11 Юли, 2019 17:02 18 083 59

Румен Петков за F-16: Ще купим най-скъпите прахосмукачки

  • румен петков-
  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребители-
  • авиация

Според лидера на АБВ САЩ са тези, които стимулират политическата корупция в България

Румен Петков за F-16: Ще купим най-скъпите прахосмукачки - 1
Снимка: БГНЕС

Със сделката за F-16 САЩ показаха, че стимулират политическата корупция на най-високо ниво в България. Това коментира председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция във Варна, цитиран от Радио „Фокус“ – Варна. В подкрепа на твърдението си той посочи, че разследването за продаване на паспорти на македонски граждани, водено срещу служители в агенцията за издаване на удостоверения за български произход, е спряло веднага, след като военният министър е заявил, че F-16 са най-добрите самолети.

„Македонският премиер тогава беше декларирал, че е готов да съдейства на разследването. Това е циничен пример как се стимулира политическа корупция, която на нас ни струва 2.2 млрд. лева“, заяви Петков.

Според него изплащането на повече от 200 млн. долара на самолет е много по-висока цена от тази, при която страни като Румъния, Чехия и Бахрейн са направили сделки. Той определи като цинизъм твърдението на външния ни министър, че е договорена отстъпка от 60 млн. долара.

„Предупрежденията, които правихме, че тази цена ще бъде съпътствана от непълно въоръжение, се оказаха правилни. Установи се, че един от зам.-министрите на отбраната казва, че едно от въоръженията ще бъде намалено наполовина и то ще е достатъчно. А и никой не коментира публично, дали ДДС влиза в крайната сума“, добави още лидерът на АБВ. Според него ясно трябва да се заяви пред обществото, че сделката ще струва много повече от обявеното.

Румен Петков добави, че самолетите ще започнат да се получават от 2023 година нататък, но не се знае кой ще поеме поддръжката за милиони левове на сега действащите самолети.

„Някой сметнал ли е какви инвестиции трябва да се направят в инфраструктурата? Сумата е много над 2.2 млрд. лева. Много сме далеч от тази сума. Продължавам да твърдя, че ще купим най-скъпите прахосмукачки. Никой не желае да отговори колко от самолетите в Румъния летят“, посочи още Румен Петков и коментира, че в северната ни съседка 50% от самолетите F-16 не летят заради проблеми с поддръжката и доставката на резервни части. Той поиска и поименно да бъде обявен съставът на експертите от Военновъздушните сили, които са казали, че това са най-добрите самолети. Това, според него, е престъпно твърдение.

„Ако при тези условия бяха поканени за участие европейски компании, поне два самолета повече можеха да се купят, а при доставката на резервни части нямаше да има и плащане на ДДС“, отбеляза той. Според Румен Петков управляващите, с мълчаливото участие на БСП, ДПС, „Патриотите“ и всички останали партии, са „загробили“ страната ни и са я изправили срещу Европа.

„В Народното събрание имаме „Коалиция F-16“. Нейният гръбнак са ГЕРБ и БСП“, каза още председателят на АБВ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S7ALK3R

    100 24 Отговор
    Само дето и прах няма да могат да обират.
  • 2 Статистик

    74 31 Отговор
    Фонтана си заработи заплатата!
    И Гоце чака за още един хотел.
  • 3 El bobcho

    128 31 Отговор
    НЕ разбрахте ли, че ГЕРБ са дупедавци на краварите!

    Коментиран от #12

  • 4 До Румен Петков

    60 32 Отговор
    А ти Румба викаш за водка да ги бяхме дали тия пари че после да имаш пълниш фонтаните ...
  • 5 El chochone

    92 24 Отговор
    F-16 - Апартамент,F-16 - Апартамент,F-16 - Апартамент,F-16 - Апартамент,....
  • 6 Гаргамел

    72 25 Отговор
    я кажи с първанката за корабите дето купихте и за комисионната бе смешник червен
  • 7 Затова сме най бедни

    91 12 Отговор
    Има ли някакъв договор или покупка от последните 30 г да е бол изгоден за България ? Твърдо не ! То не бе американски централи ! Купихме Кугъри и Спартани дето за нищо не стават ! Купуваме най скъпо газ от Русия и тн и тн !

    Коментиран от #8

  • 8 Истината

    58 6 Отговор

    До коментар #7 от "Затова сме най бедни":

    От всички договори се набутва държавата в капан а политици лапат комисионни !
  • 9 Триплан

    67 18 Отговор
    След като си получам хвъчилата модел от 70те години нека закупим танкове,, Шърман"и пушки М1,, Гаранд" а за за специалните части,, Браунинг аутоматик райфъл"или на латиница BAR.. За 5 млрд... Що не???
  • 10 Спас безделника

    50 10 Отговор
    Щом от американска страна е подписал евреин, няма начин от българска да не е подписан от далавераджия или глупак.
  • 11 Стефан

    42 43 Отговор
    Абе пикльо какво ти разбира алколната тиква от самолети, ако е руско и 300 милона да струва може, но американско не, и да знаеш НЯМА ДА СЕ СТРОИ САМОВАРА В БЕЛЕНЕ, а денги нада вернутся, на всяка манджа мерудия, ЕДИНСТВЕНИЯТ политик с отказан достъп до САЩ заради връзки с престъпния свят, помним колко се дърпаше да сдадеш поста, та се наложи Франко Фратини да идва лично, и от тази персона не искам НИКАКВО мнение.
  • 12 ДДимитърддд

    50 23 Отговор

    До коментар #3 от "El bobcho":

    Румен Петков е активен участник в държавното управление от 1990 г. Защо за изминалите години не закупиха необходимите за българските ВВС изтребители? А сега се държи заедно с президента Радев като говорители на Москва. За пикаещият по фонтаните Петков е достатъчно да се види неговата вина по делото акрам за което той можеше да лежи дълги години в затвора. До сега щеше да е научил цигански. Другият публичен факт е неговото министерство на МВР , където поради многобройните гафове не си изкара мандата. Най големият хибридчик след Гоцето Първанов е Петков които е един от големите руски слуга. Една изключително вредна за България личност, както и неговата партийка Абв. Истински предатели на България, когато чуят думата Русия такива като Петков получават оргазъм. Все още има балъци които да реагират на хибридните на такива като Румен Петков фонтанчето и руски марионетки.
  • 13 7777

    56 25 Отговор
    Румбата че има трески за дялане има, но в случаят е абсолютно прав.
    Американците директно ни рекетират, ние нищо не правим да се защитим.
  • 14 дявола

    28 13 Отговор
    Все си мисля че като кошче на ЕС е достатъчно сега станахме и на сащ
  • 15 ДДимитърдд

    33 37 Отговор
    Българската агентура на Кремъл се активизира за да оплюват евентуалната сделка със САЩ. Жалки рубладжии и казаци които непрекъснато защитават и обслужват руските интереси в България. Но мълчат за милионите левове и долари които се дават на Русия за ремонти и други дейности за руските чайници и самоварите. Хем стари,негодни и с ниско качество хем скъпи за държавната хазна.
  • 16 адам

    18 11 Отговор
    уж демократите го докараха дотам, че старите червени номенклатури да изглеждат като демократи и морални стожери спрямо тях
  • 17 F 16

    32 24 Отговор
    Най-простото парче прахосмукачка е Румен Петков. Нека да отиде в посолството на САЩ за виза и пак да получи един среден.
  • 18 ДДимитърдд

    18 24 Отговор
    Българската агентура на Кремъл се активизира за да оплюват евентуалната сделка със САЩ. Жалки рубладжии и казаци които непрекъснато защитават и обслужват руските интереси в България. Но мълчат за милионите левове и долари които се дават на Русия за ремонти и други дейности за руските чайници и самоварите. Хем стари,негодни и с ниско качество хем скъпи за държавната хазна.
  • 19 ДДимитърдд

    16 18 Отговор
    Българската агентура на Кремъл се активизира за да оплюват евентуалната сделка със САЩ. Жалки рубладжии и казаци които непрекъснато защитават и обслужват руските интереси в България. Но мълчат за милионите левове и долари които се дават на Русия за ремонти и други дейности за руските чайници и самоварите. Хем стари,негодни и с ниско качество хем скъпи за държавната хазна.
  • 20 Посерко

    16 3 Отговор
    Ша ти требе маркучо що си пикааш у крачоло "скап" чиляк си де
  • 21 Зайко Байко многознайко

    23 13 Отговор
    Това пияндурско леке от кога стана и самолетен експерт?😡😡😡

    Коментиран от #22

  • 22 Посерко

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "Зайко Байко многознайко":

    Оно от рикията е га пииине и фърчи високоооо
  • 23 Сашко

    11 14 Отговор
    И тоя разбира се пише. Ако бяха някакви руски боклуци друга песен щеше да пее...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рафи

    24 6 Отговор
    За какво се карете, кой от БСП кой от Герб, и всички други партий, не е ли ясно, че зделката не е в интерес на народа, от всякаде вуни, и защо все спорите и тия и ония са едни, кой вземе властта и се самозабрави, виждали сме и БСП, сега гледаме и Герб едни и същи мафиоти са всички, ама вместо да сме на улицата прави сте, спорете обиждате се, те обаче си знаят техното.. Сигурно и те четът и се смеят

    Коментиран от #26

  • 26 Казуар

    7 12 Отговор

    До коментар #25 от "Рафи":

    Ти от кои си, от руските мекерета на Атака ли си.

    Коментиран от #32

  • 27 бай Даньо

    14 18 Отговор
    Румен Петков , доказа че съвсем закономерно гледа народното събрание само отвън. Не знам какво е купил Бахрейн , но Мароко преди няколко месеца купи 25 от съвсем същите Ф16 и излизат по $152 млн парчето. Нашите излизат по около $157 само защото сме евтини и искаме само 8 самолета , другото са глупости. Ако зависеше от черверните хмери на който е представител и Р.П. то бихме си нарязали и МИГ29 за да угодим на мадър Раша като останем съвсем без самолети.... нъл тъй другари!?

    Коментиран от #28

  • 28 497

    11 4 Отговор

    До коментар #27 от "бай Даньо":

    Никъде в Сайта на Локхийт не пише за Мароко, а те пишат всичко за всяка сделка. Така, че не знам от къде ги вадиш тези информации.

    Коментиран от #33, #34, #35

  • 29 Хигиенист

    6 9 Отговор
    На Руменчо ще купим един писоар с прахосмукачка , за да не чурка по фонтаните.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Букова глава

    3 4 Отговор
    Ами като не искате скъпи самолети,кораби и танкове да си ги направим ние бе! Хем ще крадете повече!
  • 32 Хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Казуар":

    Мекере? Не бих казал, без партиен, един от малкото хетеро останали мъже
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 бай Даньо

    7 9 Отговор

    До коментар #28 от "497":

    Без да съм специалист цената за Бахрейн вероятно е за гол самолет, и затова наполовина на нашия или на мороканския. Бахрейн са стар клиент Ф16 имат още поне една ескадрила и очевидно имат и въоръжение за нея, което вероятно е достатъчно и съвместимо. Някой да е чул за война в която е участвал Бахрейн и привършил с ракетите !? НИе купуваме всичко - самолет, обучерние , тренажори, въоружение, радари и друго наземно оборудване, което бахрейците вече явно имат. Мароканците също имат въоръжение за старите си самолети но факта че ги ъпгрейдват (във същата сделка) ми говори че въоръжението не е съвместимо за новия самолет и всичко се сменя. Тука зсягаме и другата опорна точка че "Ф16 е стара щайга от 70-те". На тоя самолет нищо не му е от 70-те , нито авиониката, ни фузелажа, ни двигателя, ни електрониката, ни радара. Да заповядат враговете с МИГ 29 ...
  • 36 Професора

    8 6 Отговор
    Чакайте малко, този не злоупотребяваше ли с алкохола и пикаеше в разни фонтани ?хахахахахахаха
  • 37 Здравомислещ

    8 5 Отговор
    Преди време в едно интервю гледах американски дипломат, който говореше за действията си в африканска държава. Той каза, че спокойно е заявил на техният Мин. Председател: Имаш два варианта. Или много богат! Или много умрял! Направете си изводите сами за такива сделки, а Р.П. нека обясни дали би избрал второто!?
  • 38 Млада дама от с.Крушовица

    5 5 Отговор
    Пикльо,ти от кога взе да разбираш от самолети?
  • 39 Ставрю

    11 7 Отговор
    Управлението на Борисов зависи от америка. Тъи че ако не купи прахосмукачките ще се озове в панделата. Простия български народец и това ще плати наред с гаврата коята вършат герб. Тези самолети вече са мораално стари и след 5 години когато ги получом ще са извън боя с наличието на съвсем по нови и добри самолети.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Просто така

    1 1 Отговор
    Който и да дойде на власт в България всеки ще краде в несвяст така че няма оправия за съжаление
  • 42 К ГБ

    6 2 Отговор
    ТЪПА РУСКА ПОДЛОГА Е ТОЗИ РУМЕН ПЕНКОВ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Rumi

    2 1 Отговор
    Може да эемем тия пари 1000 фонтана със се урината
  • 46 Легален

    3 0 Отговор
    Да сте чули за 30г някой политик да е направил нещо с перспектива 15,20,30г,няма и да чуете,те говорят с перспектива само за концесиите си,пристанища,летища,гори,плажове и т...н.....
  • 47 Легален

    2 0 Отговор
    Да сте чули за 30г някой политик да е направил нещо с перспектива 15,20,30г,няма и да чуете,те говорят с перспектива само за концесиите си,пристанища,летища,гори,плажове и т...н.....
  • 48 Чичо Дончо

    5 3 Отговор
    О ти рубладжийче пикливо Цял живот ще гледаш как Ф16 кръжат над картуната ти и ще сънуваш Американски рейнджъри
  • 49 България ЕС Нато🇧🇬🇺🇲🗽🇪🇺

    9 6 Отговор
    Да живее България Да живее НАТО Да живее ЕС Да живее САЩ🇧🇬🇺🇲🗽

    Коментиран от #51

  • 50 Гербераст

    6 2 Отговор
    Шкембе Войвода е голям послушко , когато става въпрос за дебела пачка зелени мангизи. А какво стана с циганската престъпност и безкрайните компромиси с измислената държава С.Македония ? А мизерните пенсийки?
  • 51 Дрът Сиганин

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "България ЕС Нато🇧🇬🇺🇲🗽🇪🇺":

    Всички цигани сме ЗА !

    Коментиран от #52

  • 52 Тодор Живков

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Дрът Сиганин":

    Бесипето са протиф ха ха ха 🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️🛩️
  • 53 Легален

    0 1 Отговор
    Чичо Дончо,ха..ха,,колко си чичо бе новобранец кирлив
  • 54 НИНДЖА

    1 1 Отговор
    скривай се смешник като беше министър на мвр кво направи нищо изчезвай
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Чичко тревичко

    3 3 Отговор
    А някой задава ли си въпроса защо въобще са ни тези самолети!!! Та нима някой е тръгнал да напада България!!! Още не съм чул някой да е нападнал просяк с цел да го ограби!!!! важното е Америка да си изкара достатъчно парички от тази далавера! А и съответно дебелото прасе Каракачанов да прибере едни 300милиона долара!!! Всеки знае,че при такава сделка комисионната от производителя е 10% ! Честито на българският народ !!и ако някоя държава ни нападне аз ще се обеся пред парламента!! Че кой вади нож на умряло куче
  • 57 червен дебил

    3 1 Отговор
    червени прости кратуни

    Коментиран от #58

  • 58 Кра

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "червен дебил":

    Кравар
  • 59 Баче Кико

    4 1 Отговор
    Най големия крадец, вика дръжте крадеца. Човека който беше доносник на мафията има "морала" да се изказва. Ту слънце, ту дъжд, съсипахте я тая държава, ей!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове