Last news in Fakti

10 Юли, 2019 12:29 4 591 73

Купуваме Ф-16 за $1,256 млрд. (ВИДЕО)

  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребител-
  • ввс

В средата на юни САЩ изпратиха проект за договор, в който цената е около 2 милиарда и 200 милиона лева

На заседание на Министерски съвет тази сутрин правителството одобри сделката за покупка на осем нови изтребителя F-16 от САЩ. Това са 6 едноместни и 2 двуместни самолета.

Цената на сделката е 1,256 млрд. долара, като САЩ ще искат одобрение на конгреса да поемат 60 млн. долара от нея, обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той получи мандат от Министерски съвет да подпише четири договора: един за самолет F-16, Блок 70 с допълнително оборудване, вторият договор касае бойни припаси за самолета, третият - ракетите въздух-въздух, а последният касае доставката на система за визуализация, наблюдение и управление.

"Като част от сделката, в България ще бъдат построени заводи за ремонти на възли за самолети. Ще има и помощ от САЩ за разработка на дронове", допълни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Изтребителите ще бъдат доставени поетапно до 2023 година.

Очаква се следващата седмица сделката да влезе в парламентарната Комисия по отбрана, а след това и в пленарна зала на Народното събрание.

В средата на юни САЩ изпратиха проект за договор, в който цената е около 2 милиарда и 200 милиона лева. Само преди дни пред „Хоризонт“ заместник-военният министър Атанас Запрянов увери, че няма промени в заявените способности за новите изтребители. В противовес на критиките на президента за тяхното орязване.

За последно в края на юни делегация от САЩ беше в България за уточняване на подробности от бъдещия договор. Но американската страна продължава да настоява сумата да бъде платена накуп. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов предупреди, че плащане накуп на голяма сума би поставила под въпрос другите два проекта за модернизация - на Сухопътните войски и Военноморските сили. Но и в момента няма официални данни дали в последните дни е договорена по-ниска цена.

В средата на юни финансовото министерство емитира вътрешен дълг за малко над 300 млн. лева. Пари, които трябва да отидат за покриване на разликата от одобрения от парламента бюджет от милиард и 800 милиона лева и исканата от САЩ цена за около два милиарда и 200 милиона лева. До момента Министерството на отбраната не повдига въпроса дали това е цена с или без ДДС, както и какви мита ще бъдат плащани по сделката заради европейското законодателство при внос от трети страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    75 30 Отговор
    Мафията на ГЕРБ избра да купи 8 вместо 10 самолета! :(
  • 2 Коментар📝

    44 18 Отговор
    КУПУВАМЕ МОЖЕХМЕ МНОГО НЕЩА ДА СИ КУПИМ И ДА СМЕ ФИНАНСОВО ДОБРЕ 900лв.Стана Минималната Пенсия в Румъния а тука 53 Милярда ПОТЪНАХА от EU.СЕГА СЕ КАРАМЕ ЗА ЕДНИ 2 МИЛЯРДА а Парите от EU ни ги ПРИБРАХА
  • 3 Опикан рублераст

    12 27 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 4 Джамбаза

    15 32 Отговор
    Най-после!
  • 5 Българин

    26 43 Отговор
    Ръководената от Москва пета колона ще вие по всеки повод срещу сделката, докато тя не стане факт!
  • 6 Чичо Скруч

    55 17 Отговор
    Заемчето си вземи, самолетчето да излети, после плащай като ахмак, лихвата е цял калпак, а за 8 хвърчила цял народ заробвай за 100 лета.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Балканец

    31 9 Отговор
    Ето така се сваля цена. Просто намаляш размера на покупката и готово. Страхони търговци са тия нашите.

    Коментиран от #58

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЛУД

    43 8 Отговор
    Купувайте си каквото си щете и си стройте, колкото си искате, ама прочетете черната хроника – всеки ден няколко скочили от високо, други под влака,трети се обесил или заклал някого. Е няма ли да ви светне лампичката , па да помислите за обикновените хорица, дето от безизходица полудяват? Скоро ще бъде късно и няма да ви трябват ни самолети, ни магистрали, защото няма да има народ!

    Коментиран от #42

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Казуар

    16 12 Отговор
    По време на Живковизма населението знаеше ли какви суми се плащаха за въоръжаване. Не.
  • 14 Митко Спасов

    19 16 Отговор
    Още не е гласуван в Парламента ! Има още надежда да се отървем от кърлежите ! Няма да го позволим
  • 15 На година по два

    15 9 Отговор
    На година по два самолета.... на невероятно скъпа цена. Искам да знам точно каква е комисионнната за договарящите мафиоти
  • 16 Балканец

    23 9 Отговор

    До коментар #8 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Нашите униформени не смеят да влязат в маалата, да накарат кафевите да си спрат музиката, ти си мислиш, че ще имаме топки да пуснем ядрена бомба?!?! Не се излагай, моля ти се.

    Коментиран от #28

  • 17 Гларус

    38 15 Отговор
    А Бахрейн купуват 16 броя блок 70 с пълно оборудване за 1,12 млрд. USD. Сами си направете сметката за каква кражба става въпрос! Най бедната държава купува най- скъпо и при най- неизгодни условия. - Цялото правителство трябва да бъдат линчувани на сред площада

    Коментиран от #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До бокич

    28 6 Отговор
    Бокич, спри се малко! Спри се! Разбери, че на небесата не ти трябват пари! Отиди в гробищата и разгледай мутренските кафези! Не си първа младост! Просто си заминаваш и ще останеш в историята ни като най-долен крадец!
  • 20 Авер

    11 21 Отговор
    Президенто да си реже вените,ще му улекне.Мъка,мъка за псевдопатриотите.
  • 21 Мен

    26 9 Отговор
    Това е най-малоумната сделката правена от тия подлоги. Ще си купя 50 годишна технология на цената на най-новата. Волга с навигация от БМВ 7 серия. Пълен смях за наша сметка.

    Коментиран от #29

  • 22 Авер

    10 15 Отговор
    Мъка,мъка русосифилистици
  • 23 Behemoth

    9 7 Отговор
    Жалка държава...малко ама скъпо и от сърце..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 За самолетите

    13 7 Отговор
    За самолетите да се дават пари само и единствено от гербврунгелските и путриотските данъци! Стига сте ми харчили парите! Не ми трябват самолети лично на мен! Самолетите на референдум!
  • 26 гост

    15 6 Отговор
    Въпросът е защо купуват такива като при цена от 100млн. долара за Ф35, те дават 150млн. долара за старите Фки? Кой го блазни това, че ще имат база тук? Не е ли по-добре да се дадат няколко стотин милиона по-малко? А не е ли по-добре въобще да не се дават тези пари като се има предвид, че с тях може да се санират още 1000 сгради и още 20х.семейства да имат ежедневна полза от тези пари? Ама кой ли пита нас, избирателите, те си емитират дълг и гласуват пари, а народа се самоубива и измира на опашка пред болниците където няма лекарства.
  • 27 Авер

    11 12 Отговор
    На Радев ще му купим един Грипен,да гръмне с него за последно.
  • 28 На чичо ми Сорос козяка в Атака

    22 10 Отговор

    До коментар #16 от "Балканец":

    Много умно и на място казано, но изпускаш една малка подробност. Нашата армия е платена и сме помислили и по този въпрос. Както украинците и руснаците наемат офицери да се бият по между си, от други страни, така и ние ще наемем украински летци и от други бивши съветски републики, които са готови да изсипят ядрените бомби в една любима за тях дестинация, и даже да го направят като камикадзета, в отмъщение за избитите им роднини. Вече се работи с подготовката на такава група украински летци, в Оклахома.

    Коментиран от #32

  • 29 Borislav Popov

    13 18 Отговор

    До коментар #21 от "Мен":

    Рублераст нещастен, ти още ли не си разбрал, че само платформата на самолета е старата??? Всичко друго му е последна дума на техниката - двигател, авионика, оръжия. Това руските подметки сте страшно нагли и лъжливи обаче.

    Коментиран от #49

  • 30 Сделка на века

    14 8 Отговор
    Най скандалната сделка в българската история. Копуваме ф16 за близо 300 милиона, а на Полша, Гърция, Румъния, Словения и други се продава Ф35 за 80 милиона...

    Коментиран от #50

  • 31 висок

    9 9 Отговор
    На всиоръжие другари. РРумен Ветото ще ни води, никакви истински бойни самолети в задунайская губерния, как така ще заплашват господарите в Масква?
    Малей как квичат червените зарази! Как подскача президентина ни, пак ще има вето, вето, вето...
  • 32 Балканец

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    ....и се нарича покушение, атентат или тероризъм. Нали това бяха определенията за поръчково убийство, били те масови или персонални? Като ще наемаме чужди войници да се бият за нас, защо не ги наемем барабар със самолетите им, ами ще ги поддържаме тука за наша сметка? Като не мога да карам кола, не си купувам такава и да си наема шофьор, а просто си наемам цяло такси със шофьора в него.

    Коментиран от #39

  • 33 Майстор Манол

    4 3 Отговор
    Я, изненада. А другия милиард за който толкова ни подготвяха къде щеше да отиде? Пак половината от парите, а?
  • 34 Казуар

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гларус":

    Невеж ли си, или заблуждаваш.

    Коментиран от #41, #60

  • 35 нищо не купуваме

    5 3 Отговор
    плащаме си такса спокойствие на мутрите
  • 36 FUCK 16

    17 5 Отговор
    Отварям Дневник - Прокопиевата правда и там четем:
    Правителството е приело доклада изготвен от преговорните екипи и дава мандат на министъра на отбраната да подпише четири договора.
    1. Единият е за самолет F-16, Блок 70 с допълнително оборудване,
    2. Вторият договор е за бойни припаси за самолета,
    3. Третият за ракети въздух-въздух,
    4. Последният договор е за доставката на система за визуализация, наблюдение и управление.
    Айде сега партнерите да разяснят защо сделката е разделена на четири договора, а не всичко накуп. Да не би президента Радев да се окаже прав, когато цитира едни числа от 3-4 милиарда лева, и за орязани възможности?
    И идва време когато си пожелавам - дано доживея до Народен съд, който да въздаде справедливост на всички замесени в този грабеж. Защото по наличната обществено достъпна информация, както и за параметри на сделки на други държави - ставаме свидетели на подготовката на ОГРОМЕН ПРЕСТЪПЕН грабеж!

    Коментиран от #52

  • 37 NOV

    2 1 Отговор
    pri olojenie ce namame deesposobna ARMIA za kogo sa tezi samoleti srestu kogo,moje bi... za napadenie na federaciata
  • 38 Койчо

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Ти нормален ли си бе бастун кой ще ти разреши да притежаваш ядрено оръжие. В кой филм живееш?

    Коментиран от #40

  • 39 На чичо ми Сорос козяка в Атака

    13 8 Отговор

    До коментар #32 от "Балканец":

    Личи си че не разбираш от военна тактика, но аз съм полковник в запас /вече/ и не ти се сърдя. Не всички имате нужната подготовка. Значи самолетите задължително трябва да ги имаме и вече ги имаме, почти и с пълно въоръжение, а не както Радев каза, непълно.. Бомбите /ядрените/ са договорени като бонус за след 6 месеца след пристигането на самолетите, но тези ядрени бомби, ние нямаме право са ги използваме без разрешение на САЩ, но може да ги качиме за минути в случай на нападение. Украинските летци са готови и могат да бъдат поканени бързо в случай на нужда. Руснаците разбира се знаят прекрасно това и обръщат мнооого голямо внимание на държава, която има възможнсти да ги насоли лошо. Оттам вече, преговорите между икономистите, политиците, за цени на газ, ядрени централи и темподобни вървят по-гладко.

    Коментиран от #43, #54, #56

  • 40 На чичо ми Сорос козяка в Атака

    13 9 Отговор

    До коментар #38 от "Койчо":

    Всички натовски страни, които купуват оръжия от САЩ, на определена стойност, имат ядрени оръжия глупако, които са собственост на САЩ и не могат да бъдат използвани без разрешение от САЩ. НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ АКТИВИРАНИ. Мога да ти кажа и бройката на ядрени глави и бомби по държави, неграмотнико.

    Коментиран от #44

  • 41 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Казуар":

    Провери и ще разбереш. Прав е човека.
  • 42 по луд

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЛУД":

    Първо провери статистиката за най- много самоубийства в Европа и после пиши глупости. На първо място са Скандинавските страни./ независимо от високият си стандарт на живот/

    Коментиран от #67

  • 43 Гошко

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Значи ние ще ядем дървото. Вашия перчем натам ни кара. Войната ще се води в България и дано ти да си на първа линия.

    Коментиран от #45

  • 44 Койчо

    4 5 Отговор

    До коментар #40 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Ти си неграмотния в случая ядрените бомби се съхраняват само и единствено в САЩ. При нужда ни ги доставят.

    Коментиран от #55

  • 45 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #43 от "Гошко":

    Ти на руска страна ли ще бъдеш или ще стреляш българите в гръб?

    Коментиран от #47

  • 46 Ти си

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Малоумен кои ще ни даде ядрено оръжие
  • 47 Гошко

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Само питам":

    На руска а ти ще стреляш българите в гръб.

    Коментиран от #69

  • 48 cash

    3 2 Отговор
    Щом имате бол пари купувайте. Но после да ревнат пак медиците и майките на тежко болни деца, за които държавата уж нямала средства ?
  • 49 -...-

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Гербераст щастлив, че нали това копуваме. Платформата, плюс няколко ракети. Другите неща-дрън, дрън и т.н., американците са предценили, че не ни трябват ''на тоя етап''. Следващ, едва ли ще има. И е прав човека със сравнението на автомобилите. Колко ще ти струват 8 коли, мод. 70-та година, ако трябва да ти ги произвеждат сега? Колкото 16 - последен модел :-)

    Коментиран от #53

  • 50 това е наказателна акция

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Сделка на века":

    Колкото си бил по близък до предишния голям брат, толкова по висока цена плащаш на новия. Скъпо излиза да си политическа проститутка.
  • 51 Как и да го гледам

    6 4 Отговор
    Скъпо е! Много е скъпо! Да се почват нови преговори! Не е нормална тази цена!
  • 52 Чудя се

    12 4 Отговор

    До коментар #36 от "FUCK 16":

    Защо ли през 1944 година се е стигнало до народен съд! Може би подобни корумпирани управници са довели страната до 3 национални катастрофи, както и след 1989 година. Пак национални катастрофи. Ф16 е последната!
  • 53 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "-...-":

    Няма да е лошо ти да си кОпиш първо буквар и тогава да си изливаш рушката пропаганда по форумите. Че иначе изглеждаш смешен и жалък.

    Коментиран от #57

  • 54 nere3

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    От такива като тебе "полковници " ме е срам да кажа че съм българин . Какво разбираш ти от нови технологии и изтребители от 21-ви век бе , пенсио ? Ти за сорс код на изтребителите чул ли си бе ? Ако решат и самолетите няма да запалят изобщо . Тогава кво ми се превъзбуждаш тука ? Кви ги бръщолевиш , кви психарии ръсиш тука ... Я ходи до кафето при Митко и пийни още една водка за закуска утре и остави тая работа на разбиращите , знаещите и можещите . Полковник ама наум си ти , мишок . Цел живот само акъл ръсите а младите момчета и момичета са в безизходица от тъпата ви гъзолизщина . Ако наистина си полковник от запаса то ти най-много трябва да си траеш комунде доказано защото си градил кариера точно тогава с партийната книжка в ръка а сега си най-големия американец и пускаш атомни бомби насам натам . Само бой за тебе докато са насереш
  • 55 onq s konq

    6 4 Отговор

    До коментар #44 от "Койчо":

    Е точно така де,ядрените бомби се съхраняват в САЩ,т. в АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ БАЗИ В БГ под спец. режим на охрана!Което пък гарантира експресният им монтаж при нужда.А ти ако си мислиш че като свирне тръбата "тревога" и чак тогава въпросните боби или ракети/ядрени/ ще тръгнат от САЩ с КОРАБА към България,ще акустират триумфално на наше пристанище,от там ще ги претоварват и т.н. докато стигнат до самоЛетите ни...БЕ ТИ ГЛУПАВ ЛИ СИ ...ЧЕ ДА ПРАВИШ ДРУГИТЕ ГЛУПАВИ ПО ТАКЪВ ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН?

    Коментиран от #64, #72

  • 56 Холивууд

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "На чичо ми Сорос козяка в Атака":

    Чудесно! Изпрати сценария до:20th Century Fox, Loew’s Incorporated/MGM, Paramount Pictures, RKO Radio Pictures и Warner Bros,Universal Pictures, Columbia Pictures и United Artists.
  • 57 -...-

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Borislav Popov":

    Ха-ха. Явно, ''У''-то ме издаде, че изливам руШката пропагада по форумите. Жив и здрав - тУй да е проблема:-)
  • 58 ПИШМАН бЪлГаРсКи политици

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Балканец":

    Абе мнаго добре са си направили сметката СЕРВИТЬОРИТЕ,но тя пише на ГЪРБА народа.
    То и армия нямаме, но ще си имаме НПО по НС и ще ни пази щедро, като плащаме и там.
    Купувайки Ф16 , навярно СЕРВИТЬОРИТЕ ИМАТ В ПРЕДВИД да подпомогнат и поработят и за СЕЛСКОСТОПАНСКАТА АВИАЦИЯ- или т.н. 2х1 , актуално и водещо до икономии.
    Но какво ли ново ще ни сервират СЕРВИТЬОРИТЕ в близките месеци?
  • 59 Порно

    1 4 Отговор
    Рециклирани самалЬоти то армия няма те ......
  • 60 Гларус

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Казуар":

    Влизаш в сайта на Локийт и четеш за сключените договори през 2018 година. Има специално отделена страница на Бахрейн. - Договорът е от 2018 и си пише черно на бяло 16 бр. на цена 1,12 млрд. долара. Бахрейн не са ползвали до сега Ф16 и това също е записано. И те като нас тепърва ще започват. Само че цената? - 16 бр. на по-ниска цена отколкото за 8? - Влез и прочети! - Аз няма какво да добавя от написаното в страницата на американците.

    Коментиран от #62, #68

  • 61 Бачо Киро

    3 4 Отговор
    Само пълен идиот предплаща каквото и да е на 100%, при това без да започне да бъде произвеждано в следващите 3 години, понеже има други в списъка преди нас... Нормалните хора дават част напред и съставят план на изплащане и доставка. Преди 2023 въобще няма и да почнат да се произвеждат, така че въобще не е проблем да се изплатят примерно на 4 части и по този начин пак да получат дори пълната сума преди да са ни дали един болт... Нормалните сделки са примерно 30-30-40, 50 напред - 50 при доставка... Котка в чувал купуват само идиотите... А по-големите идиоти пък само плащат, демек всички ние...
  • 62 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Гларус":

    Ти тоя бастун да не мислиш, че може да си го намери сам, да го прочете пък хептен... Иначе въобще нямаше да спори за нещо, което е официално на сайта на производителя...

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тото Кратуно

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "хаха":

    Та ти какво си мислеше до сега че са умни ли?
  • 66 Гларус

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Бачо Киро":

    Да бе, така е! - Прав си!
  • 67 ЛУД

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "по луд":

    Като коментираш в този сайт, сигурно четеш и другите публикации. На мен ми пука за намаляващите БЪЛГАРИ, а скандинавците да се оправят( много им е дрогата, малко им е слънцето). Едни мрат от немотия, а други от свободия!
  • 68 Казуар

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Гларус":

    Локхийд Мартин е частна фирма и може ли да продава на половин цена, с какъв комплект въоръжение са, имат ли въоръжение от други фирми. В България могат да се продават луксозни апартаменти на половин цена, в Щатите не знам дали има такава практика.
  • 69 Само питам

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "Гошко":

    Русофилите никога не сте били българи, а единствено руски роби.

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 НАТО

    6 2 Отговор
    Русофилите скимтят и вият на умряло а на мен мед ми капе на душата :)
  • 72 Мафа Низакура

    0 1 Отговор

    До коментар #55 от "onq s konq":

    За какви ядрени бомби бръщолевиш, спри се. Ние самолети нямаме, ти се пениш как ще хвърляме наляво и надясно разни бомби. Неграмотник и продажник. Нали веднага ставаме цел номер едно.
  • 73 999

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Само питам":

    А ти си безработен кибик, който философства тук от доста време. - Намери си работа бе пъпеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове