Last news in Fakti

14 Юли, 2019 20:37 18 581 93

Борисов ми каза, че няма чадър над никого

  • младен маринов-
  • бойко борисов-
  • мвр

Виждате, че твърдо е решил да сложи ред в морала на представителите на ГЕРБ, коментира още вътрешният министър Младен Маринов

Борисов ми каза, че няма чадър над никого - 1
Стопкадър: Канал 3

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“, където той заяви позициите си по следните теми:

Управлението на МВР

Маринов отбеляза, че управлението на МВР е отговорна работа, но благодарение на добрия екип – работата е по-успешна. Водещата Илиана Беновска попита той ли преценява, дали работата е успешна или разкритията и фактите.

„Оценката я дава обществото, но аз разбирам, когато сме успешни, от удовлетворението, което чувстват колегите при добре свършената работа и по това, което се отразява в статистиката, която е една база за анализ и взимане на управленски решения“ отговори Маринов.

Среща със собствениците на футболните отбори „Левски“, „ЦСКА“ и „Лудогорец“ – натиск, купени мачове, черно тото, запалянковци

„Тази седмица министър-председателят повика собствениците на три футболни клуба – „Левски“, „ЦСКА“ и „Лудогорец“, Вас като министър на вътрешните работи, главния прокурор Цацаров, заместник главния прокурор Гешев и председателя на българския футболен съюз - Боби Михайлов. Защо трябва министър-председателят, Вие и главният прокурор да се занимавате с това? Колко е невралгичен въпросът със запалянковците?“ попита Беновска. Маринов шеговито отговори, че всички разбират от футбол и интересът на голяма част от обществото е ангажиран с тази теза и това, което се случва във футбола е отражение на случващото се в държавата. Министърът на вътрешните работи обясни, че има съревнование във футбола като игра, но има и обвинения за купуване на мачове и притискане на съдии и точно заради тези проблеми е била срещата, за да се отправят предупреждения преди началото на първенството. Беновска обобщи, че не само запалянковците трябва да спазват правилата, но и собствениците, съдиите и футболистите са предупредени. Относно запалянковците Маринов отбеляза, че реагират остро и емоционално срещу нередностите на терена. Влияние има и случващото се в ложите на сектор „А“ и именно заради това на срещата са били собствениците на големите отбори и представители на футболния съюз, които отговарят за поведението на съдиите. Министърът на вътрешните работи подчерта, че решаването на проблемите на терена най-много пречи на развитието на футбола и заради това страната ни не е конкурентна.

Беновска попита доколко политиката е свързана с футбола, защото спортът е силно оръжие за влияние върху обществото. „Това, което се случва във футбола, дава една представа дали стои стабилно държавата и дали си е на мястото, защото знаете правилата във футбола се определят от футболния съюз – ФИФА и УЕФА, които са НПО, но държавата трябва да е там, където се нарушават правилата – включително и черно тото, подкуп, натиск, принуда“ подчерта Маринов. Водещата го попита дали няма отново да има черно тото въпреки срещата. Министърът на вътрешните работи отговори, че първата стъпка е направена и посланието е да се играе честно и който не спазва правилата – ще попадне под ударите на закона.

Красимир Ципов; Цветан Цветанов

„Казахме, че сте успешен, но имате и добър екип. Ще Ви напусне ли Красимир Ципов като се върне в парламента или всъщност влезе наново сега поради много тъжни обстоятелства свързани с негова колежка?“ попита Беновска. Маринов подчерта, че резултатите са благодарение на екипната работа, защото в МВР сам човек не може да се справи. Министърът на вътрешните работи коментира, че случилото се не е по желание на Ципов, но води до пренареждане на депутатската листа и изборът е в ръцете на Ципов – дали да работи в парламента, или като заместник-министър. Беновска попита госта си нямат ли яснота по въпроса и миналата седмица се е провалил кворум заради 1 глас, защото починалата Светла Дукова все още фигурира като народен представител. Маринов обясни, че ежедневно се водят разговори с Красимир Ципов, но му е много трудно да направи избор. „Ще стане това, което е добре за цялостната дейност на ПП ГЕРБ и на представителството на народното събрание, защото работата му в МВР е изключително важна, но е важна работата и в съответните парламентарни комисии, където се правят и гласуват законите“ отговори Маринов.

„Нека не Ви прозвучи шеговито. Появиха се коментари, че Цветан Цветанов, който беше поканен от министър-председателя и лидер на ГЕРБ да напусне позициите си… той в момента е свободен. Той беше министър на вътрешните работи, вярно, че беше и вицепремиер. Идва ли Ви на ум да ползвате неговата експертиза – било като съветник? За заместник-министър не знам дали можете да го поканите“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи обясни, че са имали разговори по определени въпроси и е ползвал негови съвети. Маринов подчерта, че се вслушва в това, което му казват бивши министри, за да се видят различни гледни точки и да се вземе правилно решение. Беновска отново попита конкретно за Цветанов. Министърът на вътрешните работи отговори, че Цветанов ще реши накъде да насочи своята експертиза и отрече да го е канил да стане част от екипа.

Етична комисия и злоупотреба с власт

„Виждате, че Борисов твърдо е решил да сложи ред в морала на представителите на ГЕРБ, но този морал очевидно се свърза с някои форми на злоупотреба с власт. Доколкото се разбра има десетки сигнали постъпили в ГЕРБ за бъдещата етична комисия, която все още не е създадена, която да се занимае със своите функционери и високопоставени лица какви ги вършат. Питам Ви отново – министър-председателят обърна ли се към Вас за съдействие по разкриване на извършване на постъпки от страна на високопоставени функционери на ГЕРБ?“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи заяви, че още когато той (Маринов) е бил главен секретар, Борисов е казал, че няма чадър над никого и получените сигнали трябва да се работят съвместно с прокуратурата до събиране на достатъчно информация. „По конкретни случаи премиерът не иска конкретна информация докато не си свършим работата“ подчерта Маринов. „Сезирани ли сте за някой ГЕРБ-функционер?“ попита водещата. Министърът на вътрешните работи отговори, че няма да се ограничи само до функционерите на ГЕРБ, защото има и кметове, които са от ГЕРБ и такива, които са от други партии.

Полицейската операция в Сандански; Убийствата на Емил Кюлев, Петър Христов, Илия Павлов и Андрей Луканов; Битовата престъпност; Общинската полиция

„Какво става в Сандански? Онзи ден чета заглавие – Сандански почерня от жандармерия“ попита Беновска. Маринов отговори, че това е широкоспектърна полицейска операция, която се провежда всеки ден в различни населени места – за проверка на правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, както и по отношение на активния криминален контингент и установяване на неговото местонахождение, издирване на лица и задържане. „Там много ли е горещо в момента? Това заради кмета ли се прави, заради Манолев и къщата му за гости?“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи отговори, че няма конкретен повод за операцията и подпомага местния началник на районното управление. Маринов припомни, че има нов директор в областна дирекция Благоевград и по този начин той се запознава с оперативната обстановка. „Някак си обществото замълча за няколко знакови убийства, които са извършвани преди Вие да застанете на тия позиции, но все пак бяхте и начело на СДВР-София. Колегата Ивайло Крачунов Ви попита какво става с убийства на Емил Кюлев, Петър Христов“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи отговори, че по случая с Петър Христов се работи още, а за Емил Кюлев обясни, че системата работи така, че при постъпване на нова информация за по-стари казуси се започва отново работа за потвърждаване или отхвърляне на информацията. Беновска припомни, че още не са разкрити убийците на Илия Павлов и Андрей Луканов. Маринов заяви, че разполагат с оперативна информация и правилни насоки, но въпросът е доколко би могла да се приложи в наказателен процес.

„Битовата престъпност. Бяхте направили една карта на действия по съответни региони. Някак затихна тази история. Какво се случва? Намаляха ли убийствата на старци и изнасилванията на старици, на жени?“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи подчерта, че работата не е спряла и има добри резултати по отношение на убийствата и по-малките населени места ситуацията е овладяна и незабавно се разкриват престъпленията – в плевенския регион, в Хасково. „Тези акции наистина дават резултат. Не са спрени, но не са в обществения фокус, защото ежемесечно създаденият работен екип, който е на контрол при главния секретар, събира и анализира действията и пренасочва ресурсите“ каза Маринов. Беновска го попита за идеята на кмета на Стара Загора - Живко Тодоров за създаване на общинска полиция. Министърът на вътрешните работи обясни, че има общинска полиция и има всички полицейски правомощия, защото използва закона на МВР. Маринов подчерта, че поддържането на полицията зависи и от бюджета на общините. „Вие склонен ли сте да подкрепите Владислав Горанов и Бойко Борисов да отпуснат повече средства на общините, за да могат да бъдат по-активно съдействащи Ви?“ попита Беновска. Маринов отговори, че трябва да се анализира дали средствата да бъдат насочени към общинска полиция, или за развитие на националната полиция. Министърът на вътрешните работи смята, че жандармерията е много активно звено, защото е мобилно, няма обвързаност с местното население и подготовката е системна и бързо и ефективно решават проблемите.

Протестите на полицаите за заплащането на нощния труд; 140 години МВР – нови предизвикателства; Разкриваемост на престъпленията

„Като говорим за пари – полицаите отново протестират“ подчерта Беновска. Министърът на вътрешните работи обясни, че протестират по отношение на заплащането на нощния труд – 25 стотинки на час – за категория 1 на полицейските служители, а тези, които са по закона за държавния служител получават 50 стотинки на час, но това не е наредба на МВР. „Когато беше дадено 10 % увеличение в началото на годината, обсъждахме и на срещите със синдикатите, част от тези 10 % да бъдат насочени към увеличаване на нощния труд, но тогава се взе решение и те настояваха 10 % да се дадат в основната заплата на всички служители. Така че при новия бюджет ще търсим варианти този нощен труд да бъде вдигнат като заплащане“ каза Маринов. Беновска го попита колко според него е достойното заплащане на този труд. Министърът на вътрешните работи подчерта, че нощен труд полагат служители в полицейски правомощия, които работят на терен и ще се търсят варианти за увеличаване на заплащането му. „Обещавам да работя в посока да намеря средства, за да се компенсира този нощен труд“ заяви Маринов. Беновска попита министъра на вътрешните работи колко искат полицаите, а той отговори, че около 2 – 2,70 лева са искали, но според него трябвада се започне от средно ниво около 1 лев за час и ще са необходими около 25 милиона лева, за да се случи това.

„140 години МВР. На Вас се падна частта Вие да отбележете този празник. Кое според Вас е най-малко лозунговото и най-същественото, което трябва да се каже за МВР днес?“ попита Беновска. Министърът на вътрешните работи отбеляза, че МВР е доста променено в исторически план и към момента има съвсем различни задачи и отговорности. Маринов отбеляза, че трябва да се работи в помощ на гражданите, а не МВР да бъде възприемано като репресивен апарат и стоят много предизвикателства на преден план, които касаят и Европа – охрана на границата и противодействие на тероризма, защото престъпността е мобилна и благодарение на технологиите могат да се извършват престъпления в различни части на света. Относно разкритието на случая с фабриката за цигари Беновска обясни, че и чужденци са работели там, а „босът“ Антон Арабаджиев е издирван. „Това е една от най-важните задачи на министър-председателя, може би, в неговата битност не само като премиер, но и като бивш главен секретар на МВР. Как виждате темпа на разкриваемостта?“ попита Беновска. Маринов отговори, че има спад в основните престъпления срещу личността и няма как статистиката за тях да се скрие, защото има пострадал и съответна жалба за това, но има и увеличение в разкриваемостта – убийствата за миналата година са с 95 % разкриваемост и добрата новина е, че делът на планираните убийства е все по-малък. Министърът на вътрешните работи подчерта, че борбата срещу контрабандата директно рефлектира върху държавния бюджет, а през него се прокарват важните политики, които са в основата на социалната дейност и сигурността. „С разбиването на последната фабрика мога да кажа, че постигаме най-ниските нива на разпространение на контрабандни стоки в България – 3,8 % е измерено от НПО. На фона на ЕС това е уникална цифра, тъй като започнахме от 30 %, вече сме на 3,8“ подчерта Маринов.

Миграционен натиск

„Миграционният натиск. Ето сега във Франция – днеска в деня на независимостта мигранти нахлуха в Бастилията и рушат, за да получат документи за пребиваване в Европа“ съобщи новината Беновска. Маринов заяви, че с този проблем България се справя много добре на фона на целия ЕС, но тази година се отчита увеличаване в натиска при границата, но пък охраната ефективно отразява натиска и броят не недопуснатите лица се увеличава. „Имаме проблем с границата с Гърция, тъй като там няма ограда. Тя е вътрешна граница. В Гърция има проблем с лагерите, където са настанени тези мигранти. Голяма част от тях пробват да пробият нелегално през България. И там сме усилили границата“ съобщи Маринов.

Туристическият сезон, задръстванията, дъждовете и питбулите, които хапят

„Туристическият сезон, задръстванията, дъждовете и ще го обобщя – питбулите, които нахапват“ зададе темите Беновска. Маринов съобщи, че последен случай от днес е жена, която е взела куче от приют, но и тя и служителите са били нахапани. Министърът на вътрешните работи подчерта, че хората трябва да са много предпазливи, защото все пак става въпрос за животни и особено за породи, които са създадени за битки и са агресивни. Маринов смята, че има достатъчно добра нормативна база, но трябва да се спазва. Относно дъждовете, министърът на вътрешните работи коментира, че се очаква първата реакция да е на МВР и главно на дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“. „Преди да вляза в студиото се чух с главен комисар Николов – всички са на дежурства. От вчера тече активна комуникация с областните управители, с кметовете и сме в готовност, където има необходимост. Снощи имаше сигнал от Поморие за централната улица, която беше наводнена. За кратко време спряхме движението, за да може да се изчистят шахтите и в момента е възстановено“ коментира Маринов. Относно задръстванията при Гърция, Маринов обясни, че са направени промени с допълнителни усилия и средства и в определени ситуации се минава на облекчен режим, съгласно европейските конвенции. Според него положението е овладяно, но стои въпросът с капацитета на пунктовете и контролът се осъществява изцяло на гръцкото ГКПП и на една линия могат да се проверяват по 3-4 автомобила едновременно.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СоцБоц

    83 6 Отговор
    Само над ЦвЦв,Цецка,Шкембе воевода,Ккомпи.момпи...... и тн.И суджици не яде никой от ГРОБ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Краси

    84 7 Отговор
    Милиционер... Никога няма да признае, че е ограничен и никога няма да каже, че в стадото има много мърша...

    Коментиран от #26

  • 5 1098

    68 4 Отговор
    Ти все при такива работодатели попадаш Мето илиенски сега Бойко банкяски а и на водеща си случил те за нея даже филм направиха Грозна като смъртта
  • 6 Кой68

    58 2 Отговор
    Някой от вас знае ли какво е морал?Стига с общи фрази и празнодумие.
  • 7 Тиквеник

    82 3 Отговор
    Тиквата борисоф нема чадър а цяла ШАТРА
  • 8 боцмана

    71 2 Отговор
    Чадър наистина няма над никого , но над много има шатри , тенти и палатки.
  • 9 Бат Вал

    58 1 Отговор
    Абе то чадър може и верно да няма, ама тенти са разпънали, направо палатки... Помним и "ало, Ваньо", и другите подобни...

    Коментиран от #59

  • 10 Гербераски Кавал

    38 2 Отговор
    Къде е Сороснята да се хвърли на амбразурата?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 безпартиен

    43 2 Отговор
    И ти му повярва,че казва истината???Не чадър,а целизаслони и сенници има,но службите...…..?????Те не работят,а служат!!!На кого ли???793
  • 13 Крумов

    64 1 Отговор
    За какво ни беше тази грамадна статия с лъжи, като никои не им вярва на тия лъжци.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пешо

    47 2 Отговор
    Вервай, "Борисов ми каза" ха, ха ха, егати наивния човек!
  • 16 Няма чадър

    32 1 Отговор
    Цяло небе е
  • 17 Западните Балкани

    52 1 Отговор
    И ти му повярва :) Недей бе, нали го знаеш какъв лъжец е. Ако няма чадър, защо няма нито един наказан? Виж какъв парадокс се получава:
    1. Борисов ще чисти редиците от прегрешлите.
    2. Ако прегрешили, то значи има виновни.
    3. Ако има виновни, то има и такива за затвора, да върнат заграбеното
    4. И обратно, ако няма за затвора, значи няма виновни, ако няма виновни, значи няма прегрешили, значи Борисов няма кого да чисти.
    Та сега има ли за затвора или няма. Къде гледа Борисов през тези 10 години? Прах, народе, прах в очите
  • 18 Centurion

    41 2 Отговор
    Добре де всеки ги плюе,всички знаят ,че в управлението са от престъпник нагоре,аз няма познат който да гласува за тях и този тумор наречен за краткост ГЕРБ,няма изчистване.Как ще я караме за напред?

    Коментиран от #33, #36

  • 19 Гост

    31 2 Отговор
    Е какво да ти каже бе, умник?!?! Има чадър....се едно перуката михайлов да ти каже, че се купуват мачове у първенството, па и да ти каже схемата...абеее, пунта мара....
  • 20 Is 200

    42 1 Отговор
    Как да гласувам за такива.Държавата е хаос.
  • 21 Живков

    33 2 Отговор
    Докато квадратните глави управлявят държавата няма да се завърна в Родината
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ???

    25 2 Отговор
    Борисов ми каза: няма чадъри от днес сме с дъждобрани и за тях има такса. А за футбола да види днешния резултат на Славия.
  • 24 МВР

    29 3 Отговор
    Маджо Вика Румен !!! Помните ли ????
    Срам и Позор.
  • 25 Libre comme air

    23 2 Отговор
    С тези твърдения министърът сам се хвали но май не е точно така.. по градовете и селата няма жив полицай по улиците.. които все пак
    да респектират дребните престъпници.. половината от престъпленията остават неразкрити което не е добре...вместо да гонят престъпниците полицаите предпочитат да глобяват шофьорите за щяло и нещяло.. и да демонстрират дейност.. Друг е въпросът че в теста за нови кадри нивото на интелигентност е спаднала до 50 процента...
  • 26 Еретика

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Краси":

    Те милиционерине постоянно си търсят жертви а ако ги няма си ги създават.
  • 27 Libre comme air

    32 2 Отговор
    Искам до оборя Маринов за чадъра... ще му кажа един гербески чадър
    Собственикът на перла турист приморско е спонсор на мвр и герб и за него не важат никакви закони. Това е мутрата йордан христов..

    Коментиран от #37, #72

  • 28 Гого

    10 2 Отговор
    Чадъра прикрива не предпазва .Това с чадърите е от други времена.По точно използва се от тези които искат да завладяват територии под предлог за това
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бисенте

    21 2 Отговор
    Тъпанар. И на челото му го пише
  • 31 222

    10 2 Отговор
    За кола, за кражби, за туйонуй в съда се иска доказателства, а не този ми казал, онзи онуй, клюкарски ми ти работи. Не съм защитник на веждичката, но до кажи щом си сигурен, че той или е платил да подпалят колата. Цари хаос.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Въйко

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Няма спасение. В тях е властта.. Съдебна,медийна, финансова, оперативна... Просто няма обратен път..." Автомобилът" България е по надолнище 7%,спирачки счупени, ръчна няма, идва и 90%завой с пропаст около него.... Тъй, че...... Да му мислят те, народа е свикнал и на гурбет и на бедност... Проблема е техен.
  • 34 Думи думи

    9 1 Отговор
    За нищо.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Nik

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Libre comme air":

    Добре,може и да е "мутра"!С какво е нарушил закона?Доизкажи се!Ако има проблем,аз лично ще ти съдействам да го разследват!

    Коментиран от #40, #86

  • 38 гост 23 mj

    8 2 Отговор
    напомня ми на един пилот от F1 Ален фамилията май беше нещо с P
  • 39 българина

    4 2 Отговор
    казал ти е да прескочиш топ 1000 на герб и да започнеш с опозицията
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 иван

    21 2 Отговор
    Г-н Маринов ,мвр е проядено от курупция ,бивш служител съм,вчера във варна без причинно спиране и рекет за 20лв потресен съм от тия просяци...Изкарах 5 год в мвр и напуснах за да пътувам по корабите .Пускайте вътрешна сигурност малко да работи на терен тия просяци от 5то рпу не заслужават да работят в мвр пълни просяци са....

    Коментиран от #55

  • 42 Иво

    18 0 Отговор
    ЗА КАКЪВ МОРАЛ ГОВОРИШ БЕ ЕИ, ШОФЬОРЧЕТО НА МЕТО ИЛИЕНСКИ.

    Коментиран от #45

  • 43 ЦАРЯ Е ГОЛ

    13 1 Отговор
    Като прочетеш кой е журналиста който пита, ти става веднага ясно какъв ще е отговора, това не е журналистика ,по-скоро прилича на политически Доганов шантаж.
    Кажи ми, какво ще ме питаш, за да ти кажа какво да пишеш?
    До там я докарахме "демокрацията" с Ахмед Доган и Бойко Борисов.
    Защо не глобихте тази патка за неправилно паркиране ами си правиш интервю, това било вътрешен министър?
    Нали няма да има прошка за никой бе ?

    Коментиран от #54

  • 44 Nik

    1 11 Отговор
    Отлично,"Факти.бг"!Тези "коментатори",които нарушават правилата и пишат гнусни цинизми и лични обиди,моменталически трябва да бъдат изтрити!Доволен съм,че веднага реагирате на доклади!Ние,нормалните и коректни коментатори,ще докладваме веднага,в случей на просташки и цинични коментари,както и на вулгарности и лични просташки обиди,вклшчително и към хора от институциите,които в момента не могат да се защитят от анонимни простаци!Очевидно е,по броя на коментарите и по оценките,че съществуват 20-30 души,които постоянно пишат простащини и нвцензурни "коментари",включително и по "адрес" на институциите!Тези олигофрени използват своята анонимност,с просташки "никнеймове",за да "тровят"нормалните дискусии по даден проблем!Не всички са БСП-привърженици,за да се твърди,че всички са нискообразовани,възрастни и нискокултурни хора!Има и определено маргинали,които са тотално озлобени към всичко и всеки!Призовавам нормалните и възпитани хора,да не се "хващат" на провокациите и простотията на тези ограничен "кръг" от хора!Нека да си злобеят и да си пишат "плюсчета",колкото си искат взаимно!Достатъчно е да има 2-3 нормални коментатори,които да следят за нецензурните публикации на олигофрените и да докладват на "Факти.бг"!Достатъчно е няколко коректни и аргументирани коментара,за да поставят простаците "на място"!

    Коментиран от #80

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 фил

    13 0 Отговор
    мутрата казал на шофьора на другата мутра - няма чадър над никого !!! Направо ви повярвах!!!!!
  • 47 Тони

    10 0 Отговор
    И ние повярвахве че няма"чадър"!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Понтифекс Максимус

    7 0 Отговор
    Папата, ей сега разбрах от вестника, защо ББ ще надцарува бай Тошо! Оти му е син! Хахаха! Незаконен, но озаконен владетел!
  • 50 Хаджи хаджи Българин

    8 2 Отговор
    Щом като пита Беновска ми е ясно! Ако другите не са разбрали! Червената шапчица с червената ябълка! Някой да се сеща!
  • 51 Баба Вуна

    8 0 Отговор
    А не трябваше ли да прави компания на Ветко? Разбрах че са роднини!
  • 52 Главоч

    14 1 Отговор
    На тоя главата му е голяма като любимата му унгарска лазерна камера ARH CAM-S1 Някой да вземе да направи един колаж с камерата на мястото на главата му на тоя паразит! Още 84 камери ще вземат до края на годината, че трябва да пълнят бюджета на тиквата , че нови 40 годишни изстребители с боНби като от ВСВ ще плащат за индулгенция!
  • 53 1944

    12 1 Отговор
    направо назначавайте брендо за вътрешен министър. може да излезе по читав.
  • 54 Баба Вуна

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "ЦАРЯ Е ГОЛ":

    С теб суюъм брат! 😱😱😱😱😱😱 Скалпела трябва да играе!
  • 55 Nik

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "иван":

    Добре,съгласен съм,че в МВР има корупция!Питам те,от колко време е тази корупция"Кой я толерира!Видя се,че корупцията е по скоро на по-ниските нива в "системата"Очевадно е,че "кадровата политика" в МВР,не е на нужното ниво!Една от най-високите "морални позиции" в държавата е тази на ПОЛИЦАЯТ!Това е "въпрос" на чест и достойнство да служиш на народа срещу престъпността!Факт е,че много млади момчета,НЕСЛУЖИЛИ В Българската казарма,с променена "ценностна" система си мислят,че МВР е "място за бизнес с престъпници"!Спрямо такива хора,мерките за контрол,трябва да бъдат постоянни!Който не уважава работата в МВР,трябва да бъде отстраняван максимално бързо!
  • 56 Зайко Байко многознайко

    16 1 Отговор
    А бре Маринов, а бре шофьорче на Мето Илиенски и негов пазвантин ти него не опази, че сега цяло "предприятие" , като МВР се опитваш да ръководиш, затова си трябват
    смело сърце и чисти ръце! Питай Тиквоций Едно той помни нещо и за Дзержинский. Не чадъри , цели куполи има ама вие си затваряте очите, че алъш веришът трябва да върви. Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се зае

    Коментиран от #60, #84

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор
    заемат с Доган, но така е не направиха нищо, дори скоро му подариха и ТЕЦ " Варна". Дори му целуват постоянно дирника. Затова най-много се ядосвам !

    Коментиран от #62

  • 59 Nik

    2 15 Отговор

    До коментар #9 от "Бат Вал":

    Добре,за "Ало, Ваньо" и аз съм съгласен,че Борисов не трябваше да толерира Михаил Михов/Мишо Бирата/.Той обаче,се "оправда с това,че Президентът Първанов го е помолил да не проверяват Михов!Премиерът Борисов се занимава с изчистването на цялата "помия" и кражби в държавата от 30години до сега!Не го оправдавам за грешките,но лека-полека,нещата ще се изчистят,макар и бавно!Министър-председателят има волята и възможностите за това!Не случайно,самият Сергей Станишев,го нарече държавник!"Чистенето"продължава!
  • 60 Nik

    5 12 Отговор

    До коментар #56 от "Зайко Байко многознайко":

    Абе "многознайко",научи се първо да пишеш грамотно и после коментирай!От това,което си написал има и вярни неща има и много невярни!Нямам време да си "губя"времето с теб!Само искам да те питам,какво престъпление е направил и как се е "обогатил"министър Младенов от това,че е бил шофьр и бодигард на Мето Илиенски?"Откраднал" ли е нещо от държавата?Не знам на колко си години,може и по тия времена,да си бил в детската градина,но времената бяха много трудни!Много хора работеха на две и повече места,за да си"хранят"нормално семействата!Министър Маринов си върши работата добре!Последната разбита фабрика за нелегални цигари и "хващането" на "полицейския дилър" на наркотици,са факт!

    Коментиран от #79, #81

  • 61 Петко

    10 0 Отговор
    Жълъд и ти му вярваш ?
  • 62 Nik

    11 1 Отговор

    До коментар #58 от "Зайко Байко многознайко":

    За "Доган" и "обръчите от фирми" на Доган и аз съм съгласен!Защо толкова време го "пази" НСО?Очевидно,ситуацията е "много деликатна"!Българските власти се "опасяваха" до сега,че ако не са "толерантни" към Доган,може да ни се случат много по-тежки неща за държавата,както например ситуацията с Косово и разделянето на Сърбия!Ако бяхме с руснаците,вкл.и да имаме военно-техническо сътрудничество,досега и Доган и неговите "обръчи"щяха да отидат в "небитието"!Обърнете се за "справка" към Царя и "еврейския" му помощник-Соломон Паси!Аз за Царя-не съм гласувал!

    Коментиран от #88

  • 63 Само който ми иде на крака

    10 0 Отговор
    В резиденцията на бояна и превежда пари по сметките ми ше има чадърче😂😂😂останалите верното ми куче цацаров ше ги хапе😂😂
  • 64 Спас безделника

    14 0 Отговор
    Маринка, Кратуната не те е излъгал. Не е разтворил чадър над никого, защото е събрал всички негодници на сушина и сянка в голямата палатка наречена ГЕРБ

    Коментиран от #73

  • 65 Ставрю

    13 0 Отговор
    Няма чадъррр хахаха. Вие самите знаете че лъжете и очаквате ли нормален човек да ви вярва. Нищо де все пак багажа за оня свят остава тук. Жалко за унищожените човешки съдби и животи, жалки алчни изчадия.
  • 66 айде де

    11 0 Отговор
    А ако некои каже че си мух-льо ша му повярваш ли
  • 67 Нациоинална катастрофа

    13 0 Отговор
    РБ е първа по смъртност в света, тази година задминахме и Лесото.
    1965 се раждат над 160 000 българчета, 2019 под 40 000.
    Борисов е БЪЛГАРОУБИЕЦ.
  • 68 КОРУПЦИЯ

    11 2 Отговор
    МЛАДЕН МАРИНОВ ТЪПОТО
  • 69 КОРУПЦИЯ

    9 0 Отговор
    БОРИСОВ И ГЕРБ ЗНАЯТ НАД 20 НАЧИНА ДА МАНИПОЛИРАТ ИЗБОРИТЕ
    БЙКО БЪЛАГАРОУБИЕЦА В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ И ОТНЕМАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гостилничаря

    10 0 Отговор
    И ти му повярва, така ли!? Все едно да повярваш на търговец, които си хвали боклуците!!! Младенчо, послушна безгласна пионка си, батьовото......!!!
  • 72 333

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Libre comme air":

    И там ако не е перачница...отчитат се хората ! По някое време ще ги четем, я какви злополуки стават по пътищата,на хората и в хотелите им се случват разни неща,други нямали късмет с храната или питието,с белия прашец прекалили....истината е ,че не са си ПЛАТИЛИ и за това са ги НАГЛАСИЛИ....предстои в новините
  • 73 ПЕРО

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "Спас безделника":

    Де да бяха на едно място тези ЧУМИ ,ама са пуснали МЕТАСТАЗИИ повярвайте ИМА НАЧИН ДА БЪДАТ "УВАЖЕНИ "-няма недосегаеми ! Какво чакаме-да ги почваме ! Полицаите са тюфлеци и "ангажирани" да бездействат, а ТАРИКАТ-ГЕРБЕРИТЕ няма да пискат.Давайте с техните камъни по техните глави !
  • 74 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "КОРУПЦИЯ":

    Тиквата в поза "ДОВЕРИЕ-69" с канибал.
  • 75 333

    6 0 Отговор
    И там ако не е перачница...отчитат се хората ! По някое време ще ги четем, я какви злополуки стават по пътищата,на хората и в хотелите им се случват разни неща,други нямали късмет с храната или питието,с белия прашец прекалили....истината е ,че не са си ПЛАТИЛИ и за това са ги НАГЛАСИЛИ....предстои в новините
  • 76 Един

    3 0 Отговор
    А каза ли ти "вярвай ми"! (Претендента за цар помниш ли го : Симеончо, дето искаше "вервате ми")
  • 77 Цветанов

    3 0 Отговор
    Направо дъждобрани има не чадъри!
  • 78 Усмивката

    3 0 Отговор
    Този ми прилича на току що посетил кабинета на Борисов. Леко за червен и по моему облъчен с Х вълни
  • 79 надзирател

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Nik":

    Да бяха лоши времена, но държавата не беше превзета от мафията, и Доган,и има голямо значение къде е работил Младен, при този Мето да не са правели банички за закуска и разнос?
    Той му е шофьор, това ползваха мафията тогава, както и сега вътрешната информация на МВР, и ти НИК - си от полицията,забелязва се ясно
    от писането ти .
    Та да се върнем на" вътрешната информация ",тази която прави мафията по-гадна, невидима и убийствена, това не е ли достатъчно да подведеш този предател от МВР, ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ.ЗАЩОТО МАФИЯТА НЕ ПРОЩАВА И НА ПОЛИЦАИТЕ,
    изключение правят само "тези които слушат".
  • 80 хотлипа

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Nik":

    А бе това да не е църква та се изповядаш по този начин,изповедта е лично нещо.
  • 81 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Nik":

    Пич. Интелектуалната ти маса е под критичния минимум. Не се напъвай. Няма как да свържеш двете. Бойко Борисов, Ипон и Младенов с Мето Илиенски. И понеже и ти виждам си пичага и не ти пука кво стана с аферата,, ало Ваньо. Фалшификат нали.
  • 82 Васето

    1 0 Отговор
    Бог да я прости ,но от уважение ,може би неволно сте написали "починалата Светла Дукова ".Ще бъде хубаво да го поправите на Снежана.
  • 83 Анонимен

    4 1 Отговор
    ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ СТЕ! ПИСНА НИ ОТ ВАС МЕКЕРЕТА ДОЛНИ! ПРЕВЗЕХТЕ ДЪРЖАВАТА И ОБЪРНАХТЕ НА МАФИЯ! ЩЕ ПЛАЩАТЕ ЖЕСТОКО И ПРЕД НАРОДА И ПРЕД ГОСПОД. ПРОКЪЛНАТИ ДА БЪДЕТЕ!!!!
  • 84 А Ти....О!

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Зайко Байко многознайко":

    Жив КОМУНИСТ комунистите които завладяха България с руско оръжие о избиха ВСИЧКО по читаво от 1944 г.владеят с чадър на СССР И след 1989 на Русия кви бандити кво чедъри всичко се решава на Любянка в Москва ПУТИН задава задачите на подчинените си бивши български комунисти сега капитал комунисти докато има русофили ще има корупция и беззаконие
  • 85 marquise

    3 0 Отговор
    Кое от правомощията на Бойко Борисов, изисква той еднолично да се разпорежда или дава указания, как, кога, за какво и срещу кого да се прилага стогостта на Закона?
    Сига глупости от Министър с два пръста чело!!!
  • 86 Libre comme air

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Nik":

    Е как какво е направил всичко в приморско е в неговите ръце...по басейните му през 2017 нямаше спасители гонеше и не плащаше на младежите през сезона на мен лично не ми е платил отпуската от 15 май до 26 септември с обяснението че фирмата не плащала отпуски че се даваха боклуци на туристите е ясно но май и агенция митници не можа нищо да направи защото в хотела му перла роар спа... министърката Ангелакова... и нямало чадър айде де..
  • 87 Един българин

    3 0 Отговор
    Така е забравихме вече - ало банов съм, забравихме за бирата, забравихме апартаментгейт. Така е няма чадър за никой и нищо. А бе ТЪпанар!
  • 88 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Nik":

    Въпрос: Имаш ли дидактическо мислене за да отделиш зърното от плявата? Определи си въпроса за граматичски грешки ли иде реч, или за истината. Явно си по млад от мен и ти трябва време да проумееш някои явления, но съм убеден , че си изучавал т.н. предмет " Трудово обучение " в основното училище, що не вземеш да издялкаш по една свирка на всички във форума, че да те разберем. От сто километра се вижда , че си всеотдаен ГЕРБЕРАСТ или се някъде около софрата им и ти подават трохи за да пишеш, но не ти се отдава особено! Това е от мен и моето ценно време за теб, живей и пълзи, успех!😤😷😄
  • 89 Токо

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов ми каза, че няма чадър над никого...
    И ти му повЕра ли бре Младенчо? Де така да вервахте в Господа ....
  • 90 пипи дългото чорапче

    2 0 Отговор
    Кога ще почнат да работят добре дознателите към РУ? Как може образувана преписка да се влачи 8месеца и резултат нула и несвършена работа.Говоря за 3РУ София
  • 91 Бесен

    1 0 Отговор
    Абе шапкар нещастен! Борисов ли трябва да въвежда ред лично?!! В тая кочина в която сте превърнали държавата няма ли отговорни институции, които да се грижат не само представителите на герб а всеки неморален и преступен да си получи заслуженото!!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Хаха

    0 0 Отговор
    Чадър няма, има палатки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове