Last news in Fakti

11 Юли, 2019 17:24 1 520 23

Българите не вярват в политиците и че изборите са честни

  • политици-
  • избори

За 2% от анкетираните евроизборите не са важни

Българите не вярват в политиците и че изборите са честни - 1
Снимката е илюстративна

Българите масово не вярват на партиите и политиците ни, както и в честността на изборния процес у нас. Това става ясно от проучване на „Галъп интернешънъл“ сред хората, които не пуснаха бюлетина на 26 май.

Изследването е направено специално за Българската национална телевизия.

Доста голяма част от анкетираните - 28%, се затрудняват да посочат каквато и да е причина защо не са гласували, а това според социолозите това показва тотална отчужденост от политическия процес.

Онези, които успяват да назоват причина, най-често казват неща, които свидетелстват за недоверие в политическата прослойка като цяло – разочарование от политическите партии и политиците се споделя в общо 37% от случаите. Например, „не вярвам на никого“, „няма за кого“ и още ред подобни отговори от типа „всички са еднакви“.

В 18% от случаите се изтъкват лични причини. Изпъква и оправданието „не бях в съответното място или не бях в България“. В някои от случаите явно е имало по-важен ангажимент.

Други 15% изобщо не виждат смисъл да се гласува или се съмняват в честността на изборите.

За 2% от анкетираните евроизборите не са важни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мба

    3 3 Отговор
    Ай штиа бе...
  • 2 Снайперист

    10 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 El bobcho

    21 3 Отговор
    2117 година...
    В източния участък на току-що построената автомагистрала "Хемус" автомобили са попаднали в снежен капан. Телефонът на един от шофьорите звъни:
    - Ало братче, к'во става? Няма ли най-сетне да ви освободят от този ад!?
    - Да, всеки момент ще дойде Бойко с всички телевизии и ще ни пуснат!
  • 4 Мирен преход Да ама НЕ

    23 1 Отговор
    Депутат пред портрет на Васил Левски:
    - Дяконе, моят лозунг е друг "Ако печеля, печеля само аз, а ако губя, губи цял народ!

    Коментиран от #7

  • 5 Истината

    23 2 Отговор
    Не съм чул някой да смята че изборите в България са честни ! Мъртви души фалшификации купуване на гласове !
    И всичко това с одобрението на САЩ и ЕС !

    Коментиран от #18

  • 6 Димов

    16 1 Отговор
    Никой политик няма да има народното доверие, докато няма образователен и трудов ценз за гласуване.
  • 7 Така мисля

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Политик се става да лъжеш и крадеш !
    Имаме куп неповторими таланти в измамите и манипулирането на народа !
  • 8 Червен еврейски интернационал

    6 2 Отговор
    Политиците в България се НАЗНАЧАВАТ от ЧЕРВЕНИЯ ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ!
  • 9 гост

    8 0 Отговор
    Няма никакво значение какво гласуваш, след това листите са каквито политиците ги искат. Как си обяснявате секции, където има десетки гласували за независими кандидати и местни партии да липсват след това в преброяването и пак герберите да печелят, макар че хората не гласуват за тях? Татовото време и гласените избори хич не са минало.
  • 10 Консултации

    8 1 Отговор
    За избори чесни при експертна Цв Цв. Благодарностите в апартаменти.
  • 11 Пак открихме

    3 1 Отговор
    топлата вода.
  • 12 Глей сеа

    11 0 Отговор
    Политиката в бг куца. Нито Бойко струва нито Корнелия струва. Мутрите са купили политиците. Същото е когато си направиш бизнес в бг някакви непознати за теб индивиди идват да те заплашват и да те пребият че си направил бизнес и затова че ще печелиш много пари. И те искат да печелят парите и да ти вземат бизнеса. Много мутри в бг. Само да те надушат че ще печелиш голяма пара ти си мъртвец. Тук бизнес в България не става. Тук инвестиции в България не става. Трябва да очистим мутрите първо и така хората да са спокойни че никой няма да ги закачи правейки бизнес с много труд и усилия. И така инвеститорите ще дойдат в България и ще ни направят богати.
  • 13 923

    5 0 Отговор
    че как да верваш, то не остана капка доверие към политиката и хората у Бабуиново
  • 14 Батман Боко

    5 0 Отговор
    Хората в България са умни и знаят,че честни избори не е имало от векове.
    Предлагам занапред да обявим ясна тарифа,кой колко дава за глас,за да е честно поне това,защото се дава само на братята джадаите.Това е дискриминация.
    Да се каже и да се покаже,например:
    ГЕРБ-50 лева.
    БСП-30,50 лева
    ДПС-25,75 лева
    ВОЛЯ-55 лева
    Други не ни трябват и всеки да си избере,според нуждите.
    След това,спечелилата партия,да назначава,областни,кметове,директори и т.н.,от това ще си спестим пари за следващи избори.
    И сега е така,просто ще го направим законно с общи усилия.
    Помислете и поспестете 💰.
  • 15 Краси

    2 0 Отговор
    Е па теа чак сега ли го разбраха това? Тц, Тц, Тц...
  • 16 Гостилничаря

    1 0 Отговор
    И бенетейците са поръчали това проучване за да открият колелото!? Ами да бяха попитали който и да е на пътя, щяха да разберат същото много по-бързо и евтино.....!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Санде

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    По точно под диктовката на москва , със ръководното влияние на библиотекарите . Майцепродавците от библиотекарския дирижират умъртвяването на България .
  • 19 патриотъ

    2 0 Отговор
    Тоя пак намеси Москва!Москва ли е виновна,че Боко е предател и тъпак?!А той открито слугува на американците,ако още не си забелязал!Може би искаше да кажеш от Вашингтон,ама те достраша!
  • 20 Lonecheer

    3 0 Отговор
    Честния политик е като девствена проститутка. Всички говорят за него, но никой него е виждал.
  • 21 FtF

    1 0 Отговор
    Трябваше ли да се поръчва на Галъп нещо което се знае от всеки? Ето още едни грешно дадени пари, а после БНТ фалирала...
  • 22 Папа Шебек 8 ми

    1 0 Отговор
    Кор за ГРОБ навсякъде и по всяко време!!!!
  • 23 какви политици

    1 0 Отговор
    В България няма и не е имало политици последните 30 години или ако е имало някой той е бил отхвърлен от манипулаторите.Тук на избори се ,,предлагат,, добре отлежали агенти на различни служби.Защо никой не попита ,,политика,, Каракачанов и ,,политика,, Симеонов:КАКВО СТАНА С ВТОРОТО ЧЕТЕНЕ НА ЗАКОНА ЗА САМООТБРАНА?Пак идват избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове