Last news in Fakti

4 Юли, 2019 16:20 7 742 30

Стойнев към Патриотите: Слави ще е партньор на ГЕРБ, Вас ще Ви изядат

  • драгомир стойнев-
  • оп-
  • бсп

По думите му този играч с направен референдум променя системата

Стойнев към Патриотите: Слави ще е партньор на ГЕРБ, Вас ще Ви изядат - 1
Снимка: БГНЕС

Предлага се балкански модел на финансиране на партиите - извънсистемен играч се подготвя за коалиционен партньор на ГЕРБ, след като настоящите бъдат погълнати. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по време на дебата за намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за действително получен глас, цитиран от „Фокус“.

„Жалко е, но трябва да свикваме с пълзящия тоталитаризъм“, посочи още Драгомир Стойнев.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ разкритикува управляващите за неосъществените консултации.

„Тук не става въпрос директно да спорим за конкретна сума, а дали тя подкрепя политическия модел. Тези консултации трябваше да продължат с НФСБ, но министър-председателят явно се отрече от тези консултации. Сега отново силово се налага този прословут 1 лв. Не толкова въпросът за каква сума ще бъде субсидията, а от едната страна е популизмът и най-вече желанието да се смачка опозицията.

Втората част е дали не трябва да се промени самото функциониране на политическата система. За самото функциониране на системата алармираха неправителствени организации, академични среди, институти, анализатори. Хора, които не бих казал, че подкрепят БСП, но в същото време вие не желаете да чуете БСП.

Средата се променя. Защо се променя? Защото вие легитимирате един извънсистемен играч“, подчерта още Стойнев.

По думите му този играч с направен референдум (Слави Трифонов - бел. ред.) променя системата.

„Тук се обръщам към коалиционните партньори на ГЕРБ, защото това е решение на Министерски съвет. Този извънсистемен играч се подготвя за бъдещ коалиционен партньор след като вие бъдете погълнати и изядени от ПП ГЕРБ. Ето това в момента трябва да дебатираме“, допълни още Стойнев.

Той попита дали има такъв модел на финансиране в Европа. „Миналата година бяхме председатели на Съвета на ЕС, за съжаление подготвяме един балкански модел на финансиране. Ние ще го узаконим с вашите гласове“, посочи още заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

„Ще изтриете демокрацията и прозрачността. Както казва министър-председателят партиите ще бъдат купени от олигарсите. Вас това не ви притеснява. Самият факт, че вие знаете, че това е популизъм. Вие искате да го наложите силово. След 30 години Преход ние отново се връщаме назад“, допълни Стойнев и отбеляза, че му прави впечатление, че откакто ГЕРБ е на власт начина на управление на институциите върви назад.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    33 16 Отговор
    Традицията на Подлогите Крадливи! Дългия чалгар Ближе от много години.

    Коментиран от #5

  • 2 Комуниста

    25 18 Отговор
    Лучиндолската,, Луна "няма шанс на изборите!
  • 3 гарантирано от ГЕРБ

    45 16 Отговор
    Борисов е актуално копие на кумира си Тодор Живков. ГЕРБ е днешното БКП. Тоталитаризма се завърна след 20 годишно прекъсване през 2009 година с пълна сила

    Коментиран от #23

  • 4 СссереМ

    32 16 Отговор
    Е защо да се мачка опозицията, вие взимахте почти колкото ГЕРБ,ама се оляхте от вътрешно крадене,къде са ви милионите?И сега отчаяни интриги белким пУтриотите ви се вържат.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Професора

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Господарите така му казаха да изка парламент от 120 човека и 30 депутати да могат да променят конституция! Обче Байо Лумпените тези работи ги пропускат

    Коментиран от #11

  • 6 Елена

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Наистина някой окраде последните 10 години 100 миларда €!!!
  • 7 дежурния трол

    19 10 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Дрискам по всяка статия
  • 8 1лв с ДДС

    14 10 Отговор
    На тебе какво ти пука за Патриотите? Или пак искате да провокирате скандали и интриги?
  • 9 Да ама не!!

    25 11 Отговор
    Слави хем се изложи с интервюто, а и хората знаят, че ще направи коалиция с герб!! И НЯМА да гласуват за него!

    Коментиран от #14

  • 10 Стършел

    19 5 Отговор
    Борисов ще се пази от чалгагурото както се пази от дпс. Уж няма да е с него, но когато е изгодно ще си правят игричките. Това, чалгар в политиката (като учиндолеца), ще е края на смешната ни "демокрация".
  • 11 Bahti

    17 10 Отговор

    До коментар #5 от "Професора":

    Вече парламенто е Официално КУПЕН. СУБСИДИИ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА Е ЛЕГАЛНА КОРУПЦИЯ.
  • 12 Професора

    17 5 Отговор
    БАЙО ЛУМПЕНИТЕ КАКТО ВИНАГИ,, ЕВТИНИ НА БРАШНОТО И СКЪПИ НА ТРИЦИТЕ "ВИЖДАТ 5 000 000 ЛВ. СУПСИДИЯ ОБАЧЕ НЕ ВИЖДА КАК ПРОДАВАТ,, ЧЕЗ "ПОД МАСАТА И ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ НА НОСА!!!
  • 13 шушляк

    11 26 Отговор
    слави ще бъде подкрепен поне от 30% от българите. Слави ще диктува в парламента. Никога няма да влзе в съюз с крадливите герберасти. Цяла СЗБ зне това и му вярва. Единствен той ни е надеждата. Победа, Слави!

    Коментиран от #15, #16, #26

  • 14 Незнайко

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да ама не!!":

    Той не се изложи, просто интервюто беше по предварителен сценарий .. Тиквата даже беше подготвен за отговорите с пищови
  • 15 цървул

    12 5 Отговор

    До коментар #13 от "шушляк":

    Може да си шушляк, но си много "умен"
  • 16 Кийгс

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "шушляк":

    Опаааа платената подлога почна да пропагандира за новата патерицата!
  • 17 иван

    8 5 Отговор
    ама БСП опозиция лиса...невероятно!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    10 2 Отговор
    Кога ще дадете ТЕЛК на това дете на средна възраст с увреждания,да не се напъва с политика да си вади хляба?
  • 20 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Еl comandante":

    За сега ти ще лочиш,после,ще видим,10 години си лочил,колко му е още 10 да лочиш.
  • 21 Батман Боко

    2 3 Отговор
    И тия като ония.
    Играят игри,но на есен ще се разбере,ще падат ли само листа или и глави.Листопад.
    НАРОДЕ???????????¿?????????????
  • 22 Кака ти Кури

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Еl comandante":

    Най-вероятно си същия накрайник,като тоя пелтека от снимката,задклавиатурен "герой"
  • 23 Леле мале

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "гарантирано от ГЕРБ":

    Комунизмът никога не си е тръгвал,ако не знаете.
  • 24 Христо

    5 0 Отговор
    Видяхме го и Слави как се четкаше на Боко като му гостуваше. Сега ще направи партия, ще бъде избран и ще играе заедно с Боко.
  • 25 Я па тия

    5 3 Отговор
    Много плоско, пелтека иска да удари конкуренцията с руски хибридни методи. Като изпелтечи, че Слави и ББ се съюзяват, такова гнусно нещо ще бетонира ядрото и а дано да разколебае още някоя и друга бабичка решила да се довери на Слави. Следващия парламент ако Слави участва ще има двама големи играчи и двама малки. Слави и ББ ще са големите, БСП и ДПС ще са малките. Слави и ББ ще си ги мерят и ще правят каквото искат. БСП усеща на къде отиват нещата и бере душа. Е това е ...

    Коментиран от #29

  • 26 шаяк

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "шушляк":

    Важното е да си верваш.
  • 27 Голям прос

    2 1 Отговор
    На референдума гласувах, ама ако отиде на избори, няма да гласувам за Слави. То и за пеенето някой го излъга, че има глас, ама не. С политиката е същото, това да не е сценарий на шоу
  • 28 Научно доказано е,

    1 0 Отговор
    Че най-големите популисти, са социялистите! Защото под паравана на справедливост, цакат хората, ама яко! Те са за равенство? Ама те да са по-равни!
  • 29 Guest

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Я па тия":

    В следващият парламент ще има само един (1) голям играч - Слави, ако въобще реши да се пусне. Единствените му конкуренти и те ще са нови, ако също ги има - Мая Манолова и президента. Всичко друго по този сценарий ще е шкарт у кишето! Барабар с Баце. И разследвания, и съд, съд, съд... За пътища, плажове, тол-ове, аероплани, нападжийско-мутренско кожодране и прочие, и прочие измекярски изстъпления!
  • 30 Дондел

    2 0 Отговор
    С-с-с-стойнев, к-к-к-какви ги говориш? Това лиможа да измислиш, а умно момче уж беше. Тава чете ли го или сам се изказа? Генералът-президент вече има признаци на оттегляне от БСП и руското влияние след няколко унижения и обиди от вас и тях; на вашата кака по й отива да я обиждат, но той излиза, че е мъжко момче. Вече няма да има пари и не разбирам какво още правиш в тази партия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове