10 Юли, 2019 23:20 6 078 41

Босия: Трябва да бъде поискана оставката на СЕМ, а Кошлуков сам да подаде своята

  • кошлуков-
  • бнт-
  • генерален директор-
  • дс-
  • вербовка-
  • босия-
  • тодор живков

Емил Кошлуков е вербуван от Шесто управление на ДС, докато все още е ученик

Босия: Трябва да бъде поискана оставката на СЕМ, а Кошлуков сам да подаде своята - 1
Източник: БГНЕС

В предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком гостува общественикът Николай Колев-Босия, а причина за участието му е изборът на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ и по-конкретно минали изказвания на Босия спрямо моменти от миналото на новия генерален директор на БНТ Кошлуков.

Николай Колев-Босия заяви: ''Не става дума само за Емил Кошлуков. Мога да цитирам и самия Живков, с когото имах срещи, когато беше под домашен арест. Както и с Милко Балев. Аз бях изгонен от затвора, защото не можеха да ме осъдят. Зададох контролен въпрос на Живков: ''Кога е създадено СДС и къде''? Живков отговори: ''1983 година декември месец пристигна едно писмо подписано от Андропов, че трябва внимателно да възстановим буржоазните партии, но под мъдрото ръководство на Политбюро и чрез проверките на Държавна сигурност. На заседание на Политбюро ние взехме това решение и то тръгна да се изпълнява. От ЦК на БКП се назначиха отговорници за всяка една партия. Андропов пише доклад през 1968 година след събитията в Чехия, че еднопартийният режим трябва да бъде премахнат и да се върнат партиите.

''От всичките така наречени неформални организации, само две бяха силно притиснати. Това бяха ''Независимото дружество'' и ''Подкрепа''. Затова мен ме арестуваха и закараха в Бобов дол. Аз бях единственият създател на ''Подкрепа'', тя беше и моя идея. Изгоних всички нови и след месец пак ме арестуваха. После бяха станали 1800 в ''Подкрепа'' и аз вече не можех да ги изгоня'', каза още Николай Колев-Босия.

''Създаването на студентската организация беше и моя идея. Аз знаех за миналото на Кошлуков. Той е вербуван още на 17-годишна възраст, когато е ученик в Английската гимназия в Пловдив. Вербуван е от Шесто управление, казвам го в интервю. Аз съм ползвал информацията от Държавна сигурност и делото от Военния съд, когато е войник. Странното, че на това дело прокурор е Николай Колев. Превербоват го и за ВКР. От Шесто е имал задача да види каква е готовността на войниците да избягат. Той действително успява да ги провокира'', потвърди думите си от преди време Босия.

''Той има документ, с който по всяко време може да излиза от затвора, тъй като е библиотекар там. Аз мисля, че сега е много по-добре да се повдигне въпроса за миналото на Кошлуков. Имам и документ за вербовката му от полковник Торозов'', заяви Колев.

По повод Комисията по досиетата, Николай Колев заяви: ''Комисията е създадена за прикриване, а не за разкриване''.

''Коментарът си за Кошлуков продължи така: ''На всичкото отгоре, когато го пускат от затвора, той как кандидатства, по кой закон кандидатства английска филология? Да го пуснат още с присъда в затвора, той да кандидатства? Как става тази работа? Той имаше да дослужва над година и половина. По закон той трябва да се върне и да си изкара службата докрай. Него обаче с подписа на Джуров тази година не му я искат, опрощават му я и той влиза в Софийския университет. Това, което става в Русия, става и тук'', допълни той.

''На СЕМ трябва да се иска оставката, а Кошлуков трябва да се настоява сам да си подаде оставката. Да си я подаде, да се оттегли, тъй като всичко, до което се допре той мухлясва и отива по дяволите'', добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    31 5 Отговор
    И трола веднъж да е прав!

    Коментиран от #30

  • 2 Абе

    61 7 Отговор
    Босия кви оставки бе,тия са за разстрел бе. Стига с тоя либерализъм.
  • 3 Фахрадин

    67 4 Отговор
    На Кошлуков не му е чиста работата, по каква линия ходи да учи и завършив САЩ? Кой и защо му плати образованието?
  • 4 El Torro

    33 9 Отговор
    Има ли някой в тая държава да не е или да не е бил от службите?, или някакво ушенце на някой?.

    Коментиран от #24

  • 5 Комуниста

    45 4 Отговор
    В тази държава няма случайни хора, кадрите не се подбират не по качества а по това дали си послушко! Този Кошлуков е протеже на някой партиец от близкото минало.

    Коментиран от #6

  • 6 El Torro

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Комуниста":

    Ама това време не отмина ли?

    Коментиран от #8

  • 7 El Torro

    27 7 Отговор
    Питам се какво разбира филолог от управлението на телевизия?!. В нашата страна е нормално на де занимаваш с това кето не ти е работа. И после нещата не вървят.

    Коментиран от #13

  • 8 Комуниста

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "El Torro":

    Това вече е поколение 3!

    Коментиран от #10, #29

  • 9 Далавера

    25 4 Отговор
    Кошлуков трябва да си отиде заради средния пръст !

    Коментиран от #20

  • 10 El Torro

    17 3 Отговор

    До коментар #8 от "Комуниста":

    Ужас, няма да ми стигне живота за да вшдя нещо по добро.
  • 11 онзи

    16 15 Отговор
    Ако това е вярно, 45 години комунизъм и още 45 ще са необходими за да се премахне. Общо 90 години. А в Русия ще са небходими общо 120 години.

    Коментиран от #36

  • 12 Професора

    21 4 Отговор
    Е вие какво очаквахте бившата върхушка в от СИВ да подари кокала ей така и да почнат да пишат мемоари ли? Това е договорката Запад- Изток! Изтока пуска запада на пазара си обаче задържат капиталите!!! Някой осатана излъган 1989г.ХАХАХАХА ДА ЖИВЕЯТ БАЛЪЦИТЕ.
  • 13 Демократ

    34 4 Отговор

    До коментар #7 от "El Torro":

    Босия е бил винаги изтъкнат общественик. Казва истината, но жалост в БГ, който се придържа към истината го правят на луд. Точно тези малките неща като нагласеното назначаване на Кошлуков трябва да се тушират в зародиш защото после белята става голяма. Развитите демокрации са го разбрали това и не дават да се случват дори много по-малки злини.

    Коментиран от #14

  • 14 Бесен Язовец

    14 25 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    Какъв Босия бе какъв е Босия?? Босия не можа да се облажи от СДС и затова го избива на откровеност. Какво се прави на ощипан Босия едно време с Кошлуков бяха партия в СДСто. Босия не може да преглътне че беше само опотребен докато други като Сашко Йорданов, Костов..... се уредиха. Е туй е цялата драма в живота на Николай Колев-Босия.

    Коментиран от #15, #17, #27

  • 15 Демократ

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Да разбирам, че си съгласен Кошлука да бъде генерален директор на БНТ.

    Коментиран от #16

  • 16 Бесен Язовец

    22 2 Отговор

    До коментар #15 от "Демократ":

    Разбирай че отдавна не ми пука какво се случва в тази държавичка! Никой не може да помогне на народ който не иска сам да си помогне.

    Коментиран от #18

  • 17 Демократ

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Щях да забравя, за шофьорските курсове Босия пак беше прав. За Ивайло Московски и ДАИ пак беше прав. Такива хора трябват за да се оправят малко от малко нещата.

    Коментиран от #19

  • 18 El Torro

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Болезнено откровен си.
  • 19 Бесен Язовец

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Демократ":

    Аааа това че ти се подлъгваш по личното отмъщение на Николай към сбърканата система за която и той има вина и го бъркаш с патриотизъм е друго!
  • 20 Баба Вуна

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Далавера":

    То само това да беше! За журналята да не говорим!
  • 21 Холли

    8 2 Отговор
    Ей този нещастник е виновен за смъртта на дъщерята на класната ми. Обвиняваше нея и починалия и съпруг за световни грехове. И жената се самоуби. Остави две момчета. Класната ми се грижеше за тях. Как пък Господ не ги прибира такива отрепки, че да е по-добър светът!
  • 22 Йозеф

    9 8 Отговор
    Тоя е за психиатрия.
  • 23 Ешек сики

    10 10 Отговор
    Кошлуков не знам дали е шестак,ама този неуспял седесар е за Карлуково
  • 24 Санчо

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "El Torro":

    Няма. Системата поддьржа предателството и се самопроизвежда. Затова младите не само бятат,НО и се срамуват от мястото онкьдено бягат. Да си миризливец от пакистан си добре дошьл вьв "великото" кралство.от Бьлгария си куче според техни жьлти вестници. Тез изроди са по-гадни от наз, просто са по подли и по-крадливи,качества будещи уважение сега. И ни затьпиха по план. Имаме избор. Или да мислим,или да вьртим опашка,като нахранени помяри. За сигис вьртим опошка,от брьснар до министьр. Айде, кокалче за слагащите минус.
  • 25 Заралия

    6 12 Отговор
    На Босия отдавна му е гръмнал бушона , просто прочетете нещо от " творчеството " му като поет .
  • 26 drum

    3 5 Отговор
    Тоя много грозен бе
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кочъ

    18 3 Отговор
    Този човек е единствения който се бори срещу системата и един не го подкрепи..Затова ще ни шибат още 100 години
  • 29 Ванко

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Комуниста":

    СДС - ГЕРБ = ВЕЧНА ДРУЖБА МЕЖДУ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1992 Г. Това е причината за назначението на Кошлуков.
  • 30 Методи

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Не ми е симпатичен Босия , но тук е абсолютно прав и Кошлуков трябва да бъде отстранен,защото беше един от главните участници в ликвидацията и разграбването на България след 1992 г. Независимо дали лично се е облажил от цялата мръсотия.
  • 31 Рос

    6 1 Отговор
    Ами че то на нашите държавни оправници точно такъв шеф на медийте им е нужен ! Затова Гроб и там си оплетоха добре кошничката и оредиха него,защото тази подлизурка и мижитурка Кушлуков винаги е бил-тип мазен предател и ще слуша и изпълнява каквото му каже партията която е на власт в момента,утре ако се смени друга той пак ще е с тях само за да си е на поста който го оредиха с връзки ! За жалост това е положението в нашата мила родна страна БГГГГГГГГГГ !!!!!!!!!!
  • 32 Коци Георгиев

    4 5 Отговор
    Ще припомня думите на писателя Димитър Талев- когато в съветския съюз умре последния комунист, то в България ще се намери поне още един жив комунист. Е . Кошлуков не е последния, но си е комунист до мозъка на костите.
  • 33 ЧАПРАЗА

    2 1 Отговор
    КЪВ Е ТОЯ ТАЛАСЪМ ЩО ГО ДАВАТ ИЗОБЩО НЕ МИРИШЕ ЛИ НА КАНАЛ ТОЯ БОС ЛИ С МРЪСНИ КРАКА ЛИ Е НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ГЛЕДАМ ТАКИВА КЛОШЕРИ

    Коментиран от #35

  • 34 Йух

    2 0 Отговор
    В тази държава всичко е ТОТАЛ ЩЕТА
  • 35 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "ЧАПРАЗА":

    тя ,истината,, е такава...Мръсна,немита,нелицеприятна....А още по-лоша от ТАЗИ истина ,е РОДЕНАТА от Сорос.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кошлуков

    0 0 Отговор
    Вот вам Босий: https://fakti.bg/mnenia/393042-koltuklieva-peevski-ima-veche-dve-nacionalni-televizii
  • 38 Анонимен

    2 0 Отговор
    КОШЛУКОВ НЕ ЗАЕМА НИКАКЪВ ПОСТ СЛЕД 1992година, когато започва ликвидацията и разграбването на България! Може да се провери! Когато Кошлуков стана депутат, досието му беше отворено и ако беше агент, трябваше да освободи поста! Може да се провери! Николай Колев Босия е племенник на прокурора Николай Колев, защо не казва това и в предаването на Маргарита Михнева по канал 3 се изнесоха разобличаващи факти за дейността на двамата и за забранени вещества, мисля че имаше и дело срещу тях! Може да се провери! Николай Колев е разстрляния прокурор на улицата, уличен в нечисти сделки! Бог да го прости! И това може да се провери! Има много сериозни факти, уличаващи Босия, но за това, отново мълчи! "Ако човек е нормален, трябва да е по-почтен! Ако не е, за съжаление е!
  • 39 Един честен човек

    0 1 Отговор
    Познавам Кошлукова от много отдавна. Той е честен човек помогнал на много хора. Коментарите срещу него или са от тролове или от млади хора които без да знаят пишат, аз на мястото на Кошлуков бих ги съдил за клевета, но той е прекалено зает и това не му е на нивото а и живота е доста кратък за да се занимава човек с глупости. "По Моканина:Боже колко злоба има по тоя свят Боже...

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Един честен човек":

    Много си прост... Бил помогнал на 5 човека от обкръжението му и бил светец... Той и Васил Илиев е помогнал на доста хора около него, ма само идиот може да го нарече светец...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове