Last news in Fakti

27 Юни, 2019 15:35 2 871 15

Медицински сестри: Болниците правят злоупотреби с цел финансово оцеляване

  • медицински сестри-
  • болници-
  • протести-
  • злоупотреби-
  • люба кулезич

Намесени са страшно много финансови интереси, навлизаме в дълбоката тиня и затова не сме удобни за никого

Медицински сестри: Болниците правят злоупотреби с цел финансово оцеляване - 1
Източник: БГНЕС

Медицинските сестри Веселина Ганчева и Димитрия Димитрова разказаха за злоупотреби, които се правят в болниците, като тези нередности се извършват с цел покриване на разходите на дадената болница. Разказът на медицинските сестри е от предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Водещата Кулезич подхвана разговора със заключението: ''Протестите Ви напреднаха твърде много, те вече не само за заплати'', Димитрия Димитрова започна отговора си така: ''Протестите ни никога не са били само за заплати. Така се анонсира от медиите, че нашата цел е повишаване на заплатите. Осемте точки, които сме написали, искаме промяна на Закона за съсловните организации, без търговски дружества в здравеопазването. Не искаме да има търговия със здравето. Искаме да се направи така, че да се лекуват хората. Да не става така, че болниците да прибягват, да са принудени да прибягват към злоупотреби, за да могат да си докарват пари, с които да си покрият разходите и да се дадат заплатите на персонала''.

''За да изкара заплатата на един лекар, на една сестра, на един санитар да покриеш разходите, ти трябва да направиш X пътеки. Когато не можеш да ги направиш тези X пътеки, ти тръгваш и ги надписваш. Лежи Иван и Марийка го гледа, хайде да вземем и Марийка на пътека, правим пътека и на Марийка. Веднага там има лъжливи изследвания, лъжливи процедури, за да могат дойдат пари, които да покрият болниците'', продължи с разкритията Димитрия Димитрова.

''Не искаме да бъдем съучастници в кражбата от нас, защото ние крадем от нас самите, от Вас, от населението. Идва моментът да се лекува някой, а се оказва, че няма пари за него. Наскоро знаете случая за Мимето. Казах неща на здравния министър право в очите, да е реагирал? Защо не реагира? Някой беше казал: ''Този, който посмее да бръкне и да прави реформи в здравеопазването си прави сепуко''. Никой не смее да се обрече, просто той се унищожава. Никой не смее да бръкне и да направи тези реформи, а те ако не станат, просто нещата стават сериозни'', добави Димитрова.

Водещата Кулезич се обърна към Веселина Ганчева и я попита защо никой не смее да прави реформи, каква е причината? Ганчева отговори по следния начин: ''Мисля, че са намесени страшно много финансови интереси. Тук вече навлизаме в дълбоката тиня и затова не сме удобни на никого. В крайна сметка обаче ние медицинските специалисти казваме, че не искаме да сме съучастници в това нещо. Искаме да се работи качествено, всички говорят за качествено здравеопазване. В този си вид - няма как да е качествено. Ние обричаме нас, семействата ни и всички български граждани на едно некачествено здравеопазване''.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    5 9 Отговор
    Хм, крадеца се оплаква, че краде?
  • 2 Тези какво ревнаха пак?

    3 12 Отговор
    Вдигнаха им заплатите с по 250 лева и лакомията иска още, а има един милион от пенсионерите, които изкарват месеца с по-малко от това увеличение. Доходите трябва да се увеличават, но не избирателно за този или онзи, а на всички българи.
  • 3 Иван Гешев

    4 7 Отговор
    Ами като нямате пациенти, които да искат да се лекуват в дадена болница, значи не предлагате добро лечение и добри условия, а и отношението към пациентите ви куца. Не трябва да надписват фалшиви пътеки за да ви плащат нещо, което не сте изработили, а трябва да ви изпратят в къщи. Това е целта - кадърните и способните да получават повече от търтейте.
  • 4 Иво

    4 7 Отговор
    Тази кифла в прав текст е заявила по ТВ, че фалшифицира медицински документи и източва касата за да вземе заплата, която не им се полага.
  • 5 eustasio

    5 3 Отговор
    Кога,тъпако,им вдигнаха заплатите със250лв.Защо говориш на "Ангро"?Като не знаеш по добре си затваряй устата!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Петър Стоянов

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "eustasio":

    Май ти не си в час, а иначе са дадени пари за по-високи заплати само в общинските болници.
  • 7 Пешо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "eustasio":

    Аз искам моите пари да не се източват от недобросъвестни "специалисти по здравни грижи", а да се дават само на този, който ме лекува реално.
  • 8 Ernesto Guevara

    6 2 Отговор
    Нещата са пределно ясни.Има лобиски кръгове,които искат да направят здравеопазването само в частни болници и искат/и почти са успели/ да ликвидират държавните и общински болници.Персонала обаче дава отпор като лъже системата,за да оцеляват.Браво на сестрите,много малко хора смеят да казват как наистина стоят нещата в здравеопазването.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Не е вярно

    5 0 Отговор
    Злоупотребите са с цел лично финансово облагодетелстване на шефовете, а вие си кретайте с 6-700 лв. заплата.
  • 10 Явно

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ernesto Guevara":

    и ти мажеш филията дебела в общинската болница, дето никой не идва да се лекува. Който не работи, не трябва да яде.
  • 11 Явно

    2 0 Отговор
    и ти мажеш филията дебела в общинската болница, дето никой не идва да се лекува. Който не работи, не трябва да яде.
  • 12 И как по-точно

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ernesto Guevara":

    се бориш - като чрез измама парите от нашите осигуровки отиват във вашите джобове ли?
  • 13 Галина

    2 1 Отговор
    Лекарят нарежда кой да се приеме фиктивно и кой не.Не са сестрите.Колко болни се приемат в урологично отделение с бъбречна криза,а в И.З. има оперативен протокол.А колко от вас са взимали болнични,а са били здрави?Стига сте се правили на светци!

    Коментиран от #14

  • 14 Нико

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Галина":

    Фалшивите болнични и фалшивите ТЕЛК-ове също се изготвят от медицински специалисти срещу съответните парични знаци. Сестрата пише фалшификата, доктора го подписва и паричките са в джобчетата им.
  • 15 не не и не

    0 0 Отговор
    Ако си мислите,че сестрите си ги измислят тези фалшиви клинични пътеки,фиктивни пациенти, оп.протоколи и др., то дълбоко се заблуждавате.Събудете се български граждани!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове