Last news in Fakti

27 Юни, 2019 17:10 2 171 19

ВМРО против Доган и Софи Маринова в учебниците

  • вмро-
  • милен михов-
  • ахмед доган

Той обясни още, че ВМРО подкрепя министър Красимир Вълчев в действията му по темата с учебниците по история за десети клас

ВМРО против Доган и Софи Маринова в учебниците - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ВМРО доц. Милен Михов също разкритикува остро учебниците по история за десети клас. В един от тях почетният председател на ДПС Ахмед Доган е представен като български учен. Това стана ясно от брифинг в парламента.

Михов посочи още, че е против това в учебниците да се учи и за музикални звезди като Софи Маринова, която е представена като "изпълнител, прославил страната ни по света", а пък Доган е описан като учен със съществен принос и името му стои редом с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков.

,,Любопитно е дали това е следствие на неговите дълбоки философски прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство'', коментира Михов.

Той обясни още, че ВМРО подкрепя министър Красимир Вълчев в действията му по темата с учебниците по история за десети клас.

,,За пръв път министърът и държавата се намесиха в нещо, което е задължение и отговорност на държавата. Време е темата за учебното съдържание да бъде затворена и да се изпълнява законът'', заяви Михов.

,,Ние настояваме МОН да изготви доклад за осъществената проверка за учебното съдържание на всички учебници'', обясни още депутатът.

ВМРО смята, че докладът трябва да бъде разгледан в ресорната парламентарна комисия и да бъде подложен на широк обществен дебат - още преди десет месеца от ВМРО са поискали въпросната ревизия.

,,Припомняме също така, че в учебниците съществуваха редица недомислици, свързани с османското присъствие по българските земи. В учебниците по литература имаше интерпретации, които учудват на пръв поглед. Така например в учебника по литература за пети клас "Даваш ли, даваш Балканджи Йово?" е представен като "конфликт" между непокорните българи и чуждите насилници'', каза още депутатът от ВМРО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko 3ти

    19 4 Отговор
    ОБЕЩАНО ОТ ГЕРБ И ДПС! :)
  • 2 Професора

    23 3 Отговор
    За тези няма нищо свято, за да се нагодат на Сорос пишат в учебника по музика за разни цигани!
  • 3 ВМРО

    9 3 Отговор
    са против, но само на думи.
  • 4 Митака

    6 0 Отговор
    после да не се чудят как едим доктор убива един плъх
  • 5 Bubbles

    6 0 Отговор
    Ама Тиквун може нали?
  • 6 дано да е някакъв майтап

    15 0 Отговор
    Това за Доган и Софи Маринова наистина ли е в учебниците???!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Bahti

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "дано да е някакъв майтап":

    Е ти от еднокнижници Пребоядисани ше искаш, да грамотни? Аз се съмнявам, пе могат да четат. И според деянията им, се съмнявам, че са хора.
  • 8 Хисторик

    13 1 Отговор
    ВМРО е една пародия на патриоти, разписаха за името,, Северна Македония" сега се правят че нещо вършат! Новата история на България скед 1989г.може да се обобщи само с една дума а тя е:СКРЪБ! Хубаво е децата да не учат за нея.
  • 9 ciganin

    4 0 Отговор
    Tova naistina e golqma tapotiq
  • 10 глупости

    5 2 Отговор
    Това не може да е вярно. Ако е така то нямя вече кой да защитава народа ни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Димов

    1 1 Отговор
    Интеграцията съсипа ценностите ни. Измислиха я от ЕС, да си интегрираме ромите, та да си останат вечно наш проблем, да не ходят при тях. И лапнишараните се продадоха, че и нас също.
  • 13 Bgstil

    2 1 Отговор
    Dogan shpionina ,koito predi 89 e ybival bylgarski deca I maiki the go fund me zdigat na piedestal tyjno
  • 14 Димов

    3 1 Отговор
    Родители! Събирайте се и при директорите научилищата! Искайте да не промиват мозъците на децата ви с тия, нови тефтери. Да ги учат по учебниците отпреди 30г. За какво си пратихте децата там? Да бъдат научени, или да бъдат промити? МОН трябва да се стресне. Стачки и искания до дупка!
  • 15 А за Азис

    4 0 Отговор
    Пише ли в учебниците, или го забравиха?
  • 16 месара

    2 0 Отговор
    бе те турското робство отрекоха, продължават с това че русия и по късно ссср са ни освобождавали, а не окупирали, вие се очудвате за софчето и агент доган!
  • 17 Какви учебници за роби бре?

    2 0 Отговор
    На кой му трябва образован роб?
  • 18 Мемет

    0 5 Отговор
    Как така ще отричате турското робство бре?!?!?!Ако го отречете с какво ще се оправдавате за хала си, м?

    Коментиран от #19

  • 19 бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мемет":

    мемете, а вие байно с империята на три океана как ще си оправдаете жалкото спускане днес по надолнището или тя вашата империя на три океана беше повече като табуретка с три крака додето никой не се сти да я катурне до сега , щото на никой не пречеше... Ако мога да рабере от къде ви се събира самочувствието на амуджите, като битието ви в България (че и в туршия е жив зян дори сравнен с България) и цялата ви държава е един азиатски кенеф !? Просто сте безкритични идиоти за това я харесвате тюркие, инак ако у нас говорим за корупция то у вас думата вече ще е друга, нещо като башкорумкурлар ... Я по рахатясайте малко, ние българите много мрънкаме, но ако нашето мрънкане го обърнем към туршията от нея камък връз камук няма да остане от пустосване. Как си предствяш да пробутваш великата туршия за пример на България!? От самото ви начало е обратно, по примера на България Ататюрк забърква и вашата туршия... България е европейска държава и има европейски проблеми ( разбирай проблемите на цивилизования свят) вашето е друго ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове