което да е куче, и в даден момент, при определени обстоятелства, да не нападне или захапе.
    Иначе е несъмнено, че има нещо дълбоко сбъркано в мисленето на кучкарите, които обичат кучетата повече от хората - не са точно клинически случай, но имат някаква психична патология, не са съвсем добре.

    Коментиран от #46, #60

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Единствено кучета водачи

    8 6 Отговор
    на хора с увреждания трябва да имат право да се придвижват и разхождат навсякъде.
  • 48 анализатор

    14 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От 100 на 1000 лева да се увеличи глобата за разхождане на агресивно куче без намордник. Ако наистина така е написано в проектозакона и журналистката го е цитирала точно, тогава герберастите са измислили голяма тъпотия или нас ни правят на тъпи. Думата "агресивно" изобщо не ѝ е мястото тук, защото играе ролята на чудесна вратичка, през която много наказателни постановления ще паднат в съда. Как се доказва едно куче дали е агресивно? Задължително всяко куче трябва да е с намордник, думата "агресивно" не трябва да фигурира в текста. Освен това, чудя се как самите собственици не могат да разберат, че е в техен интерес и е за доброто на любимеца им да му слагат намордник, за да не се излъже да налапа нещо отровно, заразено или друго, което не трябва.

    Коментиран от #54

  • 49 Леопардът

    19 6 Отговор
    Вижте сега, аз обичам леопарди. Искам да си взема леопард и искам закона да ми позволи да го разхождам свободно без каишка в парковете и градинките, където кучкарите свободно си разхождат кучетата. Какво ще кажете, кучкарите?

    Коментиран от #61, #96

  • 50 Коткар

    11 3 Отговор
    10000 лв. да стане глобата, да се респектират комплексарите. 1000 лв. са им малко.
  • 51 Браво

    8 6 Отговор
    Малко са 1000 лв. Поне 5000 лв. да е глобата.
  • 52 соросоидни кърлежи

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз имам куче":

    закарайте няколко намордника и в парламента, тези ръфат от бюджета като че ли бяс ги хвана.
  • 53 ППП

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Никой не те кара да вземаш куче насила и да го отглеждаш в града.Това е ТЕРИТОРИЯ на хората не на помиярите.Длъжен си ТИ да се съобразяваш с законите а не ТЕ с кучето ТИ!

    Коментиран от #59

  • 54 Петров

    14 2 Отговор

    До коментар #48 от "анализатор":

    Имам мъжка немска овчарка на почти 2 години. Винаги е вързан и с намордник. Не е агресивен, но е много любопитен и затова съм се застраховал. Извеждам го обаче с палка, защото не виждам често други кучета с намордници. Проблемът с бездомните кучета е много сериозен и като цяло мястото им не е улицата, но общинарите нямат интерес да го решат. Иначе лоши кучета няма. Има лоши хори, които избиват комплекси
  • 55 Въпрос към кучкарите

    15 7 Отговор
    Защо трябва хората и децата да се съобразяват с вас и вашите псета, а не вие с хората. Има хора, на които не им е приятно кучета да идват да ги душат и да им се въртят в краката, а много деца дори ги е страх и изпадат в паника от това. Толкова ли не можете да го разберете, прости ли сте, нахални ли сте?!?!

    Коментиран от #58

  • 56 КозЗа Ноздра

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Поредния долен кучераст, който се самоизтъква, че и помияра си слага пред хората. Никой нито те е питал къде си го врете с кучето си нито какво мезиш. Шибай се с кучката си и недей дава акъл...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ррр

    10 6 Отговор

    До коментар #55 от "Въпрос към кучкарите":

    Всеки трябва да си държи кучето на повод до 1м. Но децата ги плащат родителите и им създават комплекси и параноя като това остава за цял живот. Сигурно и майкати те е плашила и за това сега пишеш глупости.
    .

    Коментиран от #63

  • 59 Ррр

    8 6 Отговор

    До коментар #53 от "ППП":

    Кучетата са живели с хората много преди да има градове защо реши че това е място само за хората които не искат кучета.

    Коментиран от #64

  • 60 Ррр

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Значи":

    И теб са те дърпали като малък и са ти казвали ако не слушаш ще те ухапе кучето на съседа.
  • 61 Ррр

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Леопардът":

    Давай а аз винаги се разхождам с мойте братя Хеклер и Кох.
  • 62 Ррр

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "СССА":

    И ти си дошъл от край село в центъра на града и сега претенции айде ставай за работа, че трябва да се плаща кредита, сметки, вода, струя.
  • 63 Не кучкарю

    8 9 Отговор

    До коментар #58 от "Ррр":

    не ме е плашила майка ми. Когато бях на четири-пет години и веднъж си играех и тичах в парка, две немски овчарки на един дебил, които ги разхождаше отвързани ме подгониха, скочиха върху мен и ме събориха, преди някой да може да реагира. Не ме ухапаха, но не ти пожелавам ужаса, който едно дете изпитва при такава ситуация. Може само да се опиташ да си представиш какво съм преживял, за да го запомня до днес. Но няма да го разбереш, защото си прост кучкар.
  • 64 Щом си за традициите

    8 4 Отговор

    До коментар #59 от "Ррр":

    Изкопай си пещера и там си живей с кучето на воля!

    Коментиран от #69, #93

  • 65 Врабец

    7 12 Отговор
    В едно малко врабче има хиляди пъти повече достойнство, чест, гордост и свободолюбивост, отколкото в едно псе. Псетата са продажни, робски същества без достойнство - най-мизерните издънки на вълчия род, които са се съгласили за парче подхвърлено месо да се превърнат в роби на този, които ги храни.
    Ако вържете едно куче и го храните, ще ви счита за бог, ако затворите едно врабче в клетка, ще умре.

    Коментиран от #67, #70

  • 66 ПИСНА ми

    6 2 Отговор
    Колко лева ще е глобата за влачещи, тричащи, тровещи, прегазващи, осакатяващи и т.н изтъпления, хора без на мордник и пранги, а ГЕРБ? Като за толкова случаи на сасипани от изроди невинни животни питахме какво ще е наказанието. Хайде чакаме, иначе ще ви изпрТим в 6-ТА ГЛУХА НА ИЗБОРИТЕ
  • 67 ПИСНА ми

    5 4 Отговор

    До коментар #65 от "Врабец":

    Тъпотия. Човек, който никога не се е докосвал до чистата душа и интелигентност на този животински вид. Хората са това, за което се опитваш нещо да размошляваш

    Коментиран от #87

  • 68 Ррр

    6 6 Отговор
    И понеже веднъж като беше малък на 4-5 си паднал пред две овчарки, които най вероятно са те подгонили защото си бягал от тях както са те учили, а те най вероятно са видели неестественото поведение и може би писъци от страх, че лошите бау бау идват и са се опитали да те спрат реши, че всички кучета са лоши. Не има лоши хора и недресирани кучета.
    Вземи си животно независимо какво и се успокой казах че травмите от родителите са за цял живот. Опитай терапия отиди при приятел с куче, занеси му лакомство. Никой не можа да ти се зарадва и довери както твоето куче.
  • 69 Ррр

    0 3 Отговор

    До коментар #64 от "Щом си за традициите":

    Като тази в която си израстнал ли?
  • 70 Ррр

    0 3 Отговор

    До коментар #65 от "Врабец":

    И прасетата са много мръсни животни нали. Правата вяра е единствената.
    Ясно за какво става въпрос просто така са те учили. Не си виновен простено ти е.

    Коментиран от #72

  • 71 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    въпроса е кои ще събира глобите.в момента по села и паланки пъплят каракачанки с големината на мечки .движат се на глудници и са изключително агресивни.особено са опасни за туристи деца и жени .ако нападнат в група трудно би се справил с тях и сериозен мъж.
  • 72 бегай бе кучелюбец

    7 5 Отговор

    До коментар #70 от "Ррр":

    патологичната ти привързаност към кучета и омразата ти към хората доказват, че си болен мозък, както повечето кучкари. Къш оттук, че смърдиш!
  • 73 Nik

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Не ме интересува,дали твоето куче се "охлажда",през устата или чрез кожата!Има правила,които трябва да спазваш!Животът и здравето са ми много по ценни от твоето куче!Агресивни и опасни животни-НА ПОВОД И С НАМОРДНИК!Ако не спазваш правилата-"солена"глоба,а при рецидив-отнемане на кучето!Аман от олигофрени с кучета!
  • 74 Nik

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Докато не се научите да спазвате правилата,ще бъде така!Агресивно и опасно куче на разходка сред хора-на повод,с намордник и задължителна дистанция от хората-минимум-2метра!
    Плик и ръкавица за събиране на изпражненията!Няма значение дали е "срало"на улицата,на полянката,под дървото или на други места,където ходят хората!
    Който не спазва-яки глоби!При рецидиви-отнемане на животното!При средни телесни повреди на хора-съд и затвор!При убийство на човек от куче/кучета/-собственика да се съди,като за непредумишлено убийство!За агресивни "улични помияри":евтаназия!Омръзна ми от компромиси!

    Коментиран от #81

  • 75 Nik

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антони Лазаров":

    Има си хора за всичко!Ще ти изпратим кучешки психолози и ще установят дали е агресивно кучето ти!На "запад" имат специални тестове за това!
  • 76 Nik

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Антони Лазаров":

    Ще му сложиш,ще му сложиш!Ако аз съм инспектор от общината,ще ти "разгоня фамилията"!Ще те "спукам"от глоби!Ако" не разбираш" и от глоби-накрая ще ти се отнеме и песа!

    Коментиран от #80, #83

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Киро

    3 0 Отговор
    Айде малко ред, имам 60 килограмов агресивен каракачанец ако го срещне човек по улиците се е оакал без да го е хапъл. Та да питам за100 лв да заема да си права бъзика с хората
  • 79 Александра

    9 3 Отговор
    Абе вие нормални ли сте. Първо ние "кучкарите" плащаме данъци за кучетата си! Никъде няма кошчета и специално подготвени места за кучетата. И да понякога обичаме кучетата си повече от някои хора,които са ни ядосани. И как по дяволите,ще разберете кое куче е агресивно. След това.........родителите да отговарят за децата си ,а ние "кучкарите" за кучетата си. Знаете ли,че 30% от хората.на земята стават убийци,наркомани,крадци и т.н.А само 5% от кучетата стават зли и то заради хората. Нали знаете,че пушката сама няма да стреля. И не си мислете,че всяко куче е зло. Да повечето кучета наистина не хапят,макар и да има изключения. Нападали са ме кучета. Питбули, немски овчарки и различни улични кучета. А сега отглеждам куче, и то две. Моля тези където си нямат и на представа какво е то куче да не коментират по този въпрос!!!!!
  • 80 Александра

    2 5 Отговор

    До коментар #76 от "Nik":

    Не си инспектор така че си мълчи. И аз не слагам намордник на кучето. Взимам го навън,но не го слагам на кучето. И няма как да вземеш което и да е куче особено моето,защото то самото няма да ти позволи. Знаеш ,че ще се защитава нали. Нямаш власт само жалките ти думи.
  • 81 Александра

    8 4 Отговор

    До коментар #74 от "Nik":

    Що не евтанизираме убийците ,а. А онези бездомници и пияници дето серат и пикаят навсякъде. А за агресивните цигани. И аз повече няма да правя компромиси. Всяко куче може да се превъзпита.Ама човек не може.
  • 82 Антони Лазаров

    5 1 Отговор
    Отново виждам тъпи и злобни коментари на дребни озлобени душички които не знаят към кого да излеят злобата си .Това че живота ви е сгумнянсан жена ви не ви пуска ,щото се чука с друг и сте бедни не значи ,че трябва да злобеете.А и сте прости и не четете...нищо ново не са приели ..вдигнали глобата от 100 на 1000.Само дето няма кой да определи кое точно куче е агресивно,а и аз лично познавам много кучкари не съм чул някой да са глобили.100х 0 е равно на нула....а,1000 х0 познайте колко е хахахах
  • 83 Антони Лазаров

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Nik":

    Можеш да разгониш само гълъбите от терасата си хахахах
  • 84 гост

    4 1 Отговор
    Никой не следи за това дали хората събират изпръжненията на любимците си, никой не дефинира коя порода се счита за агресивна, защото едно коли не е равно на ротвайлер. Не може да кажеш, че 6кг. куче е опасно, ако е булонка например или пудел или бийгъл, абсурдно е такива кучета да са с наморници. Въобще само идиоти са се събрали и за парите мислят, а не за логични и разумни мерки.
  • 85 Сульо

    6 2 Отговор
    Ок, от утре взимам ловната въздушна пушка, и започвам да си я нося открито и насочвам към хорат, тъй като по техните думи (на гласувалите за закона) "няма възможност да нанесе драстична телесна повреда". Отделно гласувания закон е много неконкретен. Не могат да определят какво са агресивни кучета. А до тези, които са хапани, да си търсят отговорност от собствениците на тези кучета, не да сочат с пръст и да викат "ОО ЗЛО КУЧЕ„ НАМОРНИК„ ПРИСПИВАНЕ" и т.н. Ако се иска да се постигне някакъв прогрес, трябва (ако не ме лъжа паметта) както в Германия: Всеки собственик на голямо куче, да преминава задължителен курс за обучение на собственика и кучето, и чак след това да може да си го купи. А тези които се оплакват, че кучетата се изхождали по пейки и т.н., пак ще кажа същото, търсете вината в собствениците, не в животното. Все пак, България е известна, че само и единствено кучетата мърсят, българите най-целеустремено рециклират всичко, и не се е чуло, ни видяло някой да си изхвърля боклуците, повръща и ходи по нужда по улиците. (Това беше сарказъм). Лек ден!

    Коментиран от #86

  • 86 Александра

    4 5 Отговор

    До коментар #85 от "Сульо":

    Съгласна съм
    Аз минах това обучение заедно с моето куче(питбул). Както казах пушката сама не стреля

    Коментиран от #101

  • 87 ннн

    5 4 Отговор

    До коментар #67 от "ПИСНА ми":

    Абе, ти нормална ли си? Защо не отидеш да говориш за "прекрасната душа" на кучетата пред всички онези хора, които са пострадали от кучета или чиито близки са били разкъсани от кучета? Кучето е едно обикновено, склонно да става злобно и не много умно животно. Доказано е ,че не е по-интелигентно от кон, коза или свиня, а човекоподобните маймуни, делфини и косатки са много по-умни от него. Кучето по принцип е мръсно животно и една от най-големите обиди при много народи е да те нарекат "куче".

    Коментиран от #88, #89

  • 88 Александра

    3 5 Отговор

    До коментар #87 от "ннн":

    Кучето не е тъпо животно. Единствената грешка,която правят кучетата е да слушат хората. Хората нахапани от кучета да се обърнат към собствениците,а ако са улични към общината. И също така знаете ли ,че са служили на човека хиляди години.
  • 89 Сульо

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "ннн":

    Значи за кучетата, когато не са обучени, не виним собствениците, а кучето, но когато децата правят пакости, родителя е виновен. Отделно кучето може да има интелект като на 2-3 годишно дете. Ако се съгласиш, че кучетата сами отговарят за действията си, то тогава нека наказваме и 2 годишните деца, които се бият в градината и правят пакости, и да не търсим отговорност от родителя. Ако не си съгласна, и трябва да се търси отговорност от родителя, то тогава така да се постъпва и с кучетата, да се търси отговорност от собственика. Избери си отговор и очаквам коментар над горе поставените ми аргументи :).

    П.С.
    Много от тези деца, които не са възпитавани от родителите си, стават в пъти по-лоши от кучетата.
  • 90 Алл

    2 3 Отговор
    СПИТЕ ЛИ ? ТУКА ТРЯБВА ЦЕНЗУРА ! ИЛИ ЦЕНЗУРАТА Е ИЗБИРАТЕЛНА ? За едни -цензура ,за други не ! Не търпите критики !!!! Да ви имам сайта ,да ви имам ! Или сте "кучкари" ?
  • 91 Александра

    5 3 Отговор
    По-добре "кучкари" отколкото ********* като вас.

    Коментиран от #94

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Ванко

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Щом си за традициите":

    Напълно луд си.
  • 94 Алл

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Александра":

    СМОТАНА КУЧКАРКА ,АКО ИСКАШ СЕ..... С ТОЙТО КУЧЕ ! МНОГО СИ ТЪПА,ПРОСТА И ОГРАНИЧЕНА ,СЕЛСКА " ПРЪЧКА " НИКОЙ НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ТЪРПИ ПРОСТОТИЯТА ! РАЗБРА ЛИ КУЧЕШКА ЛЮБОВНИЦА !ДА ТИ ГО ....В ГОЛЯМАТА Е.....НА УСТА ! МНОГО СИ СМЕЛА КАТО ПИШЕШ ! АМА АКО СРЕШНЕШ НЯКОЙ НА УЛИЦАТА ЩЕ ТИ СТАНАТ КАВЯВИ ГАЩИТЕ ОТ ЗОР ! И НЕ ОБИЖДАЙ ,СМОТАНА МИРИЗЛИВА МИЗЕРНА КУЧКАРКО ! !!!!

    Коментиран от #98

  • 95 Кати

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!!!":

    В белите страни с кучете може да се влиза в ресторанти и сладкарници. Възмущавам се, когато видя изпражнения по тротоара. Да трябва да има култура. Но какво да кажем за хората, които си хвърлят боклука през балкона, които пикаят по ъглите на входовете, които не се къпят "дори и през лятото" и разнасят зарази...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Баш Батка

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня с юовод":

    Ще си охлаждаш кучето в двора на къщата без наморник. За това няма забрана.
  • 98 Александра

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Алл":

    Всеки ден виждам ******** като вас. Знаеш ли колко бързо ги оправям. Само с поглед. Гледай да не се срещнем.

    Коментиран от #100

  • 99 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    И кво, да няма деца и да не караме колелета, щото ти да имаш куче ли бе, калтак?
  • 100 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Александра":

    ....и всички изпонастръхнахме. Къде бе, клавиатурен бабаит, такъв?...

    Коментиран от #104

  • 101 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Александра":

    Нали в другата статия каза, че кучето ти не е питбул?!?! Май сама почна да се оплиташ в лъжите си.

    Коментиран от #103, #106

  • 102 Гост

    0 0 Отговор
    Носа нож и имам право да се защитя, ако бъда нападнат.

    Коментиран от #105

  • 103 Александра

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Кучето ми е питбул. Кога съм казала че не е
  • 104 Александра

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Димов":

    Навсякъде. Не си ме срещнал просто
  • 105 Александра

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Нося си куче и аз имам такова право.
  • 106 Александра

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Искам да ми покажеш къде точно съм го казала
  • 107 Karolina Abadzhieva

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СССА":

    Амо питаш мен теб трябва да те отглеждат далеко от града :)
  • 108 Karolina Abadzhieva

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Булгар":

    А къде е описано, че парковете са за деца и кучета не могат също да се разхождат и играят в парка? И защо сте толкова злобни в изказванията? Толкова ли сте комплаксиран и затормозен в опитите за съществуване и че вероятно в ежедневието сте последно стъпало и постоянно тъпкан, че такава злоба? Комплексите да си ги избивате зад клавиатурата е някак смешно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове