14 Юли, 2019 09:25 2 357 33

Защо не въведоха машинно гласуване по времето на Орешарски?

  • анна александрова-
  • машини-
  • гласуване

Анна Александрова от ГЕРБ обясни за проблем в машините

Защо не въведоха машинно гласуване по времето на Орешарски? - 1
Снимка: БГНЕС

По никакъв начин не се страхуваме от местните избори, показахме като победихме на европейските и им дадохме пореден урок. Инициирахме промяната за машинното гласуване в изборния кодекс не случайно. Това се случи след критичния анализ на ЦИК, който ни сезира, че по отношение на проведените избори на 26 май за европейски парламент се среща сериозен проблем с машинното гласуване.

Ние като отговорни управляващи, следва да предприемем такава стъпка. Това каза председателят на правната комисия от ГЕРБ Анна Александрова, в ефира на „Офанзива” с Любо Огнянов по Канал 3.

"Оказахме се неподготвени за тази стъпка и ЦИК ни даде знак, че трябва много внимателно да подходим с машинното гласуване, много поетапно, именно от това е продиктувана нашата промяна към момента. На първо място, с машините не гарантираме никаква сигурност, по малко от 1200 машини са дали отклонение. Ние, като управляващи, сме длъжни да гарантираме сигурността на вота и това е най-важното нещо. Така ще накараме повече хора да гласуват", отбеляза Анна Александрова.

Питам Мая Манолова, защо по времето, когато през 2014 г. беше в управлението с ДПС и БСП, когато управляваха с г-н Орешарски, защо тогава не вкараха машинното гласуване, допълни Александрова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Еблю

    56 7 Отговор
    Ами нали бяха много надеждни тия машини ма пуско дебела? Или трябваше да се открадат едни пари за тях? Деееба вашта мама крадлива дееба
  • 3 Behemoth

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "BEBO":

    Герберастите по суратите ще ги познаете....всичките дялкани от Бойку....

    Коментиран от #31

  • 4 ха ха

    9 44 Отговор

    До коментар #1 от "BEBO":

    Знаех си,че всички бесеперасти сте такива неграмотници.!!!
  • 5 Танкиста

    49 3 Отговор
    Крадлива герберска, зам кметица на кв.,, Надежда "нали се сещате?
  • 6 Мафия!

    47 4 Отговор
    Валери Симеонов, Каракачанов и Марешки няма да се класират повече на честно проведени избори, затова се прави опит да бъдат спасени!
  • 7 Шаран БГ

    24 6 Отговор
    Ще ме накарате да гласувам у шестък, на пладне ! От 1996 год. не стъпвам на хайдушките избори в РБ и няма да стъпя, при това тълкуване на Конституцията !После като гласуват шараните за някоя партия, последната си ги нарежда както на нея и е угодно,и на практика човек не знае за кого гласува и защо ? Тая система е порочна и в нея няма нищо демократично ! Тя само ГАРАНТИРА властта на същите, които са от 30 години там и нищо полезно не вършат за народа си. Че в Парламента само са 240 хрантутници.Ами направете ги 480 и.......да рахатясате. Пред избори, винаги ремонт на изборния кодекс !? След референдума, ремонтираха спешно закона за референдумите, така курдисан, че да не се чуе гласът на народа и много трудно някой да си помисли въобще за Референдуми. Също като в Швейцария ....... !? Харам ви и властта и парите народни !!
  • 8 Тая пацулана

    31 1 Отговор
    Още ще квичи ли?
  • 9 СИГ

    35 1 Отговор
    Тая много взе да се изказва, до сега де беше на задния ред. Къде ги събира Бойко все едни пепелянки с много отрова и никакъв мозък. Хората които работят и произвеждат брутен продукт, които са грамотни искат машинно гласуване, мошенници герберасти ! Не искаме полуграмотни цигани живеещи от помощи потенциални грабители и убийци да гласуват изобщо . Те нямат право да застават пред урните ! Както и вие, мандатност и контрол !
  • 10 Гусман

    32 1 Отговор
    Тая дебелана сега се доказва забрави че влезе случайно в Парламента на мястото на Борисов. Сега се доказва като помага да се редят избироте на Есен.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаджи хаджи Българин

    29 1 Отговор
    Нема страшно како! Вместо машини вие ще оодготвите " Костинбродски бюлетини"! Имате опит в това!
  • 13 Вълк

    32 3 Отговор
    Спечелихте Евро-изборите защото саботирахте машинния вот в 1/2 секциите. Само какъв страх от машините имате крадливи гербери!
  • 14 ЖАЛКИ ГЮБРЕТА

    28 2 Отговор
    Тази Гуда е много изпълнителна, затова е предцедател на Правната комисия!
  • 15 Враца Баце

    25 2 Отговор
    Тази лоена топка, е като близначка на Кристалина Георгиева. Тъпи кухи лейки, с простовато поведение и визия на блъснат хипопотам.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Помнещ

    23 0 Отговор
    Щом толкова машини са дали ,,дефект" значи вашата победа е ,, ДЕФКТНА" .Надминахте и БКП по манипулации, т.е. ,,ученика " надмина ТАТО!
  • 18 ???

    16 0 Отговор
    Винаги ми е било интересно като се пита :защо не се въведе при тоз, защо при онзи. Ами въведете го при вас. Много се приказваше за плоския данък при Станишев ама никой не го отменя. Когато го въведоха за тези които вземаха 500/600лв. беше горе -долу 1към1,но при тогавашните заплати -заплатата на депутатите се вдигна с повече от 30%. И въпреки това някои са толкова бедни, че живеят в жилищата на кръсника си и ни обясняват колко добре сме изпълнили бюджета и можем да осигурим работа на чужди работници за 8 хвърчила, а ако трябва да инвестираме в някой завод и осигурим средста няма пари. Няма защото са станали като циганите :знаят само да вземат и думата "дай".
  • 19 Мунчо

    18 0 Отговор
    Защо не приехте да бъдат доставени Български машини, след като имаше такова предложение; даваха го по телевизиите и казаха, че тези машини, няма как да бъдат манипулирани!

    Или си взехте бракувани машини, за да създадете именно този прецедент, който да пуслужи за отмяна на машинното гласуване, защото в действителност няма как да бъде манипулирано.
  • 20 666666

    16 0 Отговор
    Като всяко нововъведение малко хора са гласували с машините. Но се разбра ,че с тях не може да врътнат далавера и затова сега искат да отпадне.
  • 21 ред код

    18 0 Отговор
    ГЕРБ поръча на ЦИК да изготви удобния доклад за машините ... На някой да не му е ясно?
  • 22 ЗАПОЗНАТ

    4 12 Отговор
    ЗАЩОТО БЯХА ЗАЕТИ ДА ОТКРАДНАТ ЛЕВ ОТ ГРИПЕН!

    Коментиран от #23

  • 23 Зззз

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЗАПОЗНАТ":

    Много си проЗЗЗ
  • 24 Бивш канадец

    4 1 Отговор
    А дадохте ли му време да го направи?
  • 25 Лъжливата орка

    3 2 Отговор
    Защото не сме дорасли за него....!
  • 26 И преди и сега

    7 3 Отговор
    Който управлява с ДПС е против машинно гласуване, защото електоратът на Доган не може да работи с машинките.
  • 27 Ана е Мис ГЕРП 2019

    7 0 Отговор
    Стрино Гено, варим боб!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да да да

    8 0 Отговор
    Пак ,Орешарски е виновен ! Десет години управлява герб, опа грешка , опг - апартаментаджийте герб.
  • 30 Гласувайте за Шайката ГЕРБ Дебили

    4 0 Отговор
    Тая Свиня Герберастка долна се опитва да ни Манипулира!!
  • 31 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    А бсп по кои мутри ще ги познаещ мъжете по нинова жените по Сергей
  • 32 Анонимен

    1 0 Отговор
    Машинно гласуване се използвало в държави с висок процент на неграмотност

    Първата изненада е, че така излиза, че държави като Белгия са с висок процент неграмотно население.

    Калифорния е щатът с най-силно застъпено машинно гласуване в САЩ. А Калифорния е петата икономика в света – преди Великобритания – с брутен вътрешен продукт (БВП) над 3 трилиона долара! Ако се махнат островните държави – данъчни райове и петролни шейхства, Калифорния става мястото с най-висок БВП на човек от населението в света. Това е най-развитият американски щат и щатът с най-голямо население – над 40 млн. души.

    Една от най-развитите държави в света с почти 100% грамотност – Сингапур, също реши да въведе машинното гласуване.

    Предстоящите избори за кмет на Лондон ще бъдат с машинно гласуване. Хайде де, кой да знае, че в Лондон има толкова неграмотни.

    Машинното гласуване дори само в тези три изключително развити икономики и един от най-изявените в икономическо отношение градове в света прави очевидно несъстоятелни твърденията, че машинното гласуване се провеждало в държави, където населението било с голям процент неграмотност. В допълнение към това – човек се чуди къде измислят подобни неща и за не толкова развити държави. Сочат се огромните Бразилия и Филипините, където, уж, населението било с голям процент неграмотност. Само че това просто не е вярно. В Бразилия грамотността е 93,5%, а във Филипините – над 90%. Като и в двете държави малката неграмотност се стопява с
  • 33 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Нали изборното комисия бе изцяло подменена с кадри на БСП. И пак не спечелиха.Сега и ИК е против машинното гласуване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове