11 Юли, 2019 17:44 1 400 11

Над 3000 подписа срещу застрояването на градинките в София

  • овча купел-
  • застрояване

Протестиращите внесоха и петиция, подписана от 3031 души

Над 3000 подписа срещу застрояването на градинките в София - 1
Снимка: БГНЕС

Жители на район "Овча Купел" в София излязоха на протест пред сградата на Столична община. Недоволството е породено от практиката да се дава разрешение за строеж на зелени междублокови пространства.

В района през септември 2018 година пропадна автомобил поради неукрепен строителен изкоп. Още тогава е сезирана прокуратурата, но почти година по-късно развитие по казуса няма.

Протестиращите внесоха и петиция, подписана от 3031 души, съобщи news.bg. Да прекратят практиката за строителство на големи сгради на места, където има проблеми с живущите. За това настоя Велислав Василев от инициативния комитет на район "Овча купел".

Местата са върнати на реститути и площи, които са били земеделски земи, в момента влизат в регулация,обясни Василевв. Така реститутите се възползват от инфраструктурата, изградена от Столична община по думите му.

Протестиращите нямат против строителството, но да е там, където е възможно и да е на сгради с обществено значение. Строителят е обещал да изгради улица, но тъй като денивелацията е шест метра на този участък, впоследствие с анекс е отказал строителството. Без да се взима предвид анекса, му е издадено разрешение за строителство, каза още Василев.

От това по думите му страдат всички живущи в района, тъй като се работи извън графика и в почивни дни, на строежа работят камиони и бетоновози, вдига се силен шум, оплакват се протестиращите.

След пуснат сигнал до общината, те са получили отговор, че не е установено нарушение. Според Велислав Василев всички проверки на място са формални.

Продължаваме да събираме подписи и ще продължим с протестите, докато ни обърнат внимание, категоричен беше Василев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Citizen

    5 2 Отговор
    Добре де,нали селяните мразят София? Да си стоят по родните места и никой няма да пипне парковете и градинките!
  • 2 дявола

    5 4 Отговор
    Недей да протестирате ами си идете на село там има градинки много искате София е ми ето ви я ако не ви изнася на СЕЛО
  • 3 СЕЯНИН

    6 0 Отговор
    Нема кво да протестирате, а айде при мене у село! Малко отначало ше ви е трудно , оти от селяци се погражданите, ама кото огладнеете ше ви мине. Е нема градинки, а има градини със зеленчуци, дека требва да се копат, поливат и берат, ама я ви давам да едете колко душа ви сака. Ако помогнете за кравите и козите ,млекото и сиренето па са от мене, ако дойдете и на къро, ви обещавам домашен леб ,къде жената го е месила от нащо брашно. Оно има отлежала ракийка и вино от ланшното, ама сега е много жега, та довечера, ако не сте се скапали ша ви водим у хоремага( само за лимонадата де, другото от дом) Заповедайте, че ви чекам!
  • 4 Иванчева

    9 0 Отговор
    Иванчева се бореше за "Зелен Младост" и имотната мафия я поръча.
  • 5 Русенец

    3 2 Отговор
    Застрояването в София почти е обгърнало Витоша. Скоро смогът и прахолякът ще я задушат. И всичкото това, защото някакви си комплексирани аборигени ги е срам, че са се родили в село и си въоразяват, че като се преместят у градо, ще станат нещо повече. Знам, знам..... Да си седя в провинциалния град и да не се обаждам, нали?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Etnolog

    1 2 Отговор
    Да спасим градинките ако в тях играят деца... Да разкараме оттам татарките с цигари, кучетата без каишки, паркиралите коли. В противен случай, по-добре строежи.
  • 8 Бат Вал

    2 2 Отговор
    Като гласуват софиянци сега наесен отново за герб, до края на мандата така ще е застроена София, че хората ще могат да се чукат с чашите за наздравица със комшията от съседния блок, седейки на терасите си и без дори да се надигат от стола! Гласувайте за герб, те ще оправят добросъседските отношения... :))))
  • 9 Селянина

    2 1 Отговор
    Сички идем у София че ва превземем и че ва облагородим! ДРЪШТЕ са - идем !Че ви насадим скъпите градинки с татул и че ва пуснем да рупате !
  • 10 уяуя

    2 1 Отговор
    Голяма омраза между граждани и селяни, ама никой не мисли, че хората идват в София заради по-нормалния живот, възможността да си намериш хубава работа и да изкарваш добри пари. Всичко това липсва по останалите градчета и села. Никой не ще да работи за 500-600лв.
    Тая омраза я насочете към политиците, които унищожиха България и тогава ще се получат нещата.
  • 11 криворазбрана циливилизация

    1 0 Отговор
    Зелени междублокови пространства с паркирани на тях коли на хората от блока. Ми то и това е незаконно. И ако им кажеш да напраиш паркинг пак ще ревнат искаме дървета. Е как хем да си джапанки и хем с ботуши едновременно. Научихме се че имаме само права. Ся трябва ни научат че имаме и задължения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове