4 Юли, 2019 09:13 23 243 26

„Телетол“: Някой иска да вземе пътищата ни на концесия

  • телетол-
  • тол система-
  • концесия

Застрашена е националната сигурност на България

„Телетол“: Някой иска да вземе пътищата ни на концесия - 1

Ако губим по 1 млрд. лева на година от тол-системата, е застрашена националната ни сигурност. Това казаха програмистите от „Телетол“ Мартин Димитров и Лиляна Деянова пред Люба Кулезич по „Евроком“.

Двамата разказаха за безуспешните си опити да регистрират фирмата им за събиране на тол-такси. Мартин Димитров обясни: „Случващото се с нас премина границата на нас като граждани. Някой престъпи директно закона. Питаха ни: Вие говорили ли сте с хора, защото ако не сте, няма да стане. Говорим за пазар за 84 милиона. Ние казахме, че в тази дейност трябва да има поне 10 фирми. Не може една фирма да е монополист.

С 1 млрд. лв. ние трябва да имаме пътища като в Германия. Но ако на входа и на изхода тези пари са завардени от една фирма, това е страшно. Те се уплашиха от едно мобилно приложение. Администрацията се опитва да заблуди хората. Ние виждаме как на КАПШ за втори път ѝ се налага да не изпълни договора си. Вървим в посока, в която тази тол-система ще трябва да се пусне. Но никой няма да е готов за това. Нас ни притеснява дали истинската информация за тол-системата стига до премиера. Нас ни е срам от това, което се случва. Сам ни е, че децата на една република трябва да кажат, че царят е гол“, заключи Мартин Димитров.

Нашата битка току-що започна. Мислехме, че нещата са приключили до момента, в който подписахме договор. Ние се опълчихме срещу ламята администрация. Тол-системата е нещо много полезно.

Това каза Лиляна Деянова. Начинът, по който се правят нещата е отчайващо. За хора, които са се върнали в България, това е леко разочароващо. Ние нямаме план Б. Виждаме, че чрез тази наша битка, когато има някакъв проблем, не трябва да се примирява.

Идеята на този режим, е да се създаде конкуренция между фирми, които се занимават със софтуер. Самата система трябва да е сигурна. За нас е много страшно, че хората не излизат и не говорят за проблемите. Няма как да е устойчиво да се договаряме. Такива модели не са устойчиви във времето . Някой иска да вземе нашит пътища на концесия. Нас ни плашиха с прокуратурата, но няма какво да ни направят. Ние сега сме започнали бизнес. Ние нямаме какво да губим и няма да се примирим, заключи Лиляна Деянова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    40 0 Отговор
    Аз се чудя как Д. Пеевски и Доган още не са ги взели!!!!!! Или кмат по големи интереси, Или ще ги Вземат скоро!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 2 Абе няма

    72 1 Отговор
    Да ни ви намерят едни белязани пари в колата, че прокуратурата е изобретателна ...
  • 3 Димов

    52 2 Отговор
    Пътищата ни ще са собственост на чужди фирми. Черноморието ни е вече собственост на чужденци. Чужди са и фирмите, в които работим за насъщния си. Какво ни остана в тая държава, дето да е наше? Като са некадърни и не могат да стопанисват - разпродават наред.
  • 4 ddd

    11 33 Отговор
    тиа пубери..ако някой си мисли че са паднали отнебето. вси4ко е игра.

    Коментиран от #14, #15

  • 5 Ббори

    32 4 Отговор
    Борисов приватизира отдавна толовете
  • 6 дедо йоцо гледа

    50 1 Отговор
    И слепия вече вижда,че каруцата е затънала яко в калта а старите кранти не могат да я изтеглят, но въпреки това не отстъпват място на младите кончета, които имат сили да я изкарат от калта. Кокала е голям и не се пуска, обаче така всички отиват в пропастта. Да му мисли матряла в каруцата.

    Коментиран от #22

  • 7 иванасен

    43 2 Отговор
    Гледах снощи по телевизията и слушах какво говориха тези млади и знаещи хора,които без съмнение ще могат и да вършат работата си с разум,с уважение към законите и с почтеност.Но изнесеното от тях е отвратилно подло и мафиотско отношение на една от всичките държавни институции,които по такъв начин си "вършат" работата.Батко-братко продължава да е над закона."Ще бъдете смачкани" казал им е някой и това ,да не дава Господ,може да стане.Тировете мачкат всичко по-малко по пътя си...НАРОДЕ????
  • 8 БЪЛГАРИЯ АД

    37 2 Отговор
    Здравейте териториянци!
    30 години СОСИП НА ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ ИМА.
    Продажните политици са оперирани от срам и каквото не е дадено на КОНЦЕСИЯ Е НА ДНЕВЕН РЕД.
    Държавата била ЛОШ СТОПАНИН. ДРЪН, ДРЪН ДЕНКЕ ЛЕ.
    А всички фирми на наши хара се бутат за държавни поръчки, защото е сигурно и по сладко.
    Хотеломорието ни е празно, но в края на сезано ще е напечалба. Пералната продължава с пълна сила.
    Имаме ли държава? Или наистина станахме за 30 години СТРОГО КОНТРОЛИРАНА И ВАСАЛНА ТЕРИТОРИЯ.
  • 9 Стефан

    34 3 Отговор
    Притеснява ме че много ще се оскъпят пътищата с тия ТОЛ такси. Това е вид данък за пътуващите. Данък върху пътуването. А такъв данък плащаме чрез акциза на Горивата, който е доста голям. Плащаме и ДДС върху всичко. Изчисленията показват, че стойността на Тол таксата е приблизително равна на горивото за 1 км. Ако плащаме около 0.15 лв/изминат км, то приблизително е толкова и тол таксата. Това е удвояване на разхода. Това е един значим данък, а говорихме да не се увеличават данъците. Това ще се разпредели върху цените на стоките и услугите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kovak

    30 5 Отговор
    Първо беше проблема с винетките, сега и тол системата. Е нищо не е станало, Бойко пак ще си спечели поредните избори, защото тия дето лаете тука и във Фасебука ще отидете да берете гъби...
  • 12 Койчо

    24 3 Отговор
    Прави са пътищата ни са дадени на концесия на чужда компания. УРА ДА ЖИВЕЕ БОЙКО ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ. и тецовете и Булгартабак и всички по важни стратегически предприятЕА парите бегат от България с двеста км.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нед

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "ddd":

    Тия пубери са хора на Васил Божков , Лилянчето му е любовница 😂😂😂
  • 16 harry

    8 5 Отговор
    Тая е любовница на Васил Божков

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Hameleon

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "harry":

    Е какво като е любовница на Черепа? Нали идеята е да има конкуренция, а не монопол? Да си се плющи с който си иска и тя, и тоя, но да са повече кандидати, да има конкуренция, по-добри условия... А не един да го вземе и да прави каквото си поиска.
  • 20 ДесиСлава

    9 3 Отговор
    Гледах тези младежи при Кулезич и съм възхитена от аурата и хъса им! Фактът, че не им дават да се регистрират е достатъчен да ги подкрепим. Ако стоеше някой зад тях сигурно нямаше да излезнат и да кажат нещата в прав текст. Нека застанем против ограничаването на хора, които все пак нещо създават. Гледайте ги и ще разберете, че тези деца имат стойност и ние трябва да ги подкрепим. Утре те ще подкрепят нас ако се наложи. Успех и напъвайте докрай!

    Коментиран от #26

  • 21 Гошо

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сиромаха":

    Какво очаквате в мутренска държава, управлявана от треторязрядна СИКаджийска мутра рекетьор?
  • 22 789

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо йоцо гледа":

    Кокала се пуска само заедно със зъбките
  • 23 Тончо

    3 0 Отговор
    Можеше да се направи като в САЩ.Там пътната такса е калкулирана от държавата в цената на горивата.Караш повече,плащаш повече.Ясно и точно.

    Коментиран от #24

  • 24 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тончо":

    Ние и такава имаме - казва се акциз и е калкулирана във всеки литър гориво. Караш-плащаш, не караш - не плащаш.
  • 25 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "bastun":

    Помня, помня ! При Кулезич ЛиЛанчето се правеше на света вода ненапита иначе едно време здраво бръмчеше. Да идат да питат Черепа, той знае най-добре!
  • 26 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДесиСлава":

    Какви деца, какви пет лева? Всичко е режисирано, Деси Слава, очудвам се на наивноста ти. Когато си била малка не са ли ти казвали, че не трябва да вярваш на всичко. Доверявай , но проверявай. Горе , колегата е дал линк, влез и чети , какви шарени пилета ни пробутват!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове