Last news in Fakti

3 Юли, 2019 14:29 4 645 32

Борисов погва болничните

  • тютюн-
  • канабис-
  • болнични-
  • комари

Той коментира нивата на незаконна търговия с тютюн

Борисов погва болничните - 1
Снимка: БГНЕС

Тютюн и канабис

От началото на годината сме задържали 11 тона нарязан тютюн, а за 2018 г. заловеният канабис е 110 тона. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при представяне на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки, цитиран от „Фокус“.

Борисов коментира, че аплодира неправителствения сектор затова, че помага в тази тема. „Тези резултати са заради волята на правителството и на главния прокурор, на прокуратурата“, изтъкна министър- председателят.

Премиерът се позова на резултатите, които отчита АИКБ за нивата на сивата икономика. По думите му светлата част на икономиката се повишава до рекордните 79,1 пункта.

„Фалитът на КТБ и политическата нестабилност през 2014 г. доведе до повишаване на индекса“ добави премиерът.

Болнични

„Нещо, което много ме тревожи, сутринта съм го възложил за проверка, за да вземем мерки с прокуратурата и МВР. Миналата година болничните са били 2 млн.. досега са 3,5 млн.", заяви Борисов.

"Това е страхотен бич и за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични, първите дни ги плаща работодателят, а после държавата започва да ги плаща“, коментира премиерът.

"Това са 1,5 млн. повече заболели, което няма как да е истина. Отчита се, че големи групи от хора, взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, като през това време си им текат заплати”, обясни Бойко Борисов.

„Не ни е приятно да арестуваме доктори или медицински лица, защото всеки от нас дълбоко ги уважава, но ги приканваме да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели с нея“, обърна внимание той.

„Толкова много искания имаме за повишаване на заплати, така, че всеки 1 лев ни е важен“, каза още министър-председателят.

Комари

"Разпоредил съм на земеделието и БАБХ, защото по Дунава от комари, насекоми и въшки е страшно бедствие. От този климат, това всичко избуява. Сега тепърва ще почнем с процедурите“, посочи Борисов.

„Това означава, че най-рано в началото на август да приключат, ако няма обжалвания. Помолил съм ги да се свържат с кметовете, за да ни улеснят“, коментира премиерът.

„Трябва със самолет да се пръска около Дунава, защото и да пръскаш в населеното място няма да има ефект", поясни той.

По думите му Министерството на земеделието, храните и горите ще предупреди всички пчелари и животновъди за предстоящите действия.

"В рамките на днешния и утрешния ден ще направим такива действия, за да спасим хората от това бедствие”, добави министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    23 6 Отговор
    Добре за Колко ги Продадохте деее. Ей Тикво Малоумна!

    Коментиран от #5

  • 2 Седящия бик

    19 4 Отговор
    "Велик" държавник

    Коментиран от #6

  • 3 батко мафи

    22 5 Отговор
    Явно му бъркат в канчето иначе едва ли щеше да му пука.
  • 4 El chochone

    5 14 Отговор
    АМИ БЕСЕПЕРАСТИТЕ КОГА.???
  • 5 Bahti

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Наскоро ме изтърваха от четвърти,а след това ме изнасилиха цигани и сега съм малко объркан,не ми обръщайте внимание на простотишките които пиша.!
  • 6 Реалист

    2 14 Отговор

    До коментар #2 от "Седящия бик":

    Ами намери по-добър като имаш претенции. Публична тайна е това с болничните и всеки си трае освен тея дето ти плащат заплатата. 3.5 МИЛИОНА ЧОВЕКОДНИ ДО СЕГА. Даваш ли си сметка каква сума е това? До сега е първи който не му пука да се захване с проблем за решаване. Лошото е че по тоя начин все на него чакат за окончателно решение.

    Коментиран от #11

  • 7 Грую

    21 3 Отговор
    Здравите и младите хора отидоха да бачкат в чужбина бре, където плащат човешки. Тук останаха дърти и болни и това е положението. Та не гледаш ли че откъм гробища се развива държавата най-добре и то от много време насам?
  • 8 ПЕЕВ

    5 4 Отговор
    ДОКТОР ИЗДАЛ ФАЛШИВ ДОГОВОР ,ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ЕДНА ЗАПЛАТА.
  • 9 Частник , краткосрочни болнични,

    21 0 Отговор
    НЕ ПРИЕМА! Тези болнични, Борисов, са на твоите хора! Бюджетните! И сите са менте! Медицинските кадри, са най- “ болни”, около НПразници и 15. 09.?
  • 10 ???

    18 0 Отговор
    повечето болнични ги вземат в тези които са на държавна хранилка. Да ги намали с25/30% и бюджета ще олекне и болничните ще намалеят и допълнителен приход ще влезе в бюджета, защото ще влизат осигуровки, а не ние да ги плащаме. Ако му стиска!
  • 11 Брадвата

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Е? Каква сума е? Сумата, от която работодателят ти да си купи втори нов дижп? Или сума, леко ощипала милионите гърла, които цял живот са на държавна издръжка, че и заплати, че и бонуси, че и пари за дрехи, че за почивки. Каква сума по-точно е това?

    Коментиран от #13

  • 12 РЕАЛИСТ

    20 1 Отговор
    ПРЕСТАНАХТЕ ДА ДАВАТЕ ПОЧИВНИ ДНИ ОКОЛО ПРАЗНИЦИ...ЗАПОЧНАХА БОЛНИЧНИ...НАЙ МНОГО ПЛАЧАТ РАБОТОДАТЕЛИ А ПЪРВИ СЕ ИЗНАСЯТ ПО КУРОРТИ ПО ПРАЗНИЦИ...РОБИТЕ БАЧКАТ...ДА НЕ СА ПО ПРОСТИ А...
  • 13 Реалист

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Брадвата":

    Болничните взети от държавния служител се заплащат ОТ БЮДЖЕТА. Да продължавам ли или можеш да мислиш и сам?

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Болнични

    10 2 Отговор
    се дават срещу пари под масата масово. С болнични се ходи и на почивка. Във времето, когато не пишат фалшиви болнични работниците в здравеопазването протестират за по-високи заплати. Така се случва и с фалшивите ТЕЛК-ове.

    Коментиран от #15

  • 15 Жоро

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Болнични":

    Ти също си вземал такива болнични няма начин кво плюеш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 От кой бюджет?

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    На здравната каса! Но Бойко не им внася вноските, от работодател! Неговото задължение! И това продължава от 09.09.1944 година! А оправданието, през Соца, бе ,че е излишно преместването, на пари, от джоб в джоб!
  • 18 Всъщност,

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Ти не можеш да стигнеш, до верно заключение, защото изходната ти позиция и от там заключението ти, са неверни! Защо обичаш да обиждаш?
  • 19 баи киро

    10 0 Отговор
    Бока малумник прос не виждаш ли че нацията заболява с боклука кито го храните .
  • 20 Anton

    6 0 Отговор
    Робите понякога ходят и на избори, а не само на работа. Есента отново ще трябва да си спомните, че ни има.
  • 21 Георги

    5 0 Отговор
    СМЕШНИК ! ТИ НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ МАХНЕШ БЕ,ИДИОТ !
  • 22 Граматик

    2 0 Отговор
    Як изказ,як словоред....
  • 23 БирникЪ

    4 0 Отговор
    Ако смея да попитам - за какъв чеп ни е министър на здравеопазването, щом Мутрата му върши работата!?
  • 24 Patriot

    0 0 Отговор
    Ракия и сланина!
  • 25 Букова глава

    6 1 Отговор
    Г-н Борисов,не жалете за бизнеса,а разпоредете проверка как се дава годишния платен отпуск на работниците,особенно в шивашките предприятия.Дават се по 4-5 дни през 2 месеца,как тези хора работещи по 10 часа да си починат и възстановят,камо ли да отидат на почивка.За това се и вземат толкова болнични господине!
  • 26 Hdhd

    0 0 Отговор
    Така ще е е зимат хората да могат нещо от някъде да изкарат пари или това е незаконно бберенето на гъби и доходен бизнес както и друго нека да дойде по селата без неговите ортаци да си поговори с хората от ниша класа щото вече така се делят и да види за какво става въпрос
  • 27 ufera

    1 0 Отговор
    Е как ще проверите бе смешници :)... заели се били сериозно верно ли?
    А и докторите не искат пари, казвам трябва ми болничен и доктора вика за колко ? Тъпак щял да проверява, а заплатките кога ще вдигате заедно с цените на тока и парното и храните? Пенсииките ?
    А бобчо?
  • 28 съвет

    0 1 Отговор
    Проверка означава прокуратурата да нареди на МВР, те на следствието, те на местните полицай и така кръгът се зтваря по няколко пъти, преписки купища, милиони похарчени, резултат-никакъв. Затова давам приятелски съвет на г-н Борисов. Просто да провери базата данни на НОИ за лицата, които са в болнични и за същия период да провери базата данни на митниците за лицата, напуснали България. Тогава ще се види истината - 10 дена болничен и на почивка в Гърция или Турция. Масова практика. Щастливи лица по райски плажове / иначе тежко болни/ греят от всички сайтове.Така става бързо, лесно и безплатно. Но също така има и хора, за които болничният е единствения шанс да си вземат отпуск, понеже работодателите не им я осигуряват. Държавата да помисли и за по-високи заплати, за да се преустанови позорната тенденция "Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя".
  • 29 Дончо

    0 0 Отговор
    https://lovechtoday.eu/%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%b2%d0%b8/
  • 30 възмутен

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов погва болничните. Няма нито едно нещо в държавата, с което Борисов да се е заел и да го е оправил. Затова сме на това дередже и докато той е на власт все по-лошо ще става.
  • 31 ФАКТ

    2 0 Отговор
    Време е тези,които ни ОГРАБИХА,да ни ВЪРНАТ парите !!! Това ще е най-справедливото действие !!! Само във България няма виновни за нищо !!! А повечето българи избягаха,без никакви средства в чуждите държави !!! Политиците,ако измислят как да връщат избягалите българи,ще стане истинско ЧУДО !!! Но трябва да МИСЛЯТ и как да ЗАДЪРЖАТ останалите българи !!!! Хем,ПАРИ ще трябват,хем и АКЪЛ !!! А РАБОТОДАТЕЛИТЕ във България да запрятат РЪКАВИ !!! Който НЕ Е НАУЧЕН да работи,сега ще се научи !!!
  • 32 4567890

    2 0 Отговор
    АВЕ ТИКВО ИДИ У КОЯ ДА Е БОЛНИЦА ДА ВИДИШ КОЙ. ПЪЛНОЙ НИ МОЙШ СА РАЗМИНА ОТ ОРА. ПЕЛЕНАЧЕТА БЕБЕТА СТАРИ МЛАДИ ФУЛ Е. ПРЕТ СЕКИ КАБИНЕТ-НАРОТ. И СИЧКО ЖИВО СИ ПЛАЩА КАТ ПОП.НЯА КАК ДА ИЗМРАТ ОРАТА БЕС ДА СА РАЗБОЛЕЯТ ПРЕДИ ТУЙ КАКТО ИСКАТЕ ВИЙ ДАН НАБУТВАТ ДЪРЖАВАТА НА КОЯТО РАСКАТАХТИ МАМАТА ЗА 10ГОД. ЗА СЕТНЕ ИЧ НИ МИ СА МИСЛИ КУ СТЕ ПАК ВИЙ.ШЕ ИМА АМИН!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове