Last news in Fakti

1 Юли, 2019 20:05 1 686 21

Божидар Лукарски: СДС не трябва да върви след ГЕРБ като магаре

  • сдс-
  • божидар лукарски-
  • герб-
  • коалиция-
  • безгласен придатък-
  • магаре

Отношението към СДС е като към безгласен придатък

Божидар Лукарски: СДС не трябва да върви след ГЕРБ като магаре - 1
Източник: БГНЕС

''Не съм против коалиция с ГЕРБ като цяло, аз съм против начина, по който това се случва'', това коментира в студиото на „Лице в лице” бившият министър на икономиката и бивш лидер на СДС Божидар Лукарски.

Според него СДС не бива да върви след управляващата партия като "магаре без признаци на живот.

По думите му отношението към партията е като към безгласен придатък.

''Трябва да си променим отношението, което е вътре в СДС, а именно - безгласно към ГЕРБ, макар и бидейки по-големият политически субект и да е естествено да бъдем в коалиция с такъв партньор, който е част от ЕНП'', смята Лукарски.

По думите му СДС не излъчва никакви послания и няма никакви критика и никакъв глас по отношение на ГЕРБ:

''И единственото, на което разчита, са котерийни борби между някакви личности, които по волята на силните в ГЕРБ да попаднат в гражданската квота за съответен избор като кандидат, какъвто и беше случаят с Александър Йорданов'', смята Лукарски.

Относно подписаното споразумение между ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евровота Лукарски коментира отново, че е бил против.

Той обясни и че не може да си обясни как е станало така, че Йорданов е станал евродепутат, а реално СДС не са се явявали на избори.

''Как е попаднал в листите на ГЕРБ, за да стане евродепутат, защото това не беше волята на по-голямата част от УС на СДС'', постави въпрос и загатна Лукарски.

Според него е станало по волята на Цветан Цветанов, защото с Йорданов са били близки.

''Има бъдеще на тази коалиция с ГЕРБ, но трябва да има друг облик СДС, ние носим марката и романтиката от близо 30 години промени и имаме видимо участие в тях. С ГЕРБ имам повече пресечни точки, отколкото, например с „Да, България”, със сигурност нямаме пресечни точки със Зелените'', каза още бившият лидер на СДС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    15 1 Отговор
    Това беше нареждане от ЕС-магарето дърто Ж.Ю, а не от Боко! :(
  • 2 Къде сте тръгали бе

    16 2 Отговор
    Всички сте политически трупове. Да бяхте мислили преди да влезете в коалиция с ГРОБ, преди да подарявате предприятия и т.н.
  • 3 гост

    15 2 Отговор
    А какво е СДС

    Коментиран от #4, #19

  • 4 забрави ли

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Стани, да седна.
  • 5 патладжан

    14 3 Отговор
    Ти си лукова глава. Боко - тиква. Ще се разберете.
  • 6 Бат Вал

    14 3 Отговор
    Не само сдс е като магаре! Такива са партиите на Марешки, на симеонов, каракачанов, сидеров... Всички са зинали за кокала...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мордекай

    3 9 Отговор
    ГЕРБ ще ви издърпа от блатото , трябва да си му благодарен на Бойко Борисов , че ви подаде ръка , за разлика от другите мекерета като радан христо иванов и тем подобни плевели. Не се вързвай на глупостите идващи от шумкарите , това е страх , все пак ще ги погребваме ,триперли ви са знаят , че погребалния марш е за тях. АМИН

    Коментиран от #12, #17

  • 9 миш

    5 1 Отговор
    Прав е човека -не като магаре ,а като овца.
  • 10 Кольо

    2 5 Отговор
    Ми да върви подир един бивш член на СДС, наричаме я кУрни или г-жа ЛЪЖА !
  • 11 Порно

    5 0 Отговор
    Божо , ако големите началници не бяха заповядали на Баце , щяхте да видите евродупетат през крив макарон.
  • 12 Бат Вал

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мордекай":

    А защо борисов ще ги дърпа от блатото, замислял ли си се, или не можеш? Едва ли е защото са му симпатични! Айде пробвай да мислиш, ама не се напувай мноо ако знаеш че не ти се отдава!
  • 13 Давид

    7 1 Отговор
    След като всички са продукт на БКП , за какво изобщо говори този ? Кукловодите са едни и същи . Народа вече не вярва и скоро ще ви накаже и вие си го знаете .
  • 14 4321

    2 1 Отговор
    А защо като
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Адидас

    2 0 Отговор
    "ние носим марката и романтиката от близо 30 години промени..."
    Е.аси маркетинга, направо да почнат да шият анцузи!
  • 17 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мордекай":

    Прав си - най-големия страх на бесепедарите е че Бойко ще обедини около себе си и другите десни партии. Тогава, защото българина мрази партийни секретари, бесепедарите не могат да вземат власта даже и посмъртно. А и курна скоро ще ги доубие - ако не с харчове от по милион на месец, то с ината си и ще ги разцепи. Скоро очаквам да видим пътека от кадри-партизани присламчващи се към АБВ.

    Коментиран от #18

  • 18 Гошко

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Този може да обедини около себе си само Бандитска измет като него
  • 19 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    СДС е минало бе шалове краха и пак крадоха.А сега Бойко Борисов краде.А за какво вкараха крадеца Ал.Йорданов в листата си ами краставите магарета се надушват от километри.
  • 20 СДС не трябва да върви

    1 0 Отговор
    след ..... Ами то СДС много отдавна не върви и нема да тръгне.
  • 21 Abv

    1 0 Отговор
    Навремето направих грешка да гласувам за тези бандити. По крадливи са и от мутрите. И нагли, нагли . Да хванат да се разпуснат. От тях нищо добро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове