Last news in Fakti

11 Юли, 2019 23:00 6 058 41

Слави Трифонов: ЦИК умишлено саботира машинното гласуване (СНИМКИ)

  • слави трифонов-
  • избори-
  • цик-
  • протоколи-
  • машинно гласуване

Три анализа обобщават резултатите от машинното гласуване

Слави Трифонов: ЦИК умишлено саботира машинното гласуване (СНИМКИ) - 1

На последните избори ЦИК умишлено е направила така, че да има проблеми при отчитането на гласовете, за да може после да обвини за това машинното гласуване, пишат в официално обръщение до медиите от Шоуто на Слави Трифонов.

Първо вижте как, същото това ЦИК, обявява истината, че машинното гласуване е по-добрия и надежден начин.

Ето доклада на ЦИК относно организацията и произвеждането на избори през 2014 г.

Докладът е с дата 21 април 2015 г. В него пише.

“ЦИК преценява, че експерименталното машинно гласуване беше успешно и отговори на поставените стандарти.”

Следователно за изборите 2014 и 2015 година ЦИК установява в официален документ, че машинното гласуване отговаря на поставените стандарти.

Ето и следващия доклад на ЦИК относно организацията и произвеждането на избори в периода 2015 – 2017 г.

Докладът е с дата 6 февруари 2018 г., гр. София

В него пише:

“Произведените през 2015 г. – 2017 г. избори, но най-вече общите избори за общински съветници и кметове, произведени едновременно с национален референдум, показаха слабости в работата на СИК, като неточно прехвърляне на резултатите от машинното гласуване в протоколите.“

Да обобщим. Проблеми с машинното гласуване няма, има проблем в хората от секционните комисии, които после въвеждат данните на хартия!

И сега стигаме до последния доклад на ЦИК от евроизборите, където тотално са обърнали палачинката.

Анализ на изборите за членове на европейския парламент от република България, произведени на 26 май 2019 година.

Ето какво пише:

“Произведеното машинно гласуване в предвидените от законодателя 3000 секции е било съпроводено с множество трудности и проблеми.

Увеличаването на броя на секциите с машинно гласуване се предполага, че ще доведе до увеличаване на несъответствията и грешките в протоколите на секционните избирателни комисии.

Само по себе си машинното гласуване не е средството и начинът, по който изборите ще са честни и прозрачни.”

Обобщаваме и за най-тъпите депутати.

С първия анализ машинното гласуване е обявено за успешно и с висок интерес. От втория анализ по-скоро става ясно, че проблемът е обучението на секционните избирателни комисии. В третия вече имало проблем.

Сега ще видите и защо се появява този проблем и дали е в машините или в самата ЦИК.

Ето как изглежда протокола за изборите през 2016 година, когато гласувахме за президент.

Слави Трифонов: ЦИК умишлено саботира машинното гласуване (СНИМКИ)

Точка осма от протокола, в графата “действителни гласове” е посочено - толкова гласове от машинно гласуване, толкова гласове от бюлетини и общ сбор гласове от машини и бюлетини.

Тук възможностите за грешки са минимални.

А ето сега същият протокол, спуснат от ЦИК за евроизборите.

Слави Трифонов: ЦИК умишлено саботира машинното гласуване (СНИМКИ)

В графата действителни гласове пише само…всъщност нищо не пише, има празни точки. Няма къде да се впишат колко гласа са от машина, колко са на хартия, колко е общия сбор. Тук всеки попълващ може да си греши, както си иска – съзнателно или несъзнателно, и може да напише такава бройка гласове, каквато си иска. И ето откъде идва разминаването. То не е от машината, а от ЦИК, които са заложили проблема още преди изборите.

Истината е, че самата ЦИК съзнателно е бойкотирала изборния процес и ние реално не знаем каква е истината на отминалите избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    21 82 Отговор
    Чалгаря се опитва да се прави на оперен певец . Единствения шанс за България е президентска република . Електронното гласуване е инициатива на президента не на този див и прост селяндур .

    Коментиран от #19

  • 2 дааа

    50 10 Отговор
    Не е ЦИК а БОК БОК.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    25 4 Отговор
    Дасе обесят веднага тези клоуни?
  • 5 Кой68

    31 14 Отговор
    Славчо ти нали си водещ на шоу?Ми води си шоуто......Най-добре ще е наистина Президенска република със двапъти ×5 години.Тогава наистина ще се знае кой пряко носи отговорност.След приключване да няма привилегии както е сега,а парламента да е от 120 души които пон-ср-пет да имат до обед заседания и после на работа.....Постижимо е за България.

    Коментиран от #25

  • 6 Русуфил

    10 37 Отговор
    Славчо с популисткия референдум за субсидиите направи мечешка услуга на другарите си и спонсори от БСП.
  • 7 Александър

    25 0 Отговор
    Само една малка корекция - пише се "саботирам", не "съботирам".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахаха

    5 4 Отговор
    На интервюто видяхме ……………………………………… . Благодарим. Хахахахахахаха
  • 13 Nik

    7 35 Отговор
    Абе,тоя прост "чалгар".що се прави на "експерт" по всичко?!Всъщност,той плаща на "сценаристите" си,на псевдо-експерти и на всякакви хора,да се "ровят" навсякъде и да му дават недостоверни данни,за различни процеси в държавата!Това,разбира се се прави,както го прави и "омбудсмана" Мая Манолова,с цел да се дескредитират институциите в България,включително и Централната избирателна комисия.Наближават местни избори и тези хора неистово започват да дезинформират и да лъжат хората в интерес на други хора-които плащат за тази дезинформация!Аз лично недоумявам,как министър-председателят Борисов и ГЕРБ продължават да се "връзват" на глупостите на "чалгаря".Пример за това,беше гласуването на депутатите за стойността на партийната субсидия!ГЕРБ се хванаха на "въдицата" на "чалгаря"Трифонов да се направи субсидията 1 лев/за действителен глас на парламентарни избори!"Референдумът",проведен през 2016год. и организиран от "чалгарят" и приближените му,беше една демагогия,един политически фарс!Първо,половината от българите и партиите не участваха в референдума,а от другата половина-"ЗА"субсидия от 1 лев,гласуваха около 2500000 души,"ПРОТИВ"-около 560000 души,тоест съотношение:72%/16%!Както точно се изрази проф.Христов,че дебилите в България са 80%,то беше очевидно,че болшинството,което гласува "ЗА"бяха хора неграмотни,малоумни,неинформирани,злобни и яростни,които не са мислили логично и са искали просто да "накажат"политическите партии!Факт!Сега,от всичките глупости на "ча
  • 14 Nik

    5 18 Отговор
    /продължение от №13/.Сега,от всичките глупости на "чалгарят" Трифонов и на премиера Борисов,относно стойността на партийните субсидии да стане 1 лев,се забърка такава каша,че скоро трудно може да се оправи!
  • 15 Мартин

    15 4 Отговор
    Изгониха грамотните с тия заплати, сега няма кой да попълни ПРАВИЛНО форма с 3 празни места. Ако не си способен да направиш това, а си избран като един от най-най в местната партийна структура... Заболява ме мозъка щом се замисля по тази тема. Какви са тези хора бее, какви са тези хора...
  • 16 Мартин

    36 0 Отговор
    В частният сектор ти искат 2 чужди езика, опит, образование, доказани резултати. Ако искаш да си мениджър трябва да покажеш истински успехи, трябва да ги докажеш с документи. Минаваш 10 интервюта, психолог, детектор на лъжата и няколко очни ставки с висш мениджмънт или собственик.
    Ако обаче искаш да управляваш държавата - няма проблем, заповядай седни.

    Коментиран от #21

  • 17 Тръмп

    0 9 Отговор
    Слави ходи ли изобщо да гласува???:):):)И ако е гласувал,с машина или с бюлетина,защото Радев гласува с бюлетина???:):):)
  • 18 може би

    15 0 Отговор
    до 16 Мартин
    Мартине може и така да е.Но младо момиче учило на запад завършило престижни там университети с няколко езика и завърнало се тук да помогне.Да де, но то самото каза в интервю че не може да си намери тук работа, и нашите работодатели му казвали-ти си много умна и нямаме нужда от такава или нещо подобно !!!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Глупост

    9 0 Отговор
    До глупост, но никой не каза направо, тези ЦИК стават ли за избори или не.Нито могат да пишат, нито да смятат.Сега машините им били виновни....те това е материала за който говореше онзи.
  • 21 Голям прос

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мартин":

    " - Алоуу, Народното събрание ли е? Искам да стана депутат! - Абе ти луд ли си? - Що, и други изисквания ли има?"
  • 22 Голям прос

    3 0 Отговор
    Започват да говорят за машини месец преди избори. Да си привикат комисиите още по-рано, да проиграят машинното гласуване, да организират и технически персонал и накрая да кажат на хората от комисията къде са му слабите места на това гласуване. Така ще са подготвени ако има нарушения. Субсидиите партията да не ги търси от държавата, тоест от всички нас, ами да си намери спонсори. Не сме длъжни да плащаме всички. Който иска - да заповяда
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Име

    5 3 Отговор
    Президентска република!
  • 25 Наивен си душко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кой68":

    Та сега не се ли знае кой носи отговорноста??

    ЦИК се назначава от управляващата партия, има си квоти и т.н.!

    По същия начин са РИК и СИК!

    Ти драги изобщо нямаш понятие какво представляват изборите в БГ-то!

    Недавай мнение стой си на масичката с мушамата, ракийката и салатката с турски домати!
  • 26 пико

    6 0 Отговор
    Българска фирма изработва машините с клавиатура на банкомати и работеща като такъв,зареждат ги с банкноти по 10лв съобразно броя на гласуващите в съответната секция.Слагаш си паспорта в машината набираш сумата/в случая партията +ако желаеш преференция/чукаш гласувал,получаваш си фиша плюс10лв и всичко приключва за минута.Пет минути след закриване на изборния ден крайните резултати се знаят.За съмняващите се освен освен електронна памет машината ще изработва и такава на хартиен носител/така наречената контролна лента при касовите апарати.Сега за глас партиите получаваха 11лв.
  • 27 истината

    7 2 Отговор
    Точно така трябва ни президентска република,там поне ще разчитаме на чесноста и съвеста на един човек а не на цял парламент който нямат наяждане и насищане да краде и трупа за поколения напред а в парламета са много докато Президентат е един и ако излезе нечестен и неточен спрямо народа и дързавата много по лесно можем да излезнем всички и да го сменим с друг ! Поздрави на всички !
  • 28 Гост

    3 2 Отговор
    За българина, няма пречки. Като кажат на циганите , за кой номер да гласуват, и като им дадат пак някой лев, кво значение има дали е машинно. Е само дето мъртвите няма да могат да гласуват. Ама, циганите и администрацията са достатъчно повече от нас.
  • 29 Николай

    8 0 Отговор
    На изборите за ЕП нарочно исках да гласувам машинно, но ми отговориха че има само две секции в града, където това може да се случи и естествено това не беше моята секция...Става дума за Горна Оряховица.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 12456

    1 4 Отговор
    Слави, гледай си чалгата. Никой не се интересува от т.нар ти мнение.
  • 37 Аз123

    2 1 Отговор
    Оти ми триете коментарите да ви го тура
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 boyko prezident

    2 0 Отговор
    Простият Хитрец/наш Боко/ точно това и цели със всяко си действие и бездействие, да обърка и обезвери хората и държавата за да ги откаже от парламентарната демокрация/не , че я имаме/ , така щото да стане президент на президентска република!!! Тогава всичките драскачи като нас по 1000 тояги на гол гъз и БГ мафията коли и беси както си знае без съд и присъда досущ като БКП то през 47-49г.
    Затова и герберските тролчета продали душите си на дявола , все по-често ще подхвърлят идеята за президентска република!!! ТА БОКО ДА СЕ НАМЪРДА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!!
    НАРОДЕ ИМА ЛИ ТЕ?! ИЛИ СИ СЕ НАСРАЛ ОТ СТРАХ?!
    НАРОДЕ!!! АКО ТИ НЕ СЕ РАЗМЪРДАШ ДА ГЛАСУВАШ И КОНТРОЛИРАШ ВИШЕСТОЯЩИТЕ СИ ОТРОЧЕТА , ЗАПОМНИ ЩЕ СЕ РАЗМЪРДА ДРУГ НАРОД , НО ТОГАВА ГОРКО ТИ ЩЕ БЪДЕШ МНОГО И ЗА ДЪЛГО УНИЖАВАН И ПРИНУЖДАВАН!!!
    НАРОДЕ!!!
  • 40 Съботин Съботинов

    0 0 Отговор
    Как мое такоуа нешу
  • 41 Nik

    0 1 Отговор
    Днес си погледнах коментара и видях,че 80%/37"душички"/ са ми отбелязали минусче,а само 20%/7 хора/,плюсче!Никой обаче "смелчага",не се е "осмелил"да ми оспорва мнението!Факт!Значи,това,което съм написал,че по думите на професор Христов 80% от българите са дебили,се потвърждава!Факт!Не злобея,не се "радвам",но ми е безкрайно мъчно за тези хора,които са ми отбелязали мнението с минус!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове