Last news in Fakti

13 Юли, 2019 09:17 5 396 22

Мъж оцеля по чудо, ударен от ток под душа след ремонт от енергото

  • севлиево-
  • шумата-
  • енерго-про-
  • електричество-
  • ток

Инцидент в севлиевското село Шумата

Мъж оцеля по чудо, ударен от ток под душа след ремонт от енергото - 1

29-годишен мъж от севлиевското село Шумата оцеля по чудо, след като беше ударен от ток под душа. Електричеството дошло по тръбите след ремонт на "Енерго-про" през деня.

"След случилото се взех фазомер и започнах да меря. Цялото табло, нулевата шина, всичко светеше. Беше под напрежение", разказа потърпевшият Иван Христов пред "Нова телевизия".

Той започва измерване на всички електроуреди в къщата с обикновен фазомер. Оказало, се че през деня от енергото са изнасяли електромерите извън пределите на имота, но в отсъствието на собственика. Иван предполага, че фазата и нулата са разменени от техниците. Той се обажда на аварийните екипи, които идват и отстраняват проблема.

От електроразпределителното дружество заявиха, че вероятно грешката в свързването е допусната от електромонтьорите, но в момента се анализирали възможните причини. Иван Христов все още не е убеден, дали ще подава жалба, но се радва, че е жив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    2 40 Отговор
    За здрав млад човек това не е опасно напрежение...

    Коментиран от #8

  • 3 Биде

    36 0 Отговор
    Поредния ужасяващ пример че у нас почти всеки изпълнява работата си през пръсти и без да влагат ум когато се налага! Дали причината е в ниското заплащане или многото работни часове не знам.Хубавото е че не се е случило най-лошото, а във всяка нормална държава при търпевшия би получил извинение и парична неустойка защото както и да го мислиш си е неумишлен опит за Убийство!!!!!
  • 4 До това води

    18 5 Отговор
    глупостта енергоджийска,наречена защитно ''зануляване''а не защитно ''заземяване''!

    Коментиран от #9, #11

  • 5 мнение

    21 2 Отговор
    Това са съвсем закономерни резултати от хаоса в една разпадаща се държава! Както и запалването на влакове в БДЖ.
  • 6 коки

    16 2 Отговор
    у нас го бяха направили същия номер,навсякъде имаше ток,фаза,нула всичко светеше на фазомера и като им казахме техниците викат това е щото сложихме по-дебела жица и тока тече по-добре. Иначе телевизор,хладилник дадоха фира,но с малко зор си платиха щетите
  • 7 незнайко

    16 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА ГИ СЪДИ ДО ДУПКА ! В енергото работят хора с основно образование, камо ли завършили електротехникуми, каквито вече
    няма !!! Ако наистина са разменени фаза и нула, кой предпазител би издържал ? По вероятно е нулевия проводник да не е бил добре !!! Тогава всички уреди "светват "
  • 8 Некой

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Те да разменят фазата и нулата и младият и здрав човек вече ще е само млад, а може и умрял!
  • 9 Некой

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "До това води":

    Коментарът ви е крещящо некомпетентен.Учудвам се на хората които,ви цъкат плюсовете.

    Коментиран от #12

  • 10 Скоро управляващите

    6 2 Отговор
    ще занулят цялата държава.
  • 11 незнайко

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "До това води":

    Зануляване и заземяване са различни понятия. Нулевия проводник тръгва още от генераторната машина. Затова ако той е прекъснат някъде се офазяват уредите .

    Коментиран от #14

  • 12 До това води

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Некой":

    Кое не ви стана ясно?Например защо в БГ сме с 2проводна,респективно-4проводна мрежа,вместо с 3 и съответно 5 проводна мрежа както да речем в UK ли?Ами лесно е-защото англичаните и други като тях са къде,къде по глупави от нас,та са се набутали и са дръпнали из улиците по още една жица?Ето ти го сега и джокерът:ако на този пич бойлерът му беше свързан по схема защитно заземяване и когато загубеняците от малоумното ЕРП СА МУ ОБЪРНАЛИ ФАЗА И НЕУТРАЛА,нямаше да го изпере токът.Само,че бойлерът му няма как да е свързан така,ами е свързан по схема защитно зануляване,защото мрежата в БГ е малоумна,също както техниците,макар,че замазват положението,тук таме с три проводника,обаче това е ала бала.
  • 13 Гледач

    4 2 Отговор
    Това ако е в КРАВАРНИКА ЩЕШЕ да съди електрото и
    Да им вземе МИЛИОНИ .А ТУК ЧОВЕКА АКО ПУСНЕ ЖАЛБА ЩЕ ГО ПРЕБИЯТ ИЛИ УБИЯТ.КАКТО Е БИЛО ДО СЕГА
  • 14 До това води

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    Това е точно така,но при съвсем друга ситуация-прекъснат и то нулев проводник,както вие казвате.Тука обаче случаят е съвсем друг-имаме едни нехранимайковци,които са обърнали фаза и неутрала,което деяние си е чисто престъпление.
  • 15 ****

    0 1 Отговор
    В статията пише,че тока е протекъл по тръбите,явно има заземителен кабел свързан към тръбите,иначе как ще протече по тях?

    Коментиран от #17

  • 16 Експерт

    3 0 Отговор
    Всички коментари до тук са направо смехотворни и най-вече N 11 .

    Коментиран от #18

  • 17 До това води

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "****":

    Точно там е проблемът,че е нямало ЗАЗЕМИТЕЛЕН проводник!!!!!Енергоджийските кретени завъртат от ГРП-то фаза с нула в резултат на което корпусът на бойлер,тръби,мръби,води в тръбите и тем подобни директно и смъртоносно се офазяват,а когато нищо неподозиращия човечец влезе под душа, естествено
    стъпал на земята,а земята е един вид втори проводник,тогава веригата се затваря през тялото му и обикновено,особено в мокри помещения няма шанс.В конкретният случай виновни са техниците,но ако схемата на свързване беше направена тип защитно заземяване,а не както в случая-тъпото защитно ЗАНУЛЯВАНЕ,дори и в този случай,който е може би един на 1000,не знам точно,нямаше да има опасност за животът на човека.Но в България за съжаление мрежата е от този опасен тип,който белите държави преди десетилетия смениха,като потенциално опасен.При тази наша мрежа не е необходимо да ти обърне някой гений фазата и неутралата за да умреш,достатъчно е в някоя стара кутия,някоя нулева връзка да нагори и прекъсне и си свършен.Като друг перфектен шанс за умиране човек има,когато например силен вятър скъса нулевият проводник идващ към къщата,като и точно това е искал да обясни в пост 11 коментиращия,което е абсолютно вярно.
  • 18 Това води до

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Експерт":

    Нищо лично,но точно в пост 11 всичко е вярно,а на всичкото отгоре дето няма нищо смешно ами е СМЪРТОНОСНО отпадането на нулев проводник при защитно зануляване.Може и сам да проверите: включете си бойлерът,след което откачете някъде подстъпа на неутралата към бойлера,но естествено преди връзката и с бойлер,след което влезте да си вземете едно душче.То е същото,като да речем вятърът на вън да скъса нулевият проводник в момента в който сте под душа-МЪРТЪВ сте!!!!!!!И затова,вместо да правите тази глупост,по-добре си направете едно опитно макетче и замерете.Пак казвам,нищо лично,просто хората не подозират каква дива глупост е енергийната мрежа в БГ и абонатите представа си нямат по какъв опасен за техния живот и живота на семействата им начин бива доставяна ел енергия до тях.

    Коментиран от #19

  • 19 Експерт

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Това води до":

    Не пишете по теми които не са ви ясни ..

    Коментиран от #20

  • 20 Това води до

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Експерт":

    Експерте,нямате си на представа колко ми е ясно и то даже за тънките енергоджийски глупости,които и в учебниците ги няма.Не подвеждайте хората,ами по-добре кажете с какво не сте съгласен,ако разбира се разбирате малко от малко.Просто ми е интересно,пък и полезно би било,но кратко,точно и конкретно.
  • 21 fiko

    2 0 Отговор
    Хора ,30 години работя в енергото - уважение нула .От 7 нови колеги познайте колко са ел тейници .................................нито един .
  • 22 fiko

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От електроразпределителното дружество заявиха, че вероятно грешката в свързването е допусната от електромонтьорите,---- Ел .монтьор по БГ-правилник няма право да включва ел захранване. Включва само Ел .техник след проверка и с не по-малка от 4-та квалификациона група.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове