Last news in Fakti

14 Юли, 2019 10:32 2 895 29

Радан Кънев: Има липса на технически кадри

  • радан кънев-
  • кадри-
  • vw

Радан Кънев призова за инвестиции в образованието

Радан Кънев: Има липса на технически кадри - 1
Снимка: БГНЕС

Очевидна е липсата на технически кадри, това е работа на държавата преди всичко. Това коментира евродепутатът Радан Кънев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ по темата за възможността "Фолксваген" да открие завод в България.

Според Радан Кънев възможността Турция да бъде предпочетена пред България се дължи и на това, че те могат да осигурят държавни гаранции, както и че Катар като стратегически партньор настоява заводът да е в Турция.

По думите му първо трябва да се инвестира в образование на всяко ниво, за да дойдат такива стратегически инвестиции.

Радан Кънев каза, че е поел ангажимент за промяна на ЕНП, така че да прилича по-малко на партиите на Борисов, Орбан и др., а повече на западноевропейските партии.

Допълни, че е против начина, по който Урсула фон дер Лайен е била издигната за кандидат за председател на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боли ме хуя

    12 8 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🔫
  • 2 Жоро

    18 3 Отговор
    Да дават повече пари бандитите.
  • 3 Тбилиси Грузия

    19 11 Отговор
    Кънева, върви да спиш. Стига глупости.
  • 4 666

    35 2 Отговор
    Кадрите се изнесоха. Що ли? Ще обучите нови и какво? Как ще ги задържите? Ама едни пари да се завъртят там и да се усвояват.....
  • 5 Ф 16

    12 0 Отговор
    Бомби с лазерно насочване за изтребители f-16 блок 70 72 могат да се произвеждат и в България в завод за лазерна корекция и форматиране Златна Панега
  • 6 Отвратен

    14 5 Отговор
    Рамадана Кънева се онодя за кой ли път???
  • 7 балансьора

    26 4 Отговор
    Очевидната липса на технически кадри в държавата е следствие на очевидния излишък на мекерета в политиката. Като Рамадан Пръмов, например.
  • 8 Кондю Себастиян Щраус

    19 0 Отговор
    У Факултето,Филиповци,Столипиново и други знайни и незнайни МААЛИ знаеш ли колко инжинер и доктор има там.
  • 9 толерантен

    9 5 Отговор
    Абе, Рамадан, да не визира "ЕнжИнерите" и меринджеите на Меркел!? За тях да зажалил. Че били надарени.
  • 10 Сетихте се

    22 2 Отговор
    Нагли крадливи гнусни политици, отрязахте клона! Няма да се върнем в България! Никога! Окрадохте всичко, сега ще мрете!
  • 11 Госあ

    11 0 Отговор
    Хубаво го констатира,но защо не поговори и за енергетиката и държавните гаранции там. Или енергетиката няма общо с индустрията ?
  • 12 кой обучава в България

    15 1 Отговор
    Кой да ги образова бе Радане, Университети ,които участват в корупционни сделки за точене на кредити от ШВЕДСКИТЕ банки.
    Сега като си в ЕП ,вземи и се позаитересувай как нашите професори са продавали образевание на Шведски студенти с фалшиви дипломи, срещу заплащане на Професорите в България
    разбира се рушвет от 10000 евро на термин ,лицата са от Ирански и Иракски и други националности , тези фалшиви студенти се записвали в Българските университети и получавали по80000 евро за да се издържат по време на учението но парите никога не се връщат, Швеция направи запитване кой е във тази схема, но всичко се потули, от Българска страна ,ти като активен депутат , направи нещата да имат край и възмездие за измамниците.
    Представи си лекар със фалшива диплома от България как лекува болни деца и пациенти в Швеция, това е голям проблем, който
    като последици щетите са 40-50 000 000 евро.
    Задействай Европейската Прокуратура ,Г-н Итала беше на Посещение в България , но ние сме шампиони по зомазване на обстоятелствата и прикритие на схемите за престъпление.
    Благодаря ти предварително!
  • 13 Лъжливата орка

    5 3 Отговор
    Интересен човек е Радан, бих гласувала за него....!!!
  • 14 Лъжливата орка

    4 4 Отговор
    Интересен човек е Радан, бих гласувала за него....!!!
  • 15 как да има кадри като

    10 1 Отговор
    в българия никой, с много малки изключения, не иска да учи а само да има диплома. Родителите не искат техните генийчета да се натоварват с учене, защото така се мъчат горките а те им мислят само „най доброто”, децата им не искат да учат защото ги мързи, ректорите и деканите във ВУЗоветв не искат знаещи студенти, а брой студенти, защото финансирането на ВУЗовете е на калпак. Изглежда само няколко „откачени” преподаватели в цялата система се борят отчаяно с тази тенденция, но те стават неудобни за всички, тъй като пречат на гладкото функциониране на самоубийството на обществото. Това са резултатите от примитивното мислене на хора с мисловен хоризонт който не стига дори до утрешния ден. Да не говорим, че средното образование, с малки изключения, е провалено и във ВУЗовете т.н. студенти доучват елементарни неща, които е трябвало да знаят още от училище. С две думи, мързелът, тарикатлъкът и простотията затриха този народ.

    Коментиран от #24

  • 16 Гербер

    7 0 Отговор
    Господин Кънев, както пише в другата статия, напливът на чуждестранни експерти се е увеличил десетократно за последните 3 години. Това е лична заслуга на благодетелят на Вас и цяла България, този нечовек и бог, Бойко Борисов. Америка е пред фалит. Много скоро очаквам Apple, Microsoft, Amazon да преместят при нас. Като водеща икономическа сила просто няма по-добър вариант за тях. От тук ще изпращаме хуманитарна помощ на братята американци. Благодарим ти бог, свръхбог Бойко! Тази Земя е тясна за теб. Плача, не мога...

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тези техническите професии

    4 0 Отговор
    са неблагодарна работа. От тях не се печели. От собствен опит знам. Учене цял живот, трябва да знаеш много неща, трупане на дълги години опит и накрая нищо. Затова всеки се бута да става политик или чиновник.

    Коментиран от #20

  • 19 Кадри има, пати няма

    5 0 Отговор
    Взимам 800 лв заплата, като осигуровките ми са на 620лв.
  • 20 печели се

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тези техническите професии":

    но не в българия, ниските заплати са причината. Ако искаш да унищожиш дадена страна без война са нужни 2 неща: ниски заплати и „демокрация”. Ниски заплати за да се демотивират хората да работят и демокрация за да избягат. Това ни беше осигурено от тези които искат да ни унищожат и от техните Радан помощници.
  • 21 месара

    2 1 Отговор
    тоя па кой беше?!
  • 22 Миризлив пор

    4 1 Отговор
    Няма кой да седне да учи за нещо което не се заплаща, за сметка на това и работните условия са зле. Друго си е да седнеш зад бюрото, да вземаш прилична заплата, вечер се прибираш без да си се изморил и изцапал. Така, че Раданчо, повишете заплатите и ще има мераклии и за обучение и за работа.
  • 23 Ламбов

    3 1 Отговор
    Ми раданчо купете си вибратори тогава
  • 24 Какво им пречи Пречи им топката

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "как да има кадри като":

    Да поясня какво значи 'кадър" . Това е човек който се учи прилежно в съответната област . След което "чиракува " трупа опит познания, наблюдения поне 10-15 години , по възможност под крилото на някой доказан специалист , И ВСИЧКО ТОВА ,АКО ИМА ИНТЕРЕС ДА ГО ПРАВИ ,НАЙ ВЕЧЕ ФИНАНСОВ. Не можеш да смяташ , току що завършилите ВУЗ-ове за кадри , това е само основата , върху която трябва да се надгражда. Кадрите правят сила , когато са правилно селектирани , оценени , групирани в отделни насоки . Един кадър не прави сила , той се е дистанцирал от системата , системата не може да му даде това което заслужава , за това работи само за себе си, и не храни некадърници.

    Коментиран от #26

  • 25 солидарен

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гербер":

    И аз плача , пръсна ми лук в окото.
  • 26 е и,

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Какво им пречи Пречи им топката":

    не разбрах има ли противоречие с вече казаното.

    Коментиран от #27

  • 27 Как става това

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "е и,":

    Не ,само да кажа, че виновен народ няма. Има виновни управници.
  • 28 кънев

    1 0 Отговор
    Не си прав. "Има липса от политически кадри" само че качествени.
  • 29 гуньо

    0 0 Отговор
    Във варненското меи вече няма технически специалности,закритиса защото няма студенти,никои неште да си цапа ръцете.Сега в градът са останали 10-12 стругари часници на преклона възраст,наи младият е на 65 а наи възрасният минава 80 лазарника.След 10 години няма да има кои една резба да ти направи.Положението направо е трагично щом и малкифирми заети с метало обработка зеха да затварят и хората да си търсят друга работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове