Last news in Fakti

9 Юли, 2019 17:03 3 039 38

Мая Манолова: Машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лв.

  • мая манолова-
  • машинно гласуване

Омбудсманът разкритикува отмяната на машинния вот

Мая Манолова: Машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова реагира,срещу промените в Изборния кодекс, които оповестиха управляващите по-рано днес. Тя не прие аргументите на вносителите от ГЕРБ, подкрепени от ОП и Воля, а именно - че машинното гласуване е било малко използвано на европейския вот, че не е намалило недействителните гласове и е оскъпило изборите за ЕП.

"Истинският мотив е, че машините не ядат кебапчета и не взимат по 50 лв.", заяви Манолова пред медиите. Омбудсманът директно нарочи за виновник ЦИК.

"Не машините - ЦИК оскъпи вота, като нае машини на цената, на която можеше да ги купи. Наемът е 70% от цената на машината. Подозирам, че наемът е 100% от цената на машината", хвърли обвинения в пространството общественият защитник, без да посочва доказателства.

Манолова обясни как тя тълкува истинската причина за промените в изборните правила преди местния вот наесен.

Машините, според нея, разобличили кражбата на вот. Не било вярно, че машинното гласуване е малко използвано. Манолова цитира социологическо изследване, според което 54% от хората преди евроизборите са казали "да" на машините на вота, а в 650 секции процентът на гласувалите с машини бил над 40 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    47 21 Отговор
    Браво Майче, разби ги, ти си новата кметица на София.

    Коментиран от #27

  • 2 ЪРП

    42 14 Отговор
    МММ ДААА, ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ УСЕЩАТ НА КЪДЕ ОТИВАТ НЕЩАТА С ТЯХНАТА НАГЛА, НЕСКОПОСАНА И АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА!!!
    А, РЕДОВИЯТ ИМ ТЪМНОКОЖ ЕЛЕКТОРАТ ПОИЗБЯГА В ГЕРМАНИЯ.....
  • 3 Дабе

    30 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: машинното гласуване е било малко използвано на европейския вот : Еми няма как иначе. При положение, че над 30% от секциите не позволяваха да се ползват машините с извинение, че не работели и тем подобни.
  • 4 дядо Хаджия

    7 15 Отговор
    Разхубавила се е,бих я оправил.
  • 5 Мая Манолова

    23 13 Отговор
    ПРЕМИЕР
  • 6 4557

    29 10 Отговор
    Огледайте се как гербераските кметчета реско забогатяха!
  • 7 Най доброто

    27 7 Отговор
    Най доброто и ефикасно гласуване е електронното. В Швейцария още никой не е разбил системата за гласуване, а има парична награда.

    Коментиран от #17

  • 8 Иванов

    31 9 Отговор
    Как ще обявят машинно гласуване за невалидно? Никак!!! Затова и го премахват. Гответе се за още 35 години ГЕРБ, най- малко!
  • 9 Госあ

    8 18 Отговор
    Ех Майче що се изказваш така неподготвена ))) Машините няма да има нужда и да гласуват предполагам 🤖🤖🤖🤖🤖🤖 Денят на страшният съд наближава явно 🤪
  • 10 Росица

    18 4 Отговор
    Тази на правната Комисия е бившата зам. кметица на кв. Надежда - София и е човек на Ц. Ц на всички прояви на Ц. Ц в близко и далечно минало е на първия ред.
  • 11 Гаргамел

    11 34 Отговор
    боклук червен
  • 12 Бивш от ГЕРБ

    35 13 Отговор
    Три пъти ме излъгаха от ГЕРБ, повече няма да гласувам никога за тях! За тех къщи и фондове за мен високи сметки за ток, вода, храна... баста!!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 13 Истината

    25 7 Отговор
    Е, че хората които могат да се справят с ел. гласуването са малко, и те не могат да се подкупят с кебапчета и 50 лв. За това искат да го премахнат. Това е реалният вот, и не могат да се примирят с това. От истината боли!
  • 14 Димов

    29 3 Отговор
    Да се мобилизират скинарите! Да няма ром с лична карта! Срещаш го > бой > взимаш му картата в полза народу, да не може да гласува > ставаш национален герой. Ето ви предизборна програма за просперитет на нацията.
  • 15 НАТО ВЕЦ

    13 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ГЕРБ, подкрепени от ОП и Воля, а именно - че машинното гласуване е било малко използвано на европейския вот, че не е намалило недействителните гласове и е оскъпило изборите за ЕП. - Е как да е използвано, като в моята секция примерно, нямаше въобще "машина". Разбрах, че повечето са пръснати по "циганските секции", но като изтеглили резултатите и се "хванали" за главите. Оказало се, че даже и в махалите, като няма как да ги контролират, циганите ги шънтирали. И те отлично разбират, как ги "клатят" и доста побягнаха по света. Интересно беше изказването на "главния преброител на реПубликата" за "машините". Явно бая го бяха озорили. Но да не "увисваме нос", "демокрация" е ;)
  • 16 Димов

    12 0 Отговор
    Да се въведе тръдов ценз за гласуване! Поне 80% заетост от трудоспособните ти години.
  • 17 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Най доброто":

    Малка е!:)
  • 18 Да да

    7 8 Отговор
    Много тъп аргумент- не ядели кебапчета!!! Ами тези дето гласуват с тях дали ядат кебапчета? Тъпаците дето си продават гласа,пак ще гласуват с бюлетина.Каква е разликата? ЗА мен е важно да може да се гласува дистанционно.Обаче някой щял да ми каже за кой! Точно на мен !!! Да се сложат машини навсякъде и да се забрани гласуването с бюлетини. Който може ,може. Дрогарите да се оправят
  • 19 Трябва да

    17 5 Отговор
    Се въведът ограничения в гласуването. Да могат да гласуват хора с основно образувание, и до 75г.Също така и тези които не са живяли повече от 5 г. в България да не могат да гласуват. Тези хора не могат да решават съдбата на хората избрали да останат тук.
  • 20 месара

    8 3 Отговор
    машините не, ама тия дето ги монтират и настройват, ядат кебапчета и взимат не 50 лв., а доста повече!
  • 21 Centurion

    5 0 Отговор
    На всичко му се намира колая. Има една мисъл която казва,че ако изборите можеха да решат нещо,щяха да бъдат забранени!
  • 22 Другия с коня

    15 1 Отговор
    Тези с кебапчетата и 50 те лева не могат да четат и пишат.Те са Абсолютно неграмотни.Машинното гласуване ги стресира.Получават посттравматичен синдром.Съжалете ги.И Те са Хора.Недемократично е да ги изолирате така Посткомунистически от Единствената им апроява на Социална активност.Не може да си Обмусман само на половината Граждани,Манолова.Защитавай Правата на Вскчки.
  • 23 Ангелова

    12 14 Отговор
    Мая Костинбродская!!!! Е -е-е няма такава наглост!!! Но, какво да се прави комунистически манталитет!!! Остаряхте във властта и искате още и още! Спрете се!!!
  • 24 Галев Маев

    12 5 Отговор
    Майоооуу БСП раздават кибапи и пари ...нещо си в грешка ...
  • 25 Дондел

    6 3 Отговор
    Майче, така без машини може нещо като "костинброд" или нещо ново; измисли нещо. Нека ги махнат, па дай им да се разберат; ти го можеш. Ти си нашата надежда; Нинчето нищо неможа да скалъпи до сега; с приказки не става.
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    ...а след електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание.........? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие и подписът са израз на уважение към акта на гласуването! Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по клавиатурата, защото се умаловажава гласуването!
  • 27 Nik

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Абе,тарикат,знаеш ли колко струва гласуването с "машина" и колко с хартиена бюлетина за 1 глас?С "машина"-60 лв!С хартиена бюлетина-.77лв/77 стотинки/!Оказва се,че при последните избори има и много сбъркани протоколи при използване на "машинното"гласуване!"Колко бабички и дядовци са упражнили вота си с "машинно"гласуване!Мая да си вземе машините и да ми се маха от погледа:"на всяка манджа мерудия"!Тая жена "става" само за интриги и нищо друго!

    Коментиран от #29, #34

  • 28 Големия хур

    6 3 Отговор
    БСП е номер едно за всички времена.
  • 29 Другия

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Nik":

    Сори, обаче ще ви секнеме на герберастите крачето за мангизи наречено Столична община!
  • 30 гад

    3 2 Отговор
    Мая Манолова да разрови как така по български сайтове се рекламира американско оръжие ? Става дума за прословитите скапаняшки еднополови/едномоторни хвърчила рекламирани като "новите български самолети''. Макар още да няма подписана сделка, няма производство , доставка , грубо се погазват няколко закона за няколко долара повече. Национални предатели са, американски дупеблизци. Отказвайте се от тези сайтове, бойкотирайте ги/спамвайте ги, направо ги подпалете от атаки !
  • 31 Смех

    3 3 Отговор
    Майче не всички като теб обичат, да ядат кебапчета.
  • 32 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    МАЯ Е ПРАВА 100% !!! МАШИНИТЕ НА ЯДАТ ЧЕРВЕНИ КЕБАБЧЕТА И НЕ ПИЯТ -ЧЕРВЕНА БИРА !!!!!!
  • 33 Иво

    1 4 Отговор
    Майче, я разкажи кое какво може да прави и как го прави ! Та ти си спеца по далаверките, нали така? По разни бюлетинки, ако си спомняш близкото си минало!
  • 34 Да го подържиш

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Nik":

    Гласуване без машини и без електронно струва третата нац.катастрофа на бгродината бе малоумнико
  • 35 Просто така

    0 1 Отговор
    Майчето няма как сама да постигне кой знаи какво
  • 36 Чочо

    1 0 Отговор
    МАЯ ЛЮБОВ МОЯ
  • 37 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бивш от ГЕРБ":

    Не кебапчетата са виновни а вашите високи заплати ядат надеждата на хората
  • 38 Ханко от село Осеня

    0 0 Отговор
    Те , машините кабапи не ядат , но мазните ръчички ще натискат това което им е спуснато от чичко паричко , ако има разбира се такъв.Какво е значениеето по какъв начин ще си задраскам избора , с тикче и ли дигитално , ако съм се продал е все тая. Само вдигат патардия тия лумпени , нищо друго.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове