10 Юли, 2019 14:11 2 157 18

Чуколов: Свалянето на Сидеров застрашава правителството на Борисов

  • волен сидеров-
  • атака-
  • патриоти

Има много нарушения в коалиционното споразумение

Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов отсече, че решението на НФСБ и ВМРО не било само отстраняване на Волен Сидеров от председателския пост, но и нарушение на коалиционното споразумение между трите партии. Това решение било подготвяно още през юни.

Вчерашното решение денонсирало споразумението между НФСБ, ВМРО и "Атака". Според Чуколов така се бламирало споразумението между ГЕРБ и Патриотите.

Те застрашават управлението на страната, предупреди националистът.

Според Десислав Чуколов има много нарушения в коалиционното споразумение.

Коалицията "Обединени патриоти" била факт заради компромисите и усилията на Волен Сидеров по думите му. Моторът на Обединените патриоти Сидеров сега е отстранен, каза Десислав Чуколов. Никой нямал повече рутина и опит в парламента от лидера на "Атака". Като некоректно той определи поведението на НФСБ и ВМРО. Атакистите не били уведомени за вчерашната среща.

Тепърва "Атака" ще се събира, за да реши какво ще прави, заключи Десислав Чуколов.

С промените в ръководството на „Обединени патриоти“ коалиционното споразумение с ГЕРБ не се поставя в риск, заздравяват се коалиционните отношения. Или някой не е чел коалиционното споразумение, или не е чел правилника на групата. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Между ПГ на „Обединени патриоти“ и коалиционното споразумение има разлика. Едното определя взаимоотношенията между трите партии, правилникът на парламентарната група определя редица правила, по които тя да работи, ако работи. Тъй като досега тя не работеше, практически трябва да се приеме като акт на оздравяване на коалиционните отношения тази промяна на ръководството, което досега не е събирало групата на заседания, припомни Валери Симеонов.

От ГЕРБ отказаха да коментират темата.

ФАКТИ припомня, че Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти". Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция във вторник следобед. Лидерът на "Атака" е бил свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати от парламентарната група. Народните представители от „Атака“ не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.

Аргументът за решението на депутатите на Каракачанов и Симеонов е, че лидерът на "Атака" от месеци не е събирал на заседание парламентарната група в качеството си на председател. Когато пък е насрочвал сбирки на групата, неговите депутати са отсъствали, твърдят колегите им от другите две партии в малката коалиция.

За съпредседатели на ПГ на ОП са избрани Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Техни заместници ще бъдат Милен Михов и Борис Ячев. Секретари на групата стават Юлиан Ангелов и Християн Митев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николов

    11 4 Отговор
    Патерици е имало, има и ще има. ББ разчита, че третия крак ще го крепи. Ако не е болен, ще е издуган. Никой от заврелите се плъхове, няма мерак да напуска кораба. Дори болен. Ще се правите на ощипани и ще гласувате по команда.
  • 2 Въпрос

    11 21 Отговор
    А кой да дойде когато ГЕРБ си отиде. Крушовската биволица ли?

    Коментиран от #7, #8, #11, #15

  • 3 Стоянов

    11 5 Отговор
    Госпо'ица Чуколова отдавна не се бе появала пред хора.
  • 4 абе

    9 9 Отговор
    чуколов, опитвате се да извивате ръцете на Премиера, ама няма да ви се получи! кабинета може и без ваща мижава атака! СМЕШНИК дето се прави на националист!
  • 5 смех в залата

    7 5 Отговор
    Смешниците от ''стотака'' и ''болния'' за лидер.
  • 6 Димов

    11 1 Отговор
    Айде сега да изметат и Пеевски, че да се почне отнякъде.
  • 7 гост

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Който и да дойде ще е в пъти по добър от ГЕРБ.
  • 8 Димов

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Безпартийни, областни представители, чиито кандидатури са предложени и избрани от населението на областите, които представляват. Нещо като парламент без политическа принадлежност, но с ясна и единна цел: Подобряване живота на населението.
  • 9 Onq s konq

    7 0 Отговор
    Застрашава правителството друг път. ГЕПИТАТА ще си изкарат мандата с цената на всичко, ко ще Доган да ги върти на оная си работа.
  • 10 гостъ

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Чуколов: Свалянето на Сидеров застрашава правителството на Борисов.
    Ще е отлично ако правителството падне.

    Коментиран от #13

  • 11 Просто като гъбена чорба

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Мартин Димитров, Радан Кънев, Христо Иванов. Тея тримата ми се струва че са по добрия вариянт на сегашното статукво.

    Коментиран от #17

  • 12 Кой68

    2 2 Отговор
    Шишо Бакшишо и Гацо Бацов... .....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иво

    5 0 Отговор
    Чукчи, я разкажи някой виц, остай тия сложни фрази- не са за тиебе!
  • 15 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Крушовската биволица, и нейните дебили ще си получат заслуженото ведно с Гробавите им колеги мутри, тъй като са от едно гнездо хлебарки.
  • 16 ужас

    3 1 Отговор
    Чукалов, куха лейко, нищо не застрашава. Ще си кроткате, защото това е последния ви парламент. Излъгахте хората и това е вашия край.
  • 17 ужас

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Просто като гъбена чорба":

    И Москов с изцъклените очи.
  • 18 гощо

    1 0 Отговор
    Нищо не застрашава Чукалов! Те вече си имат Воля!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове