Last news in Fakti

9 Юли, 2019 11:26, обновена 9 Юли, 2019 11:32 3 048 51

Поискаха прекратяване на машинното гласуване

  • машинен вот-
  • машинно гласуване-
  • анна александрова-
  • избори-
  • герб-
  • обеинени патриоти-
  • воля

Предприехме законодателна инициатива - промяна в Изборния кодекс, подписана от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, обяви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Анна Александрова

Поискаха прекратяване на машинното гласуване - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" предлагат отмяна на машинното гласуване. Това съобщи на брифинг председателят на правната комисия и член на ГЕРБ - Анна Александрова. Мотивът са сериозните опасения от ЦИК и "Информационно обслужване", че местните избори може да се опорочат и провалят заради "неблагонадежден вот с машини".

"Преди минути предприехме законодателна инициатива - промяна в Изборния кодекс, подписана от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“. Тя е продиктувана от анализа и доклада на ЦИК, който е изключително тревожен по отношение на машинното гласуване. Корпусът на Закона не го пипаме, пипаме преходни и заключителни разпоредби, при които предлагаме машинното гласуване да не се провежда на местните избори и на парламентарни избори. На избори за президент и европейски, то да остане“, уточни народният представител.

"Това, което се случи на европейските избори - в София приключиха в 9 часа сутринта, при положение, че имаме 33% активност и няма втори тур, а в местните ще надхвърлят 60 процента", допълни Александър Ненков от ГЕРБ.

"На местните избори ще ни е много трудно да попълним комисиите. Машините се оказаха скъпо струващи играчки, които не допринесоха нито за по-честни, нито за по-лесни избори - напротив, правят процеса по-сложен. Казват го самите членове на комисиите - те не искат да участват вече, не можем да ги попълним. Във всяка комисия, в която има машини, има и грешки, но не членовете на комисиите са виновни за това", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циклопи

    87 5 Отговор
    Не им е оферта, машините няма как да ги маниполират на изборите!

    Коментиран от #44

  • 2 Явно

    73 5 Отговор
    Ще се наложи да им се покаже какво всъщност искат хората! Никой от народа не им е казал на депутатите да махат машинното! Аман от крадливи дупетати! С това си действие се дозакопаха!
  • 3 6700

    64 4 Отговор
    Почнаха да си редят изборите от рано. Много им е важен месния вот оснивно от там си пълнят сметките от данъците!
  • 4 ТтТ

    11 68 Отговор
    До като ГЕРБ не ви затрият, руски подлоги аз ще съм за ГЕРБ! За сега по добра и работеща партия от ГЕРБ, БГ е нямала!

    Коментиран от #12, #30, #41

  • 5 Бук

    56 8 Отговор
    Само така,машинното не може да се поправя!!!Да на скалъпените избори...!Да живей нагласената демокрация-тази така прекрасна американска измишльотина!!!!
  • 6 оutlander

    54 4 Отговор
    Как е тръгнало да си пишат служебна победа на вота или да си напечатат само бюлетини на герб.

    Коментиран от #9

  • 7 Бойко тиквата

    11 4 Отговор
    Ти какво на сестра ти в големия нос да го тура
  • 8 Съдията Дред

    36 2 Отговор
    Ще се сезира Административиния съд и той ще обяви за нищожно това решение! Аз искам да гласувам машинно за да съм сигурен че гласът ми ще отиде там където искам. Списъците и протоколите се поправят! На предните избори те нарочно саботираха машинния вот в определени секции изчезваха кабели ба захранването от уж запечетани секции предната вечер.

    Коментиран от #51

  • 9 На дедо ви дедо му

    27 2 Отговор

    До коментар #6 от "оutlander":

    А бе, идеята е добра, ама все пак трябва да се внимава, защото сега ще трябва да се претопяват 7 млн. бюлетини с подсказващото мото: "Един е ББ и безгрешен е неговият пророк ЦЦ! Амин!!"
  • 10 Фалуджа

    23 2 Отговор
    50% от всяка общинска поръчка отиват в сметката на някой, с другите 50% се строи и затова е такова не качествено, нямат квалифициран персонал заради ниското заплащане и се работи с ниско качествени материали, за да остане печалба на фирмата изпълнител!
  • 11 Чеге

    24 1 Отговор
    Положението е такова че Гроб вообще не ги интерисува и не искат да чуят и знаят какво изкат и мислят хората-народа ! Именно затова бързат и действат така че всичко да се нарежда както на тях им е изгодно защото набижават избори ! Скъпо им излизали машините за гласуване а тези машини за глоби и такси по магистрали и пътища и хиляди радари на всякаде за да събират парите на хората не им излизат скъпи ! Няма друга такава мутраджийска мафия трябва да се махат защото затъваме-народа с всеки изминат ден !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НЕКОЙ

    34 1 Отговор
    Ще рече, че американците са ужасяващо тъпи и некомпетентни щом имат машинно гласуване.
  • 14 Иван

    8 9 Отговор
    В моят съзнателен живот не съм чул и видял нещо смислено в нашата страна(освен спорта и кл.музика). Само глупости и некадърност. Хвърлени пари на вятъра и създадена безмисленна работа за общините(помещения за тях отговорник по съхранението) на тези машини.
    Не се ли умориха от глупости.
    Може би луд умора няма само се потил.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гостилничаря

    21 2 Отговор
    Неблагондежден вот!? За кого е неблагонадежден!? За тези, които нямат интерес от честни избори!!! Едно измислено статукво става истина когато лаещата глутницата стане достатъчно голяма! Явно Банкята не е толкова сигурен за наесен и бърза да премахне всичко легално, което може да му попречи! Тази държава няма никога да се промени, и след 100 години всичко ще си е пак същото........!!!
  • 17 Браво

    17 0 Отговор
    Нали някои взе парите от тези машини, и сега вече не ни трябват. Спете спокойно деца парите отидоха по предназначение!
  • 18 Тъп... аци

    22 1 Отговор
    Който следи нещата знае, че това е замислено точно как да стане, че да обявят машините за лоши и да си карат по старо му. Достатъчно е да им се следят редовно изказванията.
  • 19 негласуващ

    19 1 Отговор
    Очакван ход - лъсват задниците на дупедавците! Ако вота с машината е неблагонадежден, то вота с хартията със сигурност е по-благ и надежден... Бих приел да гласувам, ако се даде алтернатива с дистанционно гласуване по интернет, иначе пълно нищо - ближем си сладоледа през стъклото, а те си захлебват...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Грую

    21 1 Отговор
    Е хайде де, откога чакаме да ги забраните? А какво ще кажете за интернет гласуване и гласуване по пощата? Естествено отговорът е Не.
  • 22 Гергана

    11 1 Отговор
    Тая на снимката каква е гнусница и се нагримирало и пак, бетоновоз!

    Коментиран от #39

  • 23 СТРАХ

    20 1 Отговор
    Страхливци , видяха че хората гласуваха машинно и се уплашиха че не могат да ги контролират .
  • 24 Бай Хой

    13 1 Отговор
    Да ви светна драги българи защо ще премахнат машинното гласуване - защото парите за машините вече са откраднати и изхарчени. На предните избори бяха подписани такива безумни договори за доставка, поддръжка на това гласуване, че не 60лв на глас ми направо 600 сигурно е излязло. Всеки който е в ИТ сферата знае, кои са трите фирми, с които ГЕРБ си работят и си точат кинти, а услугите които предлагат в за мяна са под всякаква критика. И тъй като няма кинти, по-лесно им е да го премахнат със закон, носейки от 100 кладенци вода с обяснение. А иначе манипулирането на машинния вот е още по-лесно особено в условията на Номенклатурна Чалгария. Същото стана със "сриналата се система" на агенцията по вписванията - стари сървъри и компютри от 90-те години, Фуджитсу, и понеже пак окрадоха кинтите, почнаха поетапно да подменят техниката, е да ама стана онзи фал. Наказани няма как да има защото вожда тряяя да накаже себе си, че е избрал бастуни да му движат тоз бизнес.
  • 25 Защо

    14 1 Отговор
    Защо го отменяте? Защото ще излезе истината, че манипулирате вота всеки път.
    Ние искаме да има машинно гласуване!
    Искаме честни избори, а не манипулации!
  • 26 Ахмак

    10 1 Отговор
    Обърнете внимание, кои партии искат промяната - тези ,които ще загубят на следващите избори!
    Това е нормално - никой не иска да е далеч от "кокала" - най-вече Обидените патриотари и Магарешки.
    ОП няма да видят парламент следващите сто години, а Воля - следващите хиляда .
    Така че - нормално е да реагират.А колко е правилно и политически лоялно спрямо останалите партии - това тях не ги интересува - важно е да целуват торбичките на Винету!
    А и да не забравяме, че основните гласоподаватели на ГЕРБ , не могат да използват машинното гласуване!!!
  • 27 ПАПАРДАК

    8 1 Отговор
    Колко са хитри тези продажници долни.Ще останело за избора на президент и евро парламент.Драги господа политици президента не краде,за разлика от вас.Явно машината за гласуване е голям залък за вашата уста и голям трън във вашата пета.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Цветанко

    10 1 Отговор
    С машинното гласуване не могат да се купуват гласове, затова го махат!
  • 30 нещо бъркаш

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТтТ":

    Че те, ГЕРБ какви са? Всички произлизат от БКП и много от тях са учили в братския Съветски съюз!

    Коментиран от #37

  • 31 Townboy

    11 1 Отговор
    А как мислите Боко е на власт три мандата, въпреки че мнозинството го ненавиждаме?
  • 32 За нашите чиновници

    8 0 Отговор
    компютрите са "Мисия невъзможна". Това е причината. Ще гледат кат индианец пишеща машина.
  • 33 Предсказание

    3 6 Отговор
    Абсолютно излишно и податливо на манипулации - това е
    машинното гласуване !!

    Коментиран от #35

  • 34 до гуша ми дойде от тия

    5 2 Отговор
    време е да за лопатите!
  • 35 повярвай

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Предсказание":

    ако бяха успяли да ги манипулират, нямаше да искат да ги махнат ;)
  • 36 Отговора..,

    3 0 Отговор
    Кой ще връща оползотворените пари?
  • 37 ТтТ

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "нещо бъркаш":

    Да учиш в Русия, и да ти промият мозака в русия са две различни неща! Само хора с непромити мозъци могат да различават тези разлики!
  • 38 а така

    3 1 Отговор
    ГРОБА го гласува.а сега друго?Не знаят нищо!Да връщат мангизите!
  • 39 ейййй

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гергана":

    Гери!Точна дума!
  • 40 стоян

    2 2 Отговор
    Германците да не са по глупави от нас-и там гласуват само с бюлетини
  • 41 Койчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТтТ":

    Значи избираш мизерията
  • 42 Койчо

    1 0 Отговор
    Дайте да организираме един референдум и да видим народа какво ще каже.
  • 43 Другия с коня

    2 1 Отговор
    Червени Петолъчки,осъзнайте,че не липсата на машинно гласуване е Причината да не Управлявате.Не Управлявате,защото НИЕ не Искаме да ни Управлявате.НИЕ,Народа,който остана Въпреки Всичко в България.А трябваше Лустрация и Възмездие.Трябваше.....
  • 44 До неграмотника под #1 :

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циклопи":

    Манипулация!!! 😀
  • 45 герб е кенеф

    2 1 Отговор
    Тая калинка от къде се пръкан ? На нея ли дадоха възможност да си запише едно изказване в парламента и после цял народ да я удумва отзад. Разработката ГЕРБ е вредна за България и българския народ. Управляват без да имат мнозинство - потъпкват закона !
  • 46 Мартин

    1 0 Отговор
    Членовете на комисиите не са виновни, че са неграмотни и не могат да работят с машина с 5 копчета и 3 страници меню. Те какво да направят, че са членове на партии, то станеш ли член веднага губиш 30% от мозъка си и после по 15% на година членство, накрая имаш празният поглед на Цветанов, но го разбирам и него, сигурно се чуства самотен из тези необятни имения.
  • 47 Мартин

    0 0 Отговор
    Защо на хора, които не могат да работят с елементарна техника им се гласува доверие да управляват села, градове и ДЪРЖАВАТА?! Освен всичко друго, трябва да им вземем и шофьорските книжки, то бива, бива закърнялост, но това е несравнимо, няма аналог.
    Дали идеята не е следната:
    Сключвам договор, че отдавам машините под наем на държавата, вземам парите предварително. Понеже аз нямам машини, планирам да ги наем от фирмата производител *сещам се, че така ще трябва да деля плячката*, не ми се иска да се занимавам за някакви стотинки, не ми се дели с балъци. Защо просто не зарежем тая работа, нали взех парите, зак'во са ви сега тия машини.. Да Ви кажа, виждал съм ги машините, не са хубави. Хайде да отменяме! Парите? Парите са добре, спокойно!
  • 48 мир

    0 0 Отговор
    мафия-свини мръсни, и на такива приличат
  • 49 АНЕНЕРБЕ

    1 0 Отговор
    Как хора които не могат да работят с една проста клавиатура ще определят БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА?!

    МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ТЕКСТ ЗА ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ, който неграмотните гласуващи същества не могат да преодолеят.

    УЧАСТИЕТО НА ТЕЗИ НИСКОПРОФИЛНИ СЪЩЕСТВА В ИЗБОРА СЕ ЯВЯВА ПРОБЛЕМ ЗА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ И ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ.

    "Аз съм прост и Вие сте прости. Затова се разбираме" - КАЗВА БОРИСОВ.

    ПРОСТИТЕ ИЗБИРАТ ПРОСТИЯ , И ПОДОБНОТО ИЗБИРА ПОДОБНОТО!!

    Затова и тези МАШИНИ са толкова важни за ПРОСТАЦИТЕ!!
  • 50 Илия Йорданов

    0 0 Отговор
    Тези от събранието защо не се откажат от: Луксозните апартаменти автомобили телефони часовници и още какво ли не? Гласуването трябва да е дистанционно защото аз пътувам и няма как да отида до урната като съм в чужбина. А моят глас може да го купите срещу 1000 лева на месец за четири години 48000 лева. Май неви стиска.Ако зависи от мен ще търся наказателна отговорност на всички който ще гласуват да отпадне машинното гласуване. Как да просперира България с тези мошеници...
  • 51 Именно

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съдията Дред":

    Аз освен това искам да знам точно как работи машинното гласуване, за да знам това че хартийката разпечатана от машината има ли някаква по-голяма сигурност?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове